פורום הנקה
מנהלי פורום הנקה
הדס לוי אחות מוסמכת בוגרת תואר B.A בסיעוד מאוניברסיטת בן גוריון. יועצת הנקה ברישיון משרד הבריאות ומדריכה קלינית. אחות במחלקת ילודים משנת...
שלום שמי מרי , יש לי תינוק בן 10 חודשים שעדין יונק. אני לפני ניתוח הורדה חלקית של צוואר הרחם, האם הנקה מעודדת צמיחת תאי סרטן בצוואר הרחם?
היי מרי, יש בידיי שמות של מחקרים המצביעים על ההנקה כגורם שעלול להפחית את סיכויי האישה לחלות בכל מיני סוגים של סרטן כגון: סרטן השד (אפילו עד 75% פחות סיכויי!) וסרטן השחלות. אני לא ארשום את כל פרטי המחקרים כאן אבל אם תרצי אני יכולה לרשום. היות ומדובר שההנקה משפרת את בריאות הגוף באופן כללי, סביר להניח שגם ההנקה גורמת לשיפור מצבה של בריאות האישה ולא להיפך. אך כדי לוודא את זה על פי ממצעים מדעיים צריכים לחפש את ההוכחה המדעית והיום כבר אין לי זמן. אם תרצי תחפשי באתרים הבאים ואני בטוחה שתמצאי את התשובות. www. lalecheleague.org www.drjaygordon.com www.unicef.org/breastfeed www.breastfeedingonline.com מקווה שזה יעזור לך. בהצלחה!!
כבר כמה שבועות לא מצליחה להתפטר ממנה. רופא בקופ"ח המליץ להשתמש במים וסודה לשתיה כי טיפול מצוין ויעיל אני די חוששת מהצלחת העניין. האם יש משהו טבעי ואפקטיבי וכיצד להימנע מפטריה לאחר ההבראה?
היי סטלה, פיטריה או כמו שהוא נקרא "פטרת" מאוד קשה להתפתר ממנה. מומלץ להמשיך טיפול באם זה תרופתי, הומיאופטי או ביתי לפחות שבוע ואפילו שבועיים לאחר העלמות כל סימן חצוני של הפטרת. חייבים לטפל בפה של התינוק בו זמנית שמטפלים בפטמות אחרת זה לא יעבור. יש הרבה פתרונות לפטרת, ביניהם דקטרין אורל ג'ל לפה של התינוק,עם דקטרין משחה לפיטמות, תמיסת ניסטטין לפה של התינוק וניסטטין משחה לפטמות, יוד סגול לפטמות, תכשיר ביתי של חומץ וסודה לשתייה- יש גם תרופה של ממש - דיפלוקן אבל כל זה בהתאם להוראות הרופא. שוב, חייבים להמשיך את הטיפול די הרבה זמן או זה עלול לחזור. מקווה שזה יעזור לך להתפטר מזה - ומהר!! בהצלחה!
סטלה גם אנחנו 'הוכינו' ע'י הפטריה... כרגע אני מטפלת בלשון של בני בג'ל דקטרין יחד עם תמיסה כזו מגעילה למדי.... על הפטמות שלי אני שמה באמת מים עם סודה לשתייה, על כוס מים שהורתחו וצוננו שימי כפית סודה לשתייה וכמה טיפות לימון תערבבי טוב וכל הזמן תמרחי את הפטמות,ממש המון. זה מונע התפשטות שלה גם אם לא מחסל אותה. בערב אני עושה משמרות בין הציצים ומורחת על הפטמות טיפה אחת של שמן אתרי מסוג עץ התה. זהו שמן שידוע כהורג פטרת אבל יש לשים על כל פטמה רק טיפה אחת ממנו-הוא חזק-ולפחות שעתיים לפני ההנקה. הבנתי שאם טובלים חיתול במי הסודה לשתייה ומשפשפים את לשון התינוק זה גם עוזר. לא ניסיתי עדיין..... בהצלחה
ילדתי בת במזל טוב לפני כשבועיים מיד אחרי הלידה התחלתי להניק ומאוד רציתי להתמיד שלא כמו ילדיי האחרים, הצהבת שלה החלה לעלות אחרי יומיים שלושה, הפסקתי הנקה ל36 שעות הצהבת ירדה ושוב עלתה אחרי שהתחלתי להניק רופא ילדים שלנו אמר שזה מההנקה והורה לי הפסקת הנקה הצהבת בירידה. מה הקשר בין חלב אם לצהבת ? כמה בילרובין מותר שיהיה לתינוק בגילאים הראשונים של החיים ? מתי זה מסוכן ?
היי חני, יש רופאים שלא מאשימים את "ההנקה" כל פעם שילד סובל מצהבת. היא תופאה ידועה ודי נפוצה. היא בדרך כלל יורדת עם הזמן ללא שום קשר לאיך התינוק ניזון. כמעט ואין סיבה להפסקת הנקה ויש גם מחקרים המעידים שאם תינוקות היו אוכלים לפי הצורך על הסף (מהרגע של לידה) אז רמת הבילי היה יורד באופן טבעי וכמובן בקצב יותר מהר( Buescher and McIlheran, 1992) אך הנטייה שלנו זה בכלל להרחיק תינוק מהאם - דבר שמקשה על האכלתו כאוות נפשו!. יש קשר בין רמת הבילירובין ויכולת התינוק לפרק כדוריות בדם. חשוב שהתינוק ניזון לעיתים קרובות וזה מתאפשר רק על ידי ההנקה כי אי אפשר לתת תמ"ל (פורמולה) יותר מידי. לרוב רמת הצהבת יורדת ולפעמים זה לוקח כמה חודשים. לגבי שאלתך על מה היא רמה מסוכנת - צריכים להתייעץ עם רופא - אני ממליצה אולי לשאול רופא שיש בידו מידע עדכני ומאוד תומך/תומכת בהנקה.
ברכותיי לשנה טובה, שנת שלום. אני אחזור לפורום ביום ה'. חג שמח! אלן שיין, יועצת הנקה מוסמכת
לאלן, נראה שאת אישה רבת פעלים ולמרות זאת, את עושה עבודתך בפורום בצורה מופלאה, במסירות ובנועם. חיזקי ואימצי. שנה טובה לך ולבני ביתך.
בני בן שבועיים ועד עכשיו עלה יפה במשקל. בימים האחרונים הוא רוצה לינוק כל שעה בערך ואני לא יודעת אם זה בגלל שהוא רעב - כתוספת לארוחה שאכל או שהוא מתחיל מחדש את הארוחה הבאה .בעיקר בלילות. האם הדבר לא מכביד על הקיבה הקטנה שלהם? ובנוסף - מתי מתחילים כאבי הבטן- קוליק יכול להיות שכבר בגיל הזה? האם כדאי " למשוך " אותו בעזרת מוצץ או שזה יזיק לו? בתודה מראש , טלי.
אני מניחה שבנך עובר בימים אלה מה שנקרא "קפיצת גדילה". כל כמה שבועות צריכת החלב של התינוק עולה בבת אחת, ולגופך לוקח זמן מה (יומיים בערך) להבין שצריכת החלב עלתה ובהתאם לכך לייצר יותר חלב. חשוב להקפיד להניק ככל האפשר, כל אימת שבנך רוצה לינוק, ותוך מספר ימים בנך ירווח בחזרה את היניקות שלו, ברגע שגופך יענה לצרכים המוגברים שלו וייצר יותר. אם תתני לומוצץ או תוספת מבקבוק סבמקום להניקו, גופך לא יקבל את איתות לגבי הגברת השרישה בצורה מלאה ולא יגביר את תפוקתו בצורה מספקת, לכן מומלץ רק להניק ככל האפשר. חלב אם מתעכל בצורה טובה יותר ומהירה יותר מתוספת מזון מלאכותית, ולכן אין שום סכנה בהכבדה על הקיבה.
טלי, לא תמיד שהתינוק בוכה או אפילו שהוא רוצה שד - הוא רעב. לפעמים רוצים רק חיזוקים או מענה לייצר המציצה. תלכי עם זה וזה ישתפר. כמו שנטלי מתארת.
שלום אני עומדת ללדת בקרוב מאוד, עכשיו אני באמצע שבוע 36. אני כמובן מעוניינת להניק הנקה מלאה עד גיל חצי שנה, וכנראה שגם הנקה חלקית למספר חודשים אח"כ לפי מה שקראתי במקומות שונים (כולל הצצות כאן בפורום) ושמעתי בתכניות טלביזיה שונות, ידועים לי שני דברים חשובים בקשר להנקה: היחס ביקוש/היצע והעובדה שבגיל שבועיים וחצי עד שלושה שבועות לערך חלה קפיצה בגדילתו של התינוק ומכאן גם בכמות החלב שהוא צורך, ולרוב אין לאם די חלב לספק לו בשלב זה (והרבה הנקות נפסקות בשלב זה בגלל טעויות שהאם או הרופא חושבים שאין לה אפשרות לתת לתינוק מספיק חלב). שאלתי היא: האם שאיבה, החל מגיל שבוע של התינוק, בנוסף להנקה הרגילה והשלכת החלב (כי לפני גיל שלושה חודשים אני מעונינת רק בהנקה ישירה מהשד) שנשאב יכולה לעזור למניעת משבר ההנקה והפער בין הכמות לה יזדקק התינוק במועד הקפיצה לבין כמות החלב שתהיה לאם להציע לו? אם כן כמה פעמים ביום רצוי לשאוב בשלב הכנה זה? תודה מראש
בשלב ראשוני זה מה עדיף, שאיבה ידנית או בעזרת מכשיר?
היי, קודם כל שהכל יעבור בשלום ואני מאחלת לך לידה קלה! העניין של "זינוקי גדילה" לא קורה אצל כולם. אז לא כדאי להתכונן לדבר שבכלל לא יהיה. גם לא מומלץ לשאוב מעבר לכמות הקטנה שאת מייצרת בהתחלה בהתאם לצורך האמיתי והמתפתח של התינוק כי זה יכול לגרום לגודש. קחי כל יום לאט לאט. תראי איך אתם מסתדרים ואיך הדברים מתפתחים. הזמנים של הקפיצות גם משתנות מתינוק לתניוק. בהצלחה. ושנה טובה
דיכאון אמיתי!!!!! אחרי 3 ימים עם אוגמנטין (אנטיביוטיקה) וה"גולה" שלי מעל לפטמה לא עוברת!!! הרופאה אמרה לי שאם זה המצב, אני חייבת לפנות לכירוג. האם מישהי חוותה ניתוחון מאין זה? (של ניקוז המורסה)? האם מישהי מכירה כירוג שהוא עם אוראינטציה פלסטית? בכל זאת מדובר בשד - ומעל לפטמה. אני כל כך מיואשת!!! (ועצובה, ובוכייה) נראה לי שזה גם סוף הסיפור של ההנקה :(
נתי, אפילו אם את צריכה לשאוב את המורסה מן השד זה בכלל לא סוף של ההנקה. אם כי גם ניתן להיניק אפילו תמיד משד אחד בלבד!! תלוי מה קרבת הניתוחון לפיטמה כי יש הרבה מקרים שמיד אחרי הניתוח (שאיפה על ידי מזרל אם אני לא טועה) חזרו להיניק את התינוקות. אין מה להתייאש. אני לא מכירה כירורג אבל אולי כדאי להתייעץ עם אחת הרופאות שלנו שיפנו אותך (אולי, לא דיברתי איתם על זה דווקא) לכירוג שתומך בהנקה ומודה יותר לגבי המצבים השונים. ד"ר דינה צימרמן - מרכז הנקה ירושלים - 02 537 9578 או ביפר 1 705 414141 מנוי 33595 ד"ר מירה לייבוביץ - מרכז הנקה אודים - 09 885 8256. שווה ביקור פרטי אם יגידו לך שלא צריכים ניתוח. בהצלחה.
