פורום הנקה

ההנקה היא הדרך הטבעית, הפיזיולוגית, להזנת תינוקות, וחלב אם הוא החלב המותאם באופן מיטבי לתינוקות. כהמשך ישיר לכך, ממליצה האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים על הנקה כאמצעי הבלעדי לתזונת התינוק בששת החודשים הראשונים לחייו. ההנקה מגינה על בריאות התינוק ומסייעת להתפתחות הגופנית, הרגשית והקוגניטיבית בצורה הטובה יותר.
13503 הודעות
12443 תשובות מומחה

מנהלי פורום הנקה

14/12/2001 | 21:03 | מאת: רונית

אני בת 30 וילדתי לפני כחודשיים. השבוע עברתי ניתוח, הסרת כיס המרה, ובמשך 4 ימים לא הנקתי. מדי פעם שאבתי בבית החולים על מנת שלא יווצרו לי גושים. היום כיומיים לאחר הניתוח חזרתי להניק אך אני מרגישה שאין לי הרבה חלב וגם לאחר ההנקה אני לא מרגישה שהחזה מתמלא במיוחד. האם יכול להיות שנגמר לי החלב? וצה עלי לעשות על מנת שהחזה יתמלא בחלב. עלי לציין שבעם הראשונה שהנקתי לאחר הניתוח התינוק ינק הרבה זמן מהרגיל אך לא נראה כשבע במיוחד. אשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם.

15/12/2001 | 15:52 | מאת: שירי

שלום רונית, שמי שירי ואני בת 31 וילדתי לפני חצי שנה ומחר עלי לעבור את הניתוח הזה - הוצאת כיס מרה. אני כל כך מפחדת שאין לך מושג. האם זה נורא? אני לא ישנה מרוב פחד. בכל מקרה - גם אני שואבת לבני ומקפיאה - על מנת שיהיה לו בזמן שאני בבית חולים. רציתי לשאול אותך - מתי ניתן להתחיל להניקו לאחר הניתוח? בקשר לחלב - אינני מומחית - אך מנסיוני אולי אוכל לעזור לך - למדתי שצריך לשתות כמויות!!!! ממש כמויות - ואז יש חלב. וגם - אם את שואבת למשאבה חשמלית ( של חברת מדלה - זה מצוין) - אז צריך המון סבלנות. יכול לקחת לי שעה להוציא 100 מ"מ. בכל מקרה - פתאום תופסים זווית מסוימת ואז זה מתחיל לצאת. צריך סבלנות. אני מאחלת לך הצלחה...וגם לי.... שירי

21/12/2001 | 00:09 | מאת: רונית

הי שירי, מצטערת שרק עכשיו אני עונה לך פשוט לא היה לי זמן. הניתוח לא נורא וכאשר מוציאים את הקליפסים מרגישים הקלה . מה שכן, כשיש תינוק בבית הרצון להחלמה הוא גבוה מאוד. שיהיה לך בהצלחה ואין לך ממה לחשוש. אני חזרתי להניק כיומים לאחר הניתוח שלפני כן שאבתי את החלב וזרקתי על מנת שהילד לא יקבל את כל הרעלים שהיו לי בגוף.

15/12/2001 | 20:07 | מאת: אלן שיין

רונית, קודם כל , רפואה שלמה! מאוד סביר שהכמות של החלב ירדה. אם לא הנקת מספר ימים אז לא היתה גרייה לייצור חלב. אבל תמיד אפשר להחזיר את החלב. ממה שאת מספרת, התינוק מראה סימנים שהוא אכן אוכל ורגוע. אפילו אם נדמה לך שהשדיים לא מלאים כמו קודם זה לא אומר שאין לך חלב. לא חייבים להרגיש גודש לדעת שיש חלב. הסימנים הכי אובייקטיבים הם: 1) רוגת התינוק - ואם הוא לא רגוע - הוא נרגע ליד השד. 2) 6-8 חיתולים רטובים (פיפי-קקי) ביממה - 24 שעות! 3) עלייה מתמדת במשקל אם התינוק אוכל יותר זמן זה סימן שהוא זקוק לאכול יותר מקודם כי אין לך את הכמות שהיה לך. אז הוא צריך לאכול זמן יותר ממושך. תרגישי הבדל אחרי כמה ימים שאת משלימה את ההנקות ואת הגרייה לעודד יצירת יתר של חלב. החלב לא נגמר - כנראה רק פחת. בהצלחה.

21/12/2001 | 00:17 | מאת: רונית

אלן שלום, אני כבר שבוע לאחר הניתוח וממשיכה להניק. בני בן 10 שבועות ולאחרונה הוא יונק כמעט כל שעתיים וכל הנקה מתמשכת כשעה, אמנם הוא מפסיק מדי פעם, נרדם וכאני משכיבה אותו הוא מתעורר בצריחה ושוב אני צריכה להניק. מה ניתן לעשות על מנת שהילד לא ינוק הרבה זמן? עלי לציין שיש שעות שהוא יכול להחזיק הרבה זמן עד להנקה, בלילה הוא מחזיק לפעמים כ 4 שעות ויותר. בדרך כלל הבעיות הין בשעות הבוקר ושעות הערב המאוחרות. בשעות שאני לא נמצאת בבית והילד צריך לינוק אנחנו נותנים לו תחליף - סימילק האם זה יכול להשפיע על ההנקה???

תנועת נשים קוראות ללדת למען חופש בחירה בלידה היא תנועה חברתית שהוקמה ע"י קבוצת נשים שעוסקות בנושא מזוויותיו השונות, (בינהן דיאנה אידלמן קרת, נירית שפירא, גילה רונאל, קרן פרידמן-גדסי, ועוד ועוד ) ושהנושא בוער בעצמותיהן, במרץ השנה, כשהטריגר לפעולה המשותפת היה לאחר סגירת ביה"ח משגב לדך, שאחריה נשארו נשים רבות בתחושה שאין בארץ יותר מקומות שבהם אפשר ללדת בלידה שבה מכבדים את רצונה של היולדת ולא פועלים רק או בעיקר לפי פרוטוקולים. הפעילות של נשים קוראות ללדת נעשית בשלושה מישורים עיקרים כרגע, ועוד היד נטויה: 1) פעילות פרלמנטרית לשינוי חקיקה ובמטרה לאפשר פתיחת מרכזי לידה 2) פעילות שתביא לשינוי המדינייות הקיימת בבתי החולים ושינוי הדיאלוג שבין המיילדת-הרופא- והזוג/המשפחה היולדת. 3) חשיפת הנושאים לציבור- עריכת אירועים, הרצאות וכו´. כל מי שרוצה להצטרף אלינו ולתרום מיכלתו וזמנו- יבורך, מוזמן לפנות במייל או לטלמסר. בשבוע הבא יתארח בישראל כאורח נשים קוראות ללדת ד"ר מרסדן ואגנר ( מצ"ב פירוט עליו ) וישנם מספר כנסים, חלקם לאנשי מקצוע וחלקם לקהל הרחב. ההזמנה היא פתוחה, גורפת, ומכל הלב. מי שמעוניין לקבל פרטים נוספים מוזמן לפנות אלי ד"ר מרסדן ואגנר: 15 שנים מנהל אזור באירופה לבריאות האם והילד מטעם ארגון הבריאות העולמי (WHO) בקופנהגן, במסגרת תפקיד זה אחראי על בריאות הציבור, האם והילד בארבעים וחמש מדינות מתוכן לייעץ לארגונים בינלאומיים כדוגמת אירגון האום למען הילד UNICEF כמו גם למוסדות ממשלתיים במדינות שונות ולארגונים לא ממשלתיים (N.G.O) באוסטרליה, בלגיה, ברזיל, קנדה, סין, צרפת, יפאן, איסלנד, ספרד, תאילנד וארה"ב. ייעוץ זה עסק בתחומי לידה, שירותים לילוד ותכניות הכשרה למיילדות. הנושאים בהם עסק היו ניתוחי תקציב וכדאיות כלכלית של שירותים בתחום הלידה והתמיכה בילוד, עלויות טיפול רפואי נמרץ בהריון ולידה. המחיר של ריבוי מקרי ההתערבות הרפואית בלידות כמו למשל זירוז לידה וניתוחים קיסריים, עלותם של חדרי תינוקות מרכזיים עבור תינוקות בריאים, עלות יחסית של לידות בסיכון נמוך בבתי חולים מול מרכזי לידה עצמאיים. כדוגמה אחת ניתן להציג את הייעוץ שניתן לאגודת הרופאים המיילדים והגניקולוגים בקנדה בנושא שירותי מיילדות. תוצאות ייעוץ זה פורסמו בגליון נובמבר 1998 של הירחון המקצועי של אגודה זו בקנדה תחת הכותרת: "עבודת המיילדות בעולם התעשייתי." הייעוץ שניתן בארה"ב למשל היה לממשל הפדרלי האמריקאי בנושא השכלת מיילדות. ברמת המדיניות עסק דר´ מרסדן וגנר בייעוץ בקליפורניה, אילינוי, מונטנה, ניו-ג´רזי, ניו-מקסיקו, ניו-יורק, אורגון, וורמונט, ווירג´יניה, וושינגטון וישראל. בתוקף תפקידו אף ביקר בישראל מספר פעמים והתוודע לשירות הבריאות המיילדותי הנהוג בה. כיום מתפקד כיועץ פרטי.

11/12/2001 | 15:13 | מאת: תמי

שלום וברכה לכולם: תנועת "נשים קוראות ללדת" מארחת בישראל את ד"ר מרסדן ואגנר, רופא ילדים, מרצה ברפואת ילדים ובבריאות הציבור, בעל תואר באפידמיולוגיה סב- חנוכה שמחלידתית מאונ´ קליפורניה, שכיהן במשך 15 שנה כנציג הארופאי לארגון הבריאות העולמי בתחום בריאות האם והילד. במסגרת תפקיד זה היה אחראי על 45 מדינות, ביניהן ישראל. כיום מתפקד כיועץ בנושאים אלו למשרדי בריאות וארגונים שונים בעולם. ד"ר ואגנר הוא תומך נלהב במאבקנו. במסגרת ביקורו יפגש ואגנר עם חברי כנסת, צמרת משרד הבריאות, מנהלי אגפים ומחלקות מיילדות בבתי החולים השונים וישתתף בכנס ארצי של מדיניות רפואית. ד"ר ואגנר ירצה לקהל בהזדמנויות הבאות: מפגש לתומכים ב"נשים קוראות ללדת" עם ד"ר ואגנר בנושא "כיצד הושג השינוי במדינות אחרות- GIVING BIRTH TO BETTER BIRTH " יתקיים ב"דרך אם" בפרדס חנה (כשעה נסיעה מת"א- 04-6272172 ) שבת ה-15.12, התכנסות ב 11:00, תחילת ההרצאה בשעה 11:30 ובהמשך שאלות ותשובות. הישיבה על שטיחים וכריות, ניתן להביא כיבוד קל. נעריך אם תמנעו מהבאת ילדים, למעט תינוקות רכים. לאישור השתתפות 03-5462428 או [email protected] הרצאה לקהל הרחב בנושא "תוכנית לידה והטיפול בילוד" כמצוין בהזמנה המצורפת, תתקיים ביום שני ה 17.12 באכסניית בני-דן (בני דן 36 ,ת"א). אנא הודיעו על ההרצאה לנשים הרות ולבני זוגן, במטרה להגיע לקהל שעדיין לא מודע לנושאים אלו. הרצאה לאנשי מקצוע בנושא: "מגמות עכשוויות במיילדות- לידה ידידותית ליולדת ולילוד" ביום ראשון 16.12 בבית החולים אסף הרופא, באולם עליזה בגין (כיתה 35) בניין המחלקה הפנימית. על סדר היום: 10:00-9:30 התכנסות וכיבוד 10:10-10:00 ברכות והצגת האורח 11:30-10:10 מגמות עולמיות במיילדות –לידה ידידותית ליולדת ולילוד 12:00-11:30 שאלות ותשובות, ההרצאה באנגלית בליווי תרגום. נא לאשר השתתפות בטלפון 08-9779931 (שרון) להתראות וחג

12/12/2001 | 23:56 | מאת: אלן שיין

תודה שהכנסת את המידע הזה.!

11/12/2001 | 14:31 | מאת: יעל

לאלן, יש לי תינוקת בת חודש וחצי, ניזונה מהנקה בלבד (בקבוק כשאני לא בבית). אני אמורה לחזור לעבודה בפברואר לכל המאוחר. שאלתי האם בעקבות ירידה בתכיפות ההנקות תרד לי תפוקת החלב ואז אאלץ להפסיק עם ההנקה לגמרי? אני כל כך נהנית להניק והתינוקת עולה יפה במשקל שנורא חבל לי אם זה ייפסק.

11/12/2001 | 19:26 | מאת: אלן שיין

היי יעל, ברוב המקרים התפוקה מתאימה ליניקות. כמה שתניקי - כך תייצרי חלב. יש עוד דברים שצריכים לקחת בחשבון שחוזרים לעבודה. בגלל ההעדרות שלך יתכן שהתינוק ירצה לינוק לעיתים קרובות - יותר מקודם. הוא לא רק משלים את החלב שחסר לו אלא חום הגוף וגעגועים!! אז אם זה יקרה, תדעי שזו תופעה ידועה ואין מה לחשוש. היום את בטח שואבת (או נותנת תמ"ל) שאת לא נמצאת. אם את שואבת אז עדיין את במלוא התפוקה. ברגע שאת חוזרת לעבודה יכול להיות שייווצר גודש. רצוי לשאוב כדי למנוע זאת. אפילו עם היד כדי להרגיע את תחושת המלאות. עדיף כמובן אם כבר שואבים, אז לשמור על החלב השאוב לתת לו למחרת. לא ציינת אם בכוונתך לשאוב או לתת פורמולה. יש הבדל גדול בתפוקה - תלוי באיזו דרך את בוחרת. איך שלא יהיה. אין כמו הניסיון. כל תינוק מגיב אחרת. יש כאלו שמסתדרים עם הכל ויש כאלו שכבר יעדיפו בקבוק ולא חשוב מה יש בתוכו. את צריכה לראות איך הדברים מתפתחים.

