פורום הנקה

ההנקה היא הדרך הטבעית, הפיזיולוגית, להזנת תינוקות, וחלב אם הוא החלב המותאם באופן מיטבי לתינוקות. כהמשך ישיר לכך, ממליצה האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים על הנקה כאמצעי הבלעדי לתזונת התינוק בששת החודשים הראשונים לחייו. ההנקה מגינה על בריאות התינוק ומסייעת להתפתחות הגופנית, הרגשית והקוגניטיבית בצורה הטובה יותר.
13504 הודעות
12446 תשובות מומחה

מנהלי פורום הנקה

09/02/2002 | 12:50 | מאת: לי

התינוקת שלי בת 8.5 חודשים, עדיין יונקת. בעת הנקה לפני שבוע, היא פתאום נשכה אותי ליד הפטמה. (יצאו לה כעת שיניים למטה) רציתי לדעת: א. למה זה קורה? ב. נוצר לי שם אדמומיות ובליטה, שיוצא משם מוגלה. נראה לי שזה משתפר, אך האם עלי ללכת לרופא עקב זה? תודה.

09/02/2002 | 22:25 | מאת: אלן שיין

היי לי, לפעמים תינוקות נושכים בכוונה כי טוב להם להרגיע את החניכיים (בתקופת בקיעת השיניים)באמצעות הנשיכה והשיפשוף. הם לא עושים את זה דווקא להכאיב אלא לא מודעים לנזק שנעשה. צריכים מאוד בעדינות להוריד אותה מהשד ברגע שאת מרגישה שהיא עושה את זה. אני לא חושבת שאת צריכה ללכת לרופא (איזה רופא? נשים? ילדים? זה די נופל בן הכסאות) אלא לטפל בזה עם משחה. היא יכולה להמשיך להיניק שם אם לא כואב לך מידי. אם כן אפשר להיניק אותה מצד אחד לתת לזה לרפות. אם זה מחמיר אז כמובן ללכת לרופא.

08/02/2002 | 19:22 | מאת: טל

דיאטה החלב שלי נעשה פחות סמיך ופחות משביע?? אני שואבת לביתי בת החודש את החלב ונותנת לה בבקבוק ( מכיוון שיש לי בבית גם תאומות בנות 11 חודש) ולפני הדיאטה שהיתי שוטפת את הבקבוק הוא היה ממש שומני ועכשיו ממש לא, למרות שהיא עדין אוכלת כל 3 שעות ולא רעבה לפני רק פעמים היא היתה רעבה לפני אז אני לא יודעת מה לחשוב ואני לא רוצה לפגוע באיכות החלב. תודה טלי

09/02/2002 | 22:36 | מאת: אלן שיין

טלי, נשמע לי שיש לך הרבה על הצלחת!! האם את מטפלת לבד בכולם? אם כן אז אני בטוחה שיותר קל לשלוף שד מאשר לעמוד ולהכין בקבוקים ולהאכיל בבקבוק. התינוקת יכולה לאכול ולשאוב יותר מאשר משאבה, וגם פחות זמן זה יקח לך, לא? לגבי דיאטה, אין כל בעייה עם דיאטה אם היא נעשת עם דיאטנית או לפי התוכניות המאושרות כמו שומרי משקל. אסור מכל מקום לעשות דיאטת רעב כי זה לא בריא וכפי שאת מתארת את חיי המשפחה את צריכה להיות במיטבך.

08/02/2002 | 07:58 | מאת: נועה 30

היי ילדי בן 4 חודשים. אני מניקה וזה מצוין ואני מתכוונת להמשיך עוד הרבה. כרגע הוא לא מקבל בקבוק. רציתי לדעת האם יש צורך להוסיף לו מים (רתוחים? מינרליים?) או האם צריך כבר להרגילו לבקבוק? מתי להתחיל להוסיף אוכל?רק בגיל 6 חודשים? ועוד משהו קטן- אני כל הזמן פוחדת שיגמר לי החלב,האם זה יכול לקרות??????

08/02/2002 | 10:29 | מאת: אלן שיין

היי נועה! יופי שהכל הולך טוב. אל תדאגי - החלב לא נגמר. הוא נגמר כאשר נותנים לתינוק אלטרנטיבות לשד (מוצץ, בקבוקים, תמ"ל (תרכובת מזון לתינקות,) תה או שתייה אחרת. תינוק שיונק באופן בלעדי ללא המגבלה של זמנים אינו זקוק למים. אם וא לא רגוע ומציעים לו שד, והוא נרגע אז עונים על הצורך הפזיולוגי באם זה רעב, צמא, חום הגוף או מענה לייצר המציצה. תינוק יונק אינו זקוק לבקבוק כי הבקבוק הוא כלי במקום שד ואם את מיניקה אז אין כל צורך. הוא לא צריך להתרגל לבקבוק אם בכוונתך להיניק אותו עד שהוא עובר לאוכל רגיל ולגמול אותו באופן טבעי. אול מוצק כמו השם הוא - מוצק, אז אם התינוק מוכן לקבל מוצקים, הם לא ניתנים בכלי מלבד צלחת וכפית. לכן גם לא מומלץ לתת מוצקים עד גיל 7 חודשים. ואז בהדרגה. אם תרצו לצאת ולהשאיר את התינוק, אפשר לתת לו בקבוק, אבל אין עניין של להרגיל אם כי אין כל חוכמה לבקבוק. זה נכנס, החלב יוצא אם התינוק מעונין. לפעמים קורה שתינוק פשוט לא רוצה ואז אפשר לתת לו בכף או ספל קטן. לרוב אין כל בעייה בשילוב מידי פעם. נשים מיניקות תינוקות במשך דורות ומיליוני שנה. אם היה נגמר החלב אצל כולם, לא היינו פה היום!! יש לך מספיק אפילו לתאומים - תניקי ותהני!

09/02/2002 | 07:08 | מאת: נועה 30

היי אלן תודה על התשובה לא הבנתי רק את כל נושא האוכל המוצק האם הכונה גם למרוסקים? מאיזה גיל? לתשובתך אודה-

07/02/2002 | 19:16 | מאת: נעמי

האם מומלץ היום להניק מצד אחד או משני הצדדדים בכל ארוחה? (שאלה בשביל חברה שילדה עכשיו).

08/02/2002 | 10:34 | מאת: אלן שיין

מאז ומתמיד מומלץ להיניק משני הצדדים. את הצד שראשון מציעים לתינוק ללא מגבלה של זמן. רק כאשר הוא יראה סימנים שהוא סיים שם, (נרדם, גראפס, אי שקט בגלל לחץ בבטן, שיהוק גיהוק וכו'....) אז מרימים אותו, הפסקה קצרה, אם הוא נרדם אפשר להחליף לו חיתול (בדרך כלל לא רצוי להחליף לו לפני האוכל - זה רק ירגיז אותו) ההחלפה באמצע מעיר אותו והוא יקח מהצד השני כמה שהוא ירצה. (קינוח) בפעם הבא, שהיא תתחיל מהצד שבו הוא סיים אחרון (צד ב') מזל טוב!

07/02/2002 | 07:07 | מאת: יערה

ביתי בת 5 חודשים. כבר יום שלם אני מניקה אותה עם כאבים חזקיםבשד אחד (כמו בתחילת ההנקה). מה אפשר לעשות ?

07/02/2002 | 19:10 | מאת: אלן שיין

היי יערה, יש סימנים של פטרייה? את אומרת שיש לך כאב בשד ולא בפיטמה? אולי בצד אחת את נותנת לתינוק לפצוע אותך? תבדקי שיש לך תמיכה טובה מתחת לידיים בזמני ההנקה כי בגלל משקל הכבד קשה להחזיק אותו באוויר. הידיים יורדות במשך ההנקה וזה קורם לתינוק למשוך את הפיטמה.

08/02/2002 | 07:28 | מאת: יערה

תודה על התשובה. אין סימנים לפיטריה. הכאב בעיקר בפיטמה, בתחילת ההנקה. כשאני שואבת - לא כואב. הפיטמה לא פצועה. לפעמים אני מניקה בשכיבה, כך שאין משקל על היד. האם יש מה לעשות?

אלן שלום, הפשושה שלי בת שלושה שבועות ונזונה מהנקה בלבד. בימים האחרונים הופיעות פצעים שנראים אוטוטו מדממים סביב פי הטבעת. רופא נתנה לנו משחת פוסידין למריחה 3 פעמים ביום. המצב מחמיר ומתפשט, וביממה האחרונה כמעט כל היום מלא בבכי, עם כל יציאה וכל שחרור של גאזים (ויש המון). אני אובדת עיצות! אני משתדלת לא לאכול שום דבר מתובל מידי , לא תפוזים, והתפריט שלי בעיקרו הוא תפוחים,שוקולד, מעדני חלב, בוטנים, תפוא"ד, שניצל, אורז,מרק עוף, והרבה מים! לא ברור לי מה אכלתי שגרם לזה, א בכלל זה קשור ומה לעשות כדי להקל..

07/02/2002 | 20:02 | מאת: אלן שיין

היי אוסי, קראתי הרבה על הבעייה של דם בצואה ופיסורות בפי התבעת ועדיין אין לי תשובות ברורות. מה שכן, יש הרבה מקרים של פיסורות כתוצאה של אלרגיית התינוק לחלב פרה או מוצרי סוייה. זאת אומרת שלא הייתי מהמרת על המאכלים החריפים דווקא שאת נמנעת מהם אלא התפריט שלך שמכיל מוצרי חלב ולא רק חלב פרה ממש. (כגון שוקולדים, מעדנים וכל דבר המכיל חלב). החלבונים וחומרים אלו עוברים במידה מסוימת בחלב שלך. אז דבר ראשון שמומלץ להוריד זה מוחרי חלב וסוייה. אין הוכחה וודאית שזה באמת קשור למה שאת אוכלת אז לא לדאוג ולהרגיש אסורי מצפון ורגשי אשמה!! ובוודאי יש להתנחם בזה שהיא מקבלת חלב אם כי הבעייה היתה פי כמה יותר חמורה אם היית מאכילה אותה בתמ"ל. בנתיים, אני שלחתי מכתב לקולגות שלי ברחבי העולם לקבל חווות דעת אחרות ואשמח להתחלק איתך ברגע שאקבל תשובה. חלק מהמידע בא מרופאה גסטרו-ילדים בחו"ל שמתמצאת בהנקה וחלב אם.

אלן תודה רבה. נשמח לשמוע עיצות נוספות על מנת לדעת ממה זה נגרם.

06/02/2002 | 11:19 | מאת: אבי

בני בן החודשיים החל לפלוט כמויות רציניות של אוכל לאחר הארוחות. האם זו בעיה או שהוא אוכל יותר מדי ?

06/02/2002 | 15:43 | מאת: אלן שיין

היי אבי, זה לא חייב להיות בעיה בכלל אם כי המערכות שלו עדיין די חדישות ולא מפותחות. זה גם לא מצביע על "אכילת יתר". תינוק יוביל אתכם. אם אחרי פליטה כזאת הוא רוצה לינוק שוב, אז לתת לו. צריכים להסתכל על התפתחות הדברים. אם הפליטות מתרחשות מידי פעם, אז יתכן וזה לא כלום. אם זה חוזר על עצמו ארוחה לאחר ארוחה שווה בדיקה רפואית. מה שנראה "הרבה" בסופו של דבר לא מסתכם ביותר מכמה גרמים. מומלץ להשגיח שהוא ממשיך לעלות במשקל ומלבד מקרים של הפליטות הוא נינוח ורגוע באופן כללי.