שלום אלן ברצוני להודות עבור עזרתך אני מקבלת המון תמיכה מהאתר בנוגע להנקה הנקתי את שתי בנותי זמן קצר (חודש והשניה שבועיים) ועקב ייאוש וכאב הפסקתי בתחילת החודש ילדתי בן ואני מניקה אותו ולהפתעתי ללא הבעיות שהיו עם הבנות אני מניקה בכל פעם מצד אחד-היות והילד אינו מעונין ביותר.לעיתים לאחר שעה הוא מבקש אוכל-אני מציעה לו את הצד השני.אגב לא כך נהגתי עם הבנות שאלתי היא האם מצב כזה בריא ?והאם ממולץ בכל זאת אחרי מספר דקות להעבירו לצד שני לצורך איזון ? תודה
היי מזל, איזה יופי שאת מצליחה ולא נתקלת בשום בעיות ! אם טוב לך להיניק מצד אחד ויחד עם זה היא רגועה, מעבירה 6-8 חיתולים רטובים ביום (וכמה פעמים צואה) אז אני מניחה שהכל בסדר. גם בסופו של דבר אם הכל בסדר היא גם תעלה במשקל כל שקילה. הבעייה היחידה עם צד אחד - אם התינוקת ישנה הרבה בין הארוחות אז יכול להווצר מצב של גודש כי השד שלא ינקה ממנו לא בשימוש עד לפעמים 6 שעות (אם יש לתינוקת הפסקה של 3 שעות בין הארוחות) כדי לווסט את הייצר אז רצוי לאחר שד ראשון (כמה שהיא רוצה) לעודד אותה לקחת גם מהצד השני לגרות את התפוקה ולעודד אותה לעזור לך לרוקן את השד השני. זה גם חשוב לייצור וגם למניעת גודש. שוב, אם הכל מתנהל כראוי אז אין שום בעייה. אם משהוא לא שבור - למה לתקן אותו???? שבת שלום
שלום ! אני מניקה בהנאה משותפת לי ולעדי (בן 7 שבועות). השבוע קבלתי גלולות פמולן מהרופא ואני לא רגועה בענין השפעת ההורמונים שבגלולות על הילד. הרופא כמובן יודע שאני מניקה. מה אתן אומרות ?
טעות שלי ... :-)
הי סיון, אני מניקה מזה ששה וחצי חודשים. הרופא שלי גם יודע שאני מניקה והוא בפירוש אמר לי שלא כדאי לי לקחת גלולות בשילוב עם ההנקה. אצלי זה כבר ילד שלישי ובפעם הקודמת הגלולות המעיטו מאד את החלב ופגעו בהנקה. לכן הפעם החלטתי לחכות עם זה. בכל מקרה, למה שלא תשאלי עוד רופא? בהצלחה. יעל.
היי סיון, אני הבנתי מהשאלה שלך שאת יותר דואגת להשפעה על התינוק מאשר מה ההשפעה על ההנקה. אני מניחה שאין שום בעייה כי הפמולן הוא גלולה שמומלצת לאמהות מיניקות. (לעומת גלולות שאינן מוגדרות כ-גלולה מיני שבאמת השפיעו על הכמות). כדאי להתייעץ עם הרופא - או בפורום של רפואת ילדים או באחד המרכזים הטרטולוגיים: בילינסון: 03 937 7472 או אסף הרופא: הריופון-08 977 9309 . כל טוב.
שלום אלן, רעות בת ה 8 וחצי חד' יונקת ואוכלת ירקות ופירות לא עלתה במשקל החודש.לפני חד' היא עלתה ב400גר וחד' לפני גם לא עלתה.אני לא כל כך מודאגת כי היא ערנית מאוד צוחקת ולמרות הכרית פישוק שלה היא זוחלת בכל הבית.אני גם הבנתי שבגיל הזה (+-) תינוקות שיונקים עולים פחות במשקל האף נשארים באותו משקל מה שלא קורה אצל תינוקות שאוכלים מבקבוק.אני גם יודעת שרעות יונקת בחוזקה ,טוב והרבה (אני יכולה להשפריץ חלב בעין של מי שלא מאמין לי בזמן שהיא אוכלת!!!!)האם את מסכימה או שמה צריך לדאג?אני צריכה להרגיע את המטפלת שלה!!!כמובן שכל הבדיקות שלה תקינות תודה רבה ברבית
היי ברבית, הכל נשמע על הכיפק! כל עוד שאתם במעקב תקופתי בטיפת חלב או אצל רופא, וההתפתחות שלה תקינה אז אין מה לדאוג. אם את לא רוצה לחץ מהמטפלת אז אולי כדאי להמנע שלשתף אותה בכל שקילה. צריכים להסתכל יותר על הילדה ולא על הטבלאות והמשקל. יש העטה החל מ-6 לערך. אם הכל טוב מסביב, ערנות, חיונית מחייכת אני מסכימה שהכל בסדר. תהני!
שלום רב , אני סובלת ממה שמכונה "פיטמה שקועה/מפוצלת" ( בכפתור הפיטמה בלבד ) בקרוב אני מתוכננת לעבור ניתוח לתיקון הדבר... הרופא אמר לי שאין הרבה סיכוי שאני אניק לאחר הניתוח .. מהניסיון האישי שלך .. האם נתקלת בנשים שהצליחו להניק אחרי ניתוח כזה? אם אכן הניתוח יגרום לניתוק כל צינוריות החלב מה יקרה לי כשאני אכנס להריון? ..השד ייצר חלב ולא יהיה לו מאיפה לצאת?? מה עושים במצב כזה? אנא אם תוכלי לשפוך לי קצת אור על העניין . תודה רבה מראש נוגה.
היי נוגה, לא ציינת את גילך, אם את נשואה או רווקה או מתכננת בקרוב הריון. ישנן הרבה נשים עם פיטמות שטוחות או שקועות אך מיניקות ללא כל בעייה. אני מניחה שאת רוצה לבצע את הניתוח בגלל סיבות אסטטיות, מיניות ולא תיפקודיות. יש כל מיני ניתוחים לחזה-הקטנות, הגדלות, וניתוחים פלסטיים אחרים. זה בהחלט מגדיל את הסיכויי שתתקלי בקשיים בהנקה. יש לי נסיון עם הקטנות, הגדלות, ויש שמצליחות ויש שלא, אך בניתוחים האלו לא תמיד חותכים את הצינוריות. סביר להניח שלא תוכלי להיניק וזה יהיה מאוד חבל. נכון שהחלב ייוצר בהריון בגלל פעולת הורמונלית אך אחריך הלידה אם לא מיניקים החלב לא יוגבר מעבר לכמות של הקולוסטרום. אם נוצר גודש אז יש טיפולים לזה ותקבלי הדרכה בבית היולדות ואפילו תרופות לייבש את החלב. לפני שתחליטי על הניתוח, אני מציעה לך קודם ללמוד על כל היתרונות של ההנקה וחשיבות ההנקה (לא רק חלב אם) כדרך להעניק לתינוק את צרכיו הרגשיים. אחר כך תוכלי להחליט מדעת ולא סתם כי אחר כך אולי תצטערי. את יכולה להיפגש עם יועצת הנקה ללמוד עוד או להצטרף לקבוצה של ליגת לה לצ'ה. טל: לפרטים: 03 647 2411 בהצלחה.
אלן היקרה, לפני שבוע חזרתי לעבודה לאחר 3 חודשי חופשת לידה והחלטתי להמשיך ולהניק את פלג. אני שואבת בעבודה כ- 150 מ"ל. מזה ארבעה ימים שבשד השמאלי, מעל לפטמה (באזור העטרה) יש לי מאין גודש בצורת "גולה" והאזור אדום וכואב. זה גם הצד שעושה לי יותר בעיות (הפטמה סדוקה שם באופן כמעט תמידי ואני מורחת משחת רפאל מידי יום). הגודש הזה (או איך שאני קוראת לו "גולה") אינו דומה כלל לגודש שהיה לי בשבוע הראשון להנקה (אז זה לא היה בעטרה אלא יותר בבית השחי). על אף הכאב הגדול אני ממשיכה לשאוב ולהניק מהשד השמאלי. מה זה? מה עליי לעשות? המצב רק הולך ומחריף!!!
היי נתי, אני מניחה שזה צינורית סתומה. אם זה התחיל מאז שחזרת לעבודה אולי את ופלג לא מצליחים לרוקן את השד לגמרי. תנשי לפרק את הגולה על ידי אמבטיה חמה לאחר הנקה, ועיסוי. להניח את השד בגיגית מים חמים ולעסות את השד בעדינות כדי לפרק את הסתימה. זה עלול להפתח לדלקת אז הדרך הטובה ביותר לרוקן טוב את השד היא ההנקה. את יכולה גם לנסות לשנות את התנוחה בה את אוחזת בפלג. אם את מיניקה בצורה רגילה נסי להחזיק אותו בתנוחת צד, מתחת לבית השחי. את גם יכולה לקחת אקמול להרגיע את הכאב - אבל אז לא תדעי אם עדיין מתרחש מצב לא טבעי אלא לחוש את הגולה. מקווה שזה יעזור. מצטערת אם לקח לי קצת זמן לענות אך אתמול הייתי מרותקת לטלוויזיה כמו כולם!!
אלן יקרה, לצערי הרב הגולה לא חלפה (על אף העיסויים וההנקה הבלתי פוסקת). אתמול נשברתי והלכתי לרופאת נשים והיא אמרה שיש לי דלקת. קיבלתי אנטיביוטיקה (שאפשר להניק איתה) אוגמנטין אבל היא אמרה שאם תוך יומיים-שלושה המצב לא משתפר, אני צריכה לגשת לכירוג!!!!!!!!!! אני ממש בפניקה, כבר עברה יממה ואין שינוי - עדיין הגולה קיימת וגם האדמומיות... בכל אופן תודה רבה על תשובתך. נ.ב. האם יש טעם כעת להמשיך עם העיסויים?
אני כבר מניקה חודש וחצי נראה לי שבשד אחד אין מספיק חלב או פחות מהשני. מה אפשר לעשות עמ"נ להגביר את כמות החלב? איך יודעים מתי צריך לתת תוספת? תודה מראש שרית.
היי שרית, את שואלת מתי יודעים מתי לתת תוספת? אף אחת לא צריכה לתת תוספת מלאכותי. מתחילים לתת תוספות בגיל 6 חודשים ויותר כאשר התינוק מראה סימנים שהוא רוצה ומוכן לאכול מוצקים. לגבי פחות חלב - לכל איזה יכולת לייצור מספיק חלב לתאומים ואפילו שלישיה!!! כך שאם הדרכה ראוייה את יכולה להגביר את הכמות שאת מייצרת. אם הולכים לכיוון לתת תוספת מלאכותי זו ההתחלה של הגמילה מן השד. חבל.... אם תרצי להגביר את הכמות, תניקי יותר. רצוי להמנע משימוש במוצצים או בקבוקים כי אלו אביזרים שפוגעים בהנקה. אם יש לך פחות בצד אחד, אז תציעי את השד הזה בתור שד ראשון לכמה ארוחות (כי התינוק אוכל יותר מהצד הראשון) ואז תתני את השד שיש בו יותר חלב בתור שד שני. מקווה שזה יעזור לך.
שלום שרית, לא יודעת מה קרה. עניתי לזה קודם ומשום מה זה לא נקלט. שאלת איך יודעים מתי לתת תוספת כאילו זה מובן שאת צריכה לתת תוספת מלאכותי. האמת היא שאת בכלל לא צריכה לתת תוספת. לכל אישה יכולת לייצור מספיק חלב לתאומים ואפילו שלישיה. אז למה תצטרכי לתת תוספת? אם יש לך פחות בצד אחד אפשר לנסות לתת לתינוק להתחיל את הארוחה מאותו שד לכמה ארוחות. היות והתינוקות אוכלים יותר מהצד הראשון לאומת השני, אז באופן טבעי התפוקה תגדל מהשד הזה. זה עלול לקחת יום יומיים של הנקות בצורה כזאת. לפעמים יש תחושה שיש פחות חלב אז נדמה לך שאין לך מספיק בישבילו אך תלכי לפי הסימנים הבאים: 1) תינוק רגוע או נרגע ליד השד כאשר יש אי שקט 2) 6-8 חותולים רטובים (פיפי הרבה ופעם פעמיים או יותר צואה) ביממה. 3) עלייה מתמדת במשקל. אם 3 דברים אילו מתרחשים אז היי רגועה שהכל אכן בסדר. אם בכל זאת את חשה שאין והתינוק אינו רגוע אפילו ליד השד, אז תפני ליועצת הנקה לבדוק מה קורה. תמיד ניתן להגביר את הכמות או לשפר את השיטה - אבל כמעט ולא קורה שאין מספיק חלב. כמובן להמנע ממוצצים ובקבוקים שעלולים אף הם לפגוע במציצה והיניקה.