12/12/2001 | 11:44 | מאת: נטלי

רציתי רק לספר מנסיון, שכשאני חזרתי לעבודה כשנופר היתה בת שלושה וחצי חודשים, המשכתי להניק אותה בבוקר ובערב, ובשישי-שבת הנקה מלאה, ונשאר לי מספיק חלב לכל הנקה ונופר התפתחה יפה מאוד. המשכתי להניקה פעמיים ביום עד גיל שנה וחודש.

11/12/2001 | 10:32 | מאת: נעמי

שלום אלן, אני מניקה את בתי בת החודשיים (בקרוב). ללא תוספות מזון. עד כה לא השתמשתי בבקבוקים או במוצץ. אני מניחה שבודאי אשתמש בבקבוק כאשר ארצה לשאוב על מנת שאוכל לעיתים להשאיר את בתי עם אביה או סבתה. אך במוצץ אני ממש לא מעוניינת להשתמש. רציתי לדעת לגבי הבקבוק האם לאחר חודשיים אין סכנה שיהיה לה בלבול פטמות ואכן הבקבוק לא יפריע למהלך ההנקה (ברצוני להמשיך ולהניק אולי עד גיל חצי שנה). ולגבי המוצץ כולם מסביב לא תומכים ברעיון שלי (אני פשוט לא מתחברת לרעיון שיהיה לה איזה פלסטיק תקוע בפה כדי שתשתוק או תרגע) וכולם אומרים שהיא תעשה מהציצי שלי מוצץ ובאמת שמתי לב שהיא בתום היניקה נוהגת להשאיר את הפטמה בפה וסתם למצוץ אותה והיא מתנגדת להוצאתה. האם רק כך ניתן יהיה להרגיע ולהרדים אותה? האם רק אני אוכל להרדים אותה? מה דעתך בעניין? בנוסף אני מאוד מוטרדת מנושא המשקל שלי. לפני ההיריון הייתי מאוד רזה ובהיריון עליתי כמעט 20 ק"ג עד כה ירדו 10 ואיני מצליחה להוריד את היתר וזה ממש מדכא אותי. אינני זוללת אך גם אינני עושה דיאטה של ממש בגלל ההנקה אני אומנם שומרת אך לא נראה לי שכך אצליח להוריד 10 ק"ג. מה עושים? תודה רבה, נעמי

11/12/2001 | 19:41 | מאת: אלן שיין

היי נעמי, אני מסכימה איתך לגבי ה"פלסטיק" תקוע בפה. תדעי לך שהמציאו מוצצים עבור תינוקות שלא זוכים לינוק ולקבל שד. אין להם מענה לייצר המציצה כאשר הייצר הזה הוא צורך פיזיולוגי שחייבים לענות לו. תינוק שלא יונק לא מקבל מענה אלא מאביזר מלאכותי - המצאת בני אנוש ויצרנים. לעומת זאת יש את היונקים שלפי הטבע רוצים למצוץ. הייצר נברא בישביל השד. אם עונים להם על הייצר הזה על ידי השד אז לרוב לא תהיה בעיית כמות החלב שנוצר. אין שום פחד בלתת שד כפתרון לשלל הציוצים של התינוק אם אכן נרגע. זה דווקא סימן שהכל תקין. הייתי אומרת לאילו שטוענים שהיא עוזה מוצץ מהציצי שהתינוקות שלהם דווקא המסכנים שלא זכו לקבל את הדבר "האמיתי" והיו חייבים להסתפק בפלסטיק במקום שד. איך התרבות והחברה שלנו הפכו את הנורמות!! לגבי בקבוקים - אי אפשר לדעת איך התינוק יגיב. הוא לא יתבלבל אלא יש סיכוי שהוא יעדיף כי יותר קל לאכול מבקבוק. אבל למה לחשוב על השלילי. רוב שתינוקות משלבים בלי כל בעייה. ואם את מרגישה לאחר כמה בקבוקים שהתינוק מתקשה או מתעצבן כאשר את מציעה לו שד - אז צריכים לחשוב אחרת. לגבי משקל, ההנקה לא צריכה להשפיע בכלל על המשקל אלא שאת דווקא שורפת יותר קלוריות בעד זה שאת מיניקה לעומת מאכילה עם תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות). אם תדאגי שאת אוכלת מאכלים מזינים ללא שומן (או ממש מעט) תוכלי לחם מחיטה מלאה ולא הרבה מאפים. תאכלי הרבה ירקות ופרות אז תרדי. מותר גם לעשות דיאטה בזמן ההנקה כל עוד שהדיאטה מבוקרת ולא סתם קאסח או רעב. את יכולה להתייעץ עם דיטנית כדי שהיא תעזור לך לבנות תוכנית ותפריט מתאימה. אם היית רזה קודם, אני סבורה שגם תחזרי לזה. על תאכלי הרבה ממתקים, גלידות, ודברים בעלי הרבה קלוריות ריקות. זה עוד מוקדם. תעזרי בסבלנות והכל יסתדר.

11/12/2001 | 01:15 | מאת: גל

אני מניקה הנקה מלאה. זהו בני השלישי. את שני הילדים הראשונים הנקתי הנקה מלאה ללא תוספות - לפי דרישה, למרות שאז קיבלתי הדרכה להניק כל 3 - 4 שעות. אבל למרות זאת, אצל שניהם בגיל 4.5 חודש נגמר לי החלב (למרות שלעיתים הנקתי כל שעה ואפילו במרווחים קטנים יותר וניסיתי לשאוב מאחר ולא רציתי לוותר על ההנקה. כשהפסקתי להניק לא נוצר אצלי גודש או כל תופעה אחרת - כאילו בכלל לא הנקתי. כעת בני בן חודשיים, ולא הייתי רוצה שגם הפעם אפסיק להניק בגיל זה. האם ייתכן שזה קשור לקבלת המחזור 6 שבועות לאחר הלידה? (בכל 3 הלידות) ואיך אוכל למנוע זאת? תודה!

11/12/2001 | 19:48 | מאת: אלן שיין

היי גל, קשה להגיד מה שהיה. אבל בתיאוריה אפשר להיניק עד גיל 5 שנים ויותר. את מציינת שאת קיבל מחזור אחרי 6 שבועות. לפעמים זה מעיד על חוסר הנקה. אז הייתי שואלת אותך אם היית נותנת משהוא מלבד חלב אם והנקה עם הידלים הקודמים. האם נתת אפילו בקבוק אחת בלילה? האם נתת תמ"ל ? האם חזרת לעבודה? אולי היית עייפה ולכן הם קיבלו בקבוקים מידי פעם? לפעמים התינוקות הם שיוזמים הפסקות יותר גדולות של ההנקות. כמה שתניקי יותר כך נוצר יותר חלב. יש גם מקרים ש"נדמה" לאימא שאין מספיק חלב כאשר האמת היא שיש. אין מלאות (לא צריך תהיות כל הזמן) ואין גודש (גם גודש הוא לא מצב טבעי). או אולי התינוק לא עלה במשקל שבוע ואילו מסביבך הדאיגו אותך? שוב, יש הרבה סימני שאלה. שימוש במוצץ פוגע בהנקה בדיוק כמו בקבוק אצל ילדים מסויימים. אם את מרגישה שזה מתחיל לחזור על עצמו, כדאי לדבר עם מדריכה או יועצת הנקה כדי למנוע תופעה דומה. ניתן לקבל פרטים: 03 647 2411. בהצלחה.

11/12/2001 | 22:55 | מאת: גל

בהמשך לתשובתך - המדובר היה בהנקות מלאות ללא תוספות בכלל אפילו לא מים, ובני הראשון לא מצץ מוצץ או אצבע. שניהם לא קיבלו בקבוק עד לאותו השלב ואני לא עבדתי, חזרתי לעבוד בשתי הפעמים כשהם היו בני כשמונה חודשים. ההדרכה שקיבלתי אז היתה - ככל שאניק יותר יווצר יותר חלב. העובדה שלא כך היה (את בני הבכור הנקתי כמעט ללא הפסקה וזה היה כבר מוגזם כי אי אפשר להניק ללא הפסקה בלי להתעייף) הפתיע אותי בכל פעם מחדש. גם עכשיו ההנקה מלאה (החל מהשהות בבית החולים - הנקתי גם בלילה וסרבתי שיקבל מהאחיות בקבוק) ואני מקווה לטוב הפעם!!

10/12/2001 | 23:22 | מאת: לימור

שלום לך אלן בני בן חמישה חודשים וחצי. נזון רק מהנקה. לאחרונה בלילות כשאני מניקה אותו כואב לי בפיטמה הוא לא נושך פשוט הוא תופס את זה חזק מידי אולי הוא חולם או פשוט פוחד שאני יקח לא את זה. יש לציין שהתחלטי לגמול אותו בהדרגה מיניקת לילה היום אני משתדלת להניק אותו פעמיים בלילה שלפני כן היתי מניקה אותו כל פעם שהוא היה מתעורר והוא היה מתעורר המון. לכן החלטי לגמול אותו והיום פחות הוא מתעורר אך מכאיב לי מאוד מה עושים? האים אני יכולה להפסיק אים ההנקה בלילה? כשבעלי קם להחליף אותי בלילה הילד מתעורר כל חמש דקות אך מתגברים על הלילות תודה לימור

11/12/2001 | 00:13 | מאת: אלן שיין

היי לימור, אולי הוא מכאיב לך כי הוא נרדם עם שפיטמה בפה וחולם - כמו שאת כתבת. אם הוא מתעורר אולי כדאי להיניק אותו רק בתנוחה בה יש לך שליטה על איך הוא מקבל את השד. אם את מיניקה בשכיבה אז לפעמים הוא נמצא פיזית נמוך מן השד ואז באופן טבעי את זזה או הוא, וזה מושך את הפיטמה. בלי לראות את המצב ב-4 עיניים קשה לבדוק את זה. שימי לב כאשר הוא יונק, וזה לא חשוב באיזו תנוחה , שהוא נמצא בדיוק מול הפיטמה גם בגובה הנכון. אם אין לך שד גדול אז אולי הוא צריך להיות מורם על ידי כרית? אם הוא צמוד לשד אולי זה ישתפר. לכאבים אין קשר לתדירות ההנקות אם אכן התנוחה נכונה. זה לא אמור לכאוב. נראה לי פשוט חוסר התאמה במרחק בן השד לפיו. לגמול אותו בגיל הזה? דבר מאוד אישי. יש תינוקות שבאמת לא צריכים לאכול באמצע הלילה. אולי הוא צמא? אפשר להציע לו מים? ממה שכתבת כבר הצלחתם במידה מסוימת להרדים אותו בלי.

11/12/2001 | 10:22 | מאת: לימור

הי אלן. את צודקת לאחרונה התחלתי להניק אותו בשכיבה בלילה ואולי בגלל זה הכאבים אך במשך כל היום הוא יונק בישיבה מיום היולדו ולעולם לא כאב , הכאבים מתחילים להתחזק בעיקר היום ואתמול גם במשך היום. האים כמעט אחרי שישה חודשים יכול לצוץ בעיות בהנקה יש לציין שלי וללידור היה כמייה בהנקה מרגע שנולד. אז מה עושים פשוט סובלים? אן לי למי לפנות היות שאני מתגוררת בארה"ב ולא מקירה יועצת הנקה אודה לך על תשובתך. אך להתמודד עים הכאב. לימור

10/12/2001 | 21:53 | מאת: יעל

בני בן 5 חודשים הוא יונק, ומקבל כתוספת גרבר. עד איזה גיל מומלץ להניק? איזה תוספת את ממליצה לתת בגיל הזה?

11/12/2001 | 00:21 | מאת: אלן שיין

היי יעל, תוספות של מזון מוצק מתחילים החל מגיל 6 חודשים. זאת לא המלצה שלי אלא של כל גורמי הבריאות בארץ ומחוצה לה. מומלץ להיניק מלא עד 6 חודשים ולהמשיך עם תוספות מזון מוצק (בהדרגה) עד לפחות שנה. ועד מתי שטוב לך וטוב לתינוק ולמשפחה כולה. אין לחץ להתחיל לתת אוכל מוצק אם כי רוב התינוקות עדיין לא מוכנים מערכתית לעכל אותם ולאכול אותם בהנאה. תינוק מוכן שהוא מראה סימנים שהוא מסוגל לאכול, לעכל ולהינות מזה. חלק מהסימנים הם: שיניים, הושטת יד לפה, יכולת התפתחותית מוטורית להתיישב לבד (ולא שמושיבים אותו) אילו דברים שמראים יכולת לאכול בצורה אנכית במקום עופקית. מה לתת? כדאי שתתיעצי עם טיפת חלב. יש להם המלצות. רצוי לנסות מאכל חדש לא פחות מ-4 ימים הפרש. לחכות לראות אם אין תגובה אלרגית. רצוי שהאוכל יהיה טרי או מעודה (כגון גזר, קישוא, תפו"א) לתת בחתיכות קטנות ורכות (לא הכל מעוך) חשוב שהתינוקות יחווו מרקמים, טעמים וצבעים שונים. כמה שהמאכל יותר קרוב למצב הטבעי שלו, הוא יותר מזין. לכן גרבר הוא טוב ל"מידי פעם" כשיוצאים מהבית ואין אפשרות להכין טרי, אך לא מומלץ כהרגל. בהצלחה!

