פורום הנקה

ההנקה היא הדרך הטבעית, הפיזיולוגית, להזנת תינוקות, וחלב אם הוא החלב המותאם באופן מיטבי לתינוקות. כהמשך ישיר לכך, ממליצה האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים על הנקה כאמצעי הבלעדי לתזונת התינוק בששת החודשים הראשונים לחייו. ההנקה מגינה על בריאות התינוק ומסייעת להתפתחות הגופנית, הרגשית והקוגניטיבית בצורה הטובה יותר.
13508 הודעות
12450 תשובות מומחה

מנהלי פורום הנקה

15/08/2001 | 10:42 | מאת: מרינה

כל הזמן מפנים את הנשים למרכז מ.מ.ש. רציתי לשאול מה זה המרכז ,איפה נמצא ,מי עובד שם, איזה מידע או שירות אפשר לקבל שם והאם זה בתשלום. ומהם שעות הקבלה? תןדה.

15/08/2001 | 17:16 | מאת: אלן שיין

היי מרינה, מ.מ.ש. זה מרכז משפחתי שכונתי, עמותה ללא כוונות רווח שהוקם בשנת 1987 לתת מענה למחסר בפעילות ייחודית וקבוצות מיפגש לאמהות אחרי לידה. המרכז משמש מקום מפגש עם פעילות מגוונת שמחולקת על פי קבוצות גיל. המרכז מציע פעילות מגיל ההריון (הכנה ללידה) ועד גיל 3. המטרה לשרת את כולם ולתת קורת גג אחד המעניק מידע עדכני אודות ההריון, הלידה, (איזה קורסים קיימים, איפה ועל ידי מי , ולפי איזו גישה)ההנקה, גידול, בריאות וחינוך תינוקות וילדים. יש מפגשים של ליגת לה לצ'ה, מרכז "מלהיב" החדש שמאפשר משפחות להגיע לקבל ייעוץ והדרכה בהנקה על ידי יועצת הנקה מוסמכת במחיר מסובסד. המקום מממן את עצמו על ידי התשלומים שבאי המקום משלמים עבור הפעילויות. אין ממון מאף גורם ציבורי, ממשלתי או פרטי כך שזה התשלום מכסה את הוצאות הבית, מנחים וכל ההוצאות מסביב העסקת עובדים ותחזוקת בית. המרכז נמצא בבית שכור בתל אביב, שיכון דן ומס. הטלפון אם תרצי לקבל פרטים נוספים ועלון מידע בדואר - טל: 2411 647 03.

14/08/2001 | 13:36 | מאת: מירית

שלום רב לפני כשלושה שבועות ילדתי את ביתי הבכורה ,והחלטתי להניק. פיטמותי שטוחות ולכן אני משתמשת בפיטמות סיליקון. ברצוני לשאול: ביתי פולטת הרבה,ולא תמיד מיד אחרי הארוחה (לפעמים אפילו שעתיים אחרי).האם זה מסוכן? בגלל פיטמות הסיליקון ,ועד שיוצא חלב היא שואבת אויר.זה מעצבן אותה וגורם לגזים. האים יש מה לעשות? לפעמים היא ישנה 4 או 5 שעות ולפעמים היא יונקת כל שעה ופחות.האים זה בסדר? בתודה מראש, האם המודאגת