בני בן ה 3 חד' וקצת יונק בעות לא סדיקות סביב ה 2.5 -3 ובלילה אוכל בהפסקה של בין 4ל 7 שעות - תלוי בלילה. מתוך רצון לתת לו לינוק כמה הוא רוצה אני מציעה לו שד כשהוא בוכה ולא רגוע - המקסים שלי עדיין לא מר לי לא!! אולם ישנם פעמים שאחרי האוכל הוא פולט הרבה ומתפתל מגזים- האם זה קשור להנקה ויש לרווח את תדירות ההנקה או שאין קשר?
היי יעל, לרוב אין קשר לכמות האוכל ופליטות. תינוק יונק אינו אוכל יותר מידי. אם טוב לו והוא נרגע ליד השד אז סימן שהוא זקוק לזה. כמובן אם הוא לא נרגע אז לא חייבים להיניק אותו וניתן להרגיעו על ידי הידיים וחום הגוף.
שוחחתי עם תזונאית שטענה כי השמנה אצל ילדים ללא הבדל אם הם יונקים או לא הינה הכי קריטית בשנה הראשונה לחייהם כיוון שאז נבנה השומן שלהם בעוד ההשמנה מאוחרת יותר קשורה לנפח השומן ולא לכמות. אני התעקשתי שילד שמן מהנקה שונה מילד שאוכל תחליפים אך לא ידעתי להסביר מדוע , האם תוכלי לעזור לי או להפנותי למאמרים בנושא. שוב תודה
שלום רב, לבני היום מלאו בדיוק ארבעה חודשים. ההנקה הלכה טוב באופן כללי מרגע הלידה למעט הנקות בודדות בהם בני בכה אחרי מספר דקות של יניקה שבכל פעם הרגשתי כי קיים הסבר אחר לכך. בכי זה כמעט פסק לחלוטין עד לפני מספר ימים - וכעת כמעט בכל הנקה הוא מייבב - לעיתים 'גרעפס' פותר את העניין, לעיתים החלפת שד ולפעמים הוא ממשיך לבכות. עוד שמתי לב כי תכיפות ההנקה בימים האחרונים גדלה - הייתכן שיש לי פחות חלב עבורו וזה מעצבן אותו? עליי לציין כי אני חוזרת לעבוד פעם בשבוע ועל כן התחלתי לשאוב חלב (בתדירות מאוד נמוכה) - היש לזה השפעה?
היי בובי, בדרך כלל אין בעייה של תפוקה אם כי ניתן בכל שלב להגביר את כמות שאת מייצרת. בכי בדרך כלל יכול להעיד על משהוא מלבד האוכל. כדאי במקרים אלו לבקר אצל הרופא. עוד דבר שזה יכול להיות - לחץ וצפייה לקראת חזרה לעבודה. שאיבה כן משפיע על ההליך הטבעי. האם הזמן שהוא "מקטר" זהה לזמן שהתחלת לשאוב ולהתקונן לחזרה לעבודה? דבר ראשון רצוי לשלול בעייה פטלוגי ע"י בדיקה רפואית.
שלום, אני מניקה מזה שבוע ומורחת משחה מסוג לנולין אחרי כל הנקה. משחה זו נמסרה ע"י בית החולים, אולם חברותי ממליצות לי לעבור למריחת שמן מנבט חיטה, או קרם "רפאל", אבקש את נסיונך להמלצת המשחה הטובה ביותר. האם בליעת המשחות הנ"ל משפיעה על התינוק? תודה רבה, מזל
היי מזל, מזל טוב. סדקים ופצעים בפטמות נובעות לרוב מתנוחה ותפיסה לא נכונות מצד התינוק. רצוי לדבר או לבקר אצל יועצת הנקה כדי שהיא תעזור לך לשפר את התנוחה. אם לא מתקנים את האחיזה בתינוק אז כל משחה או קרם שתשימי לא יעזור! לנולין הוא העדיף ממה שהזכרת. לא משתמשים כבר בשמן נבט חיטה. וכל תכשיר לפטמות מגיב אחר אצל כל אחת ואחת. זה דבר מאוד אינדיבידואלי. לנולין לא מזיק לתינוק וממה שאני שמעתי לא צריכים לשתוף את הרפאל. תלכי לפי הוראות היצרן או הרופא. כל טוב!
למזל שלום ! ילדתי לפני 3 חודשים ואת בעיית הפטמות עברתי גם, עם בכי רב וכאב מלווה בדימום, אך עברתי ולא התייעשתי מה שאני מציעה. את הלינולין הכרתי גם בביה"ח וגם את הרפאל אך הדבר היחיד שעזר לי זה לשטוף אחרי כל הנקה את הפטמות ולהשאירם להתייבש מהאויר, חתך מאוד גדול שהיה לי בפיטמה עבר לי אחרי יום וחצי, מה שכל המישחות למינהן לא עזרו לי. מקווה שתצליחי עם ההנקה כי זה מאוד חשוב לך ולילדך, מהרבה בחינות אז אל תתיאשי , אני יודעת כמה זה קשה. בהצלחה נוני.
אלן שלום, לבני בן השלושה חודשים יש עצירות כבר שלושה ימים, והמסכן סובל, מה עושים? תודה - טליה
לא כתבת מה התזונה שלו. האם הוא רק יונק או האם מקבל תוספות? מאוד חשוב לדעת. אפשר לעשות עיסוי קצת וגם לקפל את הברכיים לכיוון החזה ולשחרר. לגבי מזונות קשה להציע לגבי כזה טקנצ'יק. נסי אולי לקחת קצת מיץ שזיפים, ממש כפית או שתיים ולתת לו. יש שיציעו מיץ מעגבניה אבל אני ממש נגד זה בחודשים הראשונים. זה גם מאוד חומצי וגם לא טוב לתינוק כזה קטן. אם הנך מניקה המשיכי להניק ונסי להניק כמה שיותר. אולי הוא לא מקבל מספיק נוזלים בימים חמים אלה. חשוב לא להגביל את ההנקות. מקווה שיהיה בריא בקרוב
נטלי, תודה עידן יונק אז ננסה להניק יותר.
אלן וכולם שלום בני בן חודשיים ומקורר כבר שבוע וחצי ממש חזק שעול עם ליחה ונזלת שלא יוצאת והרבה אפצ'י יש לציין שהייתי אצל רופא הילדים והוא בדק אותו ואמר שהריאות והאוזניים נקיות ובנוסף אמר שאין תכשיר או משהו שיכול לעזור מה עושים האם יש איזה תכשיר אומשהו שאפשר להכין בבית ויכול להקל יש לציין שאני מניקה בלבד המון תודה
קחי קצת מהחלב שלך וטפטפי לו מדי פעם לתוך הנחיר. לחלב אם יש תכונות ריפוי מצויינות. מלבד זאת אפשר לקנות טיפות אף לתינוקות - מי מלח, או להכין בבית (רק להקפיד לא לשים יותר מדי מלח), ולעשות "שפיץ" מצמר גפן, לטבול אותו במי מלח ולסובב בכל נחיר כמה סיבובים. לעשות את זה המון פעמים ביום. זה עוזר לרכך את הליחה גם אם היא לא ממש באף אלא בגרון. זה מאוד מאוד מקל עליהם. והעיקר - להניק להניק להניק. ככה הוא יהיה בריא ממש בקרוב לבריאות!
תודה
שלום אלן, תודה על עזרתך בן שלי בן 5 שבועות ובמשך היום עושה הפסקות בין הארוחות משעה עד שלוש שעות ובלילה 5-6 שעות. אני דואגת על הפסקות הגדולות בלילה האם אני צריכה להעיר אותו ? אני גם מודאגת מגודש בשדיים בגלל הפסקות האלו והאם זה יכול לפגוע בתפוקת חלב ? יוצא לי 6 ארוחות ביום, שבערב הוא סובל מגזים ויונק הרבה זמן עם הפסקות לבכי בגלל הגזים. יש מספיק טיטולים (פיפי וקקי) ומשקל בסדר.
נשמע שההנקה אצלכם ממש נהדרת. אין שום בעייה עם הפסקה של 5-6 שעות בלילה. בגיל כזה אין צורך להעיר. הוא פשוט עושה הפסקת לילה ארוכה יותר בשביל לישון יותר, וזה מצויין. אין כל בעייה עם הגודש הקל שנוצר בלילה. אם זה ממש מפריע לך את יכולה לשאוב לפני השינה ולשמור את החלב במקפיא לימים בהם תעדרי מהבית ותרצי שמישהו אחר יאכיל את בנך בחלב אם. טבעי שכאשר בנך סובל מגזים הוא יונק יותר כדי להרגיע את עצמו. להרגעה אפשר גם לנסות אמבטיה מרגיעה עם עיסוי אחריה, וגם לטייל איתו במנשא או בעגלה באויר הצח. אני מניחה שכשמערכת העיכול שלו תתפתח הגזים יעברו (בד"כ לכל היותר בגיל 3 חודשים בערך). המשך הצלחה ובתיאבון!
שינה היא חשובה באותה מידה כמו רעב. אפילו אם תנסי להעיר אותו הסיכויים שהוא יאכל כמו שצריך קלושים. איך את היית מרגישה אם היו מעירים אותך באמצע הלילה והיו מנסים להאכיל אותך בכוח??????? אני משארת שהיית מתנגדת. כל עוד שהוא נראה טוב, מתנהג טוב אז את יודעת שהכל בסדר.
ילדתי לפני חודשים וחצי , ואני מניקה את ילדי, בשעות הבוקר הוא רוצה לינוק בכל הזדמנות לעיתים כל חצי שעה , בשעות הערב ההפסקות יותר ארוכות , כל שעתיים או שעתיים וחצי ובשעות הלילה הוא מתחשב בי ועושה הפסקה של 4 או 5 שעות , משקלו ביחס לגילו באחוזון ה-90 , רציתי לדעת אם זה בסדר הארוחות התקופות , ואם השעות ישתנו מעצמם עם הזמן? ואם המשקל שלו מעיד על משהו חוץ משהוא שוקל בסדר גמור לדעתי קצת עם לחיים דובשניות?
תני לה לינוק כמה שהיא רוצה זה הכף שלה ואולי גם שלך. אין חשש מהשמנה מחלב אם . ההפך תעשו חיים
איתן צודק במאה אחוז. תני לו לינוק ככל שירצה, ותוך מספר שבועות הוא ירווח בעצמו את ההנקות. סביר מאוד, שאחרי ההפסקה ה"ארוכה" שהוא עושה בלילה (ויש לך מזל גדול עם זה. יש נשים מניקות שלא ישנות כל הלילה), הוא משלים לעצמו ארוחות עד שהוא שובע לחלוטין בסביבות הצהריים. זה שהוא שמנמן רק אומר שאת עושה הכל כמו שצריך. אי אפשר להגזים עם חלב אם, כי התינוק יונק לפי הצרכים שלו ולא מעבר לזה. יופי לכם!
מסכימה עם כולם. אם הולכים עם הזרם של התינוק הוא יסדיר את עצמו!
אהלן אלן וכולן. רציתי לשתף אתכן בחוויה שהיתה לי ונוגעת לרופאת הילדים במרפאה המקומית של קופ'ח כללית. ניגשתי אליה לקבל טיפול לפטריה בלשון של בני בן ה- 4 שבועות. מכאן לשם היא כבר בדקה אותו בדיקה כללית וציינה את הקצב היפה של התפתחותו(הנקה מלאה בלבד). ציינתי בפניה שאני מניקה אותו על פי דרישתו ולא לפי שעון. הנה כמה מהתגובות שקיבלתי; - אסור להניק כל פחות משעתיים כי הילד יגדל בלי סדר יום וזה גם מרחיב לו את הקיבה. -החלב העיקרי נמצא מסביב לפטמה והתינוק מקבל אותו בחמש הדקות הראשונות של היניקה, כל מה שאחרי זה- זה פינוק במקום מוצץ. -אחרי ניתוח קיסרי אין חלב בדרך כלל (אני עברתי אחד כזה ואיזה מזל יש לי שיש לי חלב!!! כן, אני צינית כרגע.........) למזלי אני שואבת את הידע הנכון מאלן ומפורום הנקה של אסתר גרוניס, גם היא יועצת הנקה. בזכות שתיכן אני יודעת מה נכון ומה לא ולכן התעלמתי מהערותיה ה'בונות' של אותה רופאה. אני עדיין מזועזעת מרמת הבורות של רופאי ילדים ואחיות טיפת חלב גם כן בנוגע להנקה. מה תעשה בחורה שאין לה גישה לאינטרנט וליועצות הנקה מנוסות??? יש לה את כל הסיכויים שבעולם להכשל בהנקה בגלל עיצות כל כך חסרות בסיס מחקרי כמו של אותה רופאה. הגיע הזמן להכריח את הרופאים לעבור השתלמויות בנושא או לא לייעץ בכלל!!!!!!!!!! ואלן, את יכולה להעביר את דבריי הלאה והלאה.....