10/12/2001 | 21:51 | מאת: טל

בני התינוק בן 5 חודשים הינו ילד שליו מאוד ורגוע. הוא ניזון בעיקר מהנקה, וקצת גרבר ויש לציין שנשארתי איתו שנה. בימים האחרונים בעת הנקה הוא עושה תנועות עצבניות עם היד שבחלקן אגרופים שפוגעים בראשו, אני תופסת לו את היד ואז הוא כועס. ממה נובעות התנועות המוזרות הנ"ל? יש לציין שוב שמדובר בתינוק רגוע מאוד, חייכן והתנועות החלו בימים האחרונים. לתינוק לא היו אף פעם גזים,מגיל חודש וחצי הוא ישן לילה שלם, ולאחרונה הוא החל שוב להתעורר בלילה, הוספנו לו גרבר והוא חזר לישון לילה שלם. תודה!!

11/12/2001 | 00:28 | מאת: אלן שיין

טל, היי, אני לא בדיוק מבינה מה קורה. זה יכול להיות תנועה כתוצאה ממגע על החניכיים לקראת בקיעת שיניים. אולי בגלל זה גם הוא התחיל להתעורר בלילה. לא נראה לי שזו שאלה לגבי ההנקה בכלל אך קשור לתופעות הקשורות להתפתחות השן. מה שזכור לי מהתקופה הזאת - החל מגיל 5 חודשים היה לי מאוד קל סתם להאשים את בקיעת השיניים בכל מה שהיה קשור להתנהגות והתפתחויות מוזרות בלתי מוסברות. מקווה שזה גם יעזור לך למרות שיש רופאים האומרים שאין תגובות לוואי עקב בקיעת שיניים. עד היום - אם כל הניסיון של אלפי נשים ותינוקות אני פשות לא מאמינה להם. אין לי הסבר אחר אם אכן הכל מתנהל קשורה. מעניין אם זה קורה כל ארוחה? או רק בחלק מהארוחות.

10/12/2001 | 20:03 | מאת: יפעת

שלום, בתי הבכורה בת כשלושה שבועות ויונקת מיום היוולדה. בימים האחרונים, מידי מס' הנקות היא מגלה אי שקט המאופיין בבעיטות ברגליה וידיה, בכי באמצע היניקה, הפרדות והצמדות לשד לפני ששבעה וכדומה. עלי לציין כי היא עולה במשקל יפה מאוד (כ-400 גר' ב-10 ימים) וכי היא יונקת על פי דרישה. כמו כן, נראה לנו כי היא סובלת מגזים בחלק משעות היממה. התנהגות זו גורמת כמובן תסכול רב לי ואני מניחה כי גם לה, ואינני יודעת מדוע היא קורית. אני מאוד מעוניינת להמשיך ולהניק ללא תוספות. אודה על תשובתך

11/12/2001 | 00:36 | מאת: אלן שיין

היי יפעת, על תדאגי. אם יש תסכול מצד הנסיכה וגם מצידך, זה יסתדר בסוף. זאת לא סיבה להפסיק את ההנקה. אי שקט יכול לבוא מכמה סיבות. 1) תנוחה לא נוחה לתינוקת, הקשורה בתמיכה בזרועות שלך 2) שיחרור וזרם יותר מידי חזק בישבילה שגורמת גם להשתנקות. 3) גזים 4) תנוחה של התינוק - אם הגוף מסובב אז קשה לה לבלוע. 5) פטרת בפה. (שכבה לבנה בתוך הפה על הלחייים.) רוב הדברים האלה אנחנו יכולים לראות כאשר אנחנו רואים אותך אך קשה לאבחן דרך האינטרנט. האם זה קורה כל היום? האם זה קורה שאת מחזיקה אותה בתנוחה מסויימת? האם יש לך כריות מתחת תמרפקים שלך התומכים בידדים כאשר התינוקת מורמת עד לגובה השד? היא צריכה גם להיות צמודה לשד כדי להפיק את המקסימום. אם היא מרוחקת זה יגורם לה לכרסם על הפיטמה ללא הרבה תועלת. וברוב המקרים גם יגרום לך כאבים בפיטמות. מקווה שזה יעזור או לפחות יעזור לך לאתר יועצת הנקה באזור שלך. יש רשימה ב-מ.מ.ש. טל: 03 647 2411. בהצלחה

13/12/2001 | 20:57 | מאת: יפעת

אלן תודה רבה. ייתכן שבאמת מדובר על גזים או זרימה חזקה יותר של חלב. בינתיים אני מנסה גם להניק בשכיבה, ולעתים להוציא מעט חלב לפני ההנקה ונראה לי שזה בדרך להסתדר. דרך אגב, פורום נהדר! (אנחנו קוראים בו בשעות לא שגרתיות כמו 4 בבוקר...)

10/12/2001 | 13:36 | מאת: שירי

תינוקי, בן 5 חודשים ושבוע רק יונק - והוא יונק המון...אומרים לי שזה לא טוב, ולא לתת לו, אבל הוא מאוד רוצה. האם זה אומר שהוא יהיה ילד שמן? מבוגר שמן? האם זה עניין של גנטיקה? הוא שוקל 8 קילו ונראה בסדר והכל, תודה לאל, בסדר - אך הוא יונק לפעמים לעיתים תכופות - אפילו כל שעה. בלילה לפעמים הוא יונק שעה שלמה. הוא עולה יפה במשקל - אז לא נראה לי כי אין לי מספיק חלב. ניסיתי להתחיל לתת לו אוכל (ירקות) אך הוא לא יודע מה לעשות עם זה - ואינו רוצה בינתיים לאכול. שמעתי שניתן לתת לו קורנפלור לפני שינה כדי שלא יאכל בלילה. מדוע הוא אוכל הרבה, האם זה רק פינוק? האם עלי לא לתת לו לאכול כשהוא רוצה? ואיך אוכל לגרום לכך שישן לילה שלם וגם יתן לי קצת לישון..... תודה!!!

11/12/2001 | 00:48 | מאת: אלן שיין

שירי, וואו!!! הרבה שאלות שאין לי תשובות לכולם. א) לפי הסטטיסטיקה והמחקרים, ילדים שיונקים על פי הצורך שלהם אינם מבוגרים שמנים יותר מאוחר בחיים. יש מנגנון שתינוק יונק יודע מתי שהוא שבע. אפילו אם הוא אוכל "הרבה" זה לא אומר שהוא אוכל כמויות גדולות. לרוב תינוקות יונקים יותר רגועים וכמובן שיש עוד הרבה יתרונות. חלק מהרצון של תינוקות בשד לא קשור לאוכל בכלל. אנחנו מעניקים להם חום, אהבה, ניטחון עצמי, אוכל, נוזלים, מענה ליצר המציצה שעדיין לא חולף להם. אז יש הרבה סיבות למה לתת להם שד כאוות נפשם. לאט לאט הם מסתגלים לחיים החוץ רחמיים ויהיו מסוגלים לשחרר אותך. יש תינוקות שמסוגלים לעשות את זה מוקדם ויש תמיד כאלו שעושים את זה קצת יותר מאוחר. הכל תקין. טבעי שיש הבדלים בן תינוק לתינוק. אני לא יודעת מאיפה את שומעת את כל ה"שמועות" על לא לתת לו - נראה אותם אנשים הממליצים באים אליך הביתה לשמור עליו עכאשר הוא עצבני וצורח!!! לגבי הדעה הפסולה על קורנפלור - זה הדבר האחרון שאת רוצה לתת לתינוק שעולה הרבה גם כך במשקל. זה סתם קלוריות ריקות שאין שום ערך תזונתי ולרוב זה גם לא עוזר!! חבל על התינוק. החלב אם הוא האוכל האידיאלי לפחות עד שנה. אז אין מה לדאוג אם התינוק לא רוצה עדיים מוצקים. הזמן יגיע והוא יחטוף את זה מהצלחת שלכם! כל דבר בעיתוי הנכון. סבלנות, ואהבה. אפשר לנסות להרדים אותו בחזרה על ידי ידיים אוהבות (יותר קל לך אם הזרועות הן של בן זוג!!) בגיל הזה ניתן לשכנע על ידי חיבוקים לפעמים. תתפלאי. האם הוא זוחל כבר? זה גם גורם שמשפיע על השינה. כמה שיותר אנרגיה שהם מוצאים גורם להם גם לישון יותר. אז ברגע שהוא יהיה יותר פעיל יתכן והוא ישן יותר טוב.

14/12/2001 | 18:23 | מאת: שירי

תודה רבה על עזרתך. כתמיד, האינפורמציה מועילה. הוא עדיין לא זוחל - אך אני מקווה שכאשר יעשה כך, הוא ירדם יותר טוב. קיבלתי את עצתך לגבי קורנפלור. וגם - את צודקת - נראה אחרים מתמודדים עם תינוק רעב. אני בהחלט בדעה שכאשר התינוק רוצה - יש לתת לו לינוק. למה לא? תודה ולהתראות בינתיים, שירי

10/12/2001 | 09:46 | מאת: ליאת

שלום רב אתמול ניסיתי להניק את התינוקת שלי (בת חמישה ימים!!!) אני מניקה אותה מיום היולדה במשך הלילה התינוקת ינקה בערך 5 דקות וישנה 3 שעות אבל בבוקר כאשר הנקתי אותה היא לא היתה רגועה במשך כ ארבע שעות כשאני מנסה שוב ושוב לתת לה שד שהיא תופסת נכון ומוצצת נכון אך היא לא רגועה ולא נרדמה. אוסיף גם שלא היו לה יציאות במשך 24 שעות . משום מה היה לי רגש שאין לי מספיק חלב לא חשתי גודש או הרגשת זרימה וכאשר לחצתי על השד הופיעו טיפות מינטוריות שנעלמו יד אם הפסקת הלחיצה. ניסיתי לתת לה תוספת של סימילאק והתינוקת אכלה כ 20 סי סי לאחר הארוחה התינוקת נרגעה נרדמה ל3 שעות וכאשר התעוררה גיליתי חיתול מלא בצואה במשך אותו היום המשכתי להניק אותה רגיל והתינוקת היתה רגועה. לקראת הלילה נתתי לה שוב תוסף. האם פעלתי נכון? האם להמשיך עם מתן תוספת (כל 12 שעות בערך)? (ניסיתי לתאם פגישה עם יועצת הנקה אבל היא תתקיים רק בעוד כמה ימים לכן אשמח לשמוע את דעתך בהקדם האפשרי !!!!!)

11/12/2001 | 00:05 | מאת: אלן שיין

היי ליאת, מזל טוב! התינוקת לא רגועה לא בגלל חוסר חלב אלא בגלל חוסר חום הגוף כנראה. אין כל סיבה שאין לך מספיק חלב אם כי אנו מאבדים את הביטחון העצמי כאשר התינוקת לא רגועה לאחר ה"ארוחה". ההנקה מעניקה לך לא רק אוכל אלא חום הגוף אז לרוב נרגעים כאשר הם לידנו ומחובקים כמו שהיו ברחם. הסימן שזאת לא בעייה כמותית הוא שהתיחנוק/ת נרגעה ליד השד. אפילו אם צתוך 5 דקות היא לא רגועה ושוב נרגעת לידך וליד השד. הבעייה לרוב היא חוסר חום - כאשר היא היתה מחוממת 24/7 כשהיתה ברחם. לוקח זמן עד שהם מסתגלים. הבעייה עם לתת תוספת היא שזה עלול לגרום להעדפה מצד התינוקת - יותר קל לאכול מבקבוק, וגם כמה שאת נותנת אוכל מלאכותי זה סותם לה את הבטן ליותר זמן מאשר חלב אם שהוא נעכל ביתר קלות. כמה שהיא ישנה יותר - פחות היא יונקת ופחות את מייצרת. לכן לא רצוי לתת לה חלב מלאכותי במיוחד אם את רוצה להגיע למקסימום תפוקה. תניקי אותה כל עוד שהיא מראה סימנים שהיא רוצה לינוק - היא עושה סימנים ותנועות כאילו היא מחפשת את השד, או מכניסה יד לפה. שוב, אם היא נרגעת אז הכל בסדר. היא צריכה גם 4-6 חיתולים רטובים ביממה. מה שנכנס - יוצא.

09/12/2001 | 22:33 | מאת: לילך

בני היום בן חמישה חודשים. השבוע התחלתי לתת לו תחליף מזון כתוספת עקב דלקת בשד ואכילה רק משד אחד. אני מעוניינת לדעת מה התהליך להפסקת הנקה - שלבים, מינונים, תרופות או אמצעים בשבילי לעצירת החלב וכד'. ומה הכי טוב לילד. התחלתי עם נובולאק, והוא ירד בכמויות האכילה מ180 שהיה אוכל ממני (כששאבתי) ל120-140 מקסימום תחליף, האם זה מראה כי התחליף לא לטעמו או שזה פשוט עיניין של זמן?

09/12/2001 | 23:26 | מאת: אלן שיין

היי לילך, הכמויות משתנות. תינוק שיונק לא אוכל בדיוק אותה כמות בכל ארוחה. ורצוי ללכת לפי התינוק ורצונו. את תראי לפי פיפי וקקי ועלייה במשקל אם אכן הוא נזון היטב. תסתכלי על הילד ולא כל כך על המספרים. היתרון של ההנקה הוא (בן היתר) שהתינוק יכול לאכול לפי הצורך האמיתי בלי שמבלבלים לו את המוח הרבה כי לא רואים כמויות. זה ממש יתרון לו, כי הגוף אומר כמה שהוא צריך לאכול. ברגע שמתחילים עם בקבוקים אז נלחצים אם הוא לא גומר את ה"מנה". ברגע שאת נותנת תמ"ל (פורמולה) במקום הנקה אז את גומלת אותו מן השד. כמה שהוא יוכל ארוחות שהם אינם חלב אם, כך תרד התפטקה. התהליך אמור להיות איטי ובהדרגה כדי שלא יהיה לך אי נוחות (גודש). ברגע שתרגישי מלאות יתר, את יכולה להיניק או לשאוב. נכון שאומרים שכמה שיותר שואבים נוצר יותר חלב אך את לא אמורה לשאוב כמויות גדולות אלא מספיק כדי שתרגישי הקלה. בשלב זה אין כל צורך בתרופות כי כבר עברת את התקופה שההנקה מופעלת על ידי ההורמונים. אז אין טעם. בהצלחה.