05/02/2002 | 15:37 | מאת: רינת

בני בן שישה שבועות ואני רוצה להתחיל לשאוב כי נדמה לי שבערב ובלילה אין לי מספיק חלב לתת לו ואני לא רוצה לתת לו מטרנה אז אני רוצה לשאוב ולהשלים לו עם חלב אם מבקבוק. אני לא יודעת מתי לשאוב, האם בזמן שהוא צריך לינוק לשאוב מהשד שהוא לא יונק ממנו או לנסות לשאוב בין הארוחות שלו, האם זה לא יגרע מהחלב שהוא יקבל? תודה על התשובה

05/02/2002 | 19:27 | מאת: אלן שיין

רינת, אם את מצליחה לשאוב במשך היום ונותנת בקבוק בלילה, אז סימן שיש לך מספיק חלב. לא כדאי לתת בקבוקים לתינוקות יונקים אפילו של חלב אם אם אין סיבה. זה שיש יותר אי שקט בשעות מסוימות לא מעיד על חוסר חלב אלא על אי נוחות מסויימת שנובע כנראה מגזים. בקבוק הוא לא נורמה וחבל לקלקל את ההנקה על פי חשד לא מוצדק ולא הוכח. האם הוא אינו עולה במשקל? האם אין לו 6-8 חיתולים רטובים ביממה? אילו דברים שיכולים להצביע על חוסר חלב. אין כל סיבה אחרת. הקצב של אכילה מבקבוק הוא לא אותו הקצב שמוכתב על ידי התינוק. אם יש אי נוחות בגלל גזים אז זה רק יחמיר את המצב. גם נתינת בקבוק לפעמים גורם העדפת בקבוק. חבל סתם לעשות את זה. ניתן לשאוב אם רוצים לאט לאט לצאת ולהשאיר חלב לשמרטף. אבל בהרבה מקרים, מתחילים עם בקבוקים בלילה וזה רק הורס לך את הביטחון. ניתן לשאוב מצד אחת ולהיניק בצד השני. או לשאוב בשעות הבוקר כאשר יש גם כך יותר חלב.

06/02/2002 | 17:22 | מאת: רונית

אתמול ניסיתי לשאוב בערב, בערך שעה וחצי אחרי שהוא ינק ולא יצא לי כלום, בקושי כמה טיפות. יכול להיות שעשיתי לא נכון, כי זו פעם ראשונה שניסיתי, אבל גם כשלחצתי לא יצא כלום. מה עושים?

05/02/2002 | 13:33 | מאת: טלי

הי אלן, סוף סוף הבנתי את הבעיה שלי אבל לא איך לפתור אותה... בתי בת חודש ימים יונקת כל שעה וחצי יום ולילה. היא סובלת מאוד מגזים, במיוחד לאחר יניקה מצד שמאל. שמתי לב שבצד שמאל יש לי המון חלב שיוצא בזרם מאוד חזק וגם השחרור שלו כואב לי מאוד (אפילו כשהיא יונקת מהצד השני אפקט השחרור כואב בשני הצדדים). שמתי לב שהיא למדה לשחרר את הפטמה לעיתים קרובות כדי לא להחנק מהזרם החזק (כשהיא מתנתקת אני חייבת לשים חיתול לספוג את הזרם שיוצא כמו ממטרה !) ומיד לאחר ההנקה היא מתחילה לבכות ולהתפתל מכאבי בטן וגזים. הפרדוקס הוא שנראה שהנקה מרגיעה אותה בזמן התקף כזה, אבל כמובן שגם מגבירה את ייצור החלב אצלי ולכן זה מן מעגל כזה שאני לא יודעת איך לצאת ממנו ! אני מניקה כל פעם רק מצד אחד כדי שתגיע גם לחלב האחורי (מאחר ויש לי תפוקה מוגברת שכזו לא נראה לי שזו הבעיה מה גם שהיא מסרבת לצד שהני אם אני מציעה לה אותו.) יש לציין שהיא עולה במשקל יפה מאוד (כ-350 גרם בשבוע בממוצע) אני מאוד רוצה להמשיך להניק אבל לא יכולה להמשיך במחשבה שאני זו שגורמת לה לכאבי הבטן הנוראים הללו (בכל ערב בין השעות 8-1 בלילה היא בוכה מכאבים ונמצאת על הידים או על הציצי...) אנא עצתך תודה

05/02/2002 | 19:37 | מאת: אלן שיין

היי טלי, התופעה הזאת מוכרת ושכיח. א) את לא גורמת לה לגזים אם כי אפילו בלי התופעה הזאת, התינוקות סובלים במידה זו או אחרת מגזים. זה נגרם על ידי המעבר מהרחם לעולם והשינוי בדרך ההזנה והנשימה. ב) קרוב לוודאי שהיא היתה סובלת יותר אם לא חלב אם! ג) יש כמה דברים שאפשר לנסות לעשות כדי להקל עליה. אפשר לנסות להיניק אותה שהיא שוכבת עליך ואת נשענת אחורה. אז הזרם הוא נגד כוח המשיכה. גם אפשר לנסות להיניק אותה מאותו שד לכמה ארוחות. לא רק ארוחה אחת. אולי זה יפחית את הכמות שאת מייצרת בקצת. עלי כרוב גם ידועים להפחתת כמות חלב. בנוסך ניתן לתת לשד להתרוקן בקצת על ידי טיפטוף (כמו שתארת) או שאיבה עד שהזרם החזק הראשוני עובר. לפי דעתי זה קצת בעייתי במקרה שלך כי הילדה עולה הרבה במשקל, ואם את מרוקנת קצת אז היא תגיע רק לחלב השומני יותר. ברוב המקרים זה מסתדר עוד מעט - בסביבות 6-8 שבועות. מקווה שזה יעזור לך.

08/02/2002 | 11:35 | מאת: טלי

הי אלן, קודם כל תודה רבה. תשובתך הרגיעה אותי וגם ההמלצה להניק בשכיבה עזרה במקצת להפחית את זרימת החלב. לגבי ההמלצה להניק אפילו כמה ארוחות האותו שד - אני מנסה אבל פוחדת מדלקת שנגרמת מגודש רב (אני מתחילה להרגיש גודש כבר אחרי 2-3 שעות ללא הנקה ואחר כך הכאב פשוט בלתי נסבל... אבל אני מצליחה למשוך 2 ארוחות מאותו צד בתקווה שבקרוב המצב אכן ישתפר.) ולשאלתי... קראתי באיזה אתר שלתינוקות יונקים אמור להיות קקי כמעט ללא ריח. לתינוקת שלי יש קקי עם ריח די חזק (חמוץ? - סליחה על התאור) והוא מאוד " Explosive" זה משהוא שהיה די מההתחלה ולאו דווקא מזמן התחלת כאבי הגזים, האם יש צורך לפנות לרופא ? (הצבע צהוב והמרקם די מיימי - 3-4 פעמים ביום) יש לציין שהתינוקת יונקת הנקה מלאה והדבר היחיד שהיא מקבלת בנוסף הוא טיפות של גליכול בשעות הערב - עד פעמיים שלוש ביום. כמו כן, אני מקפידה לא לאכול אף אחד מהמאכלים הידועים כגורמי גזים וגם לא אוכל מתובל מדי... שוב תודה טלי

04/02/2002 | 23:37 | מאת: לימור

הי אלן . עוד בעייה די גדולה, בני בן שבעה חודשים + בלילה הוא קם עשרות פעמים כמובן לינוק מצידו לישון עים הפיטמה כל הלילה. הוא ישן אתנו ואן לנו בעייה עים זה אך לקום כל חצי שעה זה מתסכל מה עושים? אך אגמול אותו בלילה תודה על עזרתך לימור

05/02/2002 | 16:02 | מאת: נועה

מחקרים מראים כי תינוקות יונקים קמים הרבה בלילה, זהו אינסטינקט שקשור להתפתחותה של מע' העצבים שעדיין לא מושלמת אצל תינוקות. זה קשור גם לצמיחת השיניים. בקיצור, אין הרבה מה לעשות חוץ מלהנות מהלילות הקלים ולהחזיק מעמד. גם אצלינו זה ככה....

06/02/2002 | 15:39 | מאת: אלן שיין

לימור, זה גיל שלמעשה לא כל כך צריכים לאכול בלילה אלא בוחרים לאכול בלילה. יש הרבה דברים שמעירים תינוקות בלילה ואם הם כבר ערים אז מחפשים את הדרך הכי כיף, נעים ומחמם כדי לעזור להם לחזור לישון-השד. אני לא מכירה סטטיסטיקה שמצביעה על תינוקות יונקים כמתעוררים בלילה או לאו אם כי יש יונקים שישנים כל הלילה כמו שיש תינוקות שנזונים מתמ"ל שגם הם מתעוררים בלילה. הסטטיסטיקות כן מצביעים על רוב התינוקות שזה טבעי שמתעוררים בלילה ולא שתינוקות שישנים כל הלילה הם הנורמה. אני אשמח אם נועה יכולה להראות לנו את הקישור לממצאים שהיא ציינה. תמיד טוב ללמוד משהוא חדש. הוא עדיין קטן (צעיר) יחסית. בסוף הוא ישן בלילה, בעזרת מים אם הוא צמא, וברגע שהוא יהיה יותר פעיל, זוחל, מתחיל ללכת, משחק אז יתכן שינוי בדפוסי השינה. קשה במיוחד שהוא נמצא אצלכם במיטה, להסביר לו מילולי או מעשי כאשר את בקרבה. אחרת הבן זוג יכול לנסות לגשת. אבל עובדה שהוא אצלכם במיטה מצביעה על סוג ההורות שלכם, נגישות, קשב ותמיד ליד התינוק. מומלץ לתפוס קצת שינה שהוא ישן במשך היום אם הוא נוטה לישון יותר טוב במשך היום.

04/02/2002 | 23:32 | מאת: לימור

שלום לך אלן. בני בן שבעה חודשים וחצי. אני חייבת להפסיק להניק מתת תזונה שלי. הילד עד כו מפותח לגילו משקל יפה פשוט בלי עין הרע. הבעיה העיקרית שהוא לא רוצה לקחת בקבוק כוס שום פרמולה או דייסה. יש לציין שאני מנסה כבר חודשיים שלוש הוא לא רוצה בקבוק .הילד אוכל בכפית ולתת נוזלים זה כצת קשה. הכול נשפח לי. ביומים האחרונים התעקשנו והוא לא קיבל יניקה מעשר עד שבע בערב הוא לא רצה בקבוק עד שנשברתי. לילד אן בעייה לאכול פרי ירקות ואפילו יוגורט אך בכפית. אני די מבולבלת חייבת להפסיק להניק ולא הולך לי . מה עושים האים הילד יכול לאכול אוכל מוצק בלי יניקה. אני מאמינה שלו אז אך גומלים אותו האים הוא יכול להתייבש לי אחרי יום שלם. פשוט אובדת עצות את עזרתך. תודה. לימור

05/02/2002 | 19:45 | מאת: אלן שיין

היי לימור, אנני בטוחה למה את צריכה לגמול אותו, אך זה לא מועיל לא לו ולא לך אם תעשי את זה מהר מידי. נכון שהנקה גורמת לך לשרוף קלוריות אך את אמורה לאכול בהיגיון כדי לשמור על כוחותיך ללא כל קשר להנקה. היום את אימא לתינוק שזה בלבד גורם לך לצרוך אנרגיות. אז ההנקה נשמעת לי פחות בעייתית ולאו דווקא קשורה לבעיית ה"תת תזונה" שלך. אני ממליצה לך לדבר עם תזונאית ולנסות לשפר את מצב בריאותך. היות ורוב הכלכלה היום בגיל 7 חודשים הוא חלב, התינוק ממילא צריך לקבל חלב אם או תמ"ל. (תרכובת מזון לתינוקות). יש את כל מרכיבי המזון שהוא זקוק להם בשנה הראשונה לחיים. רק בגיל הזה מתחילים לתת מאכלים מוצקים כי רק עכשיו המערכות שלו מתחילות להיות בשלות ומוכנות לקבל מזונות אלו. נשמע לי יותר קל לשפר את התזונה שלך, בתור מבוגרת ובוגרת עם כל ה"כלים " הנדרשים מאשר לשבש לו את המהלך הטבעי שלו בלהתחיל לאכול בצורה מסודרת ומאכלים שאינם חלב. זה תהליך. לאט לאט הוא יאכול יותר ויותר אבל בדרך כלל זה לא עניין של יום או שבוע. זה חודשים. את יכולה לתת לו את התמ"ל אולי בדייסות עם כפית. זה לא חייב להיות בקבוק.