אני בהריון ראשון בחודש חמישי וכבר החלטתי שכל המלצה של רופא/ה או אחות אני מעבירה לפורומים באינטרנט כדי לקבל את דעת המומחים האמיתיים ואמהות בעלות נסיון.
היי בנות, ציינתי גם בפורום "לידה" (www.leida.co.il) שאת הסיפורים העצובים האלה אני שומרת ובטוחה שתהיה לי הזדמנות להעביר את המקרים האלה הלאה. אני מעודדת את כל המשפחות לכתוב מכתבים ולשלוח אותם ישירות אל אותם הגורמים שחושבים שהם מושלמים לגבי הטיפול בנושא רגיש זה. (כמו בכל נושא אחר אבל כמובן העניין שלי הוא לבכי הדרכה בהנקה.) תכתבו ישר לבית היולדות, קופות החולים, תחנות לבריאות המשפחה ואם קשא לכם ויותר קל לעשות את זה באמצעותי - עד רבא. לגבי רופאים וגם אחיות אני חוזרת ומסבירה שכמו שבכל תחום - צריכים ללמוד. אחות שמתקבלת במחלקה הקרדיאולוגית חייבת לעבור השתלמות. כנ"ל לגבי אורולוגייה, וכל מחלקה אחרת בה דרושה מיומנות ויידע מעבר למה שמלמדים בבית ספר לרפואה או סיעוד. כל אחות או רופא אחראי להשלים את היידע שלו דרך ימי עיון או השתלמויות ואין פלא שההדרכה שאחות נותנת ללא שום הכשרה מכשילה. לפי דעתי אסור לממסד להטעות את הציבור. אחות לא רשאית ולא מסוגלת להדריך אמהות כאשר לא עברו הכשרה מיוחדת. מאיפה הידע שלה אם היא לא למדה? מהניסיון האישי שלה? ואם היא לא היניקה ויותר גרוע לא הצליחה להיניק? יש הנחיות ברורות לגבי ההנקה הטבעית. אפשר לקרוא אותם בכל ספר טוב שנתב על ידי המומחים. עצוב שאפילו את זה - השקעה מינימלית-בזמן ובכסף לא נדרש על ידי הממסד. טוב, מספיק לבכות. אנחנו פשות עובדים מאוד קשה (מעט אנו במספרים) ומשתדלים להעביר את העצה הכי טובה במשפט אחת - על תקבלו עצות מאנשים לא מוסמכים או שלא היניקו את ילדם בהצלחה. ואם זה לא מספיק - מזלכם שאתם מחוברים לים של מידע דרך האינטרנט. אני שמחה שאנו מצליחים - ותווה אנו שנוכל ליידע את כל המדינה על קיומנו ושיש אנשים שבאמת אכפת להם הרגשות שלכם.
אני מסכימה עם כל משכתבתן. ורוצה להביע תיסכול מטיפות חלב. זה פשוט סתם ביזבוז כסף אחד גדול שעוד עולה 600 ש"ח . לצהרי הרב אין אלטרנטיבה אחרת. כל ביקור זז ענוי בשבילי. לאחות אסור ליעץ כמאט . משלא תישלי אין תשובה ברורה הן נורא פוחדות מאחריות ומתביעות ונמנעים מלהגיד שום דבר. עניין הנקה בכלל לא קיים ברוב התחנות הן רק מסתפקים בשאלות וכשפונים עם בעיה כלשהי ממליצים לפנות לרופא ילדים שגם לא בעניינים כל כך.
בני בן שנה ושלושה חודשים ועדיין יונק פעם ביום. מאז שנולד קראתי את כל ספרי ההדרכה הקיימים בשוק, נכנסתי לכל פורומי ההנקה ברשת ורכשתי ידע רב בנושא. ההנקה הצליחה עד עכשיו רק בזכות זה (אם כי היו עליות וירידות). במשך כל הזמן הזה שמעתי המון עצות לא נכונות מ"אנשי מקצוע" רבים בקופת-חולים. כל נסיונותי לתקן אותם על-סמך הידע שלי (העיוני והמעשי) נפל על אוזניים ערלות. לא אלאה אתכן כאן בכל הסיפורים והמקרים אבל אחזור על העצה של בילבי: זהירות- רופאי ילדים (ואוסיף גם אחיות טיפת חלב ומכרים אחרים). בכל אופן, בכל פעם שאני נתקלת במישהי שמניקה או שיש לה בעיות הנקה אני מחזקת את ידיה, מפנה אותה לספרות מקצועית, ליועצות הנקה, לאתרים רלוונטיים ברשת וולפורומים שונים. אני יודעת לפחות על אם אחת שעזרתי לה מאוד בתחום. אני ממליצה לכולן לנהוג כמוני (לאו דווקא לייעץ, לפעמים מילה טובה מספיקה והפניה למקורות הידע המתאימים). אז לכל המניקות הנפלאות שמעניקות את הדבר הנפלא ביותר בעולם לילדיהן- חזקו ואמצו!!! ושיהיה בהצלחה.
בני בן שנה ושמונה חודשים ועדיין יונק. האם החלב בשלב זה עדיין מזין ?האם יש טעם להמשיך ולהניק - הילד אוכל טוב מאוד בנוסף להנקה. כיצד ניתן להפסיק את ההנקה , הוא יונק המון פעמים ביום ומאוד קשור אלי. תודה לבנת
היי לבנת, את שואלת עד מתי להמשיך להיניק? יש האומרים עד גיל 7!!! תלוי את מי שואלים. ההמלצה של האקדמיה האמריקאית של רופאי ילדים ממליצים הנקה מלאה עד מחצית השנה הראשונה ולהמשיך עד מתי שטוב לך וגם לו. שנה ושמונה זה לא כל כך מאוחר. לפי ההלכה צריכים להיניק עד שנתיים, לפני אדם הקדמון והעולם השלישי (שזה רוב האוכלוסיות של העולם!!) גם מיניקים עד שנתיים. אם טוב לך, טוב לו. אם תרצי לשמוע יותר על הגמילה כדאי שתלכי למפגשים של ליגת לה לצ'ה - טל: 03 647 2411 לקבל שם של מדריכה באזור שלך והם יגידו לך איפה יש קבוצה. מאוד מומלץ. התדירות רק אתם יחד קובעים. הסוד להצלחה בחינוך הילדים ולא חשוב אם דובר על הרגלי אכילה, או אחרים הוא עיקביות. את לא יכולה לשנות דברים ביניכם אם את לא משוכנעת שאכן צריכים לשנות אותם. כמה שתלמדי את הנושא יותר כך תוכלי להגיע אל החלטות - מדעת לא סתם.
שלום, יש לי תינוקת בת 6 חודשים, עד היום {כולל} אני מאכילה אותה במטרנה וחצי הנקה, רציתי לשאול מתי אפשר להתחיל לתת פירות-ירקות, ואיך? אשמח אם תעני לי או תשלחי אותי למשהו שיעזור לי זאת ילדה ראשונה שלי. ב ב ר כ ה, ע נ ב ל
ענבל, את יכולה להתחיל לתת תוספות. תתחילי עם הירקות (בהדרגה): בשלי בסיר תפוח אדמה, גזר, קישוא, פטרוזיליה ושמיר (בשביל הטעם- אפשר גם שורש ובצל יבש), ותתחילי ביום הראשון כמה כפיות של תפוח אדמה וגזר עם קצת מהנוזלים ואחר כך תוסיפי בהדרגה גם קישוא ובהמשך גם עוף. גם את הכמויות תעלי בהדרגה. כנ"ל לגבי הפירות מתחילים עם תפוח עץ ובננה ובהמשך מוסיפים אגס, מלון וכדומה. בכל מקרה אני ממליצה לך להתייעץ עם אחות טיפת חלב שיכולה לתת לך גם חומר כתוב בעניין. מנסיון הם בדר"כ לא אוהבים את הירקות יותר מדי - אז בתאבון ובהצלחה. יעל
לא כדאי להתחיל רק בגלל שבתך הגיע ל"גיל שמותר להתחיל" - 6 חודשים. צריך לראות אם היא מוכנה - האם היא לוטשת עיניים לצלחת שלכם? האם היא מנסה לקחת את האוכל שאתם אוכלים (מושיטה יד)? אם תנסי לתת לה כפית (אפילו ללא מזון) האם תעשה תנועה של הקאה או תסכים לשים את הכפית בפה? בתכם מוכנה למזון מוצק אם התשובה על כל אלה (או על רובם) היא חיובית. אין מה למהר עם המוצקים. ממילא התזונה העיקרית של התינוק עד גיל שנה היא חלב אם או פורמולה. אני מסכימה עם השיטה שהציעה קודמתי לגבי מרק הירקות. לנו גם המליצו לבשל את המרק עם בצל גדול, בשביל הויטמינים של הבצל, אך התום הבישול לזרוק את הבצל ולא להשתמש בו. אנחנו הוספנו הודו אדום (ולא עוף), כי בטיפת חלב נאמר לנו שהודו אדום הכי מומלץ בגלל ריכוז הברזל הגבוה שבו. עם הזמן היינו טוחנים את המרק פחות ופחות ככל שבתנו למדה ללעוס יותר. בשלב הראשון התחלנו עם רסק שממש נראה כמו מרק. עם זאת, כמובן שהקפדנו לתת אותו בכפית. אל תתפתי לתת אותו בבקבוק (כפי שהיו עושים פעם). בתך צריכה ללמוד שמבקבוק שותים רק מים, מיץ או חלב, ושאוכל אוכלים בכפית (גם אם כרגע הוא מרוסק מאוד, על גבול הנוזלי). לגבי פירות - חשוב שלא לתת פירות טרופיים שהם אלרגניים (כמו אפרסק, תות שדה, קיוי וכו'). כמו כן כדאי להשהות את הבננה מכיוון שהיא גורמת לליחה מוגברת. ודבר אחרון - בתנו אהבה מאוד מאוד ירקות, ואכלה את המרק הזה (בדרגת ריסוק הולכת ופוחתת) עד אחרי גיל שנה, מדי יום, לארוחת הצהריים. בתיאבון!
היי ענבל, עוד סימנים שתינוק מוכן לאוכל מוצק הם: שיניים, יכולת להתיישב לבד, נכונות ושמחה בהתנסויות חדשות. רצוי להתחיל עם מאכל אחד בלבד. כך לומדים לזהות טעמים, צבעים ומרקמים שונים. דרך גם מוצלחת לאכול זה באמצעות הידיים. זה נותן סיפוק רב לתינוק כאשר הוא מצליח לקלוע לתוך הפה! גם אם יש רגישות כלפי מאכל אחד בתוך המרק אז אי אפשר לבודד את המאכל בלי לנסות כל אחד ואחד מהם. לכן רצוי להתחיל אחד אחד עד שבטוחים שאין לתינוק תגובה שלילית. אחרי שמנסים את כל הירקות בנפרד אז אפשר להכין "מרק". שוב, אם הסיבה שאת מכינה מרק היא מפני שהתינוק לא נהנה או רוצה לאכול "מוצקים" מעודים אפילו זה סימן שכדאי לחכות עם זה. יש הנחיות ברורות של משרד הבריאות ואת יכולה להעזר באחות טיפת חלב .