13/12/2001 | 17:47 | מאת: לילך

תודה רבה

09/12/2001 | 20:44 | מאת: מירבי

לאלן האם שקדים באמת עוזרים להגברת כמות החלב? אם כן אז כמה לאכול ביום?

09/12/2001 | 23:27 | מאת: אלן שיין

לא.

09/12/2001 | 20:39 | מאת: ענת

שלום רב, רציתי לברר איזה מאכלים לא כדאי לאכול בהנקה או שאיבה? האם מותר לאכול שום, בצל, מלפפון חמוץ, זיתים,כרוב, במבה ועוד? תודה רבה

09/12/2001 | 23:29 | מאת: אלן שיין

היי ענת, אין מאכלים אסורים בכלל. כל עוד שאין לתינוק/ת בעיות רציניות (מעבר לקיטורים של גזים למשך שעות בודדות במשך היום) אז לא כדאי להגביל את עצמך. מספיק קשה גם כך! תוכלי אוכל מזין, שידאגו לך שהאוכל יהיה זמין ותהני. מומלץ להגביל מאכלים מסוימים כאשר הוכח שהתינוק/ת רגישה מעל המידה.

09/12/2001 | 18:35 | מאת: limor

חברה שלי הפסיקה להניק לפני 6 ימים עדיין היא סובלת מכאבים חזקים. האם יש לכן טיפים או עיצות תודה

09/12/2001 | 23:32 | מאת: אלן שיין

היי לימור, כמו שהשבתי ללילך למעלה, תמיד כדאי להפסיק להיניק באופן הדרגתי. אם יש לה גודש, היא חייבת לשאוב כדי להרגיע את השדיים. היא עלולה לגרום לעצמה דלקת אפילו בשלב הזה של גמילה אם היא לא תדאג לרוקן את השדיים. היא צריכה לשאוב רק קצת ומתי שכואב (אם אכן אלו הכאבים שאת מתיחסת אליהם.)

09/12/2001 | 09:30 | מאת: אשרת

אלן שלום כפי שכבר כתבתי בעבר מספר פעמים דפוס היניקה של יעלי הינו: יניקה בד"כ מצד אחד ומקסימום 5 דקות. כך היה עד לפני יומיים. (יעלי בת 9 שבועות) משום מה ביומיים האחרונים היא החלה לינוק בכל ארוחה משני הצדדים וכעת לוקח לה כ - 10-15 דקות לינוק בסה"כ. מכיוון שדפוס היניקה שלה השתנה אז ביומיים האחרונים אני מרגישה שהשדיים יותר קטנים, ריקים. נראה שאפילו בין ארוחה לארוחה הציצי לא מספיק להתמלא... נראה שיעלי מתאמצת הרבה יותר לינוק כדי שייצא לה משהו מאשר כפי שהיה עד לפני יומיים. כשאני לוחצת על הפטמה אז יוצא טפטוף קל (ולא שפריצים גדולים כפי שהיה לפני כן). מה קורה פה? אני חוששת שאני לא מייצרת מספיק חלב. (ואולי בגלל זה בעצם דפוס היניקה שלה השתנה והיא צריכה יותר זמן להוציא חלב ?) דרך אגב, כעת גם הצד שבד"כ היה מלא יותר נראה מדולדל, שלא נדבר על הצד שתמיד היה מקופח ונראה עכשיו מסכן יותר מתמיד. תודה אשרת

09/12/2001 | 13:32 | מאת: אשרת

לא נראה לי שזו קפיצת גדילה כי המרווחים בין הארוחות נשארו אותו דבר (3 שעות) והיא בת 9 שבועות (ולמיטב ידיעתי עברנו קפיצה לפני 3 שבועות)

09/12/2001 | 23:40 | מאת: אלן שיין

היי אשרת, בשלב זה של ההנקה, ובגיל הזה של התינוקת, השדיים לא אמורים להיות מאוד גדושים. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם התינוקת רגועה ליד השד? אם כן, יש כל הסיכויים שיש מספיק. האם יש לה 6-8 חיתולים רטובים ביממה? אם את לא בטוחה (בגלל כושר ספיגה של החד פעמיים) אז רצוי לחתוך חיתול בד לכה פיסות ולהכניס אחת אל תוך החיתול. הבד נשאר רטוב ואז גם רצוי להחליף לה לפחות 8 פעמים ביום כדי לבדוק אם אכן היא עושה פיפי וקקי במשך היום. הסימן השלישי שהיא מקבלת מספיק הוא עלייה מתמדת במשקל. אם היא ממשיכה לעלות אז הכל תקין. יש די הרבה מקרים שאמהות מפסיקות להיניק בגלל מה שנקרא "חוסר חלב מדומה" או "נדמה " לאם שאין מספיק כאשר לגבי בתינוקת אין כל בעייה בגדילה או בצמיחה. התינוקות מאוד דינמיים וכך הרגלי ודפוסי האכילה. זה פשוט משתנה יחד עם הצמיחה והצורך האמיתי שלהם. אם תמשיכי לתת לה להוביל אותך, באופן טבעי, אז הכל ימשיך כרגיל. כמובן כל זה בתנאי שהיא נינוחה, מאושרת, רגועה (ליד השד) ויש לה מספיק יציאות של שתן וצואה.

09/12/2001 | 02:38 | מאת: טל

שוב שלום אלן,, הדלקת בשד עדיין לא עוברת והגוש עדיין מציק מאד למרות שאני נוטלת אנטיביוטיקה עשיתי קומפרסים עם קרח אך עדיין הגוש לא נעלם. האם את ממליצה שאתחיל לשים עלי כרוב קרים על השד בעל הדלקת??? או שעדיף שלא כי זה מייבש את החלב? מה דעתך והמלצתך??? האם לדעתך אני צריכה ללכת לבית חולים שישאבו מהגוש את החלב - האינפקציה שבפנים?? או פשוט להמשיך לטפל באנטיביוטיקה ולחכות שיעבור לבד.. מה עלי לעשות אודה להמלצתך טל= טיוואן

09/12/2001 | 22:24 | מאת: לילך

הי טל גם אני מניקה ונוצר לי שבוע שעבר דלקת שבקושי יכולתי להזיז את היד שלא לדבר להרים את בני ולחבקו. ולאחר חששות ופחדים ושהמשיך הכאב למרות האנטיביוטיקה התחלתי לרבע שעה שלוש פעמים ביום לשים על השד כרוב - ויש להזהר לא משך זמן רב יותר ולא על הפטמה עצמה שלא תתיבש. תדאגי לשאוב ישר לאחר הרבע שעה לרענן את החלב בשד. ד"א הכרוב ישר לצלחת - כרוב מאודה רך ורותח.... סתם תרגישי טוב

09/12/2001 | 23:17 | מאת: אלן שיין

היי טל, כמו שאמרתי קודם (אם יצא התשובה כי המחשב שלי מקשה עלי) את יכולה לנסות את עלי הכרוב. לא בטוח שזה יעזור. הייתי עומדת בקשר עם רופא כי לא רצוי שזה יתפתח לאבצס. לעסות את השד ולנסות לפרק את הגוש. מקווה שתרגישי כבר יותר טוב.

08/12/2001 | 20:12 | מאת: רחל

זו השאלה: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=134&i=7615&t=7615

08/12/2001 | 20:58 | מאת: אלן שיין

רחל, תחזרי לשם, עניתי לך. להת..שם

08/12/2001 | 14:41 | מאת: טל

שבת שלום אלן, בתי בת החודשיים וחצי לא נפרדת מהשד כמעט בכלל רק השד מרגיע אותה... היא נרדמת רק בעזרת השד בלבד, ניסיתי לתת לה מוצץ חום שנראה דומה לפיטמה אך היא מסרבת ובוכה... האם לדעתך יש טיפ שכן אפשר להרגיל אותה למצוץ מוצץ??? שקצת תירגע מהשד? מה דעתך טל

08/12/2001 | 19:10 | מאת: אלן שיין

השד הוא המרגיע הטבעי. אם אכן רוצים להשתמש באביזרים, כפי שאת רואה, התינוקת לא תמיד שותפה. זה לא גיל שהיא תרגע מהייצר המציצה. זו רק שאלה איך את מסתדרת עם זה. מוצצים המציאו לתינוקות שאין להם שד כדי להרגיע ולענות להם על הייצר המציצה.

11/12/2001 | 14:30 | מאת: טל

היי אלן, האם את חושבת שכדאי לנסות לתת לה מוצץ כי היא פשוט רוצה לינוק כל הזמן אולי ההפרש בין הנקה להנקה ביום הוא בערך שעה לפעמים פחות מה דעתך??? ולמה היא כל הזמן רוצה את השד??? האם לדעתך החלב אינו מספיק לה?? בלילה היא ישנה 6 שעות רצוף אך גם היא נרדמת בחצות רק עם השד בפה.. בלי השד היא לא יכולה להרדם והיא בת חודשיים וחצי האם זה נורמאלי??? או שצריך להתחיל להרגיל אותה אחרת מה דעתך???? אודה לתשובתך טל

07/12/2001 | 00:55 | מאת: איריס

שלום רב, בני בן חודש ואני מניקה ונותנת תוספות של חלב-סויה. שאלתי - מה רצוי וטוב לאכול כאשר מניקים? האם יש כתבות שניתן למצוא באתר זה או באתרים מומלצים אחרים, בנושא זה? בתודה. איריס.

07/12/2001 | 13:48 | מאת: אלן שיין

היי איריס, יש אתר: www.leida.co.il שמתייחס לזה. אתר מאוד נחמד ותומך. חוץ מזה בדרך כלל את לא מוגבלת אלא רצוי לאכול מכל אבות המזון, לשתות לרוויה ולהינות!!

06/12/2001 | 11:48 | מאת: אשרת

שלום אלן היום היינו בטיפת חלב. יעל בת חודשיים בדיוק ניזונה רק מהנקה. התברר שבשבועיים האחרונים עלתה 200 גר' וכעת שוקלת 4.200 ק"ג. (משקל הלידה היה 2767) לדברי אחות טיפת חלב העלייה לא מספקת. האחות הציעה שאחרי כל ארוחה אני אשאב מעט את הציצי עד שאגיע לחלב השומני יותר ואז אתן לה כפית של החלב השומני כי יש לו ערך קלורי רב יותר. מה דעתך? והאם עלייה של 200 גר' לגילה בשבועיים היא אכן לא מספקת?. אני באמת חוששת שיעלי לא אוכלת טוב: ארוחה אצלה מסתכמת רק בצד אחד ויניקה של 3-5 דקות ואז היא מסרבת לינוק עוד למרות שאני מציעה לה גם צד שני. היא אוכלת בממוצע כל 3 שעות. בלילות לפעמים כל 4-5 שעות. יש לה מספיק חיתולים רטובים וכאשר היא ערה אז היא פעילה וחייכנית. האם יכול להיות שיעלי פשוט לא אכלנית גדולה ומסתפקת במועט? ומה עושים כדי שתאכל יותר טוב? דרך אגב, לפעמים אני שואבת ונותנת לה לאכול מבקבוק כדי להיות בטוחה שהיא אוכלת טוב . מבקבוק היא אוכלת כ - 50-60 CC מקסימום ולא רוצה יותר. אני יודעת שתינוקת במשקל שלה צריכה לאכול יותר (קרוב ל - 80 CC). אז מה עושים. ודבר אחרון , אחות טיפת חלב הציעה לא לתת לה לישון בלילה יותר מ - 3 שעות ולהעיר אותה כדי לינוק כי היא עדיין קטנה, מה דעתך? עד כה לא הערתי אותה כי שיערתי שאם היא ישנה טוב 4-5 שעות אז סימן שהיא לא רעבה אז למה להעיר אותה? תודה מראש אשרת

06/12/2001 | 12:13 | מאת: נטלי

למדתי מנסיוני לא להקשיב לאחיות טיפת חלב! אני יכולה להגיד לך שכל מה שהאחות אמרה לך הוא גיבוב של שטויות!!! עלייה של 200 גר' בשבועיים היא יפה מאוד ואפילו מכובדת. תינוק יונק שעולה מעל 150 גר' בחודש זה בסדר גמור. את צריכה לספור חיתולים רטובים (שתן+צואה) ולראות אם היא רגועה ומחייכת לאחר ארוחה ואם היא מתפתחת יפה. היות וכל מה שציינתי הינו תקין אצלכן לפי תאורך, אין לך כל סיבה לדאגה. ומה פתאום להעיר באמצע הלילה? הפסקה מעט יותר ארוכה בלילה היא טבעית ונהדרת, והבת שלך בכלל לא שוקלת מעט. היא פשוט לא רעבה בשעות האלה. עזבי אותה במנוחה שתישן. אם תשובתי אינה מספקת אותך, את יכולה להתקשר ולהתייעץ במרכז ממ"ש בת"א בטל' 6472411-03 וגם לקבל מהם פרטים על מדריכות וקבוצות של לה-לצ'ה (ארגון בינלאומי התנדבותי לתמיכה בהנקה) באזור מגורייך, שם תוכלי להיפגש עם מניקות נוספות ולראות עד כמה בתך נורמלית וגדלה יפה! כמו כן אני מצרפת לך קישור לעקומת גדילה מיוחדת של תינוקות יונקים. שם תוכלי לראות שבתך נשארה על אותה עקומה כפי שנולדה (אחוזון 5-10), וזה מצויין: http://www.promom.org/images/girlweight.gif לטיפת חלב הולכים רק לצורך חיסונים. אסור להקשיב להן. הן מערערות את הביטחון של אמהות נפלאות כמוך! המשך הנקה נפלאה! נטלי

06/12/2001 | 12:25 | מאת: אשרת

לנטלי, תודה על צירוף הגרף והעידוד. הסתכלתי באתר של טיפת חלב ורשום שם שההמלצות של משרד הבריאות זה עלייה של 150 גר' לשבוע עד גיל 4 חודשים. לא להתייחס לזה?