14/08/2001 | 19:14 | מאת: אלן שיין

היי מירית, מזל טוב! פליטות בדרך כלל אינן מסוכנות - רק שצריכים תמיד לנסות להשגיח על התינוקת שהיא על הגב. שאיבת אוויר על ידי התינוק לפני האכלה לא הגורם העקרי לגזים. רוב התינוקות סובלים במידה זו או אחרת מגזים - במיוחד אלו שנזונים מבקבוק. (יש יותר אוויר בבקבוקים מאשר בשד. גם לתינוקות שלא מקבלים את החלב דרך פיטמת סיליקון סובלים מגזים. כדי למנוע אוויר אפשר להתפטר מפיטמות הסיליקון אם תרצי. לאחר שהתינוק יונק כמה שלוקים הפיטמה בולטת יותר ואם תורידי את פיטמת הסיליקון מיד ,יש סיכוי שהוא יצליחלתפוס את השד בצורה יעילה. כאשר יש פיטמות שטוחות רצוי ללמד את התינוק לינוק עם עימם כי כל תינוק יצליח אם זה הפיטמה היחידה שהוא מכיר. הבעייה מתעוררת בדרך כלל בבית החולים כאשר נותנים לתינוקות פיטמות מלאכותיות שבולטוב בצורה לא טבעית כך שהוא מתקשה אחר כך להסתדר עם הפיטמות שלך. התינוק יסתדר עם שעות שינה ועירנות אם ניתן לו לינוק ולישון על פי הצרכים הביולוגיים האישיים שלו. אם הוא ישן הרבה, בדרך כלל הוא ישלים את החסר. הדרך לדעת עם הכל בסדר זה שהוא רגוע או נרגע ליד השד, יש לו הרבה (המספר תלוי בגילו) 6-8 חיתולים רטובים פיפי וקאקי, ועלייה מתמדת במשקל. אם יש לך שאלות נוספות או צריכה עזרה לגבי הורדת פיטמות הסיליקון תפני ליועצת הנקה מוסמכת קרוב למקום מגוריך. לבירור פרטים תתקשרי ל- 2411 647 03.

14/08/2001 | 19:16 | מאת: יעל

מירית, לגבי הפליטות, אם אלו כמויות קטנות אני חושבת שזה לא נורא, הכי טוב זה להתייעץ עם טיפת חלב ולראות שהיא עולה יפה במשקל (תשקלי כל שבוע אם את לא רגועה). לגבי גזים את יכולה לנסות תנוחות שונות (לדוגמא, להשכיב אותה עם הבטן על הברך שלך) או לנסות גליכל שזה תכשיר נגד גזים הומאופטי (לנו זה עזר). תינוק יונק קובע את קצב האכילה שלו. זה יכול להיות כל כמה שעות או כל שעה. מה שחשוב זה אם היא רגועה, לראות שיש כמה חיתולים ביום עם שתן וצואה והעיקר לא להתייאש. בכל מקרה אל תהססי להתייעץ עם יועצת הנקה והון בהצלחה להמשך.

12/08/2001 | 20:21 | מאת: רחל

אני בהריון עם תאומים והמליצו לי לקנות כרית הנקה, הייתי בחנויות ומה שראיתי לא נראה לי מספיק גדול בשביל תינוקות, מה שהכי נראה לי זה מה שיש בחנות שילב, כרית שמתנפחת ויש סקוץ שנסגר מסביב אבל אני לא בטוחה שזה מספיק גדול כדי לתמוך 2 תינוקות בו זמנית, רציתי לדעת אם יש מקום שניתן להשיג כרית יותר גדולה? תודה רחל

12/08/2001 | 23:55 | מאת: יעל

רחל, ישנה כרית שנקראית כריתי והיא נוחה מאד גם בהריון (אם קשה לך להרדם). היא מגיעה במספר גדלים (נראה לי שהגודל הגדול יכול להספיק לתאומים). משווקת אותה תמר בשן 6317179 (03). בהצלחה.

14/08/2001 | 18:27 | מאת: אלן שיין

ניתן לנסות ולקנות את הכריתי ב-מ.מ.ש. בתל אביב - 2411 647 03. גם אם תרצי טיפים לגבי תנוחות אפשר גם לעזור לך. תוודאי שאת באה ביום שהיועצת נמצאת. יש דרכים שונות לנצל את הכריתי ועוד כריות. בהצלחה!