04/02/2002 | 21:56 | מאת: נטשה

שלום! רציתי לדעת האם מותר לי לאכול כל אוכל בתקופת ההנקה? התינוקת שלי בת שלושה שבועות והיא מתפתלת מכאבי גזים. תודה נטשה

05/02/2002 | 19:48 | מאת: אלן שיין

היי נטשה, מותר לאכול הכל אך לא מומלץ להגזים בלאכול רק מסוג מסויים של אוכל. לא יותר מידי מדבר אחת. מומלץ לאכול מכל אבות המזון. תינוקות סובלים מגזים ולרוב אין כל קשר לסבל הזה לבין התפריט היומית שלך. אם את מרגישה שהיא סובלת מעל המידה, מעבר למספר מצומצם של שעות במשך היום, שווה בדיקה רפואית. אבל אם היא סובלת 2-4 שעות ביום כאשר לרוב זה קורה בשעות אחר הצהרים (לא חובה) אז זה נורמטיבי וכואב לנו יחד עם הכאב שלהם. יש רק לנחם אותם, והתנחם שזה מפסיק לרוב כעבור כמה חודשים.

07/02/2002 | 14:38 | מאת: נועה

בפורום הנקה בוואלה יש הפניות למאמרים וספרים בנושא.

04/02/2002 | 09:34 | מאת: תמי

כיצד אני יכולה לאתר מדריכת הנקה באזור כפר-סבא / צור-יגאל?

04/02/2002 | 19:57 | מאת: אלן שיין

היי תמי, יש מדריכת ליגת לה לצ'ה (מידע טלפוני חינם) בשם אהובה טל: 09 767 2422 בכפר סבא, ויש ארני מרעננה טל: 09 771 8461. אם את צריכה טיפול מעמיק יותר ממידע כללי אז יש יועצת הנקה מוסמכת בשם סוזן: טל: 09 771 8274 בעד תשלום וגם עושה ביקורי בית באזור השרון.

03/02/2002 | 22:46 | מאת: דנה

בני בן 8 חודשים ועד עכשיו ינק (וגם אוכל מזון מרוסק). הוא עולה לאט במשקל (אבל עולה כל הזמן) (כרגע שוקל 7 קילו). קצת ננזפנו על ידי אחות טיפת חלב שהמליצה לנסות לעבור לפורמולות. אחרי נסיון קצר (וחלקי) הסתבר שבני (החמוד) לא מתלהב מבקבוק. מה דעתך? האם יכול להיות שהחלב (שלי) לא מספיק עשיר? יש לציין שהוא קטן - אך שמח , בריא, ומאושר.

04/02/2002 | 20:13 | מאת: אלן שיין

היי דנה, ממה שאת מספרת אין כל בעייה עם האוכל שלו. הבעייה היחידה שאני רואה כאן זו אחות שלא תומכת ולא יודעת על הנקה. כל עוד שבנך חיוני, מתפתח, חייכן, צומח, עולה במשקל אז אין כל בעייה. רק בגיל הזה מתחילים לקבל מאכלים מוצקים. גם הם אוכלים יותר אם הם יכולים לאכול מוצקים ולאו דווקא מרוסקים. אם צריכים לרסק, זה אחד הסימנים שהוא עדיין לא מוכן מערכתית לאוכל מוצק!! תמשיכי להיניק. חלב אם הכי מזין בישבילו. החלב שלך לא פחות עשיר - אין כזה מושג. יש לדאוג שהוא אוכל מצד אחד הרבה זמן כי חלב עשיר יותר מגיע בסוף הנקה מכל שד. ואז להעביר אותו לשני.הוא מקבל הכל מבחינה תזונתית. לקראת גיל שנה אוכלים יותר ויותר מוצקים (שוב, אם בשלות מערכתית-ישיבה יציבה, שיניים וכו...)ואז מפחיתים את כמות החלב אם ולאט לאט עוברים לאוכל כמו "גדולים" ויונקים עד לגמילה ככל שטוב לו וטוב לך.

03/02/2002 | 14:43 | מאת: גלית

הי אלן, אחרי ש"חטפתי ממך על הראש" כששאלתי האם מותר להכניס קורנפלור לחלב אם שאוב, את בוודאי תזדעזעי לקרוא את השאלה הבאה שלי. עם זאת ההנקה מאוד מאוד חשובה לי ולכן אני שואלת: בעלי ואני אמורים לנסוע לסופשבוע של 4 ימים בסוף החודש. התינוק שלנו יהיה אז בן 4 חודשים, עד היום חי על הנקה בלבד. שאלתי היא - בהנחה שאצליח לשאוב מספיק חלב עד לנסיעה, ושבמשך החופשה אני אשאב מספר פעמים ביום, האם כשאחזור אוכל להמשיך להניק כרגיל או שיש סיכון שהתינוק לא ירצה יותר לינוק, או שהחלב ייגמר? אם כן, אז אני אקח אותו איתנו וזהו. במידה והדבר אפשרי, איזו כמות חלב לדעתך אני צריכה להשאיר אצל הסבתא? וכמה פעמים ביום ובלילה אני צריכה לשאוב במהלך הסופשבוע? אני אשמח לקבל תגובות של נשים אחרות שנסעו והצליחו לחזור להנקה או להיפך שלא הצליחו. תודה

04/02/2002 | 09:27 | מאת: נטלי

לדעתי בגיל 4 חודשים ההנקה כבר מבוססת למדי, ואין כל סיבה שהפסקה של כמה ימים תפגע בהנקה, בעיקר אם תמשיכי לשאוב (אפילו אם תזרקי אח"כ) במהלך החופשה, רק לצורך המשכיות ייצור החלב בשדייך. לגבי הכמויות, לדעתי כדאי לבדוק זאת מראש - האם בנך רגיל לשתות חלב אם מבקבוק? אם לא - צריך להרגילו מראש. ככה גם תוכלו לראות אם אכן אחרי שתייה מבקבוק יש לו בעייה לחזור לשד או לא. יש תינוקות שבכלל מסרבים לבקבוק אחרי הנקה. כמו כן, אם תתנו לו כמה פעמים מבקבוק תוכלו לראות בערך מה הכמויות שהוא שותה במהלך היום ולהתכונן בהתאם. כמובן שתצטרכי להשאיר הרבה מעבר לכמות שתעריכי, וכדאי להקפיא או לקרר בכמויות קטנות, כדי שלא יופשר חלב לחינם (חלב שהופשר אי אפשר להקפיא בחזרה). לסיכום - בהחלט אפשרי ולא יפגע בהנקה, אבל צריך להתכונן מראש. נסיעה נעימה!

04/02/2002 | 20:28 | מאת: אלן שיין

היי גלית, אני קצת נבהלתי ממך. זה לא הסיגנון שלי "לננזוף באימהות וצר לי מאוד אם " חטפת על הראש" ממני. ממש לא כוונתי.. אתך הסליחה אם קיבלת את המלצתי ברוח כזו. עכשיו, תסבלי (בצחוק) שהפנית את השאלה שלך באותו פנייה!! לפני חודש פנתה אלי אימא עם תינוק בן חודשיים שגם רצתה לנסוע ל-4 ימים עם בעלה. תשובתי אליה היא אותה תשובה שאשיב לך. אין כל קשר בן ההנקה ולעזור תינוק בגיל כה צעיר. הוא לא יכול לספור את הימים שאת נעדרת לו וכן, עבורו זה טאראומה לא פחות מאשר הלידה עצמה. את רוצה להמשיך להיניק, אז למה להסתכן - אף אחד לא יכול לנבא אם התינוק יחזור להנקה או לא אחרי מספר ימים. התיעצתי עם הקולגות שלי שגרות באזורים קרים בעולם וכולם אמרו שאפשר להסתובב עם תינוק-במנשא, עם סמיכה לכל מקום. במיוחד בגיל הזה דווקא הכי קל כי לא צריכים לדאוג לו לאוכל ולא צריכים לרוץ אחריו כאשר הוא כבר בגיל הניידות! באימא ההיא החליטה לקחת אותו וכאשר חזרה - ברכה את ההחלטה. הם היו רגועים, מאושרים ונהנו מכל רגע. (אני לא הייתי שקטה לאחר החלטהתה כי פחדתי שמשהוא ישתבש בדרך או בנסיעה ואז אני ארגיש רגשי אשמה. אבל הכל היה יופי. שוב, זה לא אומר ולא מנבא שגם כך יהיה אצלך אך משהוא בטוח, אתם תמיד תדעו שהתינוק היה בהחזקתכם . ולא תאבדו לילות שינה בתהייה מה עובר עליו בזמן שאתם לא נמצאים. אולי יש למישהוא אחר חוויות בנסיעות ?

03/02/2002 | 08:31 | מאת: dag

אני יודעת שבמהלך ההריון אסור לקחת תרופות המכילות יוד. האם בהנקה מזון המכיל יוד או מלח המועשר ביוד מסוכנים?

03/02/2002 | 11:56 | מאת: אלן שיין

אם היוד נמצא בתרופה אז צריכים לבדוק את התרופה לגבי התאמה להנקה. אין איסור על מאכלים כלשהם אז אני לא יודעת על איזה מאכלים מדובר. אולי אם תפרט אוכל להתייחס.

04/02/2002 | 15:31 | מאת: dag

האם אפשר להמליח מאכלים במלח מועשר ביוד?

מהם השיקולים בבחירת תחליף חלב. אני מבין שכיימת תופעה של רגישות לחלב פרה ואז יש לעבור לתחליף על בסיס סויה. האם יש שיקולים נוספים ? (לתינוק שלנו אנחנו נותנים תחליף על בסיס סויה )

03/02/2002 | 12:01 | מאת: אלן שיין

זאת לא בדיוק שאלה על הנקה אבל אני יכולה להגיד לך שאין הבדלים משמעותיים בן תמ"ל לתמ"ל. לגבי משרד הבריאות - כל התמ"לים שווים. (תמ"ל=תרכובת מזון לתינוקות) אם תינוקות רגישים לחלב פרה, אז יכול להיות שגם יהיו רגישים למרכיבים אחרים בתמ"ל. ישנם תינוקות שסובלים מאוד מתמ"ל אחד (לא אזכיר בשמות) המבוסס על חלב פרה וכן מסתדר עם תמ"ל אחר על בסיס חלב פרה. אז זה לא תמיד רגישות לחתב פרה שגורם לאי נוחות של התינוק. עם חלב אם-אין בעיות כאילו! (הייתי חייבת להכניס את זה לקשר את ההודעה שלכם לפורום הנקה! (בצחוק!)

משרד הבריאות 'מעדיף' תמ'ל על בסיס חלב מאשר סויה. אין לי בזיכרון מדוע אבל תוכלי להכנס לאתר שלהם או להתקשר ולשאול למה. זה קשור לחומרים שנמצאים בסויה....

02/02/2002 | 18:11 | מאת: טל

קראתי פעם שיש אפשרות לשאיבה כפולה??? בכלל מחפשת לקנות משאבה טובה!!!! יש המלצות ואיפה אפשר לקנות או לבדוק אם זה טוב לי בכלל , הבנתי שאצלך אפשר אני מרמת גן. תודה טלי

02/02/2002 | 19:56 | מאת: אלן שיין

היי טלי, שבוע טוב! אצלנו יש משאבות של מדלה. יש את הגדולה שנקראת "לקטינה" שיש אפשרות לקנות ערכה כפולה, ויש את המיני אלקטריק שהיא קטנה וקומפקטית. (אין אפשרות לשאיבה כפולה איתה)אפשר לנסותם לפני הרכישה. אך אני לא בטוחה אם יש לי ערכה כפולה משומשת פתוחה לנסיון. אם את רוצה כפול, אז יש גם את המשאבה של אמדה-עולה בסביבות 500 ש"ח. אין לי אותם. יש משאבה חדשה שמגיעה לארץ ואני נפגשת השבוע עם היבואן. עדיין אין להשיג אותם אך אני מניחה שעוד מאט יהיה אפשרי. היא עם יכולת לשאוב משני הצדדים. זה תלוי לאיזה שימוש את צריכה את המשאבה. אם זה שאיבה מידי פעם אז ה"מיני, מספיקה וטובה. אם את צריכה לזמן ממושך אז את צריכה משאבה יותר יעילה וחזקה.