06/12/2001 | 10:49 | מאת: טל

היי אלן, מה שלומך? היום סיימתי עם כדורי האנטיביוטיקה שבוע ימים ובאמת הכאב של הדלקת קצת נרגעה אך עדיין יש לי כאבים בפיטמה שאני מניקה.. האם יש משהו שאני יכולה לטפל בכאב הפיטמה??? אודה לתשובתך טל = טיוואן

07/12/2001 | 14:10 | מאת: אלן שיין

חיפשת יועצת בטייוון. בגלל יום ו' אין לי זמן לחפש לך אך הקישור הוא: www.iblce.org או www.lalecheleague.org שבת שלום

06/12/2001 | 10:42 | מאת: דניאל

היי אלן, מה שלומך? כאן בטיוואן ראיתי היום את המשאבה של "מיני אלקטריק מדלה" האם לדעתך היא אכן טובה?? יותר מ"אבנט" ? שאלה שניה : בתי בת החודשיים כל הזמן נרגעת רק עם השד ניסיתי לתת לה מוצץ שממש דומה לפיטמה אך היא מסרבת ומתעצבנת... מה ניתן לעשות לדעתך? לפעמים בעלי שומר עליה והיא מתחילה לצרוח ? האם יש לך טיפ להרגעה ללא השד??? אודה לתשובתך.... טל

07/12/2001 | 14:12 | מאת: אלן שיין

מעדיפה את המדלה. הוא יכול לנסות את האצבע שלו בפה שלה - מאוד מרגיע והטעם יותר דומה לשד (ציפורן של עמה כלפי מטה.)

08/12/2001 | 14:35 | מאת: טל

שבת שלום אלן.... היום החלפתי את כדורי האנטיביוטיקה לאחר 4 ימים שעדיין הגוש בחזה והדלקת לא נעלמה.. הרופאה נתנה לי למשך 4 ימים נוספים שוב אנטיביוטיקה.. אלן: האם לדעתך יש איזה שהיא השפעה לתינוק מאנטיביוטיקה שאני נוטלת ??? אמוקסילין???? האם לדעתך אני יכולה לשים עלי כרוב קרים וזה יעזור להעלים את הגוש ואת הדלקת או שזו סתם אמונה???? מה דעתך???? אודה לתשובתך המהירה טל

06/12/2001 | 09:14 | מאת: yaara

באיזו דרך ניתן להפסיק להניק תינוק בן 16 חודשים מבלי לגרום לו טראומות?

07/12/2001 | 14:16 | מאת: אלן שיין

היי יערה, אתמול היתה לנו שיחה והרצאה בנושא - שעתיים וחצי. אולי תמצאי קבוצה של ליגת לה לצ'ה שדווקא דן בנושא של התזונה והגמילה. מאוד מומלץ. ניתן גם לדבר עם מדריכת לה לצ'ה בטלפון. היות וזה נושא כל כך חשוב, אני לא יכולה לכתוב על זה כאן - היום. תנסי את המדריכות. ביום א' תוכלי לקבל טלפונים של בנות באזור שלך. 2411 647 03. בהצלחה

06/12/2001 | 06:20 | מאת: א

שלום, אני אם לתינוק בן 10 חודשים שעדיין יונק 4 פעמים במשך היום. לאחרונה גיליתי כי אני בשבוע החמישי להריון ובו, בשלב זה, אותרו שני שקי הריון. למיטב ידעתי בזמן ההנקה משתחרר הורמון שגורם להתכווצות הרחם. האם כך הדבר ואם כן האם עלול הדבר לגרור הפלה, קל וחומר במקרה בו מדובר בשני שקים? האם רצוי אם לא להפסיק את ההנקה, לפחות להפחית את מספר הפעמים? אם כן, האם בגיל זה ניתן בכלל לוותר על הנקה אחת או שניים במקום להתחיל עם כל התחליפים, הבקבוקים וכל מה שנובע מכך? המון תודה מראש

07/12/2001 | 14:24 | מאת: אלן שיין

מותר להמשיך להיניק. הריון בריא אמור להחזיק גם עם ההנקה. אך כמובן אני לא רופא ולא לוקחת אחריות רפואית. לגבי הסבר מעמיק על הפעולה ההורמונלית כדאי לך להתייעץ עם רופא נשים כאן בפורום אם ישת ואם לא אז פורום אחר www.leida.co.il למשל. בהצלחה.

06/12/2001 | 00:06 | מאת: דנה

בתי בת 4.5 חודשים, יונקת בלבד. לאחרונה החלה לטעום מזון מוצק. קצת בננה, ביסקויט לתינוקות ובמבה. אני מנסה לעודדה על מנת לשחרר מעט תלות שלה בשדים. אולם, כתוצאה מכך לעיתים צבע הקקי מקבל גוון ירקרק, האם זה בסדר? האם זה בסדר לתת מעט מזון מוצק בגיל זה?

08/12/2001 | 19:18 | מאת: אלן שיין

דנה, זה קצת מוקדם ולא מומלץ (על פי כל הגורמים הרפואיים) לתת אוכל מוצק. המערכת העכול עדיין לא מוכן לזה. האוכל המוצק הראשון אמור להיות מאכלים בעלי ערך תזונתי וטבעיים ללא כל תוספות של מלח או סוכר. אם תפני לתחנה לבריאות המשפחה שלך (טיפת חלב) בוודאי יתנו לך הנחיות. במבה לא בריא כי הוא מכיל חומרים ובכלל בוטנים שעלולים לגרום לתגובה אלרגית, וביסקוויטים מלאי סוכר - אפילו אלו המיועדים לתינוקות. הם יותר מיועדים לכיס ($$) של היצרנים מאשר לתינוקות.

09/12/2001 | 02:43 | מאת: טל

היי דנה, בתי בת החודשיים וחצי גם יונקת בלבד, לפני מספר שבועות גם הקאקי שלה הפך לצבע ירוק ואכן רופא ילדים אמר שזה קשור לתזונה שאנו אוכלות יכול להיות שאכלת יותר ירקות באותו היום ... שימי לב... לגבי אוכל מוצק ממליצים לא להתחיל לפני גיל 6 חודשים... אני ממליצה לך להתייעץ עם טיפת חלב.... הם מבינות בזה יותר מרופאי ילדים לדעתי... בהצלחה טל

05/12/2001 | 12:58 | מאת: נועה

אולן שלום, האם לתבלין ההל(של קפה) יש השפעה לכאן או לכאן על ההנקה/איכות החלב? תודה.

08/12/2001 | 19:22 | מאת: אלן שיין

לא עד כמה שידוע לי.

05/12/2001 | 12:17 | מאת: נענע

בתי נולדה שבוע 34. בשבוע הראשון להיוולדה קיבלתי אנטיביוטיקה והעדפתי לא לתת לה, הייתי גם מאוד עייפה וגם בהלם מהלידה המוקדמת כ"כ ושאבתי רק פעם ביום, והיה לי אז 30-70 מ"ל בכל פעם. אחרי שבוע כשגמרה האנטיביוטיקה התחלתי לשאוב כ4-5 פעמים ביום והחלב ירד ל20-30 שאיבות לפעם. אחרי שבוע זה לא השתפר אלא החמיר, התחיל להיות לי 10-20 לשאיבה. עברו עוד כמה ימים ללא שיפור ונפגשתי עם יועצת הנקה שיעצה לי לעבור לכמה ימים שאיבות של כל שעתיים, רבע שעה כל צד, כדי שיהיו כ10 שאיבות ביום, אני כבר יומיים שואבת ככה ועדיין כל שאיבה יש כ10-20 מ"ל. אני מתחילה להיות אומללה מכל הסיפור כי התינוקת צריכה כל ארוחה 45 מ"ל ואני צריכה כל הזמן להוסיף כמעט הכול מפורמולה. ויש ארולות שהיא אוכלת רק פורמולה. עוד 3 ימים זה כבר 3 שבועות מיום הלידה, ואני דואגת שאולי החלב פשוט נגמר. יכול להיות שזה ישתפר ? מה היית ממליצה לי לעשות ואיזה כמויות נחשבות לטובות בשלב זה? יכול להיות שיש תרופות שיכולות לעזור כגון ריטלין? אני כבר ממש מיואשת ואשמח מאוד לשמוע את דעתך.

06/12/2001 | 18:16 | מאת: נענע

התבלבלתי בתרופה, התכוונתי לברר לגבי - רגלן?

08/12/2001 | 19:59 | מאת: אלן שיין

היי נענע, נבהלתי מהרטלין!! אני שוב מתנצלת על זה שחשבת שדילגתי על השאלה שלך. העניין הוא שהשאלה שלך היתה יותר מורכבת מאחרות כך שלא היה לי את הזמן להכנס לעומק לפני שבת. קודם כל מזל טוב! אני בטוחה שאת נותנת את הכל - כולל כמה חלב אם שאת מצליחה לשאוב בשלב זה - אז כל הכבוד. השאיבה והגברת החלב הן תהליך כך שצריכים להעזר בסבלנות ואפשר להגיד שבאופן כללי, אין סיבה שלא תצליחי לייצור יותר. השאיבה ותוצאותיה הן דברים אישיים ואני בטוחה שקיבלת המלצות טובות מהיועצת שלך (רק אני מקווה שהיא באמת מוסמכת אחרת אי אפשר להיות בטוחים!) אם את לא מצליחה להגביר את הכמות אולי צריכים לבדוק עם איזה משאבה את שואבת. לא כל משאבה טובה דווקא לך. שוב-עניין אישי. את ציינת שאת שואבת כל 2-3 שעות רבע שעה. האם את שואבת רבע שעה רצוף? אם כן, תנסי 7 דקות - 7 דקות לסרוגין, אחר כך 4 - 4 ושוב 3-3. תראי אם זה לא מביא תוצאות. יש את התרופה שהזכרת - רגלן - שאת יכולה לקבל עם מרשם מרופא. אך בלי גרייה לשדיים לא יהיו תוצאות. עוד דבר, האם את מיניקה? האם את מנסה להיניק אותה. תמיד כדאי לנסות כי יום אחד בהיר היא תינק. היא לא תעשה את זה אם את לא מנסה. אז כדאי לנסות כל יום לפחות כמה פעמים. יש הוכחות שתינוקות אפילו ממשקל של 1500 מסוגלים לינוק. באיזה משקל נולדה התינוקת? יש האומרים שאם תינוק מסוגל לאכול מבקבוק, הוא יכול לינוק. הבעייה היא לא מערכתית כבר אלא הקלות נה החלב בא מהבקבוק. אם תכניסי אצבע לפה של התינוקת אז תראי בדיוק מה היא מסוגלת לעשות!! אנמי ממליצה לך להיות בקשר תמידי עם היועצת . היא תייעץ לך ותלווה אותך לעורך כל הדרך. אם דבר אחת לא הועיל אז היא בוודאי תייעץ לך על משהוא אחר. זה דבר דינמי, כמו התינוקת והיכולות שלה וגם שלך. בהצלחה.

04/12/2001 | 22:16 | מאת: רחל5

הייתי בבדיקה שיגרתית אצל רופא הנשים שלי. ציינתי בפניו שילדתי לפני עשרה חודשים וחצי, שאני מניקה, ושלא קיבלתי וסת עדיין. התגובה שלו היתה: "אני במקומך הייתי מפסיק להניק". חשבתי שאולי הוא מתכוון לכך שאני צריכה כבר לתת צ'אנס להריון נוסף, מאחר שההריון הקודם הגיע אחרי למעלה מחמש שנים של נסיונות. אחרי הבדיקה הוא אמר שהוא רוצה לנצל את התנוחה ולהסתכל גם על השחלות והרחם שלי עם אולטרסאונד. התגובה שלו היתה: "רואים שאת מניקה טוב. את גורמת נזק לגוף שלך." הוא הסביר שרמות האסטרוגנים אצלי נמוכות ושזה לא בריא לגוף. מאוד מוזר לי שדבר טבעי כמו הנקה יכול לגרום נזק לגוף. אני רוצה עובדות מדעיות... אני די מכבדת את הרופא הזה. עברתי איתו דרך וכפי הנראה יש לי עוד דרך לעבור איתו. מה הסיפור של האסטרוגנים? הוא בטח מסתמך על משהו שלמד בבית ספר לרפואה. למה הוא מתכוון?