בן שלי בן חודש עושה 4-5 יציאות ביום אבל הצבע ירקרק זה די מדאיג אותי. קראתי שזה יכול להיות סימן לזה שחלב לא שומני או שהוא לא מגיע לחלב אחורי ומקבל חלב מימי. האם זה נכון ? ואז מה עושים ? היום שקלתי אותו בטיפת חלב ומשקלו 4.850 (משקל לידה 4.310 ) אני מסתובבת עם הרגשה שמשהו לא בסדר, הוא לא עלה כ"כ טוב במשקל. מה יש לעשות אני פשוט איסטרית.
היי סטלה, צבע ירוק יכול לבוא ממה שציינת וגם יכול לבוא ממאכלים שאת אוכלת. אם הכל תקין מסביב - וכאן לא ברור לי מה לא נראה לך - אז לא כל כך מתייחסים לצבע של הצואה. 3 סימנים שהכל בסדר הם: 1) רוגע - תינוק לרוב רגוע או נרגע ליד השד 2) 6-8 חיתולים רטובים וכמה פעמים צואה ביממה 3) עלייה מתמדת במשקל המשקל שלו נשמע בסדר כי אנו מצפים לעלייה של 120 גרם לשבוע (ממוצע חודשי) וצריכים לקחת בחשבון שהוא ירד אחרי הלידה לפני השחרור. אנחנו מתחילים לעשות חשבון של חזרה למשקל הלידה עד שבועיים לאחר הלידה והוא עשה את זה ויותר. אם אין סימנים של שילשולים והתינוק מרגיש טוב באופן כללי אז אין מה לחשוש מצבע הצואה. אם הוא לא מרגיש טוב - רצוי שתלכו לעשות בדיקה את הרופא המטפל. בהצלחה!
בני בן חודש סובל ע"פ הסימנים הנמצאים בספרות הרפואית מגזים בד"כ בערב. האים מומלץ להשתמש בתרופות המקילות על בעיה זו ? איזו תרופה מומלצת לשימוש? מהי דעתך על התרופה סמיקול? תזונת התינוק הנקה ותוספת.
תשיגי את הבייבי כל של הום גליל. תכשיר הומאופתי על בסיס שומר וקמומיל. אין מילים לתאר את השינוי!!!
לפני 4 ימים עברתי הפלה בשבוע 14 עקב בעיה בהתפתחות העובר. יומיים לאחר ההפלה התנפחו לי השדיים והחלו להפריש כמויות קטנות של קולוסטרום. עברו כבר יומיים והתופעה לא הפסיקה. האם זה יפסיק מעצמו?
דפנה, קרוב לוודאי שכן. מצטערת לשמוע שעברת הפלה ומאחלת לך החלמה מהירה ! אלן
שלום לך, יש לי בן כמעט בן 3 שבועות, זוהיא לידה שניה בילד הראשון שאבתי חלב במשך חודש וחצי ואז נפסק לי החלב. כעת, אני מעוניינת לשאוב כמה שיותר זמן אך נראה לי שזה הולך להיות אותו הדבר . תמיד בשבועיים הראשונים יש לי לפחות 200 מ"ל והיום אחרי שאיבה ממושכת מכל צד בקושי שמונים מ"ל. אני מעוניינת לדעת מה עושים כדי שלא יגמר החלב ומה הכמות הניתנת לאכילה לילד בן 3 שבועות כי ניראה לי ש 80 מ"ל הוא נישאר רעב ומחפש עוד ויש לציין שהוא אוכל בדיוק כל 3 שעות. אשמח לקבל תגובה מהירה תודה
אוסנת, לא ברור לי למה בכלל לשאוב?????? בגיל כה קטן רצוי להיניק אותו ישר מהשד. שאיבה משבשת את התפוקה לעומת יניקה של התינוק. הוא הכי יעיל בשאיבה. תינוק יונק לא צריך לקבל אוכל על פי כמויות כי זה משתנה מיום ליום ושבוע לשבוע. לא כדאי לשאוב עד שמתחיל האזון בין ההיצע והביקוש (6-8 שבועות)
אלן שלום, בתי כבר בת חצי שנה. עד חמישה חודשים הנקתי בלבד ומאז ועד עכשיו אני מוסיפה קצת פירות (היא מעדיפה את החלב שלי). מכיוון שחזרתי לעבודה אני שואבת עבור היום הבא בשעות שאיני נמצאית. פה ושם נאלצתי לתת בקבוק סימילאק (אולי 6) בימים שהייתי סחוטה מעייפות ולא להצלחתי לשאוב מספיק. הבעיה שלי היא במיוחד בלילות שבהם אני מניקה. בתי מוכנה לינוק רק בשכיבה (אין לי בעיה עם זה) אבל אז היא לא לוקחת את כל ההילה אלא יונקת מהקצה ומנסה להסתכל עם הפטמה תוך כדי יניקה. לא משנה מה אני מנסה לעשות כדי למנוע את זה, היא לא מוכנה להפסיק. כמובן שזה פחות נעים לי פיזית מיניקה נכונה, מה גם שבצורה הזו היא גם לפעמים נושכת אותי. אולי יש לך רעיון? תודה. יעל.
היי יעל, ממה שאת כותבת אני מבינה שאת מיניקה רק בשכיבה. אם את רוצה לשנות את זה אז את חייבת לשבת ואולי רצוי במקום אחר מלבד המיטה. אם היא לא מסכימה רצוי לעודד אותה כי אם היא מכאיבה לך זאת התנהגות לא בדיוק רצוייה. כמו כל התנהגות לא רצוייה במיוחד שדובר על אי נוחות וסבל, מומלץ להפסיק את ההתנהגות הזאת. אם היה מדובר על פעולה אחרת שלה אז היית אולי אומרת לה "לא" או מרחיקה אותה מאותה מצב (כגון: שמתקרבים לחשמל או דבר אחר מסוכן). אותו הדבר לגבי נשיכות - מומלץ להגיד לה שזה כואב (לא בצעקות, כמובן אלא בעדינות) ולהרחיק אותה מהשד. אם את לא רוצה לנסות לעשות את זה מילולית אז רצוי לעבור למקום ותנוחה אחרת. נראה לי שיהיה קשה לשנות לה את הדפוסים באותו מקום - אותה תנוחה.
הי אלן, כנראה שלא הייתי מספיק ברורה. אני מניקה בשכיבה רק בלילה, זה מאפשר לי לנוח תוך כדי הנקה. הבעיה של המציצה הלא נכונה היא גם בישיבה בהנקות של היום. אני מפסיקה אותה אם היא נושכת אותי (למזלי עוד אין שיניים), הבעיה היא רק התפיסה הלא נכונה של השד. אם אני מנסה להכריח אותה (בעדינות כמובן) לתפוס את כל ההילה, היא פשוט מתחילה לצרוח בהיסטריה ולפעמים מפסיקה לינוק בכלל. שינוי תנוחות לא עזר. בתודה, יעל.
ד"ר שלום רב, אני לא בטוחה שזה המקום, אבל זה הכי דומה. בני בן ה-3 ינק ממני נטו הנקה עד גיל 7 חודשים ועד 9 חודשים בתוספת פירות ולאט אט גמלתי מהנקה, רק שמאז ועד היום למרות שאין חלב הוא מתעקש למצוץ את השד למס' דקות ו/או לפעמים פשוט חצי דקה. בתחילה נאמר לי שלא להפסיק זוהי סוג של אוננות והתרגלות ואם זה לא מפריע לי שאמשיך. רק שאני חושבת מספיק ,ושהוא גדול. ישנם ימים שהוא לא מבקש, אבל ימים מסוימים פשוט הוא צועק בהיסטריה ציצי ציצי . מה לעשות??? וכיצד לטפל בנושא. בתודה מראש אמא מירה
היי מירב, אני לא דוקטור ואני בטוחה שהרבה רופאים היו חוגגים עם הסיפור שלך. החברה שלנו לא כל כך מקבלת את ההנקה הטבעית הממושכת למרות שיש כל הסימנים המדעיים שאכן מגיע גם לתינוקות יונקים של בני אדם תקופת ינקות של לפחות כמה שנים טובות. המוזר בסיפור שלך הוא לא שהילד רוצה ציצי בגיל הזה אלא שפתאום הוא רוצה לאחר שנתיים + מאז גמילתו. האם יש לך גם תינוק חדש בבית שעורר את סקרנותו לגבי ההנקה? אם כן, אז זאת לא תופעה מפתיעה אם כי הוא רואה את התינוק הקטן יונק ואז גם הוא רוצה כדי לא להרגיש מקופחת. לרוב אחרי מספר פעמים בלבד אם נותנים לגדול, הוא כבר לא ירצה. אם מסרבים אז עלולות בעיות להתעורר. ישנן אמהות שעדיין מיניקות בגיל הזה ואפילו יותר - אז לי זה לא מפתיע. אם אין לך בעייה כלשהיא עם זה אז באצם זו לא בעייה. כל עוד שהתינוקות וילדים שלנו מתפתחים ונהיים יותר ויותר פעילים (גן, פעילות וכו') אז שוחכים מההנקה וממשיכים את השלב הבא בחיים שלהם. אני ממליצה לך להשתתף במפגשים של ליגת לה לצ'ה - ארגון התומך ונותן מידע אודות ההנקה - כי תוכלי לדבר עם עוד אמהות מיניקות ולשמוע סיפורים דומים ואיך נגמלו בגיל זה. טל: לפרטים: 03 647 2411. יפנו אותך לקבוצה או למדריכה באזור מגוריך. בהצלחה!
תאפשרי לו בכיף רק לפני כן תמרחי משהו עם טעם דוחה מיקי
שלום וברכה אלן. תודה רבה ושמחתי לקבל את תשובתך אך עדיין יש לי שאלות. למעשה הגמילה שלי היתה נורא איטית לפי שיטת ד"ר ספוק ללא כרוב וללא קשירת סמרטוטים פשוט הפחתי בארוחות ולאט לאט עד שהתייבש החלב. ולפי דעתי שיטה לא נורמאלית, לא כואב לא גודשים וגם הילד מתרגל לאט לאט. ונחזור לנושא, כך שהארוחות נגמרו הוא היה מבקש את הציצי כאשר היה בוכה, ו/או סתם לפני שינה, ופינוק הייתי נמנעת כמה שיותר אבל לפעמים זה היה מתלווה בבכי מר כך שהייתי מעדיפה לתת את הציצי ותוך דקה עד שתיים היה נרדם. נכון להיום אני שוב נמנעת כמה שיותר אבל גם נראה לי שגם הוא נגמל בכל זאת. אודה לתשובתך בנדון בחוזר. ביי ביי מירב
היי אלן יקרה, אני מניקה הנקה מלאה כבר 3 שבועות ובינתיים,טאצ' ווד, הכל הולך נפלא. נורי עלה תוך שבועיים מהלידה קילו נוסף!!! בזמן ההנקה הציץ ה'נח' מפיק חלב. אין לי בעיה מיוחדת עם זה רק שאולי יש לי דרך לאגור את החלב הזה? האם יש צורך בכלל?( אין לי כוונה לחזור לעבודה וכד'). האם יש דרך לעצור את הזרימה? תודה.
הי בילבי גם לי היתה את הבעיה הזו ומה שאני עושה כשיש לי זמן אני שואבת את הציצי שממנו אני לא מניקה ואז הוא לא מטפטף את החלב אני מקפיאה בפריזר עם ציון של תאריך וכמות למקרה שאצטרך ללכת ושיהיה לבעלי אפשרות להפשיר ולתת לתינוק (וזה כבר הספיק לעזור לנו) בהצלחה
היי בנות, שאתן מדברות על ה"ציץ הנח" האם אתן מדברות על מנוחה זמנית עד שהתינוק יגיע לצד שני באותה ארוחה או בכלל האם אתן רק מיניקות משד אחד כל פעם.? שחרור החלב מהצד בו הוא (היא) יונק גורם לשחרור בצד הנח. שמים חיתול בד עד שהשד הזה בשימוש. רצוי להיניק משני הצדדים בכל ארוחה - למרות ששומעים היום על הנחיות מגורמים שונים שאומרים שרצוי רק מצד אחד. מידע זה שגוי ועלול לגרום לגודש, מלאות יתר, חוסר איזון בתפוקה ועוד כמה בעיות. אם אתן מיניקות מצד אחד בלבד כל ארוחה ואין שום בעיות, אז זה לא משנה - תמשיכו אבל רציתי לציין רק שזו לא המלצה מעודכנת.