02/02/2002 | 23:24 | מאת: כרמית

הי אלן ושבוע טוב סליחה שאני שואלת אך מהי שאיבה כפולה? האם הכוונה לשאיבת שני הציצים בו זמנית? בכל אופן אני משתמשת ב"אוונט" הידנית והיא ממש אחלה ,קומפקטית ודיסקרטית, והבעיה היחידה שזה די כואב בסופו של דבר בפיטמה אז אם לא חייבים עדיף בלי

02/02/2002 | 10:09 | מאת: מיכל

לאלן שלום, אני בת 42 וכעת אני בהריוני הראשון .יש לציין שזה הריון IVF ומתרומת ביצית.ברצוני לדעת האם הנקה בגילי אפשרית,או שאצל יולדות מבוגרות הספקה ואיכות חלב לא מספיק טובים כמו אצל אמא יותר צעירה.מאד היתי רוצה להניק את תינוקי אך עם זה לא ניתן (בגלל גילי)לא אחשוב יותר על הנקה. בתודה,מיכל.

02/02/2002 | 20:58 | מאת: אלן שיין

היי מיכל, מזל טוב!!!! איזו בשורה משמחת. קראתי הרבה בעניין של לידה ראשונה בגיל בוגר (יחסית). הגיל לא אמור להיות בעייתי ובינתיים, למיטב ידיעתי אין כל הוכחה מדעית המקשר בעיות כלשהן לגילך. אני שלחתי בירור לקולגות שלי בכל רחבי העולם לשאול אם אכן יצא משהוא חדש בנדון - ברשותך. ומחכה לקבל תגובות. אני אחזור אליך. מה שכן מצאתי - הרבה סיפורי הצלחה ללא כל בעיות.

03/02/2002 | 13:28 | מאת: מיכל

אלן יקרה! תודה על תשובתך המעודדת.די חששתי שלא אצליח בהנקה עקב גילי.(אך יתכן שלא אצליח מסיבה אחרת...שאדע אחרי לידה) אבל מאד מקווה שזה לא יקרה !! אשמח מאד לקראו חומר על הנושא ושוב תודה על עזרתך הרבה. מיכל.

01/02/2002 | 17:39 | מאת: ברברה

שלום אלן שאלתי אותך לפני שבועיים אם יש קורס בדרום להיות יועצת הנקה פה באזור באר שבע ואם יש כמה זה זה עולה ואת כל הפרטים. תודה מראש ברברה

02/02/2002 | 20:45 | מאת: אלן שיין

הקורס היחד שאני מכירה הוא של בתיה דייויס בירושלים. טל: 5383 532 02

01/02/2002 | 13:29 | מאת: כוכבה

שלום רב! לפני שבועיים וחצי ילדתי בן ואני מניקה אותו והוא לא רגוע לא ביום ולא בלילה כול הזמן כניראה אם בעיית הגזים כך ניראה לי האם יש פיתרון אני לא יודעת מה עלי לעשות לנשות מוצרים להרגע מה שיש בסופר-פראם או אם את יודעת על דברים אחרים ומה עלי לאכול כי אני לא אוכלת שועעית חומוס ודברים שניראה לי שהם מייצרים גזיםאז תעני לי ונקוה שנעבור את התקופה במהרה ועוד שאלה צצה לי לפתע איך מרגילים תינוק שלא ירצה על הידיים כול הזמן תודה כוכבה

02/02/2002 | 20:53 | מאת: אלן שיין

היי כוכבה, המקום הכי טוב ובטוח לתינוק וטבעי הוא על הידיים! הזרועות שלך עוזרים לו להסתגל לחיים מחוץ לרחם. הוא לא יכול להתרגל כל כך מהר. הוא רק בן שבועיים. בהתחלה זה מאוד קל להרגיע אותו כי אם תשימי לב, הוא נרגע ליד השד ועל הידיים. אחרי כמה חודשים הוא מתרגל לאט לאט. אל תמהרי. כמה שהוא עכשיו על הידיים - זה נותן לו את הביטחון שהוא זקוק לו להמשיך ולהפרד ממך בזמן הנכון. זה חשוב כמו אוכל ושתייה! קודם כל, תחליטי שאת יכולה לאחוז בו כל היום - לחמם אותו - ולתת לו ביטחון ויכול להיות שהוא ירגע, כי טבעי שתינוק בוכה שהוא לא מחובק. אל תשכחי שחיבקת אותו 9 חודשים בלי לחשוב, ובלי להסתכל על השעון. תני לו עוד כמה חודשים לפחות, של קרבה. בתינוקות שלנו הם כמו התינוקות של כל שאר היונקים. אנחנו רואים אותם תמיד מכורבלים מסביבי לאם או לפחות מסביב לכל הגורים או תינוקות האחרים! אם, אחרי שאת כבר מחבקת אותו כל היום, הוא עדיין לא רגוע כל היום אז כדאי לחשוב על שינוי בתפריט היומי שלך. הדבר הראשון שמורידים בדרך כלל הוא מוצרי חלב. זה צריך להיות ניסיון של לפחות שבועיים לראות אם אין שיפור אך לפני שאת עוזה את זה תוודאי שזה לא נובע מזה שהוא זקוק לחום הגוף שלך או של בן זוגך.

31/01/2002 | 20:56 | מאת: אילנה

שלום, בני בן 7 חודשים. הוא יונק ואוכל מעט מוצקים ומעט מטרנה . מהם יתרונות ההנקה כאשר היא באה בשילוב עם מזונות אחרים !! תודה רבה !

01/02/2002 | 12:48 | מאת: אלן שיין

היי אילנה, חלב אם הוא חלב לכל דבר. הוא האוכל העדיף לשנה הראשונה של חיי התינוקות שלנו. יש הרבה רגישויות בגוף של כל בן אדם, אז כדי להגיע להזנה ובריאות אופטימלי - רק חלב אם יכול לתרום. מאכלים אחרים שלא מותאמים לצרכים של התינוקות של בני אדם (כגון כל סוגי התמ"ל-תרכובות מזון לתינוקות למשל) לא מטיבים את הבריאות. זאת עובדה. טוב שיש את החומרים האלו לתינוקות שלא זוכים לקבל את הכי טוב, אבל אסור להשלות את עצמנו בלהאמין שהם תורמים. נהפך הוא. הם לעיתים גם הגורמים לפיתוח אלרגיות אצל הילדים ולא רק לתקופת הינקות/ילדות אלא זה מלווה אותנו עד לבגרות ומעבר. חלב אם הוא הכי בטוח (ואין זה באופן מוחלט כי כמובן ילדים חולים גם שיונקים) ונותן למערכות המתפתחות של התינוקות חיזוקים ונוגדנים. דברים אלו לא קיימים בתמ"ל. לגבי מאכלים אחרים (מוצקים), בזמן הנכון שהתינוק מראה סימנים שהוא מוכן מערכתית לאכול מוצקים, הם עוזרים בתהליך הגמילה. לאט לאט התינוק אוכל מוצקים לפי יכולתו, ובסופו של דבר הוא עובר לגמרי למוצקים. זה תהליך איטי, וכמובן המאכלים נותנים לו ויטמינים ועוד הרבה מרכיבים לבניית המערכות.

31/01/2002 | 08:27 | מאת: ליאורה

שלום אלן, בני בן חצי שנה ויונק מלא. עד גיל ארבעה חודשים הוא עלה כל חודש בקצב של קילו ויותר בחודש ומגיל ארבעה חודשים שמתי לב שמאגרי השומן היפים שלו מידלדלים משהו. אתמול שקלתי אותו והוא עלה בחודשיים!!! בפחות מקילו. מה קורה כאן?למה האטה כזו במשקל? הלחיים ופולקס ירדו לו. אולי זה זמן להוסיף תוספים לחלב אם שלי?!

31/01/2002 | 16:01 | מאת: אלן שיין

היי ליאורה, אם הכל תקין אצל התינוק, אז הכל בסדר. התינוק הוא זה שמראה שהכל תקין או לא. יש האטה טבעית בעלייה במשקל של התינוקות. אם לא אז היו מתנפחים ומתנפחים ללא הפסק. והתוצאה היתה השמנת יתר. הקצב הכי מהיר בצמיחה שלנו היא בחצי שנה הראשונה של החיים. אחר כך אוי לנו אם נמשיך לעלות כל כך הרבה. הגוף דואג לעצמו כל עוד שהתינוק ממשיך לינוק כרגיל כתמיד והתפתחותו והתנהגותו הם חיוביים. אם לא היית שוקלת אותו - היית חושבת שמשהוא לא בסדר? אם לא, אז הכל תקין. אם משהוא אחר הביא אתכם לשקול אותו מלבד בדיקה שגרתית, אז יכול להיות משהוא אחר שמציק לו. היות וההנקה היא הנורמה, אין כל סיבה לחשוד שמשהוא לא פועל כראוי. או טו טו הוא יתחיל את התהליך הטבעי של הגמילה באכילה מזונות מוצקים. הם בהתחלה כתוספת ולא במקום ההנקה.

30/01/2002 | 19:54 | מאת: מירב

שלום הומלץ לי לקחת פמולן, בשל חשש לקרישות יתר בדם. מה מונע הפמולן? האם זה תקין שלא יופיע מחזור בכלל בשל הנטילה הקבועה של הגלולה? מה הפידבק שלי לכך שלא נכנסתי להריון. עם הפסקת נטילת הגלולה, תוך כמה זמן אקבל וסת? תודה

30/01/2002 | 21:02 | מאת: אלן שיין

מירב, צר לי אך השאלות שלך אינן שייכות לתחום ההתמחות שלי שהיא הנקה. שאלות אלו כדאי להפנות לרופא נשים שלך או בפורם הזה.

31/01/2002 | 20:59 | מאת: מאירה

היי מירב אני קבלתי מחזור עם פמולן ישר אחרי שבוע שהשתמשתי בו. לא נראה לי שהוא מונע מהמחזור לבוא. להפך הוא עושה יותר דימומים לא סדירים באמצע החודש כל 5 ימים כתם פה ושם ומחזור קל מאוד. ככה זה אצלי בהצלחה לך.

29/01/2002 | 15:27 | מאת: נועה 30

שלום הגוזל שלי כבר בן 3.5 חודשים. אני מניקה באופן מלא. עד עכשיו התאפקתי בנושא העישון אבל זה מאוד חסר לי- מה ההשלכות של 1-2 ליום?

29/01/2002 | 18:39 | מאת: אלן שיין

לא טוב לך ולא לתינוק! אבל אין לזה קשר להנקה!! כל הסביבה שלך מסריחה שזה בעד עצמו לא נעים. (בתור אחת שעשנה 14 שנה אני מאוד רגישה לנקודה הזאת) אבל ביננו קשה להגביל את מספר הסיגריות ל-1-2 אחרי שהפסקת כבר לגמרי. הסיגריה האחת (או שתיים) לא יפריעו אבל בוודאי לא יואילו..

31/01/2002 | 01:03 | מאת: איריס

שלום נועה. כל מכור יודע שסיגריה אחת הופכת תוך שבוע לקופסא... גם אני עישנתי 8 שנים, הפסקתי בהריון הראשון, בגלל ההנקה לא חזרתי לעשן, כדאי להתאפק כי כבר עברת שלב של גמילה פיזית , נשארה רק חצי משימה - גמילה נפשית. בבית עם מעשנים התינוקות חולים יותר.