12/08/2001 | 17:18 | מאת: אבני

יש לנו תינוק חמוד בן חודשיים וחצי, אשר אוכל מבקבוק, חלב אם (שאיבה). הוא נולד במשקל נמוך 2.175 ולכן הוא אוכל מעט. בהיותו בן חודש וחצי-חודשיים הוא כבר הגיע לכמות יומית של 630 סמ"ק אך לאחר כמה ימים סבל מהתקפות גזים שבעקבות כך ירד לכמות יומית של 500-550 לכל היותר. האם זו תופעה מקובלת ? למרות שהוא עולה במשקל באופן עיקבי הוא עדיין לא הגיע למשקל של 4 ק"ג (3.900) האם הירידה בכמות התזונה מ-630 ל550 ואי העליה מזה כשבועיים בתזונה צריכה להדאיג אותנו למרות שהוא עולה במשקל, או להסתפק בכך שהאחות אומרת שהעליה היא נורמלית ונמצאת בממוצע המוכר ?

13/08/2001 | 20:57 | מאת: אלן שיין

היי אבני, תינוק שניזון מחלב אם בלבד נחשב כ"בסדר" כל עוד שהוא ילד רגוע, מעביר 6-8 חיתולים רטובים (פיפי/קאקי) ביממה, וכאשר יש עלייה מתמדת במשקל. הממוצע החודשית אמורה להיות מינימום כ-500 גרם כאשר ממוצע שבועית הינו בסביבות ה-120-130 גרם לשבוע. תינוק היונק מן השד יכול לאכול בין הארוחות וכאן זה שונה מתינוק שניזון מבקבוק. הכמות היומית של יונק אינו נמדד כלל. שאלה ראשונה - למה הוא לא יונק? האם לא רצוי להחזיר אותו לשד.? האם את רוצה להחזיר אותו לשד. תינוק שיונק יקבל יותר חלב מאשר אחד שהכל נמדד. משקל הלידה אינו גורם המכריע שהוא לא אוכל הרבה. יש המון תינוקות קטנים שמשיגים את עצמם ואת כל השאר ומשלימים את החסר. אבל כל עוד שאתם במעקב והוא רגוע וכן עולה, לא צריך להדאיג. אם הייתם רוצים להחזיר אותו להנקה ישירה, תתיעצו עם יועצת הנקה. לבדוק אפשרות כזאת. בהצלחה!

11/08/2001 | 22:17 | מאת: נעמי

אלן שלום, שאלתי לא ממש קשורה להנקה, אך אני מקווה שתוכלי לעזור לי. אני מקבלת תשובות שונות ומשונות לשאלות שלי, מטיפת חלב, דיאטניות וכמובן מהסביבה שחושבת שאני "לא מאכילה את הילדה כמו שצריך". בתי, בת שבעה וחצי חודשים, יונקת כמעט מלא. לפני כחודש וחצי התחלתי לתת לה ירקות. התחלתי בהדרגה ובזהירות רבה כיוון שיש אלרגיות שונות במשפחה (אפרסקים, אבק, כלבים ועוד). ניסיתי לתת לה גם פירות (תפוח, אגס, בננה), אך היא מיד ממצמצת ועושה פרצוף של גועל. האם יתכן שהיא דוחה את הפירות עקב איזושהי תגובה אלרגית? ובכלל כמה ארוחות של אוכל מוצק היא צריכה לאכול במקום הנקה? האם בקבוק של תמ"ל מדי פעם יכול גם לעורר תגובה אלרגית? תודה מראש.