אלן שלום, עידן בני בן ה - שלושה חודשים מחרתיים, כבר שלושה ימים מורעב בצורה רצינית, כל שעה הוא רוצה לינוק וזה לא סתם פינוק, הילד רעב ממש אני רוצה לציין שאני במחזור, האים יש קשר? ובכלל למה זה קורה ומה עושים אני פשוט תשושה... HELP טליה
הי, זה נשמע כמו קפיצת הגדילה של 3 חודשים. הוא פשוט גורם לגופך לייצר יותר חלב. זה יעבור תוך כמה ימים.
היי טליה, כמו שבילבי מציינת - זה קלאסי - זינוק גדילה -3 חודשים. אם נותנים לו אז התפוקה גדלה וצפוי זיפור תוך מספר ימים. זה לא פינוק. תופעות כאלה בדרך כלל לא נובעות מקבלת מחזור.
לצערי עלי ליטול כדורי ZANTAC או GASTRO ואני מניקה. כל הרופאים ששאלתי לא נתנו לי תשובה חדמשמעית לגבי בטיחות התרופה בהנקה. אשמח לקבל מידע. נ.ב התינוקת בת 4 שבועות. תודה
תמרי, כדאי להתקשר להריופון באסף הרופא 08 977 9309 או מרכז הטרטולוגי בבית חולים בילינסון - פרופ' מרלוב - 03 937 7472 התרופה הזאת מופיעה בספר של ד"ר הייל שנחשב מומחה בנושא תרופות והנקה וכתוב בעמוד 574. הוא נחשב דרגה 2 (מתוך 4 כאשר 1 הוא הכי בטוח) וכתוב שתרופה זאת אפילו ניתנת כטיפול לתינוק עצמו במינון קטן לפתור בעיות גסטרו . רק לתרופות בדרגה 4 לא מומלץ להיניק. בהצלחה.
עדיין אין לי תינוק זה גם עוד לא ממש בתכנית אבל יש לי בעיה שכבר מטרידה אותי. יש לי פיטמה שקועה איך מניקים במצב כזה? קראתי בכל מיני מקומות שכך או אחרת זה עניין לא פשוט אז מה אעשה אני ? אנא, עצותיכן.
היי אילנה, פיטמה שקועה לא מהווה בעייה אם בבית היולדות לא יתנו לתינוק (העתידי) פיטמה מלאכותית. כיום כמעט בכל בתי היולדות בארץ נותנים מוצצים (להשתיק את התינוק במקום להביא אותו לאמו וכאשר הוא נמצא הרחק מהאם) וגם בקבוקים עם מי גלוקוז (להשתיק אותם במקום להביא אותם לאם) ואפילו נותנים בקבוקים של תמ"ל( תרכובת מזון לתינוקות) שאין צורך תזונתי (גם להשתיק את התינוק). כל הדברים האלו נותנים לתינוק למה להשוות והפיטמות המלאכותיות יותר קלות לתפוס. כך הוא יעדיף את הדרך הקלה יותר. אז מאוד חשוב בבוא הזמן לאסור לצוות בית היולדות לקלקל לך את ההנקה. עם פיטמה שטוחה או מופנמת ניתן להיניק כי תינוק לומד לינוק ממה שיש לו. היות והרבה צוותי בית יולדות אינן מנוסות בקשיים בהנקה לא יכלו לעזור לך הרבה. הפיתרון של צוות לא מיומן לפיטמות שלא נראות מאוד בולטות הוא בקבוק ופורמולה. תדעי שזה בכלל לא פיתרון ועל תתני להם להרוס לך את ההנקה. תמיד כדאי להתייעץ ולבדוק את הנושא בתקופת ההריון עם יועצת הנקה מוסמכת שתוכל להדריך אותך. ישנן המון אמהות עם כל מיני פיטמות שאין להם כל בעייה בהנקה. בהצלחה.
פלג נשאר היום בפעם הראשונה עם המטפלת (הוא בן חודשיים וחצי), ולא ידעתי כמה חלב שאוב להשאיר לה. הפשרתי כ- 280 מ"ל (4 שקיות, כל אחת 70 מ"ל) והוא אכל רק 2 מהן (וגם את זה לא גמר עד הסוף). כיצד אוכל לדעת איזה כמות להשאיר לה בפעם הבאה? האם אני יכולה לשוב ולהקפיא את שתי השקיות שהפשרתי (הן היו במקרר כ- 6 שעות)? אני זקוקה לתשובה לפני יום ראשון (הפעם הבאה בה יישאר עם המטפלת) תודה!
היי נתי, אין להקפיא בשנית את החלב. רצוי לא להפשיר בכלל חלב אלא לקראת ארוחה. ז"א שאת הארוחה של 150 נראה לי סביר להפשיר ולשמור בקירור כי קרוב לוודאי הוא יבמור את זה בלי בעייה. תקפיאי שקיות של 100 ושל 50 ואפשר להפשיר תוך דקות ספורות במידת הצורך. נורא חבל לזרוק - כן בוכים על חלב שנשפך!! אפילו אם לא יגמור את כל הכמות ניתן להחזיר למקרר ולתת לו לארוחה הבאה (או לזרוק) אבל תזרקו פחות בצורה כזאת.
תודה! עזרת לי מאוד
יש לי הרגשה שכאילו הילדים של היום חולים יותר מהילדים לפני עשר או עשרים שנה. ואינני מתכוונת למחלות ילדים שנגדם יש חיסונים, אלא למחלות זיהומיות או מחלות כרוניות כמו אסתמה, פרקים, מחלות עיכול ואחרות. האם אני צודקת? והיכן אפשר למצוא חומר סטטיסטי בנידון? תודה מראש
היי גלית, אין לי את הסטטיסטיקה אבל יש סטטיסטיקה ומחקרים על תינוקות שלא יונקים והשלכות הבריאותיות ביניהם. גם תינוקות שיונקים וגם שמקבלים תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) חשופים לאין ספור בעיות נשימתיות כי בימים הראשונים של החיים הם חיוניים לגבי סגירת המעי וההגנה שהחלב אם מקנה להם. אבל התמ"ל כנגד הנוגדנים של חלב האם פוגע. כמובן יש מקרים שיש אינדיקציה רפואית לשימוש בתמ"ל אבל כולם היו יותר בריאים אם היו נמנעים מלתת תמ"ל לתינוקות יונקים. אם זה באמת מעניין אותך אז את יכולה להתחיל באתר של ליגת לה לצ'ה כדי למצוא עוד כתובות שיובילו אותך לים של חומר בנושא. הנה כתובות מענינות: www.lalecheleague.org www.breastfeedingonline.com www.bflrc.com www.drjaygordon.com www.breastfeeding.com
שלום, אולי זה בעצם לא ממש קשור להנקה עצמה אבל בטוח מישהו פה יודע. אני בחודש חמישי ומתחילה עם הרשימות של מה לקנות. שמעתי על חזיות הנקה, אני במידה די גדולה של חזיה ואני לא רוצה להתקע כי אין בארץ ואני אצטרך להזמין מחו"ל. האם כדאי לחכות עד אחרי הלידה לפני שאני קונה (בגלל המידה) או שאפשר כבר בשלב זה. תודה
הי, אני חושבת שאת צריכה עוד לחכות קצת כי סביר להניח שמידת החזייה עוד תגדל. נורא חשוב שיהיה לך נוח ועדיף לחכות לתשיעי. (אולי אפילו לקנות אחת לא כ"כ יקרה בסוף ההריון כדי שתהיה לך להתחלה, ועוד אחת אחרי הלידה)
היי אביטל, אני מפנה אותך לפורום מאוד מעניין איפה שתוכלי להפנות את השאלה שלך ולקבל הרבה תגובות מבנות שיכולות לעזור לך. לפני שאת מפנה את השאלה - חפשי במנוע חיפוש שלהם לפי "חזיות" ותמצאי דיונים קודמים בנושא. www.leida.co.il תהני!
לאלן שיין שלום רב ! ברצוני לדעת יותר פרטים על מרכז הטרטולוגי . איך ניתן ליצור קשר? בתודה מראש , ריבי
ריבי, יש שניים שאני מכירה: בית חולים בילינסון: פרופ' מרלוב - 7472 937 03 אסף הרופא - ד"ר ברקוביץ - 9309 977 08
אני אנסה שוב - (כל פורום וסדר המספרים שלו!!!) 03 937 7472 08 977 9309
אני אם לשלושה בנים. את שני הגדולים הנקתי 3-4 חודשים. השלישי בן כתשעה חודשים. כשניסיתי לגמול אותו בגיל 5 חודשים, התברר שהוא רגיש לחלב (פריחות). ניסיתי תחליפים שונים, ללא הצלחה (הילד לא הסכים). עלי לחזור לעבודה בעוד שבוע, והילד עדיין יונק, רעב, ומתעורר בלילה מספר פעמים להנקה. מה את ממליצה? בתודה, מאירה
היי מאירה, כדאי לך במיוחד להמשיך להיניק אפילו שאת חוזרת לעבודה. את יכולה להתחיל לשאוב ולצבור חלב לימים הראשונים שאת חוזרת לעבודה . כאשר את חוזרת תראי כמה שקל יותר לשאוב כי את מדלגת על ארוחות. כך תצליחי לשאוב מספיק בישבילו לפחות לארוחה אחת ושאר הארוחות בהעדרותך יכולות להיות מאוכל מוצק יותר. כאשר את חוזרת הביתה תוכלי להמשיך להיניק כרגיל. בשבתות זה גם זמן טוב להגביר את כמות החלב שאת מייצרת על ידי הנקות יותר תכיפות. לגבי התעוררות בלילה, לפעמים זה כלל לא קשור לרעב והנקה .אם כי ישנם תינוקות שמתעוררים אם הם יונקים ויש גם אלו שמתעוררים שלא יונקים. לבריאות התינוק ולפי המלצות של הארגונים הרפואיים העולמיים למיניהם - לא רצוי לתת לאף ילד מוצרי חלב פרה עד גיל שנה. יתכן שלתינוק שלך הנקה מעבר לגיל הזה מומלצת. ישנן הרבה אמהות שממשיכות להיניק עד גיל יחסית מאוחר יותר כי זה בהחלט עוזר לכל תינוק לפתח את היכולת לקבל מאכלים אחרים ביתר הצלחה ובפחות תגובות אלרגיות כתוצאה מרגישות. חלב אם הוא הנורמה לרוב התינוקות - ולא החלב פרה (פורמולות).
תודה! במקרה שלי המשך הנקה זו בעיה מהסיבה שאני עובדת משמרות, חגים ושבתות. בשיחה עם חברה קיבלתי רעיון נוסף: בני אוהב לאכול מכפית, הוא מקבל ארוחות ולסירוגין המנה האחרונה זו הנקה. היום ניסיתי את ההצעה הזו, הוא לא ממש התלהב אבל נראה איך נעבור את הלילה.
לבן שלי בן 3 שבועות ,בשבועה אחרון הופיעו כאבי בטן הוא לא רגוע במשך שעות יום נרדם לכמה דקות ומתעורר, מקווץ רגליים ומנסה ללחוץ על מנת לשחרר גזים. התחלתי לתת לו טיפות galicol ויש הקלה אך עדיין הוא סובל.השאלה שלי: כמה פעמים ביום אפשר לתת טיפות הנ"ל ואם ידוע לך על התמקרות וכתוצאה מכך עליה במינון ? הפסקתי לצרוך מוצרי חלב וכמעט ולא נשאר מה לאכול. האם חלב עיזים הוא פחות בעיתי ומומלץ כתחליף לחלב פרה ? בשביל להקל אליו אני מניקה אותו לעתים קרובות ויוצא לי שמצהריים ועד הערב הוא על השד זה מאוד מעייף אותי וגם לפעמים מרוב הכאב הוא נושך אותי. התחלתי לחשוב על חוסר חלב למרות שהוא מרטיב מספיק טיטולים ויש לו 4-5 יציאות ביום ובגיל שבועיים הוא חזר למשקל לידתו. כשהוא רגוע הוא עושה הפסקות בין הארוחות 1-1.5 שעות ובזמן ההנקה נרדם על השד לפעמים הוא יושב שעה על השד. מה לעשות עם זה האם ככה צריך להיות ? תודה מראש על תשובתך
היי סטלה, האי סדר היומי בהחלט סביר. בתקופה ראשונית (6-8 שבועות) התינוק עוזר לך לייצר מספיק חלב. האידיקציה שהוא נזון היטב היא באמת החיתולים הרטובים (מינימום 6-8) והרוגע - או אם הוא לא רגוע הוא נרגע ליד השד. סימן השלישי שהוא מקבל מספיק זה עלייה מתמדת במשקל. לפי מה שאת מציינת כאן, הכל בסדר לגבי כמות החלב. רק ה"גזים" גם גורמים לו לחפש קצת הרגעה כללית להקל עליו - וזה עושים הכי טוב בחיבוקים והנקה. חפשי למעלה במנוע חיפוש - "גזים" ותוכלי לראות את כל הדיון בנושא עד כה!! לגבי הטיפות - לפי הנחיות הייצרן או הרופא. אין לי תשובה לשאלה הזאת. בהצלחה.