04/02/2002 | 17:03 | מאת: רלי

אני יכולה לספר לך שגם אני, מכורה ותיקה שלא נצפתה מעולם בלי סיגריה, ברגע שגיליתי שאני בהריון הפסקתי לעשן - דבר שלא האמנתי שייתכן כלל. היום, שנה לאחר הלידה (אני עדיין מניקה) אני מצליחה ללא עישון, אבל יש רגעים רבים מאוד של געגועים ובכמה רגעים בודדים כאלו שהיו לי והעזתי להדליק סיגריה, מיד חשבתי כמה טוב העולם שלי נראה ללא העשן וכמה טוב יהיה לא לחשוף את הבת שלי לא להרגל ובוודאי שלא לעשן.

04/02/2002 | 20:33 | מאת: אלן שיין

רלי, תודה, אני בטוחה שזה עוזר לכל המעשנות. דעי לך שאני עד היום - מתגעגעת ל"אקט" של עישון סיגרייה והבת הבכורה שלי בת 20!! אז אני יודעת בדיוק על מה את מדברת. בכל זאת, עדיף לי גם עולם ללא עישון וללא עשן. כמה שזה מסריח. עכשיו, לצערי, הבן שלי בן 17 מעשן והריח ממש מגעיל אותי. נקווה שהוא גם יפסיק בבוא הזמן.

29/01/2002 | 11:26 | מאת: רויטל

שלום, בתי בת השלושה וחצי שבועות ואני הוכינו בנגע הפטריה (Thrush). בתי לא נראית כסובלת מכך יותר מדי (יונקת פחות או יותר כרגיל), אך לעומתה אני סובלת מאוד בזמן ההנקה (ועבר רק שבוע מאז התחלתי סוף סוף להנות מהנקה נטולת כאבים...) אני מורחת משחת דקטרין על הפטמות פעמים ביום אחרי ההנקות (וכמובן שוטפת היטב לפני הנקה) ובתי מקבלת ניסטטין (Ready Mix) 4 פעמים ביום בין ההנקות. רציתי לדעתת תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש הטבה ותוך כמה זמן הפטריה אמורה לעבור. הבנתי שהשימוש בתרופות אמור להימשך שבוע נוסף לאחר החלמה מוחלטת. תודה.

29/01/2002 | 18:47 | מאת: אלן שיין

היי רויטל, צר לי לשמוע שאתם סובלים מהפטרת התרדנית הזאת. נכון שטיפול אמור להמשך שבוע עד שבועיים לאחר העלמות הסימפטומים. לא ציינת כמה זמן את כבר מטפלת בפטרת. אך אם לאחר 4 ימים אין שיפור אז אולי כדאי לשקול לשנות את התרופה. גם האם את רואה סימנים בפה של התינוק? אם כן, גם שם את צריכה לראות שיפור. אפשר לנסות דקטרין אורל ג'ל אם הניסטטין לא משפיע.

31/01/2002 | 00:50 | מאת: איריס

היי רויטל עם כל ילדי סבלתי מתופעת הפטרייה, מה שמדהים הוא שתמיד היא הופיעה שבועיים שלושה לאחר הלידה. מצאתי שמאוד מועיל לתת לתינוק חליטת מרווה. הכוונה לעלה או שניים החלוטים בכוס מים חמים, לאחר שהמים התקררו נותנים חצי כפית לתינוק. גם אם הוא יורק זה טוב. הצמח יותר טוב מהתרופה כוון שלא צריך לשטוף שום דבר הערה: מרווה מצויינת לכל זיהומי הפה אבל לא מומלצת למניקות כי היא צמח משתן אני משערת שעד שתקראי את התשובה, תשכחי מהפטריה.

29/01/2002 | 10:35 | מאת: גלית

אלן שלום רציתי לדעת האם אפשר לשאוב חלב ולהוסיף לו קורנפלור על מנת שיהיה קצת יותר משביע לקראת הלילה. אם כן - איזה כמות? הלילות מאוד קשים. התינוק שלי מתעורר 4-5 פעמים בלילה כדי לאכול. הוא בן 3 חודשים. האם יש הצעה אחרת ? תודה

29/01/2002 | 18:51 | מאת: אלן שיין

היי לגית, לא טוב, ולא מומלץ לתת קורנפלור בכלל. זה לא אוכל מזין לתינוק וחילוף החומרים של כל תינוק ותינוק שונה זה מזה. צריכים לקחת בחשבון שכל תינוק צריך לאכול על פי הצורך האמיתי שלו במזון. ברגע שאת מנסה לשנות ולסובב את הטבע, זה משבש את התהליך הטבעי. אם התינוק מתעורר לך בלילה, מאוד יכול להיות שזה לא קשור לאוכל בכלל. הם מתעוררים כי משהוא מעיר אותם - פחד, שתן, בטן וכו' ואם כבר מתעוררים אז מבקשים את עזרתך לחזק אותם ולהשרש ביטחון עצמי כי הוא עדיין לא מסוגל להרגע בלעדיך. זה טבע הדברים. אנחנו מגינים עליהם ומעודדים אותם לחיות בסביבה שעדיין לא מוכרת להם. עלינו להרגיע אותם וזה אחד הצרכים הרגשיים שאנו עונים עליהם יחד עם צורכם הפיזיולוגיים וביולוגיים. קורנפלור אינו פתרון לאהבה, הבנה ובניית אמון בעולם.

28/01/2002 | 19:27 | מאת: איילת

לאלן שלום, 1.מקריאת ההתיחסות שלך לגבי שאלות על מזון מוצק הבנתי כי הנקה ותחליף חלב יכולים לספק לתינוק את צרכיו עד גיל שנה. בני בן 7 חודשים יונק ואוכל מטרנה ומעט ירקות. בטיפת חלב ביקשו שאוסיף בשר הודו , עוף, גבינה , קטניות , ובעצם כל מה שאנו אוכלים. רציתי לדעת האם הבנתי נכון שכל צרכי התזונה של התינוק יכולים להגיע לא ממזזונות מוצקים בגיל זה ועד גיל שנה ?? על איזה נתונים /מקורות את מבססת את המידע הזה ? אוסיף , כי בני לא מתלהב מפירות וירקות. 2. בני אינו אוכל מבקבוק למרות כל הניסיונות שלנו. הוא אוכל מכפית.ושותה מכוס. אך משך הארוחות ארוך מאד. האם בקבוק עם כפית שהמלצת כאן לאחת מהשואלות יכול לקצר את משך הארוחה ? היכן ניתן להשיג בקבוק עם כפית. ניסיתי בכל הרשתות ולא מצאתי. תודה רבה רבה !!!!!!!1

28/01/2002 | 22:16 | מאת: אלן שיין

היי איילת, את יכולה למצוא את ההנחיות האלה בניר עמדה של ה-AAP האקדמיה האמריקאית של רופאי ילדים וגם של הארגון הבריאות העולמי. ההמלצה של טיפת חלב נשמע לי שטחית ביותר. האם אמרו לך איך להתחיל את המוצקים האלה? האם הם אמרו לחכות בן מאכל למאכל מספר ימים לפחות לראות אם אין תגובה אלרגית ? גם ההמלצות של משרד הבריאות הן להתחיל לתת מוצקים החל מחודש 7. אז ברור שהחלב הוא עיקר ההזנה בשלב זה.

28/01/2002 | 22:19 | מאת: אלן שיין

לגבי שאלה 2 - למה את ממהרת? זה שהתינוק יושב, אוכל באיטיות זה אומר שזה הקצב שלו. כולנו בתור מבוגרים אוכלים יותר מידי מהר. כך החיים שלנו ובנתיים לא מוכחים שזו גישה בריאה!! תני לו את הזמן שלו. כמה שהוא יהיה מסוגל להינות מאוכל מוצק יותר (שיניים ללעוס, ידיים להכניס את האוכל לפה ולאחוז בכלי אוכל, לעומת בקבוק (?). בקבוק הוא לחלב. אם צריך להכניס אוכל לבקבוק זה אומר פשוט שהוא עדיין לא מוכן מערכתית לאוכל מוצק. זה כבר לא "מוצקים" אלא "מעוכים".

29/01/2002 | 06:53 | מאת: איילת

אלן בוקר טוב, תודה רבה על התשובות. הוא אוכל / שותה חלב בכפית כשאני לא נמצאת. לכן הייתי מעונינת לדעת היכן ניתן להשיג בקבוק עם כפית על מנת להקל על מי שמאכיל אותו וכן עליו כי לעיתים נראה לנו שההמתנה בין כפית נוזלים אחת לשניה היא מתסכלת. אודה לך אם את יודעת היכן ניתן לרכוש בקבוק עם כפית. או מישהי אחרת מהמשתתפות בפורום. וגם אם למישהי יש ניסיון עם בקבוק זה. שוב המון תודה !

28/01/2002 | 14:23 | מאת: שרון

שלום אלן היום בקרתי בטיפת חלב וחזרתי משם קצת מודאגת. בני בן השלושה שבועות נולד במשקל 2800 הוצאתי אותי בית יולדות במשקל 2570 בשבועיים הראשונים הגיע למשקל 3 ק"ג ובשבוע האחרון עלה רק 50 גר'!!!!!!!!! אני מניקה בלבד לפי צורך ולא לפי שעון. זמני הנקה לא מוגבלים (בין 20 דקות ועד 45 דקות ואף יותר) חיתולים רטובים וצואה יש. אין לי מושג למה העליה היתה כ"כ נמוכה השבוע האם יתכן שהתינוק שלי עדיין רעב?? יכול להיות שהחלב שלי לא איכותי מספיק??? למרות שהוא רגוע וישן טוב???? תדירות ההנקה כל שעה וחצי עד 3 שעות. אודה על התייחסות מהירה שרון

28/01/2002 | 14:28 | מאת: נטלי

אסור לדאוג בגלל מדידה חד פעמית. גם לנו יש שבועות שבהם אנחנו קצת חסרי תיאבון או לא מרגישים כל כך טוב, וזה אוטומטית משפיע על התזונה ועל המשקל. צריך להסתכל על ממוצע חודשי ולא על מה קורה בכל שבוע ושבוע. את עושה טוב שאת מסתכלת על התינוק. אם הוא רגוע, או נרגע על השד, ואם יש לו 6-8 חיתולים רטובים (שתן+צואה) ביום, ואם ***בממוצע חודשי*** הוא עולה בסדר במשקל, אז ממש אין סיבה לדאוג. הרי אם תעשי ממוצע תראי שב-3 שבועות מאז בית החולים בנך עלה בסה"כ מעל 450 גר' (מפחות מ-2600 ועד ל-3050). זה מצויין! אין שום בעייה עם זה. בהצלחה בהמשך ההנקה!

28/01/2002 | 15:28 | מאת: שרון

תודה על העידוד שרון

28/01/2002 | 13:33 | מאת: מירי

שלום התינוקת שלי בת 6 שבועות. כבר מספר ימים שאין לה יציאות-יש לציין שהיא רק יונקת,הבטן שלה קשה אך רוב הזמן היא לא מתלוננת . האם זה תקין?

28/01/2002 | 14:30 | מאת: נטלי

אם היא לא מתלוננת אז כנראה שאין בעייה. בד"כ בסביבות הגיל הזה של 6-8 שבועות, תינוקות יונקים משנים את דפוס היציאות שלהם, ואפילו יציאה של אחת לשבוע או 10 ימים יכולה להיות נורמלית. אם ממשיכים להיות לה חיתולים רטובים משתן, והיא רגועה או נרגעת על השד, ועולה יפה במשקל, אז אין בעייה. המשך הנקה מהנה!

28/01/2002 | 13:18 | מאת: מלכה

האם לאשה שאינה יוכלה להניק (מסיבה זו או אחרת) , יש סיכוי קטן יותר לחזור לגזרתה המקורית (מאחר שכידוע ההנקה עוזרת להתכווצות הרחם) ?