13/08/2001 | 20:35 | מאת: אלן שיין

היי נעמי, א) עיקום פרצוף יכול להעיד על אי סביאות רצון כלשהוא. ב) תינוקות שאינם מוכנים/רוצים באוכל מוצק יכולים להיות רגישים למאכלים מסויימים. ככל שתנסי בשלב יותר מאוחר, לתינוקת יותר טוב. ג) תינוקות אמורים להניק או לקבל תמ"לים עד גיל שנה. בנוסף לחלב רצוי להתחיל לתת להם התנסויות עם מאכלים שונים. לא הזכרת באיזו דרך את מציעה לה את המאכלים. יש הבדל בין לתת את הכל מעוך ודחוס בתוך בקבוק או לתת חתיכות שאולי היא היתה רוצה לנסות להכניסם לפה שלה - לא בגלל הערך התזונתית אלא התנסותית. האם את מרסקת לה הכל? בדרך כלל תינוקות אמורים לקבל 5 ארוחות "טובות" ביום. לרוב זה חלב עד 6 חודשים הראשונים ובמחצית השנייה של השנה הראשונה מתחילים להעביר אותם לאוכל מוצק. לא על חשבון החלב שמספק להם את כל אבות המזון אלא כתוספת. אם התינוקת לא מראה סימנים ולא מעונינת אז היא עדיין לא מוכנה מערכתית לאכול אוכל מוצק. סימנים ראשונים שילדים מוכנים הם 1) שיניים 2) יכולת להתיישב לבד 3) יכולת להושיט יד לפה 4) עניין ורצון שום דבר לא יקרה אם את מחכה עוד שבוע, ואם לא אז עוד שבוע. בסופו של דבר אוכלים! בקבוק אחד של תמ"ל יכול להשפיע אם אכן התינוקת רגישה ואלרגית. תמ"לים מורכים מחלב פרה וגם התמ"לים המבוססים על סויה עלולים להשפיע לרעה על תינוקות רגישים. מקווה שזה יעזור לך לראות את ה"בעייה" בפורפורציה הנכונה. ההנקה מספיקה אפילו עד שנה במיוחד אצל תינוקות רגישים. זה עוזר להם לחזק את המערכת. בהצלחה!

11/08/2001 | 18:56 | מאת: אבי

שלום, אישתי מניקה בהנאה מרובה ולא רוצה לעבור לתחליפים בשלה זה שאלתי היא, האם ניתן להמשיך בהנקה גם בזמן מחלה (שפעת וירוס וכו'...)

12/08/2001 | 08:19 | מאת: נטלי

בהחלט, אפילו מומלץ ביותר! הרי מתוקף זה שאשתך מטפלת בתינוק/ת, הוא/היא כבר נחשפו למחלה. בעת ההנקה התינוק מקבל נוגדנים מהאם שיעזרו לו להתמודד עם המחלה. תהיו בריאים!

12/08/2001 | 11:46 | מאת: אלן שיין

אבי, בנוסף למה שנטלי כתבה : גם יותר קל לטפל בתינוק דרך ההנקה כאשר חולים מאשר עם בקבוקים והציוד הדרוש כי אשתך לא צריכה לקום ולהתאמץ במיוחד אלא יכולה לענות על צרכיו של התינוק אפילו מהמיטה. רפואה שלמה!

היי. דיברנו לפני כמה ימים (או שבועות?!) לגבי שתיית מים אצל תינוקות. השארתי לך הודעה שם (בעמוד 10, אם אינני טועה). אז תודה ולהשתמע.

10/08/2001 | 08:07 | מאת: איילה

אלן שלום, בתי בת שבעה וחצי חודשים, יונקת +מעט אוכל מוצק. היא עדיין מתעוררת כל 3-4 שעות בכדי לינוק גם בלילה. ניסינו לתת לה מעט מם במקום- אך היא בד"כ מסרבת. לפעמים בעל מנסה להרדים אותה בחזרה -אך בד"כ הוא ל מצליח והיא לא נרגעת בלי הנקה. (גם אם היא לא רואה או שומעת אותי) כמו כן שיטת החמש דקות לא תעבוד אצלנו. האם כדאי לנסות לתת תחליף חלב מדולל? האם מדובר בשלב התפתחותי שיחלוף? מאז שהיא נולדה לא ישנתי לילה רצוף ואני כבר די מיואשת.