05/12/2001 | 00:07 | מאת: אפרת אמא של נוני

תשובה הורמונלית אני 3 ימים אחרי לידה אז תביני מאיפה באה התשובה שלי.... תחליפי רופא!!! כשתרצי לחזור לטיפולים, וזה יהיה לפי מתי שמתאים לך ולמשפחתך, לא לפי מה שמתאים לרופא - אז תחזרי אליו. לפי ההתרשמות שלי, רופאים שמתמחים בפריון לא מתעניינים במיוחד בתינוקות, מבחינתם אם יש לידה הם מסמנים V בסטטיסטיקה ;-) אפרת אמא של נוני ושקד

08/12/2001 | 20:58 | מאת: אלן שיין

רחל, אני מסכימה איתך שהגישה שלו מוזרה. יש רופאים המעדיפים להתעלם מתופעות טבעיות ולהסתמך על התערבויות רפואיות. אך השאלות שלך צריכות לפנות אליו ולא אלי. הוא צריך להמציא לך הוכחות מדעיות לגבי מה שהוא אומר לך. אני יכולה רק להביא מחקרים המעודדים את הלידה וההנקה הטבעיות. האסטרוגן נמוך כי הפרולקטין גבוה יותר אולי בגלל ההנקה. אבל מי אומר שזה לא תקין ובריא? השאלה אם את מעונינת בהריון נוסף כבר? כאשר מיניקות תינוקות יש הרבה מקרים שלא מקבלים את הוסת. תלוי כמה מיניקות, באופן מלא או חלקית. אם לא מיניקים בלילה או כן. ישנן אמהות שמקבלות את הוסת אפילו 6 שבועות לאחר לידה - מעטות. אם הוא רופא טוב, אז אף אחד לא אומר שאת צריכה לוותר עליו בישביל הטיפול בהריון אך על תפני אליו עם שאלות אודות ההנקה כי כפי שאת רואה - הוא לא אוהד גדול.

08/12/2001 | 23:37 | מאת: יעל

הרופא הזה נשמע כמו אחד שצריך רופא, נשמע חולנייייייי

04/12/2001 | 21:42 | מאת: שלומית

ביתי בת השנה רק מניקה, לעיתים רחוקות בזמן שאנו אוכלים היא טועמת טעימה קטנה, אני נמצאת איתה בבית כל היום ולכן כרגע ההנקה לא מהווה בעיה, עליי לציין שלראשונה יצאתי לפני שבועיים לארוע בלעדיה ושאבתי חלב לבקבוק - לצערי היא לא הייתה מוכנה לשתות מהבקבוק והיא חיכתה עד שחזרתי.אני חוששת שתהיה לי בעיה במידה ואני אחזור לעבוד, מה לעשות?

08/12/2001 | 21:09 | מאת: אלן שיין

שלומית, למה בקבוק? היא כבר בת שנה. עוד מעט היא תוכל לקבל את החלב בספל או כוס. הבקבוק זה כלי בישביל תינוקות שלא מסוגלים (בגלל הגיל הרך) לאכול בצורה אחרת. הבת שלך מבחינה מערכתית כן יכולה לאכול - אפילו עם הידיים שלה. אם את רוצה לתת לה אוכל, תושיבי אותה ליד השלחן, שימי לה דברים מעניינים, צבעוניים, מזינים וקלים לבלוע והיא תחגוג. זה כמובן אם היא כבר ברמה התפתחותית מתאימה. הסימנים שהם מוכנים לאכול כמו "גדולים" הם 1. הושטת יד לפה 2. שיניים 3. מושיבה את עצמה (לא שמושיבים אותה) אז היא תרצה לאכול. כדאי לך להפגש עם עוד אמהות עם ילדים באותו גיל. הם מחקים אחד את השני. שאם הם רואים אכילה אז הם גם יעתיגו את האחרים. את יכולה להאכיל אותה עם כפית. היא לא זקוקה לבקבוק. שהיא תחזיק כפית ואת תחזיקי כפית. גם משחק וגם לימודי. יש מפגשים של ליגת לה לצ'ה בהרבה מקומות בארץ. יש להם ערב שמתייחס רק לנושא של תזונה וגמילה. בדבר פרטים: 03 647 2411. גם אפשר להתייעץ עם טיפת חלב.

04/12/2001 | 09:55 | מאת: לימור

שלום לך אלן. יש לי תינוק בן חמישה חודשים יונק רוב הזמן לפעמים הוא אוכל פרי סחוט. עדיין הוא לא מוכן לדיסות או לפרמולה. הבעייה שלי היא הלילה התינוק כל שעה מתעורר ואני כמובן נותנת לא את הפיטמה . לאחרונה התחלתי לגמול אותו מהציצי בלילה. כך שהוא מתעורר כל שעתים [כבר התקדמות] השאלות שלי הם. עד כמה אני יכולה למנוע ממנו את היניקה בלילה ,האים הוא מתעורר כל הזמן בגלל שהוא רעב.[הוא מקבל את כל החום ואהבה] אים אני יתעקש על דיסה האים זה ימנע ממנו להתעורר בלילה. אני לו מבינה למה הילדון מי שהוא נולד מתעורר כל הזמן האים החלב שלי לא מספיק למרות שהוא גדל יפה . אודה לך על תשובתך לימור

08/12/2001 | 21:18 | מאת: אלן שיין

היי לימור, כמו שאת מציינת - הוא גדל יפה - אז זה באמת לא בעייה של אוכל. תינוקות בגיל הזה מתעוררים בגלל הרבה סיבות. אפילו פיפי בתוך שינה עלול להעיר אותם. מגיל 4-5 חודשים יכולת המחשבה ורמה הסכלית מתפתחות כך שגם חלומות, חרדות ומחשבות גם יכולים להעיר אותם. אם הם כבר ערים, מה יותר טוב מאשר לקרוא לאימא להרגיע אותו כמו שהיא תמיד עושה במשך היום? ההנקה נותנת להם חום, אהבה, קבלה ללא תנאי וביטחון עצמי. כך שלרוב האמהות המיניקות, יותר קל להיניק מאשר לשכנע אותם בדרך אחרת. אולי בן זוג יכול להרגיע באותה מידת ההצלחה ואם כן, כדאי לנצלו. אם את מצליחה להרדים אותו עם החיבוקים בלי שד, מה טוב. בשלב זה, לא נראה לי שהוא זקוק לאוכל במשך הלילה. אם כי, תינוקות שיונקים בלילה לא תמיד "אוכלים" בגלל הערך התזונתי אלא הערך הרגשי!!

04/12/2001 | 07:41 | מאת: רונה

שלום - בתי בת חודשיים ובד"כ הצואה צהובה, ביום האחרון היא ירוקה מה משמעות הדבר? תודה רונה

04/12/2001 | 18:13 | מאת: אלן שיין

היי רונה, זה יכול להיות משהוא שאת אכלת, או יכול לבוא כאשר התינוק מקבל יותר מהחלב המימי או השומני - זה יכול להשתנות בעקבות האכלה מצד אחת בלבד, או שינוי בדפוסי האכילה של התינוק ביממה האחרונה. אם אין שינוי במרקם הצואה ואין סימנים של פתלוגייה - אז אין דאגה. אם התינוק לא רגוע כל היום או מראה סימנים של אי שקט כדאי ללכת לרופא.

03/12/2001 | 13:38 | מאת: סטלה

שלום לך אלן, שמעתי שאכילת שומר מפחיתה כאבי בטן אצל התינוק כתוצאה מגזים. האם זה נכון ? האם שומר יכול לעשות טעם לוואי לחלב ? אני אף פעם לא טעמתי שומר , האם את יכולה להמליץ על מתכון אזשהו ? תודה סטלה

03/12/2001 | 23:32 | מאת: אלן שיין

היי סטלה, צר לי אך אני לא ממליצה על שומר, אין הוכחה מדעית שזה מקל על כאבי הבטן של התינוק אך לא נראה לי שזה מזיק. בכל אופן אם זה עוזר לכם - אדרבבה. מאחלת לכם שתקופת ה"גזים" תעבור מהר!

04/12/2001 | 13:31 | מאת: אס

לי השומר מאוד עזר. מאז שהתחלתי לאכול שומר טרי מדי יום יש הקלה משמעותית בגזים ובכאבי הבטן. את יכולה לחתוך אותו לרצועות לשים מלח, לימון ושמן זית ולאכול. בתאבון

08/12/2001 | 23:38 | מאת: יעל

תחתכי את השומר, פרוסות פרוסות, תשטפי, תוסיפי קצת מלח ולימון ותאכלי, זה מעדן, אפשר לאכול סתם ככה חי, רק לשטוף קודם, כי לפעמים יש הרבה חול.

03/12/2001 | 09:52 | מאת: נעמי

אלן שלום, בתי בת 11 חודש . מהיום שנולדה היא לא ישנה לילה רצוף אחד. תמיד מתעוררת מס' פעמים בלילה. בד"כ הצלחנו להחזר אותה לישון עם הנקה/מוצץ /מים /ליטופים ולפעמים בקבוק סימילאק. לאחרונה היא מתעוררת כל שעתיים בדיוק ומוכנה רק לינוק - לפעמים היא נרדמת ולפעמים היא יונקת קצת, מפסיקה מתחילה לבכותוצריך לכוון אותה שוב לשד והיא ממשיכה (כאילו שזה הלך לה לאיבוד). היא לא מוכנה לקחת שום דבר חוץ משד או בקבוק סימילאק. בנוסף היא מוכנה לבוא רק אלי. אם בעלי לוקח אותה והיא רואה אותי היא בוכה נורא (חרדת נטישה??) בעקרון אין לי בעיה לקום והניק אותה בלילה, אבל המצב הזה מתחיל להיות קשה ואני בקושי ישנה (בכל פעם שהיא מתעוררת היא ערה לפחות חצי שעה)ואני גם מתחילה לדאוג שמא המצב ימשך לנצח ואולי פשוט הפך להרגל אצלה? חוץ מזה שלא נוח לי כ"כ להניק מתוך שינה (היא ישנה איתנו - אם משאירים אותה לבד בחדר שלה היא נהיית ממש היסטרית) יש לציין שבמשך היום היא ילדה מקסימה, עירנית מאד ןשמחה מאד ולא מראה סימנים שמשהו מציק לה כמו שינים או אוזניים. גם במשך היום אני נותנת לה לינוק מתי שבא לה בלי לקבוע שעות ובכךך סדר היום שלה לא ממש קפדני - יכול להיות שהיא התרגלה לינוק מתי שבא לה ולכן דורשת גם בלילהוהגיע הזמן קצת יותר להקפיד? תודה מראש וסליחה על האריכות , אבל אני פשוט מותשת

03/12/2001 | 23:29 | מאת: אלן שיין

היי נעמי, זה נושא מאוד מורכב. יש המון היבטים שאינם קשורים להנקה כשדובר על הרגעת תינוקות בלילה. האם זה "פינוק" או "הרגל" . אם זה אכן הרגל מהיכן בא הדבר הזה? האם אתם ספונטנים כאלו שתמיד הלכתם לכל מקום עם התינוקת? אם כן, אז עד כה זה היה נוח לכם. (אני לא אומרת אם זה טוב או לא טוב) זה תלוי בצורת החיים שלכם. עוד דבר שצריכים לשאול הוא האם הילדה אוכלת אוכל מוצק? הרבה? שיניים? ישנם הרבה דברים שעלולים להעיר תינוק. ואם הם כבר ערים אז איך הכי נעים (וקל לנו) להחזיר אותם לישון? הפתרון לבעייה שלך (אני חושבת שזו בעייה שלך כי אני לא מאמינה שרע לה אלא היא זקוקה לעזרה כדי להרגיע אותה) הוא תמון בך. אם טוב לך באופן כללי לענות לה על צרכיה אז אולי תרגישי יותר טוב אם תצליחי להתאים את עצמך לסדר יום שלה. כאשר היא ישנה כדאי לך לישון כדי שתוכלי להתמודד עם ההתעוררויות לילה. לעומת זאת, אם לא טוב לך או לבן זוגך עם הסידור הזה, אז חייבים לשנות משהוא. לא קל לוותר על הנקות לילה כאשר ישנים באותו מיתה. עוד שאלה, בוודאי יותר קל להיניק אותה מאשר להתחיל סדרת "חינוך" של לילה. האם את מוכנה והבן זוג מוכן לשמוע בכי מר קורע לב? לפעמים פשוט הולכים עם זה עד התקופה הבאה. לא כל כך קל להתייחס לדילמה בצורת פורום כי יש אלמנטים פסיכולוגיים כאן שכאן קשה להתייחס אליהם. אולי גרמתי לך ליותר שאלות ולא פתרונות ואולי רק אוכל למחשבה. בכל זאת אני מקווה שזה עוזר.

02/12/2001 | 23:10 | מאת: פזית

איך כדאי להקפיא ולהפשיר חלב אם?

03/12/2001 | 00:29 | מאת: אלן שיין

פזית, הקפאה חלב אם: ניתן להשתמש בבקבקוקים או שקיות מיוחדות למטרה זו. השקיות הרגילות (ליינרס) הם לא מיועדות להקפאה אך בגלל המחיר האטרקטיבי יש שמשתמשות בהם. הכמות תלוי בגיל התינוק ודפוסי האכילה שלו. ניתן להקפיא לתקופה של 2-3 חודשים (תלוי ביעילות תא ההקפאה. ובמקפיא (מכשיר להקפאה עמוקה - נפרד מהמקרר) ניתן לשמור 6 חודשים. הפשרת חלב אם: רצוי להניח את הבקבוק או השקית בתוך ספל המכיל מים חמים. זהה עניין של כמה דקות ספורות. אין לנער בהתלהבות אלא בעדינות. ואסור בהחלט לחמם את החלב במיקרוגל.

03/12/2001 | 00:30 | מאת: marina

האם ניתן לאחסן גם בשקיות רגילות ניילון של סנדביצ'ים?

04/12/2001 | 18:10 | מאת: אלן שיין

לרוב לא. השקיות נקראות כתוצאה מההקפאה וההפשרה וחבל על החלב שנשפח! אין לי מידע לגבי העברת חומרים לא רצויים מהשקיות האילו אבל גם כדאי לחשוב על זה.