28/01/2002 | 22:10 | מאת: אלן שיין

אני מאמינה שהרחם חוזר לקדמותו אבל לא כל כך מהר. כדאי לדבר על זה עם רופא הנשים שלך. לא נראה לי שצריך להיות כל בעייה. כשאת אומרת שאת ׁ(או כל אחת אחרת) לא יכולה להיניק, תוודאי את זה, כי בהרבה מקרים מקריבים את ההנקה על מזבח של בורות. (פיתגם של ד"ר ניומן, מומחה ברפואה ילדים והנקה). זאת אומרת יש הרבה שמוותרים (אנשי צוות הרפואי) על ההנקה כאשר הם לא בטוחים לגבי מצב רפואי כזו או אחרת.

28/01/2002 | 12:08 | מאת: תיתי

בתי בת שנה וחודש. היא ישנה אתנו במיטה. בזמן האחרון היא מתעוררת לינוק עשר פעמים או יותר בלילה. ברור שלא מרעב. היניקה הזו אינה "רצינית וממושכת, אלא כמה שלוקים. זה מפריע לישון ומה שיותר חמור, עלול לגרום לנזק לשיניים. מה כדאי לעשות? לתת מים?

28/01/2002 | 22:07 | מאת: אלן שיין

תיתי, זאת אפשרות בהחלט. אולי היא באמת צמאה. כשאת אמרת שזה יהרוס את הזיניים למה את מתכוונת? ראשית, ההבדל בין שד לבן בקבוק הוא שיונקים אז החלב זורם לקראת החיבור בין החיך הקשיח והרך. זאת אומרת החלב לא נשאר בחלל הפה כך שאין מה לדאוג שהחלב ירקב את השיניים. אם את דואגת לגבי צורת השיניים, גם הפטמה של השד רדך ומשתנה להתאים את עצמו לצורה ומבנה של חלל הפה של התינוק. זה גם בניגוד לפטמה של סיליקון או לייטקס שהם קשיחים ולא משתנים. פטמות מלאכותיות הן שדוחפות את השיניים. מיליוני שנה תינוקות יונקים עד גיל בוגר יותר ועדיין 75% מכלל אוכלוסיית האמהות בעולם כולו נוהגות כך. זה הנורמה. אפשר לחשוב על "סידרת חינוך" בלילה כאשר לתינוקת מגיעה לגיל שאת מרגישה שיש שפה ביניכם. שהיא יכולה להבין מילולית למה את מתכוונת כאשר את מסבירה שבבוקר נינק, ובלילה אולי את צמאה? את יכולה לקרא על התעוררויות לילה בדפים הקודמים. זה עולה לעיטים קרובות.

29/01/2002 | 16:06 | מאת: תיתי

אלן, תודה על התשובה. התכוונתי שחלב אם גורם לעששת בשיניים. לא ניתן לצחצח שיניים עשר פעמים בכל לילה.

27/01/2002 | 20:52 | מאת: טל

ואני רק שואבת כבר חודש כל ארבע שעות מצד שמאל יוצא לי 125 כל שאיבה טמצד ימין בקושי 40 ???? איך אני אגרום גם לצד ימין לייצר יותר חלב?? תודה רבה טלי

27/01/2002 | 23:23 | מאת: אלן שיין

תגבירי את מספר השאיבות. כל 4 שעות זה גם לא מספיק כדי לספק את הצרכים של התינוק. אם תניקי או תשאבי יותר כך ירבה החלב.

27/01/2002 | 20:17 | מאת: נטשה

התינוק שלי בן 10 חודשים -- אוכל מוצקים וחלב אם . פעם ביום הוא מקבל בקבוק ששאבתי יום לפני. סידור זה קיים (ואנחנו מסתדרים מצויין איתו) כחודש וחצי מאז חזרתי לעבודה. היום התישבתי לשאוב לא יצאה ולא טיפה אחת. לא שיניתי תזונה שלי ולא היו סימנים בשבוע שעבר או ירידה בכמות. האם יתכן שהחלב נפסק כליל בין רגע? מה אפשר לעשות לעודד חזרתו?

27/01/2002 | 23:27 | מאת: אלן שיין

היי נטשה, כמעט ולא קורה שהחלב נעלם באופן פתאומי. לפעמים יש בעיות לשחרר את החלב בגלל מתחים ולחצים שאינם דווקא קשורים לתפוקה ויצירת החלב. רק את מודעת לזה אם היו שינויים במצב ורוח או שינויים באורך החיים שלך בזמן האחרון. האם כאשר את מיניקה עדיין יוצא? (סביר להניח שכן כי התינוק מסוגל להוציא בצורה יותר חזקה ויעילה את החלב. כמובן גם מתח בעבודה יכולה לגרום להעטה. אם כן, אז עליך לנוח יותר, לשתות ולאכול טוב, מכל אבות המזון ולהגביר הנקות. בגיל זה, לא נראה לי שאת צריכה לדאוג לתת לו חלב אם השאיבה לא תרוץ אם כי את יכולה להשלים את החסר בשעות שאת נמצאת איתו. יש האומרים שבנוסף להגברת השאיבות או יניקות כמוסות חילבה עוזרות או תכשיר הומיופטי בשם חלב אם. בהצלחה.

27/01/2002 | 19:29 | מאת: איילת

אלן שלום, יש לי כנראה שפעת חום , נזלת , כאבי ראש , אני לוקחת אקמול וויטמין C . האם יש בעיה להמשיך להניק ? מהם סיכויי התינוק להדבק ? התינוק שלי בן 7 חודשים ויונק מספר פעמים ביום. תודה!!!!

27/01/2002 | 20:21 | מאת: נטשה

לא ויטמין C ולא אקמול עוברים בכמויות לחלב עצמו. אין מניעה להמשיך להניק מבחינה זאת. להפך -- התינוק שלך חשוף להידבק בדרכים מסורתיות כמו שאר המשפחה וההגנה הכי טובה שיש לו זה העזרה למערכת החיסון שלו של חלב אם. תניקי כמה שאת יכולה ותרגישי יותר טוב מהר

28/01/2002 | 22:12 | מאת: אלן שיין

מסכימה עם נטשה ומאחלת לך החלמה מהירה!

27/01/2002 | 19:01 | מאת: אמא

חופשת הלידה שלי עומדת להסתיים ואני מנסה להרגיל את בתי לבקבוק אך ללא הצלחה. היא מתנגדת בעקשנות וגם אם לפעמים מחזיקה קצת את פטמת הבקבוק בפה, את החלב שיוצא היא ברוב המקרים יורקת... אשמח לכל שיטה\טיפ\רעיון כי אני קצת מיואשת... תודה!

27/01/2002 | 23:32 | מאת: אלן שיין

היי אמא, תנסי שמישהוא אחר יתן לה את הבקבוק. זה יהיה יותר קרוב למציאות. אם היא רעבה, אז יתכן והיא תסכים לקבל את האוכל בבקבוק. אם לא אז יש גם מזרקים (של 20 סמ"ק) בלי מחט כמובן. ואפשר לתת לה בכף או אפילו ספל. בהצלחה!

29/01/2002 | 13:29 | מאת: אתי

אני ניתקלתי באותה בעיה עם התינוק שלי ואחרי הרבה ניסיונות ומשהו כמו חודש הוא מסכים לקחת בקבוק. יש בקבוק בצורת ציצי שאפשר להשיג במרכז אמהות במודיעין. אני חושבת שבזכות הבקבוק הזה הוא הסכים לקחת בקבוק. בהצלחה

27/01/2002 | 16:40 | מאת: אמא

האם יש דבר כזה? האם זה שאני מניקה את התינוקת שלי (בת ארבעה חודשים) בכל פעם שהיא בוכה ושום דבר אחר לא מרגיע אותה, עשוי להוביל בבגרות להפרעות אכילה? (הפגת מצוקה באמצעות אכילה...).

27/01/2002 | 23:37 | מאת: אלן שיין

אמא, בעצם את לא יודעת מה מציק לה בימים אלה. יש קפיצת גדילה מסביב לגיל 3 חודשים. השאלה היא האם זה יכול להיות כזה משבר כאשר היא צריכה להגביר את תפוקת החלב שלך? יחד עם זה, אני מניחה שאת אותה אמא שחוזרת לעבודה או טו טו. גם זה מורגש. אצלך וגם אצלה. אין מצב כזה שתינוקת בוכה סתם. היא עדיין לא מסוגלת להגיד לך מה מציק לה אז עדיין הייתי מהמרת על רעב, צמא, מענה לייצר המציצה, הרגעה כללית. כך הרגעת אותה עד כה. האם לדעתך זה כבר גיל שהגישה שלך אמורה להשתנות? היא עדיין תלוייה בך טוטלית. עד אותו מועד שהיא יכולה להתרחק ממך מרצונה או לדבר להגיד לך מה עובר עליה, היא מחפשת תנחומים אצלך ואת עונה לה בצורה הכי טבעית שקיימת. זאת נורמה אצל יונקים - אפילו לא של בני אדם!!

משרד הבריאות ממליץ להתחיל בגיל 7 חודשים אבל משום מה יש לי זיכרון שהמלצת רק אחרי גיל שנה...מתי להתחיל? תודה.

26/01/2002 | 22:58 | מאת: אלן שיין

אני חושבת שכאשר התינוק אוכל יותר מיונק אז רצוי לתת מים. זה לא לפי חוק או המלצה. אלא לפי ההגיון (שלי בכל אופן) כי התינוק היונק לא זקוק למים כי כל פעם שהוא מצייץ ואנחנו מיניקות "על פי צורך" אז מיניקות אותו והוא מקבל נוזלים. ברגע שמגבילים את ההנקות אז צריכים להתחיל להציע לו מים.

25/01/2002 | 20:19 | מאת: שרון

זאת שוב אני..... כמה חלב אמור לצאת בשאיבה???? כיצד אדע מה היא הכמות שהתינוק צריך לאכול???? (ממזרק) כדי שאוכל להבריא לפחות ציץ אחד?????? תודה שרון

26/01/2002 | 23:06 | מאת: אלן שיין

שרון, אין חוקים לגבי שאיבה. רצוי לשאוב 7 דק'ות בצד אחד ו7 בצד השני ואחר כך 4 -4 ושוב אם עדיין יוצא ויש לך כוח עוד מספר דקות על כל צד. כמה שתצליחי לשאוב תלוי במשאבה, והשדיים. זה משתנה משאיבה לשאיבה. כמובן התינוק יותר יעיל ומצליח לשאוב יותר. אז על תתייאשי. קשה להגיד בדיוק כמה התינוק צורך. עדיף לגשת כמה שיותר מהר לקבל עזרה ! תינוקות בדרך כלל אוכלים יותר ממה שהם צריכים באמצעות מזרק או בקבוקים.

25/01/2002 | 19:37 | מאת: ירדנה

אני אמא לתאומים בני 3 שבועות השוקלים 2.5 ו-3.4 ילדי אוכלים כל שעתיים כשעה וחצי כיצד אוכל להנהיג סדר בהנקה ובהאכלה על מנת שאוכל לנוח לפחות 3 שעות? איך אפשר להאריך את הזמן בין הנקה להנקה ולעשותם יותר שבעים והאם יתכן שהם לא מקבלים מספיק מזון? האם מותר להציע להם אוכל כל פעם שהם בוכים גם אם זה פחות משעתיים וחצי?.