10/08/2001 | 15:44 | מאת: אלן שיין

היי איילה, מאוד קשה כל הזמן להיות קשובה, מוכנה לתת את הכל, נגישה - זה סוחט אותנו! אבל כך ההורות. אין לשינה קשר ישיר עם דרך ההזנה. גם תינוקות שמקבלים בקבוקים מתעוררים בלילה ויש המון תינוקות יונקים שלא מתעוררים. הם לא מתעוררים כי הם רעבים - אולי צמאים? אולי עבר להם חלום לא נעים? אולי חם להם? קר להם? הם עדיין כה קטנים ויש עוד מזל שאפשר להרגיע אותם על ידי השד. כפי שאתם חווים, קשה יותר להרגיע בלי שד. שילד בוכה, הוא במצוקה. האם רצוי להמשיך ולתת לו להיות במצוקה? הוא אינו מסוגל עדיין להביע את רצונו. לא טוב לו. מה שהעיר אותו קרוב לוודאי זה לא רעב. אבל אם הוא כבר ער אז הוא מחפש את הבטחון שלו - זה את או בעלך, מי שמסוגל להרגיעו. זה מה שיעזור לו להרגע ולהמשיך לישון בכיף ובהנאה. לענות על צורך רגשי או ביולוגי לא בא דרך בקבוק עם תמ"ל. זה בהחלט תקופה שעוברת - מאחלת לכם הצלחה.

09/08/2001 | 17:20 | מאת: הדס

אלן שלום האם יש קשר בין התזונה שלי לבן כך שיש לתינוק שלי בן החודש גזים איומים אני יודעת שכרוב כרובית צנון צנונית גורמים לגזים. שאלתי היא האם חסה, מוצרי חלב, סויה גורמים לגזים לתינוק. תודה הדס

10/08/2001 | 01:22 | מאת: אלן שיין

היי הדס, התשובה בקצרה - לאו דווקא. דיברנו על זה לפני מספר עמודים ואם תחפשי למעלה איפה שכתוב חיפוש באתר - תמלאי "גזים" אז מנוע החיפוש יזרוק לך את כל הדיונים הקודמים לפי פורומים שונים. אולי אם תכתבי "גזים לתינוק" זה יקצר את הדרך. בהצלחה!

14/08/2001 | 10:59 | מאת: אמא

ממליצה על טיפות טבעיות שנקראות "גרייפווטר", לעידו זה מאד מאד עזר... תתנחמי בעובדה שבדיוק ב-3 חודשים (אולי טיפטיפה יותר) זה עובר לגמרי

09/08/2001 | 13:59 | מאת: מרינה

שלום! אני בשבוע 25 ,הריון ראשון. אני מתכננת להניק. הרבה בנות אמרו לי שמאוד כדאי להכין את הפיטמות להנקה כדי שלא יכאב אחרי זה ולא יהיו סדקים. רציתי לשמוע את דעתך על הנושא. מה אפשר לעשות? הבעיה היא שאני גם ככה לא ממש נהנת מהמגע של כל דבר לפטמות.(זה מפריע גם בחיי יום יום) אבל אני רוצה בכל זאת לנסות הכל כדי שהנקה תצליח. תודה מראש.

09/08/2001 | 14:26 | מאת: נטלי

אין מה להכין את הפטמות להנקה. בד"כ פצעים וסדקים בפטמות נוצרים כתוצאה מתנוחת הנקה לא נכונה. את יכולה להכין את עצמך להנקה (על מנת למנוע בעיות מאוחר יותר) ע"י פגישה עם יועצת הנקה, אפילו עוד לפני הלידה, כדי לקבל ממנה אינפורמציה, וכן ע"י קבלת תמיכה בהנקה ע"י יועצת הנקה מוסמכת בימים הראשונים שלאחר הלידה (עוד בבי"ח). כמו כן את יכולה להתקשר למרכז ממ"ש בת"א 6472411-03 ולקבל שם פרטים על מדריכות הנקה ועל קבוצות של לה-לצ'ה באזור מגורייך, כדי שתוכלי לקבל רקע על הנקה נכונה עוד לפני הלידה. תוכלי גם לקבנות את הספר החדש והמקיף של לה לצ'ה על הנקה, שיסייע לך. לדעתי גם אם הפטמות שלך מאוד רגישות, הרי שאם תתעקשי, ההנקה תצליח לך בדיוק כמו לכל אחת אחרת. המגע בפטמה בעת ההנקה הוא "אחר". בהצלחה!