02/12/2001 | 23:09 | מאת: יעל

בני בן חודשיים. מהי הדרך הרצויה ביותר על מנת לחטא את בקבוקי האוכל שלו?

03/12/2001 | 00:19 | מאת: אלן שיין

זאת לא בדיוק שאלה על הנקה. אני בטוחה שהבנות שמשתמשות בבקבוקים יוכלו לעזור לך. זאת שאלה שאפשר לשאול בטיפת חלב.

02/12/2001 | 23:07 | מאת: נעמה

בימים האחרונים התקררתי מאוד . אני מצוננת וסובלת מכאבי ראש גרון ואוזניים. האם במצב כזה רצוי- כדאי לשאוב? האם מחלתי יכולה לעבור לתינוק? באיזה מצב בריאותי שלי כדאי להפסיק לשאוב ולעבור לתחליפים?

03/12/2001 | 00:17 | מאת: אלן שיין

החלב לא מושפע על ידי המחלה. אם את זאת ממילא שצריכה לטפל בתינוק אז רצוי להמשיך להיניק (או לשאוב אם את לא מיניקה) כי לחלב אם נוגדנים וחומרים חיים המגנים על התינוק. את יכולה להעזר בכדור משכח כאבים כמו אקמול או איברופורופן, אופטלגין. זה בוודאי יקל עליך. רפואה שלמה

02/12/2001 | 20:10 | מאת: סוכריית הרים

האם דרך הנקת התינוק ניתן להדביק אותו בנגיף האידס כאשר האם נגועה???

03/12/2001 | 00:13 | מאת: אלן שיין

יש את הממצאים שמראים שכן. הויכוח היום הוא שבארצות מתפתחות יש סיכוי שלמרות הסיכון שהתינוק ידבק בנגיף האיידס עדיין (אולי) עדיף שהוא ינק ויקבל חלב אם כדי שהוא ישרוד את כל הקשיים והנגיפים והזיהומים האחרים באמצעות הנוגדנים שבחלב אם. טוענים שבארצות מפותחות - עולם המערבי, ההמלצה היא לא להיניק. יש חומר באתר www.lalecheleague.org ויש נייר עמדה של האקדמיה האמריקנית של רופאי ילדים שניתן למצוא: http://www.aap.org/policy/01094.html יש גם כתבה על השפעת ההנקה על נשים הנגועות בנגיף האיידס שנמצא: www.who.int/reproductive-health/RTIs/MTCT/WHO_statement_on_breast_feeding_June_2001.html אני מקווה שזה יעזור לך.

03/12/2001 | 09:03 | מאת: סוכריית הרים

תודה רבה עזרת לי מאוד :)

02/12/2001 | 11:27 | מאת: דניאל

היי אלן, האם לדעתך בגלל שאני נוטלת אנטיביוטיקה עקב הדלקת בשד יכול להיות שכמות החלב היא קטנה מהרגיל? והאם יכול להיות שהאנטיביוטיקה והכדור להורדת החום משפיע על היציאות של התינוקת שלי , כי היום היה לה עצירות והיא בכתה כל הזמן.... אודה לתשובתך במהרה, טל

02/12/2001 | 18:13 | מאת: אלן שיין

היי טל, קודם אני צריכה לדעת איזה אנטיביוטיקה את נותלת כדי לבדוק מה (אם יש בכלל) תופעות לוואי. אם תרצי תשובה יותר רפואית את יכולה להתקשר בשעות העבודה להריופון (אסף הרופא) או מרכז הטרטולוגי של בילינסון - סליחה שאין לי את המספרי בהישג ישי. המספרים הופיעו פעמים רבות - חפשי במנוע חיפוש. בהצלחה.

03/12/2001 | 01:36 | מאת: טל

היי אלן, שוב תודה על עזרתך... האנטיביוטיקה שאני נוטלת היא ממשפחת "אמוקסילין"... והרופאה הסינית כאן טוענת שאין שום תופעות לוואי לתינוקת... אני סיימתי טיפול של שלושה ימים אך הכאב עדיין נמצא בשד.. מן דקירות כאלו ושאני נגעתי בשד היה מן גוש גדול שכאב שנגעתי ובשד השני לא היה.. אולי זה בגלל שיש בשד בעל הדלקת ריכוז של חלב מזה נובעת ההרגשה של הגוש..? אלן האם שיש דלקת יכול להיות שכמות החלב קטנה יותר.. כי אתמול התינוקת שלי היתה מאד רעבה ונתתי לה תוספת של סימילאק לפני השינה 120 מיל'..??? כי גם היתה לה רק יציאה אחת בלבד??? מה דעתך??? אולי בגלל האנטיביוטיקה שאני נוטלת??? אודה לתשובתך דרך אגב גם אני רמת אביבית במקור וגם בעלי רמת אביבי במקור , בעלי מאזור רמת אביב הירוקה והורי מאזור נווה אביבים... אני מאד רוצה להכיר אותך אני אתקשר אליך לקראת סוף דצמבר שננחת בארץ... יום טוב אלן ביי

02/12/2001 | 02:59 | מאת: טל

שלום אלן, האם יכול להיות שכל פעם שאני מנסה לשאוב עם משאבת "אבנט" הידנית .. אני מצליחה לשאוב רק 20 מיל' .... נשמע לך הגיוני???? ושאני מניקה אני מרגישה שהתינוקת שלי מוציאה יותר? מה פשר הדבר? יכול להיות שמשהו במשאבה אינו תקין??? על איזו משאבה את היית ממליצה??? אודה לתשובתך טל

02/12/2001 | 18:08 | מאת: אלן שיין

היי טל, זה מאוד יכול להיות. השאיבה פחות חזק מאשר היניקה של התינוק. זה גם חשוב איך את שואבת. וגם יכול להיות שהמשאבה הזאת לא טובה לך. אם תחפשי במנוע חיפוש אני חושבת שתמצאי טיפים לשאיבה. אני לא רוצה להמליץ על משאבה ספציפית אך יש ניסיון מעולה עם המיני אלקטריק של מדלה.

03/12/2001 | 01:41 | מאת: טל

היי אלן, איפה ניתן לרכוש את המיני אלקטריק של מדלה? נשמע לך הגיוני שכל פעם שאני מנסה לשאוב אני מצליחה רק לשאוב 20, פעם 40 מיל' זה הכל???? האם נתקלת בבעיה כזו בעבר???? בגלל זה כל פעם שאני צריכה ללכת לסידורים אני מכינה לילדה בקבוק עם סימילאק כדי שתוכל לאכול אם היא רעבה.. כי 20 או 40 מיל' לא מספיק לה... איפה לדעתך הבעיה??? טל

01/12/2001 | 18:14 | מאת: טל

שלום אלן, התחלתי לתת תוספת של ויטמין a&d לבתי בת החודשיים , בעלון שמתי לב שמצויין שאם האישה מניקה היא צריכה להתייעץ עם רופא לפני מתן הויטמין לתינוק הייתי רוצה לדעת האם יש סיכון לתת לתינוקת את הויטמין? כי אני מניקה אותה ללא תוספות ומדוע מצויין בעלון הערה שכזו? הויטמינים הם של היצרן "ד"ר פישר" אודה לתשובתך המהירה טל

02/12/2001 | 00:46 | מאת: אלן שיין

טל, באיזה עלון עיינת? אין לי מושג למה כתוב כך. יש חילוקי דעות לגבי הצורך לתת A & D . אך ההמלצה כאן בארץ היא לתת מגיל חודש אם אני לא טועה.

02/12/2001 | 03:02 | מאת: טל

היי אלן, התרופה של ויטמין a&d נקראת בשם " ויטמידין" טיפות = ללא שמן - נוסחה חדשה של "ד"ר פישר" מעבדות פישר.. והעלון הוא זה שמצורף בתוך הקופסא של הבקבוק... אודה לבדיקתך טל

02/12/2001 | 18:16 | מאת: אלן שיין

טל, כל חברה שמייצרת תרופות ותכשירים כותבים את האזהרה הזאת באופן קבוע כדי להשתחרר מאחריות.

01/12/2001 | 18:11 | מאת: טל

שלום אלן, אני מניקה כבר חודשיים ובשבוע האחרון לבתי השתנה צבע הצואה מחרדל לירוק האם השינוי יכול להיות מהסיבה שאני אוכלת קצת יותר ירקות ירוקים??? או שיכול להיות שנתתי לה תרופות ליבוש הנזלת והשיעול ??? או ממתן תוספת ויטמין a&d? אודה לתשובתך טל

02/12/2001 | 00:49 | מאת: אלן שיין

היי טל, הצבע של הצואה מראה לרוב שיש שינוי בתפריט שלך. אם אין סימנים של מצוקה או אי שקט אז סביר להניח שאכן זה מושפע על ידי מה שאת אוכלת. אם יש סימנים של אי שקט כדאי לבקר אצל הרופא המטפל. תורידי את הדברים שאת חושבת משפיעים ותראי אם אין שינוי. אז תדעי על בטוח ממה זה בא.

02/12/2001 | 20:55 | מאת: גאיה

טל שלום ידוע שכאשר תינוקות מקוררים או חולים צבע צואתם משתנה בדרך כלל לירוק. ואכן כאשר התינוק שלי היה בן חודשיים וחצי הוא התקרר והיתה לו סתימה באף ושיעול ואז הופיע הצואה הירוקה במשך כמעט שלושה שבועות גם אחרי שהחלים. אפשרות שניה שהתינוקת יונקת רק חלב קדמי אבל אם היא עולה יפה במשקל ורגועה אז רוב הסיכויים שזה כתוצאה מההתקררות. תרגישו טוב גאיה

01/12/2001 | 11:39 | מאת: דניאל

שלום הלן, אכן ניגשתי לרופאת הנשים והיא הבחנה שאכן מדובר באינפקציה בשד.. היא נתנה לי טיפול של כדורי אנטיביוטיקה וכדור להורדת החום.. למשך שלושה ימים שלוש פעמים ביום. היא אמרה שלא מומלץ להניק מהשד בעל האינפקציה אלא לשאוב את החלב כל כמה שעות ולשפוך אותו.. ואת כתבת לי שאני צריכה להניק כמה שיותר מהשד הכואב ובעל האינפקציה מה לדעתך מומלץ לעשות ? והייתי מאד מעוניינת לדעת ממה נובעת תופעה של אינפקציה בשד בזמן הנקה? אודה לתשובתך טל

02/12/2001 | 00:56 | מאת: אלן שיין

טל, כתבתי לך מה עליך לעשות וההנחיות שלנו על פי הממצאים הכי מעודכנים ורפואיים לגבי דלקות בשד. דלקת בשד גם לא נוגע בחלב ולא עובר בכלל לחלב אז אפילו אם היית צריכה לשאוב - למה לזרוק?? איזה רופא מייעץ לך? קופת חולים? פרטי? לא נראה לי שהוא או היא יודע כלל על דלקת השד. אם תרצי לבקר אצל רופא שמתמצא אז אני יכולה להפנות אותך ואכן יתמכו במה שאני ממליצה. אך לא מן תפקידי לשכנע אותך למי להקשיב. זה את צריכה להחליט אבל לא לפני שאת שואלת את אותו רופא מאיפה המידע שהוא מעביר לך (כגון - למה לשאוב ולא להיניק?) תפי התשובות שלו תראי בדיוק מאיפה המידע. אני גם מסתייגת מההמלצה שלה לקחת אנטיביוטיקה ל-3 ימים. אין שום תרופה אנטיביוטית שפועלת תוך 3 ימים. מינימום מינון צריך להיות 10 ימים - וזה לא ייעוץ רפואית שאני מציעה לך אלא מניסיוני בתור אמא מיניקה ואימא של 3 ילדים. אנא מסרי לי פרטים כדי שאני ארשום את ההמלצות בקלסר של "המלצות גרועות של אנשי רפואה!"

02/12/2001 | 02:57 | מאת: טל

שלום אלן, ראשית שוב המון תודה על העזרה שלך... אני שוב מזכירה לך שאני נמצאת בטיוואן הרחוקה, ובאמת כאן הרופאים לא הכי מבינים גדולים בהנקה ולא מעודדים את הנשים הסיניות להניק... בתור אמא של ילדה ראשונה בת חודשיים כל דבר נראה לי מבהיל ואני חסרת ניסיון למרות שקראתי ואני קוראת הרבה ספרים בנושא ילודה... היא אמרה לי אכן לשאוב , אך ניסיתי יום אחד וזה מאד כאב ויצא רק 20 מיל'.. ועזבתי את זה והמשכתי להניק מאותו שד , כי גם אני חשבתי ואמרתי לעצמי שלא נראה לי שהדלקת יכולה לעבור אליה לפה... אני היום ביום השלישי של מתן האנטביוטיקה ממשיכה להניק אותה ואני מנסה שתינק יותר מהשד שכואב ובו יש את הדלקת .. עדיין יש גוש שכואב לי מתחת לפיטמה אם אני אראה שאחרי שאני מסיימת את הכדורים וזה עדיין כואב אגש אליה שוב להמשך טיפול אנטיביוטי.. כמו שאת ממליצה 10 ימים לפחות.. אלן האם יתכן שהשד השני ידבק מהדלקת של השד השמאלי??? בכל מקרה אנחנו מגיעים לארץ בסוף דצמבר ואני חייבת להפגש איתך... אנחנו נתגורר באזור רמת אביב ... אלן המון המון תודה על העזרה שלך את מקסימה.... טל

30/11/2001 | 17:06 | מאת: גאיה

לאלן שלום אני רוצה להודות לך על העקביות והנתינה שלך לפורום יש לציין שאת ממש משקיעה ולא נשברת. כמו כן אני נעזרת בעיצותיך המון אם ע"י שאלת שאלות ואם ע"י קריאה של תשובות לאחרים. אז כמו שאמרתי ממש כל הכבוד שבת שלום גאיה

30/11/2001 | 23:51 | מאת: דנה

הלינק מצורף בהודעתי לעיל.