26/01/2002 | 13:42 | מאת: נועה

לצערי עליי לבשר לך שמה שאת מבקשת לעשות הוא בלתי אפשרי. כדי לבסס הנקה ולא להגיע למצב ששדייך לא יעמדו בדרישה ולא ייצרו מספיק חלב עלייך להיניק אותם על פי דרישתם ולא לפי לוח זמנים מוכתב או שעון. כמו שאצל מבוגרים יש רעב משתנה, לפעמים רעבים יותר או פחות, כך אצל עוללים, ובמיוחד אצל קטנטנים שצריכים לצבור כוח ולצמוח. העוללים שלך יודעים הכי טוב מכולם כמה חלב ומתי הם צריכים. אין כזה דבר מרווח נורמלי בין הנקות כי זה נתון שמשתנה בין תינוק לתינוק ומחודש לחודש לפי הצמיחה. אגב, יש תקופות של קפיצות גדילה שבהן התינוק רוצה לינוק כמעט נונ סטופ בכדי להגביר ייצור חלב אצלך. זה קורה בסביבות גיל 2-3 שבועות, 6 שבועות, 3 חודשים וחצי שנה. יש גם ימים שבהם הם רוצים יותר ציצי מסיבות שונות. בקיצור, אם תניקי אותם לפי דרישתם ההנקה כבר תסתדר מעצמה ואת תשימי לב שאחרי 3 חודשים מתחילים להיות מרווחים די קבועים וההנקות לא ארוכות כל כך כמו בהתחלה. בהצלחה אל תתייאשי, את עושה את הדבר הנכון עבור ילדייך!

26/01/2002 | 23:11 | מאת: אלן שיין

ירדנה, כל הכבוד!!! נועה ענתה לך לגבי תדירות ההנקות, זה נכון גם שהם לא רק בוכים כאשר הם רעבים. גם חום גופך נותן להם את תחושת הביטחון כמו שהם קבלו ממך לפני הלידה ברחם! הטבע עוזר להם לייצור אצלך את הכמות הנדרשת בישביל הצרכים המחודשים ומשתנים. לכי לפי התינוקות והם לא יטעו אותך. הם לא למדו עדיין לקרא שעון ועוד מעט תראי שזה משתלם והם יצליחו לסדר קצת את סדר היום. בהצלחה.

25/01/2002 | 19:32 | מאת: נטלי

האים הניקוטין עובר לחלב האם? ואים כן איך הוא משפיע על התינוק? האים 2-3 סיגריות ביום משפיעות על חלב האם?

26/01/2002 | 13:35 | מאת: נועה

כל מה שאת מכניסה לגוף עובר לעולל כולל ניקוטין, במחקרים אחרונים מצאו שאריות של חומרי פירוק ניקוטין בשתן של תינוקות יונקים לאימהות מעשנות. המלצת משרד הבריאות היא לצמצם עד כמה שניתן את העישון אבל הם בפירוש אומרים שעדיין עדיף אם מיניקה ומעשנת מאשר לתת תחליף חלב אם. 2-3 סיגריות זה ממש לא נורא ואני באותו מצב כמוך. תעשני תמיד אחרי הנקה ולא לפניה, תעשני בחוץ ולא בבית או ליד התינוק. ככה את מצמצמת את הסיכויים שדרכי הנשימה שלו יפגעו.

25/01/2002 | 18:11 | מאת: שרון

שלום בני בן שלושה שבועות כמעט - יונק בלבד!!! הפטמות שלי מאוד מאוד כואבות , סדוקות בעיקר וחוששת שהתפתחה לי דלקת בשד ימין אני גרה בחדרה ואשמח מאוד אם תוכלי לייעץ לי על יועצת הנקה באיזור או אפילו יכולה להגיע אלי הביתה (בתשלום כמובן) אודה על תשובה מהירה אין ברצוני להפסיק להניק אבל יודעת שצריכה עזרה ודחוף..... תודה שרון

26/01/2002 | 23:02 | מאת: אלן שיין

אני ממליצה על מרכז רפואי להנקה באודים-לפני נתניה : טל: 09 885 8256. את יכולה לנסות את דוריס לביקור בית אך היא בחופש בימים הקרובים ואני לא יודעת מתי היא שוב תעשה ביקורי בית טל: 03 739 4537 מאחלת לך החלמה מהירה.

27/01/2002 | 12:25 | מאת: שרון

תודה אני אנסה ליצור קשר שרון

שלום, אשמח לשמוע מנשים שעברו ניתוח הגדלת חזה, ומצליחות להניק. אני אישית מתעתדת לעבור ניתוח כזה, אולם בשל הסיבוכים העתידיים בהנקה אני שוקלת לוותר. כל ידע או ניסיון אישי בעניין יעזור. תודה, ליהי

ליהי, אני מציעה שתפני את שאלתך גם לפורום באתר של לידה. www.leida.co.il וגם לפורום של YNET שאין לי את הכתובת המדויקת. בהצלחה

כן אני מניקה כבר את בתי השניה לאחר שעברתי ניתוח להגדלת חזה במהלכו הושתל לי סיליקון. חשוב לבחור רופא טוב אשר לא יפגי במהלך הניתוח בצינורות החלב. אני ממליצה על ד"ר מיכאל שפלן יקר אבל שווה

24/01/2002 | 19:42 | מאת: מיכל

שלום רב, ילדתי לפני 3 שבועות תינוקת בניתוח קיסרי ובמשקל של 2500 גר'. אני מאוד רוצה להניק אבל לצערי אני ניתקלת בקשיים רבים. האם זה הגיוני שלאחר כ 4 (!) שעות שהתינוקת היתה עלי וינקה לאורך זמן זה (אם כי בהפסקות קצרות שהיו ביוזמתה), לאחר שהנחתי אותה בעריסה (לצורך הפסקת פיפי) היא עדיין היתה רעבה וגמעה בהתלהבות כ 50 מ"ל של סימילאק? לאחר כשעה וחצי ניסיתי לשאוב בעזרת משאבה חשמלית ולאחר כ 20 דקות שאיבה היתה לי כמות של פחות מ 20 מ"ל חלב. האם יש לי בעיה של כמות חלב, ואם כן, איך להגביר את תפוקת החלב? האם יש "איכות" לחלב? אני מאוד קרובה לנקודת שבירה ולהפסקת ההנקה (בצער רב). במידה ויש עצות/פתרונות אשמח לשמוע. בתודה מראש, מיכל

25/01/2002 | 00:10 | מאת: אלן שיין

מיכל, מה שעובר עליך עובר על הרבה. הרצון של התינוקת לינוק נובע מהצורך לחום הגוף, מענה לייצר המציצה נוזלים וכמובן אוכל. יתכן גם לפי הסדר הזה. המבחן הוא האם כל פעם שהיא לא רגועה, את מצליחה להרגיע אותה באמצעות השד? האם יש לה הרבה חיתולים רטובים ביממה וכמה פעמים ביום קקי? האם היא עולה יפה במשקל? אם התשובה לכל השאלות האלה היא כן, אז אין לך כל בעייה כמותית אלא התינוקת פשות למיועדת להיות רחוקה ממך. כמו כל ה,יונקים, שזה עתה נולדו. כאשר את שמה אותה בעריסה אחרי 9 חודשים שחיבקת אותה ללא הרף - מה מצפים מהמסכנה? שיננו לה את כל התנאים וצר לי להודיע לך, ברחם היא לא עברה קורס "לקרוא שעון". שימי אותה במנשא ואולי יהיה לך קצת יותר קל. אבל אם את רק משחקת פינג פונג כל היום - להאכיל, להשכיב - בכי, להאכיל, להשכיב בכי אז תצאי מהמעגל הזה. תניקי, תשימי אותה במנשא, תסתובבי או תעשי מה שבא לך, הידיים יותר חופשיות, או תשכיבי אותה לידך ותראי כמה טוב יהיה לכן - לנמנם בבטחון מלא, היא בטוחה שאת לא נותשת אותה, ואת בטוחה שתצליחי לנמנם בלי להצטרך לקום אליה, כי היא לידך! שאיבה אינה סימן לחלב או העדרו. היניקה פי כמה יותר חזק. זה שהיא אוכלת מבקבוק לא מראה גם שהיא רעבה אם כי, היא גם מסכימה לינוק, אז למה דווקא תמ"ל? (תרכובת מזון לתינקות). זה רק משבש את ההנקה. היא אוכלת את זה כי היא לא צריכה לעבוד בישביל זה אך שוב, זה לא סימן לכלום. כדאי לך ללכת למפגש ליגת לה לצ'ה לקבל חיזוקים ועידוד! טל: 2411 647 03 - מוקד ארצי. זה שהתינוקת זקוקה לך הגיוני כי היא עדיין לא קיימת בלעדיך. היא סומכת עליך להרגיעה ותחושת הביטחון שלה.

24/01/2002 | 17:36 | מאת: אלי

שלום אלן בתי בת חודש, עד גיל שבוע היא ינקה ולאחר מכן ניזונה מתחליף (נובלאק) בת זוגתי לקחה כדורים להפסקת החלב, עכשיו לאחר שלושה שבועות בת זוגתי מעוניינת לחדש את ההנקה בשילוב התחליף. היא ניסתה להניק אותה ואכן יצא קצת חלב משני השדיים. שאלתי היא האם ניתן להניק לאחר שלקחה את הכדורים להפסקת ייצור החלב? והאם ישנה דרך להגביר את ייצור החלב בזמן זה. תודה מראש

25/01/2002 | 00:19 | מאת: אלן שיין

היי אלי, כל הכבוד לכם על נסיונכם לחזור להנקה! התינוקת רק תרוויח. (לא נדבר גם על היתרונות להורים!) בכל אופן, אין כל בעייה להתחיל להיניק אותה כי החומר הכימי של התרופה עברה מהגוף מזמן. האם התינוקת מוכנה עדיין לינוק? זאת השאלה הקריטי לגבי ההצלחה. ממה שכתבת אני מנחשת שכן כי אמרת שיש חלב. שאיבה היא דרך להגביר את התפוקה, הצעת שד בין הארוחות להרגיע את התינוקת (במקום מוצץ) יגביר עוד יותר. התינוקת היא הדרך הכי טובה להגברת החלב אם אכן תהיה מוכנה לינוק. יש האומרים שכמוסות חילבה מגביר את החלב, או תכשיר טבעי שנקרא "חלב אם" שניתן לרכוש בבית מרקחת טבעי או הומיאופטי או בית טבע. אבל בלי גירויי לפטמות הם לא יעבדו. החלב בא כתוצאה מההיצע והביקוש. לאט לאט כאשר אתם רואים שהחלב חוזר, שבת זוגך תרגיש ותראה חלב יוצה שהתינוקת יונקת או בלחיצת השד, אז כדאי להתחיל להפחיט את התמ"ל (פורמולה) ולהגביר את ההנקות. אם קשה לכם לעשות את זה בלי השגחה ועידוד של יועצת הנקה, ואם יש התנגדות של התינוקת לשד (אז בטוח שאתם צריכים את עזרת היועצת הנקה) אתם יכולים להתקשר לטל: 2411 647 03 כדי לקבל מידע על יועצת באזור שלכם. זה בכלל לא אבוד, ובהחלט ניתן לחזור להנקה, כדאי!

23/01/2002 | 15:00 | מאת: ליאורה

האם ניתן לבשל גזר, קשוא, תפו"א ולהוסיף לזה ויטה עוף וכמון למעוך וישר לתת לתינוק? הוא עדין לא טעם ירקות אבל פירות כן. תודה

23/01/2002 | 18:59 | מאת: אלן שיין

היי ליאורה, בן כמה התינוק. לא רצוי לתת אף אוכל מוצק עד גיל 7 חודשים. רצוי להיניק או לתת תמ"ל עד שהתינוק מתחיל לאחוז בכפית ומכניס בעצמו אוכל לפה. גם לא מומלץ למעוך כל מאכל אלא לחשוף אותו למרקמים וטעמים שונים, גם הצבע משחק תפקיד לעניין אותו באוכל. מומלץ לתת אוכל במצבם הטבעי ביותר - לפי יכולת התינוק. בהתחלה מעדים ירקות כדי שהוא לא יחנק אך ירקות מעודים שומרים על הויטמינים לעומת ירגות מבושלים שזורקים הרבה ויטמינים יחד עם מי הבישול. מרקים של ויטה או תלמה או כל חברה אחרת מלאי מלח ולא מומלץ. יש גם כימיקלים שלא מומלצים לתינוקות. האוכל הכי טוב זה הכי טבעי ללא מלח.