10/08/2001 | 01:15 | מאת: אלן שיין

היי מרינה, זה בדיוק כמו שנטלי כתבה (תודה נטלי). אני מאחלת לך הריון קל והצלחה!

08/08/2001 | 13:12 | מאת: Sahar

בסה"ר דרושים מתנדבים. סה"ר (סיוע והקשבה ברשת) הינו פרויקט אינטרנטי חינמי שייעודו להגיש עזרה נפשית דרך האינטרנט לאנשים שנמצאים במשבר או עוברים תקופה קשה בחייהם ואף מהרהרים בהתאבדות. המתנדבים שלנו נבחרים על פי יכולת לתת אוזן קשבת לאדם אחר בצרה, השכלה ו/או ניסיון הקשורים לעזרה לזולת ושליטה בכלי התקשורת האינטרנטית. ההתנדבות נעשית מהבית. ההכשרה הקרובה שלנו נפתחת ב- 11 לאוקטובר ומועברת על ידי אנשי מקצוע ומומחים מהמובילים בארץ בתחומם. למי שמעוניין להצטרף לצוות שלנו, מוזמן לבקר באתר ולהכיר אותנו מקרוב. בברכה, צוות סהר אתר סהר http://www.sahar.org.il/ טופס הרשמה למתנדבים http://www.sahar.org.il/volunteer.asp

08/08/2001 | 20:24 | מאת: אלן שיין

לצוות סהר, כל הכבוד!! אני מבקשת שתשלחו לי את המידע אודות האתר לאי-מייל שלי ואם יש לכם פוסטר שאני אוכל לתלות במרכז - מ.מ.ש.-ת"א. אפשר לשלוח לי עם האי-מייל. בתודה, אלן שיין [email protected]

07/08/2001 | 19:06 | מאת: רחל

אני אם לתינוק בן חודש ימים ואני רק מניקה אותו אני רוצה להתחיל לשאוב פעם ביום כדי שיהיה לי בפריזר למקרה שאני יוצאת והתינוק נשאר עם אביו שאלתי היא מה כמות החלב שאמור לצאת? או מה כמות החלב שהתינוק שותה מהשד בגיל חודש המון תודה רחל

08/08/2001 | 20:21 | מאת: אלן שיין

היי רחל, חלק א) כמה צריך לצאת? זה אינדבידואלי חלק ב) כמה תינוק צריך לאכול? זה גם אינדבידואלי אבל: שאיבה "מוצלחת" תלוי במיכשור אם יש בכלל אם כי גם אפשר לשאוב ביד בצורה יעילה ביותר אם לומדים איך. יש משאבות טובות ופחות טובות. שוב, תלוי במשאבה. כמה כללים: א) לשאוב מהצד הראשון 7 דקות ומהשד השני 7 דקות. ב) לחזור לצד הראשון ולשאוב 4 דקות . כנ"ל לגבי צד השני ג) לחזור ושוב לשאוב עוד 2-3 דקות מכל צד. לשמור על הכמות בתא הקפאה. אפשר לצרף את החלב החדש משאיבה הבאה לכמות הראשונה במקפיא לאחר קירור. רצוי לשמור בהקפאה כמויות של 100 מ"ל וכמה מנות של 50 כך שאם התינוק רוצה מעבר ל100 אפשר להפשיר עוד כמות במעט זמן. לאט לאט תכירי את הצרכים של התינוק שלך.