סטלה הי השבתי לך גם בדוא"ל אני ממש מבינה לליבך. פלג כבר בן 10 שבועות ואני מקווה מאוד שבתום שלושת החודשים תופעת הגזים תיעלם. בינתיים אני נותנת לו אינפקול ומידי פעם עושה הפסקה ליום לראות אם זה כבר עבר לו ואז שוב בא הבכי שזה ממש קורע לי ת'לב גם אצלי הוא מחובר לציצי לא מעט ורק בשבועיים האחרונים הוא מוצא נחמה גם עם מוצץ הוא גם עדיין מתעורר כל שלוש שעות בלילה חשוב מאוד שלא להשוות לאחרים - כל תינוק ומסלול ההתבגרות והגדילה שלוץ מניסיון למדתי שההשוואה רק מתסכלת... יהיה בסדר keep smiling נתי
מה שאת מתארת קורה גם אצלי בשינויים קלים. בני בן שבועיי ויונק תכופות לעתים רק כדי להרגע... אני משתמשת גם בגליקול וגם בגרפווטר לסירוגין, שניהם עוזרים. גליקול; תני לו 20 מ'ל חכי רבע שעה ואם אין שיפור תני עוד 20 . במשך היום תוכלי לתת לו לפני האוכל 10 מ'ל. אין סכנה כי זה תכשי\ר הומאופתי על בסיס צמחים,כך גם הגרפווטר. אבל מה שהכי עוזר זה להשכיב את הסובל על הגב ולעזור לו לשחרר את הגזים בעזרת תרגילי רגליים. כל פעם כופפי רגל אל בטן ואז ישרי אותה, לסירוגין. או תעשי לו 'אופניים' עם הרגליים. את יכולה גם לכופף שתי ברכיים אל הבטן. הכל בעדינות ולא מייד אחרי האוכל. המנעי מאכילת הרבה שום/בצל, חריף, כרוב/ית,ברוקולי ושעועית/חומוס. איכלי הרבה ירקות כתומים,עדשים וגבינות צאן. המנעי מיתר קופאין/קקאו.
סטלה לא הצלחנו להיפגש מחר (יום שלישי) אנחנו בחתונה במלון הילטון בתל-אביב תודיעי לי אם את רוצה להיפגש שם ואני אקח איתי את האיפקול להתראות אסנת 390093-051
ברצןני לדעת האם פעילות גופנית או הליכות גורמות לבעיות בכמות החלב ?
היי שרית, בדרך כלל אין שום בעייה עם פעילות גופנית והנקה. אם את רצה מרתונים או עוסקת בפעילות גופנית מאוד מאוד אינטנסיבית אז לפעמים הטעם של החלב משתנה בגלל שינוי ברמת החומצות בגוף. אם יש תופעה כזאת אז אפשר להיניק לפני הפעילות או לשאוב ולתת בשעה מיד אחרי הפעילות.
אלן, תודה רבה .
שלום, אני בחודש חמישי של הריוני הראשון ויש לי שאלה לגבי הנקה, אני יודעת שקיימת משאבה להוצאת החלב מהשד וכך אפשר לתת לתינוק חלב אם מבקבוק. האם לפעולה זו יש חסרונות מול הנקת התינוק מהשד עצמו ? הן מבחינת האם והן מבחינת התינוק. האם החלב מאבד משהו מערכו ? כמה זמן יכול חלב אם יכול להשמר (במקרר אני מניחה) מרגע שאיבתו ועד שהתינוק מקבל אותו ? איך מחממים את החלב, מיקרוגל זה בסדר או שצריך בעזרת סיר מים חמים. משהו נוסף, האם יש ספר שאת יכולה להמליץ עליו בהקשר זה ובכלל בכל מה שקשור לטיפול בתינוק בימיו הראשונים. אני גרה במקום מבודד יחסית ולמרות שאני יודעת שבבי"ח בו אלד יהיו יועצות, אני רוצה להרגיש מוכנה לטיפול בתינוק. תודה
היי אביטל, יש חסרונות של הבקבוק כי התינוק לא יזכה לחום גופך והמגע עור לעור שהם גורמים חיוניים להשרדותו והתפתחותו הרגשית. עוד חסרון הוא שאצם פעולת ההנקה עוזרת להתפתחות תקינה של הלסט והפה של התינוק. המציצה היא פעולת טבע שמונע פגמי דיבור ובכמה מקרים בעיות בהתפתחות השיניים והחניכיים. (נזק זה עלול להגרם על ידי מוצרים קשיחים בפה לעומת השד שהוא מתאים את עצמו לפיו).חסרון נוסף (לאם) הוא שצריכים להתעסק עם בקבוקים ואביזרים שזה מצריך כוחות וזמן מחד ויורד רמת הסטריליות מעידך. עם ההנקה הישר מן השד אין התעסקות כזאת ואין אביזרים להעלות את הסיכון לחשיפה לחיידקים. זה עלול להגביר את התחלואה (חסרון לאם ולתינוק!) עוד חסרון הוא שהאוכל בבקבוק לא זמין ומוכן ובטמפרטורה הנכונה כך שתינוק בוכה יותר ופחות רגוע. יותר קל לשלוף שד ולתת לו. החלב הוא אותו החלב אם הוא נשאב על ידי התינוק או על ידי המשאבה. ההבדל הוא שהתינוק יותר חזק ויעיל בשאיבת חלב מאשר מיכשור. מחממים חלב באמצעות מים חמים. מניחים את הבקבוק בתוך ספל מים חמים. אין להשתמש במיקרוגל בכלל כאשר דובר בחימום אוכל (מכל הסוגים) לתינוקות הן מסיבות תזונתיות והן מסיבות בטיחותיות. יש ספר על הנקה חדש בשם-"הנקה-פשוטה וטבעית" הוצאת ליגת לה לצ'ה - ניתן להזמין בעד 60 ש"ח במ.מ.ש.-טל: 2411 647 03. לגבי יעוץ בבתי יולדות - ישנן אחיות - לא יועצות הנקה (פרט לבית חולים ליס בתל אביב יועצת הנקה בחצי משרה) כך שכדאי להסתמך על מידע שאת מאגרת באופן עצמאי. אחות לא לומדת את נושא ההנקה בבית ספר לסיעוד אז יתכן מאוד שהיא לא למדה כלל. לא לצפות מעזרה שם. כדאי שתשתתפי במפגש של ליגת לה לצ'ה עוד לפני הלידה לעזור לך בהחלטות והתלבטויות שלך. גם במ.מ.ש. חכולים לתת לך טלפונים של מדריכות באזור שלך. בהצלחה!
אלן, שאלתי לגבי ההבדל בין הנקה רגילה ובין האכלה מבקבוק נובעת מכך שעדיין לא החלטתי עד מתי אני מתכוונת להניק ובשלב מסויים אחזור לעבודה . כנראה שאקח חופשת לידה ארוכה ( סביבות 6 חודשים ), כך שלפחות בחודשים הראשונים אני אניק מהשד, אבל עוד לא ברור מה נעשה בהמשך. משום מה הייתי בטוחה שבכל בי"ח יש יועצת הנקה, כנראה שהבנתי לא נכון. תודה על התשובה המפורטת. אביטל
לאחר תקופה ארוכה שבה אני מניקה את בתי (הנקה מלאה) ולאחרונה גם פירות וירקות. הייתי רוצה להפסיק לחלוטין להניק (וגם לא לשאוב). אני מסתובבת כבר יומיים עם עלים של כרוב בחזיה אך עקב גודש בחזה אני נשברת ולבסוף מניקה. אם יש למישהי רעיונות קצת יותר אפקטיביים אשמח לשמוע. בתודה מראש.
רותם, אם את מיניקה הרבה זמן ויורדת יותר מידי מהר מהנקות כי התחלת לתת אוכל מוצק לתינוק אז הפסקת את ההנקות יותר מידי מהר. כדאי שתקבלי הדרכה לגבי הדרך לגמול תינוק באופן הדרגתי יותר. שגומלים את התינוקות מן השד זה לא צריך לגרום לגודש. תלוי מה גיל התינוק ויכולתו לקבל מאכלים וחלבים אחרים. בלי הנתון הזה קשה להתייחס למצבך.
אלן שלום, הכרתי אותך לפני 7.5 שנים בקורס הכנה להנקה במרכז מ.מ.ש, והתענוג היה כולו שלי, כמו גם הידע שזה נתן לי ,אז, לפני הולדת ילדי הבכור - אותו הנקתי ללא כל בעיות ובהנאה רבה - הודות לאידיאולוגיה שהבאתי איתי מעצמי והחיזוקים לכך שקבלתי ממך. על כך הרבה תודות. עבודתך -קודש. מאז אני עוזרת לחברות רבות והידע שלי מאפשר לי "לפתור" בעיות פשוטות של חברות. היום אני אמא-בדרך לילד רביעי!! שאלתי נוגעת לנושא דיאטה. שאלה שהטרידה אותי בהנקת השלישי. וכיוון שכנראה העניין יהיה שוב רלוונטי ממש בקרוב (הלידה צפויה בעוד שבועיים) - הייתי רוצה להתכונן בהתאם. שלא כמו בלידות קודמות, התחלתי בדיאטה די רצינית אחרי לידת ילדי השלישי. לא היה מקום לחשוב שמשהו נגרע מאיכות החלב, או מכמותו - ובכל זאת בשל חששות - הפסקתי להניק בהגיע ילדי לגיל שלושה חודשים, עברתי לבקבוק, והמשכתי את הדיאטה, ללא "יסורי מצפון". שאלתי אם אכילה בכמות קטנה (אולם מאוזנת) מחסירה מאיכות החלב או כמותו? אם יש חשש שכן, אחכה עם הדיאטה שלא תבוא על חשבונו. האם התינוק לוקח מגופי את כל מה שהוא זקוק לו כמו בימי ההריון? אודה לתשובתך. איריס
איריס, תודה רבה על הסיפור. טוב לי לשמוע שעזרתי לך להגיע להחלטות מודעות. לגבי דיאטה, כפי שבוודאי ידוע לך כי בהנקה סורפות יותר קלוריות מאשר הזנת תינוק מבקבוק. זה כבר טוב!! התינוק כן מקבל הכל ממך והחלב לא נפגע על ידי דיאטה אפילו כסח - אך את תתמוטטי. אז מה זה שווה? את זה אני מציינת רק להמחיש כמה שהטבע דואג לתינוק אבל האם לא מוגנת. לכן, אם הדיאטה שאת עושה היא מבוקרת ובנוייה מכל אבות המזון, לא צריך להיות בעייה ליישם אותו. כל בן אדם צורך לפי המנגנון האישי שלו, אבל כל זה בתנאי שאת מרגישה מצויין ולא חולשה. אז רצוי לפעול לפי ההגיון והדאגה לשתות מים הרבה, ולדאוג לתפקוד מקסימאלית בתור אם לארבעה!!!! ילדים. כל הכבוד! תבואי לבקר - אשמח לראות אותך. אני עובדת במ.מ.ש. פעמיים בשבוע ב"קליניקה" מלהיב. (השם שלו!)