23/01/2002 | 20:44 | מאת: ליאורה

תודה על התשובה המהירה. התינוק בן חצי שנה ויונק מלא בלבד ללא שום תוספות למעט הפירות שהתחלתי לתת לו לא קבוע לפני חודש בערך ורק עכשיו הוספתי לפירות גם שקדיה. הוא אוחז את הכפית לבד ומביא לפה כבר מגיל 5 חודשים. לגבי מעיכת האוכל, אם לא אמעך את האוכל הוא לא יחנק? היום ניסיתי לתת לו גזר מבושל בקצת מים ומלח ומעכתי במזלג אבל הוא ירק את הכל ולא רצה לטעום עוד. מה עושים? איך ממשיכים מכאן?

23/01/2002 | 14:34 | מאת: גלית

שלום אלן, בני הוא בן כמעט 3 חודשים ניזון מהנקה בלבד עד היום. לפני מספר ימים התחלתי להרגיש שאין לי מספיק חלב. התינוק רעב כל שעה-שעה וחצי ובנוסף אני לא מרגישה שהשדיים מתמלאים כמו קודם. מבחינת היציאות - יש לו חיתולים רטובים ובערך 3-4 פעמים צואה ביום. אני די מודאגת כי בשקילה הקודמת (בגיל חודשיים) העליה במשקל לא היתה משביעת רצון. עם זאת האחות אמרה שזה אולי קשור לעובדה שהוא היה חולה בברונכיוליטיס כמה שבועות. האם זוהי תקופת משבר או שהחלב שלי מתייבש ? האם ניתן לעשות משהו?

23/01/2002 | 19:07 | מאת: אלן שיין

היי גלית, החלב לא מתייבש. כל עוד שיש לו הרבה חיתולים רטובים וצואה כמה פעמים (אפילו פעם אחת) ביום אז זאת לא הבעייה. יש "משבר" או קפיצה בגיל 3 חודשים, ויש גם יותר אזון בן ההיצע והביקוש לכן השדיים לא מלאים כמו קודם. עלייה במשקל אמורה להיות כלפי מעלה כאשר צריך להיות 450-500 גרם עלייה לחודש. דהיינו ממוצע של 120 לשבוע. כמובן שיש אילו שעולים הרבה יותר מזה. השאלה היא האם היא עולה מספיק, והחוסר שביעות רצון נובע מהשוואה לעלייה קודמת? מי לא מרוצה מהעלייה במשקל? מחלה בהחלט משפיעה, ואי אפשר להאשים את ההנקה אם התינוק באמת לא רצה לינוק כי לא הרגיש טוב. אפשר רק להתנחם על זה שכמה שהוא היה מוכן לאכול הוא חלב אם-שיכולה לעזור לו להתמודד עם מחלות. כל עוד שהוא יונק בתאבון, או לפחות את רואה שהוא חוזר לעצמו, אז אין כל בעייה בהנקה. אם היתה ירידה בתפוקה כי הוא אכל פחות לתקופה מה, אז ברגע שהוא יגביר את תדירות ההנקות או זמן ליד השד אז באופן טבעי הכמות תוגבר. כמה שתניקי יותר כך יהיה יותר חלב. כל עוד שהוא רגוע או נרגע ליד השד - הוא שבע. אפילו אם זה כל חצי שעה- הוא ישלים את החסר. מקווה שזה עוזר לך.

24/01/2002 | 00:05 | מאת: איריס

מתוך נסיון הנקה עם כמה ילדים, החלב חוזר, השד מתמלא, כדאי לשתות, לנוח ולהיות אופטימים. אנחנו לא מגדלות עגלים, לפעמים הוא חולה, לפעמים אני, לפעמים הוא גודל פתאום, ולפעמים אני הסתובבתי קצת יותר מדי ושכחתי לשתות. בכל אופן יש לך מספיק מלאי להניק אותו עד..... בהצלחה.

24/01/2002 | 13:57 | מאת: גלית

תודה רבה לאלן ולאיריס על התשובות המפורטות והמהירות. בינתיים התינוק נשקל ואכן עלה 250 גרם ב- 10 ימים כך שבאמת זה בסדר. ובכל זאת שאלה שמציקה לי וקשורה לעניין: למה לפעמים הוא לא רגוע במהלך ההנקה? הוא בועט ומזיז את כל חלקי גופו בעצבנות. זה לא קורה תמיד רק לפעמים. האם זה מעיד על כך שהוא לא רעב?

23/01/2002 | 00:23 | מאת: ורדינה

אלן שלום ברצוני לדעת כמה זמן אפשר להשאיר במקרר חלב אם להנקה?

23/01/2002 | 19:23 | מאת: אלן שיין

היי ורדינה, ניתן לשמור על חלב שאוב במקרר עד שבוע ימים. זה מפתיע אבל אם הבקבוק מלא הוא נשמר יותר זמן מאשר בקבוק חצי מלא. יש יותר אוויר בבקבוק. אם הבקבוק לא מלא אז פחות משבוע. אני מניחה 4-5 ימים. כמובן זיז הבדלים קטנים בין מעלות הקור בכל מקרר. תלוי בדגם וגיל המקרר.

22/01/2002 | 19:33 | מאת: ליהי

שלום רב, אני מתעתדת לעבור ניתוח פלסטי להגדלת חזה כשהחדרת השתל סיליקון תעשה דרך חתך סביב לחלקה העליון של עטרת הפיטמה. הרופא שלי אמר לי שיש סיכוי שכושר ההנקה שלי ייפגע, אולם אינו פירט בנושא. כיוון שנושא ההנקה מאוד חשוב לי, ואני ארצה להניק את יילדי בעתיד, יש לי מספר שאלות ואשמח אם תוכלי להבהיר לי את הדברים: 1. האם מתוך ניסיון שלך עם נשים שעברו הגדלת חזה, זה אפשרי להניק? האם זה באמת כמו שאומרים.. אחריי ההנקה החזה נראה כמו "שקיות" וצורתו נהרסת לחלוטין? 2. האם הסיליקון יכול להזיק לתינוק , שכן אומרים שיש דליפות מיקרוסקופיות מהשתל שעלול לגרום לבעיות נשימה אצל התינוק. אני שוקלת את עניין הניתוח בכובד ראש, מלבד ההנקה יש הרבה חסרונות לניתוח הזה, מה דעתך בעניין, באופן כללי? תודה רבה מראש, ליהי

23/01/2002 | 19:54 | מאת: אלן שיין

היי ליהי, כואב לי פעם אחר פעם שאני נתקלת בנשים שעברו ניתוח בחזה. העניין של הצלחה או אי הצלחה בהנקה הוא לא דבר שאפשר לנבא מראש. יש מקרים שמצליחים ויש כמובן שלא מצליחים. אני בטוחה שאת שוקלת את העניין אך אולי אני יכולה לעזור לך להחליט סופית לא לשחק עם הטבע. ההנקה כה חשובה לתינוקות לא רק כי החלב נותן להם נוגדנים וחיסונים בראשית החיים אלא החומרים החיים האלו בחלב אם מגנים עליהם לכל עורך החיים. יש יותר ויותר מחקרים המעידים על ההשלכות מרחיקות לקט. צורת השד משתנה באם תרצי להיניק או לא. מערכת הצינוריות והתאים הבונים את כל העסק שם בשד כדי לייצור חלב מתפתחת במשך ההריון. השדיים מתמלאים בקולוסטרום (חלב ראשוני האשיר בחלבונים, וחיסונים ונוגדנים במיוחד חשובים בימים הראשוניים) כך שמיד אחרי הלידה באיזה שהוא מקום בן יומיים ל5-6 ימים החלב מתחיל לזרום. זה אצל כל הנשים - אלו שמיניקות ואלו שבחרו לא להיניק. אחרי זה או שממשיכים להיניק או שמפסיקים את החלב אך כל המערכות ישנם, כך שצמיחת החזה קיים אצל כולם. מה שחל אחרי הלידה כבר זה עניין אישי ואצל כל אחת ואחת זה שונה. יש כאלו שהשד גדל לאחר לידה ולאחר הנקה, ויש כאלה שהשד קטן. (בטח מספיק קטן אצלך אחרת לא היית רוצה להגדיל.) אילו תופעות טבעיות. הרבה מהאמהות שעברו שינוי כלשהוא בשדיים מתחרתות. לא הבינו בגיל צעיר מה משמעות השדיים וכמה חשוב להיניק לא רק מבחינת החלב שהוא עדיף על פני חלבים מלאכותיים, אבל פשות אין תחליף לקרבה, ורקמת היחסים והביסוס הרגשי שהתיוק מקבל באמצעות חום הגוף וקרבה הזאת. אני בטוחה שכל חומר עלול לעבור במידה מה - אך עדיין יהיה כדאי להיניק אם אכן תצליחי. למיטב ידיעתי, כל עוד שאין דליפה, אז הסיליקון לא עובר. המנתח יכול במידה מסויימת לקבוע איך הוא ישתיל את הסיליקון. יש כמה אפשרויות, שלא חותכים דווקא את הפטמה. אם הוא חותך מסביב לפטמה הוא חותך קצבות עצבים ורקמות שהם משחקים תפקיד חשוב ביצירת החלב והעברתו לתינוק. ישנם השתלות שמכניסים דרך חתך יותר קרוב לבית השחי או בחלק התחתון של השד. אז פחות סיכוי שהוא יהרוס ויחתוך צינוריות. כמובן שעדיף לא לשנות בכלל. אבל אם כבר החלטת אז תנסי לדבר עם המנתח ולהגיד לו כמה חשוב לך ההנקה בעתיד. אם הוא לא נשמע לך שהוא מכבד את בקשתך ולא גמיש לגבי צורת ההשתלה, אז אולי יש אחרים שיכולים כן לקחת את זה בחשבון. אין כל רע בלקחת דעה מקצועית שנייה (או שלישית!) כפי שאת רואה, אין לי כל עניין לשכנע אותך אלא לשמור על זכויות התינוקות שלך לעתיד, לקבל את הכי טוב!!!! למען בריאותם. בהצלחה בהחלטה וכל הכבוד שיש לך את הרעייה קדימה ותבונה לבדוק את העניין עוד טרם המעשה.

25/01/2002 | 15:59 | מאת: ליהי

אלן, תודה רבה על תשובתך, סייעת לי המון. ליהי :-)

22/01/2002 | 11:25 | מאת: סטלה

שלום אלן, בן שלי בן 6 חודשים בלי שבוע ניזון הנקה מלאה. מגיל חודשיים ישן לילה שלם. מלפני שבועיים התחיל להתעורר פעם אחד בלילה וביומים אחרונים הוא מתעורר בלילה כל שעה וחצי עם בכי. כשהוא מקבל שד ונרגע, יונק עד 20 דקות תוך כדי שינה ועוזב שד. על מה זה מצביע האם זה קפיצה בגדילה ?

22/01/2002 | 18:54 | מאת: דנה

אני מצטרפת לשאלה, אולם עליי להדגיש שביתי גם בת חתצי שנה ובזמן האחרון אוכלת כל היום בממוצע כל שעתיים, אולם רק משד אחד האם ישנה סיבה? עליי להדגיש שכל פעם מדובר בשד אחר ולא באותו שד.

22/01/2002 | 19:22 | מאת: אלן שיין

היי סטלה ודנה, מאוד יכול להיות שזו קפיצה בגדילה ומייצרים אצלכן יותר חלב. ההתעוררויות בלילה לרוב לא נובעות מרעב כפי שציינתי בפניות בהמשך העמוד. אם הם כבר מתעוררים אז מחפשים אותנו כמקור להרגעה, אהבה וחום. זה עוזר להם לחזור לישון. או טו טו תתחילו עם מאכלים נוספים ותראו שדברים משתנים כמו שכל תקופה אצל התינוק מביא איתה שינויים. צריכים כל הזמן להיות במעקב, לראות שעדיין התינוק מתפתח וצומח. אין סיבה לדאגה אם כי ההנקה וחלב האם יכול להחזיק את התינוקות אפילו עד שנה כבסיס התזונה שלהם.