09/08/2001 | 16:39 | מאת: רחל

נראה לי שהמצב קצת בעייתי מכיוון שבכל שאיבה יוצא לי בערך 25 מל' ואני מתארת לעצמי שזה מה שהתינוק שלי גם אוכל לארוחה דרך אגב הוא אוכל את הכמות הזאת כל שעתיים וחצי הכמויות האלה נראות לי מעטות מדי לתינוק בן חודש למרות שהוא עולה יפה במשקל בכדי לשאוב 100 מל' אני צריכה לשאוב 4 פעמים ביום האם זה הגיוני תודה מראש

06/08/2001 | 11:03 | מאת: הדס

בני בן שלושה שבועות ויונק מלא בשבוע האחרון התחילו לו גזים קשים השעות של הגזים שלו הם מ2:00 בלילה עד 7:00 בבוקר. אני ממש חסרת אונים. אני מנסה לתת לו גליכול הומהופטי אבל זה לא עוזר. איך אפשר להקל על המסכן הקטן שמתפתל וסובל. בטיפת חלב אמרו לי לשתות חליטה מבבונג שומר קימל ומליסה ושזה יעבור לתינוק בחלב שלי ויקל עליו הבעיה שיש לי הרגשה שהחליטה עושה לי גודש מה עושים??? תודה מראש הדס

07/08/2001 | 14:19 | מאת: אלן שיין

היי הדס, למיטב ידיעתי אין הוכחה מדעית על חליטה זו או אחרת. כאשר ממליצים דברים כאילו כדאי לוודא מאיפה המקור. יש סכנה פוטנציאלית אם אכן הדברים לא בדוקים ומחולקים כ"סיפורי סבתא". ומה עוד שבהחלט אפילו אם זה תכשיר הומיופטי זה עלול לגרום לתגובות לוואי. הגזים עוברים ומאוד קשה להרגיע תינוק. החשוב הוא שאת כבר מקלה עליו כי את מיניקה. אם לא החלב אם שהוא כל כך מותאם לתינוקות של בני אדם, הוא היה סובל עוד יותר כאשר התמ"ל מכביד על המערכת שלו. אם הוא נרגע בהנקה- תתני לו. מאוד יכול להיות שהוא ירצה יותר את החום הגוף שלך ולאו דווקא השד. זה עניין של ניסוי וטעייה. אני מצטערת שאין "תרופת פלא" או עיצה שפותרת את הבעייה. המערכת הקטנה שלו מסתגל לדרך האכלה החדשה וחוץ מלדאוג שהוא לא מכניס אוויר לפה שהוא יונק, אין הרבה מה לעשות. בהצלחה.

08/08/2001 | 09:02 | מאת: יעל

למה לא? יש תרופת פלא, ראי עצתי למעלה. זה עוזר כמו ששום דבר לא עוזר. וזה לא מזיק.

08/08/2001 | 09:01 | מאת: יעל

קני חבילבה יפה של שמיר (לא פטרוזיליה הכניסי למעבד מזון או למסחטת פירות קשים קבלי מעט מאוד מיץ שומר, אבל זה מספיק, 2-3 טיפות מזה לתינוק שלך, ואין גאזים --- באחריות תוכלי לשמור את שארית המיץ בבקבוקון בתוך הפריזר,

08/08/2001 | 15:42 | מאת: Lillan

שמיר זה דבר אחד ושומר דבר אחר...

05/08/2001 | 19:01 | מאת: איריס.