02/12/2001 | 01:01 | מאת: אלן שיין

היי גאיה, תודה על המילים היפות. תמיד טוב לשמוע משוב חיובי. הערות כמו שלך מעודדות מאוד ונותנות לי את הכוח להמשיך - אפילו בשעה 01:00!!!! שבוע טוב שיהיה לכולנו - בלי עוד פיגועים!

13/02/2002 | 11:31 | מאת: נירה

אלן, אמנם השיחה הזו נערכה מזמן ואני לא יודעת אם התגובה שלי בכלל תגיע אליך אבל אני גם חייבת להצטרף לגאיה. אני קוראת אותך בפורומים שונים ומכירה אותך זה זמן רב עקב מעורבות אישית ומקצועית בעולמך. אני לא מכירה אותך אישית אמנם אבל אוהבת אותך מאוד! את מביאה אור לחיי כל כך הרבה אנשים שזקוקים למשענת ותמיכה. אני לעולם לא אשכח מה זה עשה לי כשהדי הרפז היתה שם בשבילי במשבר ההנקה שלי. חוץ מהעובדה שאת באמת כל כך משתדלת. יש לך מקום של כבוד ואהבה בלבבות אנשים רבים והכל רק בזכות ולא בחסד!!!!

30/11/2001 | 14:34 | מאת: רונית

האם יכול לקרוא משהו לתינוק אם מפסיקים את ההנקה למספר ימים ונותנים לא תחליף חלב? (אני אמורה להכנס לניתוח ועד הניתוח אני שואבת חלב, מה יקרה אם החלב ייגמר והתינוק יהיה רעב???)

01/12/2001 | 18:21 | מאת: טל

היי רונית הנני רופאה, אך אני אמא לתינוקת בת חודשיים, השאלה ששאלת היא לפי נסיוני שדיברתי עם נשים בפורמים וקראתי ספרים בנושא הנקה וילודים מאד אינדבודאלית... למשל התינוקת שלי בשבוע הראשון לאחר הלידה בכתה כל הזמן והתחלתי לתת לה תוספת של סימילאק ,, אחר כך הפסקתי להניק יומיים והיא קיבלה רק סימילאק וחזרתי אחר כך להניק ללא תוספות עד היום ... רק במקרים שאני חושבת שהיא מאד רעבה היא מקבלת פעם ביום תוספת סימילאק... אין לה בעיה לחזור לינוק היא אוהבת את השד... אבל שוב תזכרי זה אינדבודאלי יש תינוקות שלא רוצים לחזור לינוק.. כי הם מתרגלים לפטמת הבקבוק... אני מציעה לך שאל תתייאשי תינסי להניק מתי שתוכלי... צריך המון סבלנות... בהצלחה בניתוח !! ותרגישי טוב טל

01/12/2001 | 20:47 | מאת: רונית

טל, תודה רבה על ההתייחסות. בני מדי פעם אוכל מבקבוק שאני משאירה כשאני יוצאת מהבית ואחר כך יונק ממני, כך שאני לא רואה בעיה שהוא לוא ירצה לינוק. השאלה שלי האם מתן סימילק לא תפגם בילד שנותנים לסירוגין ולא בצורה קבועה?

30/11/2001 | 14:29 | מאת: רונית

אני בת 30 וילדתי לפני כחודש וחצי. אני אמורה לעבור ניתוח בעוד כשבוע להסרת כיס המרה. אני שואבת חלב ומקפיאה את החלב בשקיות חד פעמיות של AVENT. כדי לחמם את החלב אני מעבירה לבקבוק, האם החלב נפגם מהעברתו מהשקית לבקבוק??

02/12/2001 | 01:11 | מאת: אלן שיין

רונית, החלב לא נפגע מהמעבר משקית לבקבוק אלא משתנה בגלל ההקפאה. תהליך ההקפאה הורס במעט את הנוגדנים אך כמובן החלב אם השאוב עדיין יותר טוב ומומלץ לתינוקות.

29/11/2001 | 22:17 | מאת: ריקי

שלים! אני מניקה את בני בן 9 חודשים. את המחזור הראשון אחרי הלידה קיבלתי לאחר 7 חודשים,ואז שמתי לב שהתינוק מסרב לינוק בזמן מחזור,גם לא חלב שאוב ובימי הדימום אני נאלצת לתת לו מטרנה ולאחר מכן הוא ממשיך לינוק כרגיל,עד לחודש הבא.האם טעמו של החלב משתנה בזמן וסת או בגלל סיבה אחרת? בתודה,ריקי

30/11/2001 | 12:50 | מאת: אלן שיין, יועצת הנקה מוסמכת

ריקי, יש מקרים שהתינוקות מרגישים את ההבדל בטעם החלב בזמן מחזור. אז מאוד יכול להיות שכך זה אצלכם. אבל תנשי בימים שונים של המחזור להיניק. מאוד יכול להיות שתוכלי לצמצם את הימים שהוא מקבל תמ"ל - אם כי אולי רק ביום או יומיים הראשונים זה מאוד מורגש. בהצלחה

שלום אלן, רציתי לדעת אני מניקה את בתי בת השנתיים בתדירות גבוהה והיום התברר שיש לי חום של משהו כמו מעל 37 מעלות .... שאלתי היא: האם מותר להניק את התינוקת שיש חום או שצריך לתת לה תחליפי חלב אם בזמן הזה? ולחזור להניק לאחר שהמחלה עוברת? והאם החום יכול לעבור לתינוקת בו זמנית שאני מניקה? האם מותר לאם ליטול כדור להורדת החום כמו אקמול או משהו בסגנון... אודה לתשובתך המהירה והדחופה.. תודה טל

29/11/2001 | 17:24 | מאת: אלן שיין, יועצת הנקה מוסמכת

טל, מותר להיניק אפילו אם האימא חולה. כמובן זה אם היא מסוגלת. לרוב יותר קל להיניק מאשר לקום ולדאוג לצרכי הילדים! רפואה שלמה.

שוב שלום הלן.. אתמול לפנות ערב אכן הרגשתי דקירות וכאבים עזים בחזה באזור הפיטמה ובחזה עצמו וכל הגוף כאב לי הרגשה של תחילתו והגעתו של וירוס... פתאם היה לי מאד קר ומדדתי חום והיה לי חום גבוה... מה פשר התופעה הזו... לפי עצתך אתמול אכן המשכתי להניק את התינוקת מהחזה הכואב וגם מהשני והיתה הרגשה של קצת יותר הקלה אך עדיין כאב... לקחתי כדור אקמול להורדת החום.. ובבוקר היום שוב היה לי חום ושוב נטלתי אקמול.. עשיתי אמבטיה חמה אך עדיין יש כאבים.. האם לדעתך אני צריכה ללכת לרופא ולקחת אנטיביוטיקה או שאין מה לדאוג ופשוט להניק כמה שיותר וזה יעבור.????? אם כן איזה אנטיביוטיקה מומלץ לקחת ? והאם גם כאשר נוטלים אנטיביוטיקה מותר להמשיך להניק? אין תופעות לוואי לתינוק??? אודה לתשובתך המהירה המון המון תודה טל

שוב שלום הלן.. אתמול לפנות ערב אכן הרגשתי דקירות וכאבים עזים בחזה באזור הפיטמה ובחזה עצמו וכל הגוף כאב לי הרגשה של תחילתו והגעתו של וירוס... פתאם היה לי מאד קר ומדדתי חום והיה לי חום גבוה... מה פשר התופעה הזו... לפי עצתך אתמול אכן המשכתי להניק את התינוקת מהחזה הכואב וגם מהשני והיתה הרגשה של קצת יותר הקלה אך עדיין כאב... לקחתי כדור אקמול להורדת החום.. ובבוקר היום שוב היה לי חום ושוב נטלתי אקמול.. עשיתי אמבטיה חמה אך עדיין יש כאבים.. האם לדעתך אני צריכה ללכת לרופא ולקחת אנטיביוטיקה או שאין מה לדאוג ופשוט להניק כמה שיותר וזה יעבור.????? אם כן איזה אנטיביוטיקה מומלץ לקחת ? והאם גם כאשר נוטלים אנטיביוטיקה מותר להמשיך להניק? אין תופעות לוואי לתינוק??? אודה לתשובתך המהירה המון המון תודה טל

שוב שלום הלן.. אתמול לפנות ערב אכן הרגשתי דקירות וכאבים עזים בחזה באזור הפיטמה ובחזה עצמו וכל הגוף כאב לי הרגשה של תחילתו והגעתו של וירוס... פתאם היה לי מאד קר ומדדתי חום והיה לי חום גבוה... מה פשר התופעה הזו... לפי עצתך אתמול אכן המשכתי להניק את התינוקת מהחזה הכואב וגם מהשני והיתה הרגשה של קצת יותר הקלה אך עדיין כאב... לקחתי כדור אקמול להורדת החום.. ובבוקר היום שוב היה לי חום ושוב נטלתי אקמול.. עשיתי אמבטיה חמה אך עדיין יש כאבים.. האם לדעתך אני צריכה ללכת לרופא ולקחת אנטיביוטיקה או שאין מה לדאוג ופשוט להניק כמה שיותר וזה יעבור.????? אם כן איזה אנטיביוטיקה מומלץ לקחת ? והאם גם כאשר נוטלים אנטיביוטיקה מותר להמשיך להניק? אין תופעות לוואי לתינוק??? אודה לתשובתך המהירה המון המון תודה טל

28/11/2001 | 23:55 | מאת: שירי

שלום, 1)איך הכי כדאי להפשיר שקית חלב קפוא של חלב אם? 2) איך הכי כדאי לחמם בקבוק חלב אם שהיה במקרר? 3) אני רק מניקה בינתיים, ובקרוב אני צריכה לעבור ניתוח - ולא אוכל להניק כ - 4 ימים. אני רוצה להקפיא מספר שקיות בפריזר שיהיה לתינוק לאכול בזמן העדרי. איך הכי כדאי לעשות זאת? תןדה.

29/11/2001 | 17:28 | מאת: אלן שיין, יועצת הנקה מוסמכת

היי שירי, קודם כל שזה יעבור קל ומהר ובהצלחה! שאלות 1 + 2 - הפשרה וחימום בעזרת מים חמים בספל - להניח את השקיות בתוכם. רצוי להקפיא כמויות של 100 וכמה שקיות של 50 (הכמויות תלויות בגיל התינוק שלא ציינת.) גם לא יודעים כמה הוא ירצה כל ארוחה אז מתחילים עם ה-100 ואם צריך להפשיר עוד אז מפשירים 50 ועוד 50 אחר כך אם אכן הוא רוצה עוד. כך לא זורקים אם נשאר משקית של 100.

01/12/2001 | 13:53 | מאת: שירי

שלום רב, שוב תודה על כל העזרה. יש לי עןד שאלה - התחלתי להקפיא שקיות חלב אם לקראת הניתוח שלי, על מנת שיהיה לתינוק (בן 5 חודשים, 7.7 קילו) מה לאכול כמה ימים. אני מקפיאה לפי מה שאמרת - כמויות של 100 ושל 50. מכיוון שהוא רק ינק מיום היוולדו, התחלנו ללמד אותו לשתות חלב אם מבקבוק - ואת זה הוא כבר יודע. אך, ליתר בטחון - אני רוצה שילמד לשתות תחליפים - במידה ואצטרך להיות בבית חולים יותר זמן עקב הניתוח שלי (הוצאת כיס מרה). הוא מוכן לשתות מהבקבוק רק חלב אם!!!! ולא מטרנה פרימיום. הוא פשוט צורח עם המטרנה - ואת חלב האם הוא מוכן לשתות. על איזו תחליפים את ממליצה שילמד, ליתר בטחון? הרי לא נראה לי שאספיק עד הניתוח (16.12) לשאוב כמויות חלב להרבה ימים) .שמעתי על כל מיני תחליפים- אך אינני יודעת איזה לתת לו ושהוא יסכים לקבל. וגם - ניסיתי לתת לו אוכל (קישוא) - והוא לא יודע מה לעשות עם זה. שוב- תודה על הכל, שירי

28/11/2001 | 22:42 | מאת: אביגיל

שלום! אני אם לילדה בת שלושה חודשים לאחרונה אני מרגישה ירידה בכמות החלב. יש לציין שאני מניקה הנקה מלאה. אני שואבת חלב כדי שכמות החלב תגדל. שאלתי: מה עלי לעשות בנוסף? חשוב לציין שאת ביתי הגדולה הנקתי עד גיל שנה וכך אני מתכוונת לעשות גם עכשיו עם בתי הקטנה. אשמח לשמוע את תשובתך אביגיל.

29/11/2001 | 17:32 | מאת: אלן שיין, יועצת הנקה מוסמכת

היי אביגיל, ההרגשה שלך היא תופעה ידוע. בגיל הזה כמות החלב מתאזן עם הצורך האמיתי של התינוק כך שכבר אין את המלאות שהיתה קודם. הסימנים שמראים באמת שיש לך חלב ואין כל צורך לדאוג הם: 1) רוגת התינוק (אם לא רגוע, נרגע ליד השד) 2) 6-8 חיתולים רטובים עם פיפי וקאקי כל יום (לפעמים כל יומיים או יותר) 3) עלייה מתמדת במשקל. אם כל אילו בסדר סביר להניח שאין לך כל בעייה של כמות. לא צריכים להרגיש מלאות. התינוק מסוגל לינוק מן השד שלא נראה בכלל גדוש או מלא. זה טבעי.