אלן שלום, תודה רבה על תשובתך. שוב היית לי לעזר רב. אקח לתשומת ליבי את הערותייך, ואפעל לפי הרגשתי הפיסית. אני חיה בבלגיה (ומשם גם כותבת) בשל שליחות דיפלומטית של בעלי, אשמח לבקר פעם כשנשוב לארץ. אולי אפילו תצטרכו מתנדבים למרכז. בינתיים להתראות איריס
הי, בני בן ה- 8.5 חודשים סובל מאז הלילה מצואה רכה והוא אף הקיא פעם אחת לפנות בוקר (אין לו חום). הוא ניזון בעיקר מהנקה (אני משאירה חלב שאוב כשאני בעבודה) וכן אוכל פירות, קציצות עוף וירקות בעיקר לצורך הגיוון והקניית הרגלים אך לא במקום הנקה. אציין כי בסוף השבוע הוא בעיקר ינק ולא אכל שום דבר יוצא דופן. מה עושים? איך מקלים עליו? האם כדאי לקחת אותו לרופא? אודה להתייחסותכן. קרן
היי קרן, זאת לא כל כך בעיית הנקה בכלל אם כי יש כל הסיכוי שהבעייה נבע מהמאכלים הזרים לו ולא חלב האם. אם זה לא עובר מעצמו, הייתי פונה לרופא המטפל. אולי משהוא לא היה טרי? אולי חומרי הדברה? קשה לנחש. הייתי נותנת לו רק לינוק עד שזה עובר - כמה ימים. אבל אם את רואה כל החמרה במצבו כדאי שהרופא יבדוק אותו. העיקר שיקבל נוזלים בימים החמים האלו. החלמה מהירה!
לגברת אלן שיין שלום רב ! היכן ניתן לקנות את הקונכיות המבליטות את הפיטמה בתוך החזיה שהומלצו על ידך לשימוש בשליש האחרון של ההריון לבעית פטמות שקועות? תודה על תשומת הלב. נחמה
נחמה, שלום רב. היכן את גרה? אם בתל אביב יש ב-מ.מ.ש. 2411 647 03 אחרת אולי בסופר פארם. תוודאי שהקונכיות באמת למטרה זאת ולא "מגיני פיטמות " שהם עם חור יותר גדול באמצע. יש גם תרגילים שאפשר לעשות ותדעי שאת צריכה לוודא גם שצוות בתי היולדות איפה שתלדי בשום פנים ואופן לא יציעו לתינוק שלך כל פיטמה מלאכותית אחרת - רק שלך!!!!! יש נטייה לצוות "להרגיע " את התינוקות באמצעות אביזרים שונים שמאוד עלולים לפגוע במהלך ההנקה שלו. אם אין לו אלטרנטיבה, הוא ילמד לעבוד עם הציוד שיש לרשותו. אם הצוות ילמדו אותו שיש דרך אחרת (בקבוקים ומוצצים) אז צפוי בעיות. כל טוב ובהצלחה.
ילדתי לפני שבועיים , איני נוהגת לנוח במהלך היום ותזונתי לקויה האם יש יעילות להנקה ?
ועוד איך!! החלב הוא נוצר בלי הרבה קשר למה שאת אוכלת. הוא מזין והוא זמין והסיבה שאת צריכה לאכול טוב היא לא בגלל יצירת החלב אלא כדי שיהיה לך כוח ותרגישי במיטב בריאותך. כוחות אלו דרושות לתפקיד שלך בתור אם חדש. חשוב שתנוחי כדי שתרגישי טוב כדי לטפל בתינוק שלך. אין לזה קשר להנקה או הזנה מבקבוקים. אין אפס - צריכים הרבה כוח בישביל זה. בתקופת משגב הלידה (6-8 שבועות) מומלץ לקחת פסק זמן לדאוג שהגוף מחלים מהלידה, ושאת ובן זוגך מסתגלים להרכב החדש במשפחה. לגבי היתרונות של ההנקה, כמובן זה האוכל האופטימלי לתינוק ולהנקה יתרונות בריאותיות לך גם. אם התינוק יהיה מחוסן בגלל חלב אם (אין חיסון בתמ"לים) אז יותר שקט בבית. פחות ביקורים אצל הרופא וכמובן יתרונות כספיות יש. ההנקה מחזירה את הרחם לקדמותו וגם מנצל יותר קלוריות כדי להחזיר את הגוף כולו לקדמותו. יתרונות ההנקה לטווח ארוך בישבילך כוללים פחות סיכויים לחלות בכמה סוגים של סרטן, עוזרת לשמירת בריחת סידן בחיים היותר מאוחרים, ועוד. לתינוק היתרונות כוללים פחות סיכון לחלות בדלקות אוזניים חוזרות, פחות מקרי אישפוז כתוצאה ממחלות גסטרו-(מעיים, שילשולים, עצירות וכו') פחות סיכוי לחלות בגלל אלרגיות, פחות אסטמה, פחות מקרים של סכרת נעורים ויש עוד ועוד.......... שוב, הוא יקבל את הטוב ביותר אבל יותר טוב מזה, רצוי שתנסי לשפר את התפריט היומי שלך כדי להינות מכל אבות המזון. זה יעזור לך להרגיש טוב ויאפשר לך להתמודד באופן כללי. דיטנית יכולה לעזור לך בבניית תפריט יומית.
לכל מי שמנסה להתמודד עם בעית הגזים ושום תרופה לא עוזרת: אחרי שניסינו את כל מגוון התרופות הטבעיות יותר והטבעיות פחות שיש לנו כאן בארץ, חברה טובה הביאה לי תרופה מאנגליה שנקראת INFACOL התרופה אינה נספגת בגוף התינוק ומאפשרת הוצאת גזים יותר יעילה. לנו היא עזרה בצורה משמעותית! אומנם הילד משמיע קולות "נפץ" (לרווחת אימו המאושרת) אבל נראה כי זה ממש עוזר לו. מחיר התרופה 4 ליש"ט (כ- 24 ש"ח) שזה גם יותר זול מכל התרופות שיש כאן בארץ. מאז מביאים לנו את התרופה באופן שוטף. אם יש מישהי שרוצה לנסות (או להתעניין) אשמח למסור פרטים.
תודה, נטי, האם ניסית את הגרייפווטר תוצרת הארץ? כל תינוק מגיב אחר לכל תכשיר כך שכדאי קודם לנסות תוצרת מקומי כי לא לכולם יש דרך להביא דברים מחו"ל. זה כמובן אם משתמשים בתכשירים אלו בכלל שזה גם נושא לדיון אבל לא בפורום זה. שלא נצטרך ושהתקופה תעבור במהרה!
ניסינו את הגרייפווטר וזה לא עזר (והוא גם לא אהב את הטעם...) אני באופן אישי לא לוקחת תרופות אבל במקרה הזה מאוד שמחתי שיש "תרופה" שלא נספגת בגוף ובעידן האינטרנט ניתן להזמין את הסחורה אפילו on-line תודה על ההתייחסות :) נתי
שלום אני אמא היסטרית שלא ישנה הרבה בלילה כשהתינוק שלי בוכה ומתפתל כמו תולעת מגזים. חברה הביאה לי היום את הinfacol לאחר שראתה אותו מתפתל מכאבים לאחר האוכל. כמהטיפות יש לתת לתינוק ושאלה שנייה: האם אפשר לתת את התרופה גם לאחר האוכל?
הופיע לי על אחד השדיים כתם אדום, שקצת חם וכואב מאד למגע. האם זה דלקת ? האם זה משפיע על ייצור החלב באותו שד ? מה עושים ? זה כואב !
היי סיון, זה באמת נשמע כמו דלקת. לא לדאוג. זה לא פוגע בתפוקה - אלא מה שהוא לא בסדר בהתרוקנות של השד הזה. בדרך כלל זה מה שגורם לדלקת בשד. 1) לשתות הרבה 2) להיניק מהצד הזה הרבה כדי לרוקן את השד 3) לנסות לשנות את הזוית ממנו התינוק יונק - לשנות תנוחה לתנוחת צד אולי 4) אם התינוק לא מרוקן טוב את הצד הזה אז כדאי לשאוב. 5) לנוח, ושוב - לשתות ולאכול ולא להתרוצץ בימים הקרובים. בדרך כלל לא צריכים לרוץ ישר לאנטיביוטיקה כי רוב הדלקות אינן מהסוג שמגיבות לתרופות (פרט לאקמול אם מאוד כואב). בהצלחה.
הרבה תודה, בעיקר על הזריזות והפירוט !
כשבני בן החודשיים וחצי מתאמץ להפריש צואה (או בשפה שלנו לעשות קקי), הוא מבקש לגרות את שפתיו (ולפעמים לינוק ממש - על אף שאינו רעב) כדי להצליח במשימה, ואם לא יוצא לו, הוא מתעצבן ובוכה. האם התופעה מוכרת למישהי? מה עליי לעשות כדי להפסיק את העניין? (זה כואב בפטמות כשהן נמצצות יום שלם ללא הפוגה וגם משבש לו לגמרי את מרווחי האכילה).
אסנת, מאוד יכול להיות שהוא מבקש את השד כאמצעי הרגעה בזמנים "קשים". השד מהווה בישבילו ביטחון, הרגעה והגנה. מצד שני לא רצוי לתת לו "לכרסם" אותך. אם את יודעת שהוא זקוק לחיזוקים אלו, רצוי לשמור על תנוחה ואחיזה בו שלא יאפשר לו הרבה השתוללות. (אם הוא מרוחק מהפיטמה הוא ימשוך-אם את מצמידה אותו היטב, יש לו פחות מקום לעשות את זה.)
בני בן 10 שבועות. הוא יונק בלבד ושותה תה שומר כ- 200 מ"ל ליום. בהתחלה הפריש צואה מיד לאחר כל הנקה אך לאחרונה פחתו מספר היציאות ליום. בשלושת הימים האחרונים הוא מפריש צואה רק פעם-פעמיים ביום והצואה דלילה ביותר (מיימית ממש) וצבעה ירקרק. בהתחלה (לפני התה) הצואה הייתה יותר משחתית ויותר צהובה. כמו כן נראה כי רוב היום הוא מתאמץ ומנסה ללא הצלחה, דבר שגורם לו לעצבנות רבה, לבכי, למציצת הידיים (ו/או הציצי) וריור. אין לו חום, ועד כה הוא עלה יפה במשקל (נולד 2.870 והיום שוקל 5.100). האם הוא סובל מבעיית מעיים? האם עליי להפסיק לתת לו תה? (התחלנו לתת לו תה כשהחל לסבול מגזים). אם הוא לא מקבל תה, הוא כל היום (!!!) בתדירות של פעם בשעה מחובר לציצי... אמא טריה ומודאגת
היי נתי, תינוקות לא אמורים לשתות תה או כל דבר אחר. מאוד יכול להיות שצבע הצואה יחזור לצהוב אם תפסיקו לתת לו תה. לגבי התדירות של צואה, זה לא נדיר שתינוק יונק מוציא רק פעם ביום ואפילו פעם בכמה ימים. הקושי שיש לו לא מהווה בעייה אלא אם הוא סובל כל היום ולילה. אם הקושי מסתכם בכמה שעות קשות ביום-כמה שזה נשמע אכזר אך, זאת תופעה של הגזים והיא עוברת עד שלושה חודשים לרוב.
היי! אני מתכננת הריון בקרוב ומסיבות אישיות (לא פיזיות) לא תהיה לי יכולת הניק איזה סוג של טיפול תרופתי/חיצוני/אחר אני יכולה לקבל כדיי לעצור את יצירית החלב והתנפחות השדיים? בברכה , שרית
היי שרית, זאת שאלה שצריכה להיות מופנת לרופא נשים המטפל בך. הייתי מציעה לך לחקור את האפשרות להיניק היות וזה דבר שהוא לא רק בריא יותר לתינוק אלא יותר בריא לך (פחות סיכויים לחלות מחלות הסרטן מסויימיות- כולל סרטן השד) וחבל לפספס את היתרונות אם אכן אין סיבה לכך. אם את בעצמך החלטת לא להיניק כדאי שתהיהי בטוחה ושההחלטה תהיה מבוססת על ידע ולא אמונות תפלות או מפני ש"מישהוא אמר לך" כך או אחרת. אם תרצי להתייעץ אז יש יועצות הנקה בהרבה מקומות בארץ. אני אשמח להפנות במידת הצורך (רצון). בהצלחה וכל טוב!