שלום , אני בת 25 ומתכננת להכנס להריון בקרוב ,לפני מספר שנים עברתי ניתוח הדלת חזה. אני רוצה לוותר על הנקה מאחר והבנתי כי זה יהרוס את צורת השד שהוגדל (הבנתי שלפעמים יש צורך בניתוח חוזר) . רציתי לדעת אם יש אפשרות לקבל טיפול שמונע מהשדיים לייצר חלב ,ואם כן מה התופעות לוואי שלו. מה אני בעצם מונעת מהילד שלי בכך שאני לא מניקה? מה יש בחלב שאין בתחליפים ? תודה רבה איריס

06/08/2001 | 09:59 | מאת: אלן שיין

היי איריס, לגבי "הרס" לצורת החזה כתוצאה מהנקה זאת אמונה תפלה. השינויים בחזה מתחילים בגיל ההתבגרות וזה על מנת להכין את השדיים לקראת ההולדה והנקה. הטבע לא לוקח בחשבון אם את מתכוננת להיניק או לא. אחר כך בא ההריון כאשר כל המערכת מתחילה להיבנות שוב - לקראת ההנקה. הטבע (או הק"בה לפי הנטייה שלך ושל אחרים!) לא קנו ולא הושפעו על ידי כל התעמולה של הייצרנים שחלב מלאכותי הוא כמו החלב אם - כי אין דומה לו. לעולם לא יצליחו להעתיק את החומרים ה"חיים" -נוגדנים ותחונות האנטי-בקטריולוגיות - לכן, השד מוכן לפעולה לאחר הלידה. אז אם השינויים הגדולים ביותר הם בהריון אז אין כבר מה לעשות סמוך ללידה. לגבי הניתוח - זה מאוד תלוי איך ביצעו את הניתוח. יש כמה דרכים לעשות הגדלה (החדרת סיליקון, יש אינפרא-סובממרי שזה עם חתך מתחת לשד, יש פרי-אריאולר - שהחתך הוא מסביב להילה של הפיטמה, יש טראנסאריאולר שהחתך הוא חוצה את הפיטמה וההילה.) עם הניתוח הוא בשיטה האחרונה -ההנקה כמעט ולא מתאפשרת. לגבי שאר השיטות יש כל מיני מחקרים המראים שיש עד 60% הצלחה בהנקה. תשובה לשאלה האחרונה שלך, מה הוא מפסיד - הכל. קשה לרשום כאן את כל היתרונות של החלב אם ומעבר לזה היתרונות להנקה עצמה! יש מינימום 20 יתרונות של החלב אם - שלפי מחקרים אפשר למדוד באחוזים איך זה משפיע על התינוק (ואם טוב יותר לתינוק שלך אז כמובן יותר טוב לך ולבן זוגך!) אבל אולי עוד יותר חשוב זה הקשר וכל הבסיס הרגשי והבטחון העצמי של התינוק שהוא מקבל בעד זה שיש את המגע עור לעור, יש נטיה לאם המיניקה להיות יותר קשובה לתינוק וצרכיו נענים ביתר קלות ומהירות. ההטבות האלו יותר קשים לבדוק באחוזים אך אין עוררין על העובדה שההנקה היא זכותו של התינוק וזכותה של האם. אך לאם יש את האפשרות לבחור היום - אבל לגבי התינוק זאת לא בחירה מוצקדת. כל שנה ממציאים דברים נוספים להוסיף לתמ"לים (תרכובת מזון לתינוקות) שרק מוכיח כי אין תחליף לחלב אם. דרך אגב, יש המון יתרונות לאם גם. חוץ מזה שהילד יותר רגוע, סובל פחות מאלרגיות, מחלות, ומערכת החיסונית שלו יותר חזקה להתגונן נגד מחלות אם הוא חולה - זה משפר את מצב הבריאותי שלך באופן משמעותי ביותר. מחזיר את הרחם למצב הקדם הריון, שורף יותר קלוריות, מפחית את סיכוייך לחתות בסרטן השד וסרטנים אחרים וכו'...... אבל, בכל אופן, תמיד כדאי לזכור - אפילו אם את לא מיניקה, שניתן לתת לתינוק את המקסימום לגבי מגע, חום הגוף, קרבה, אפילו לתת לו לינוק אם הוא רוצה ואין חלב כדי להרגיעו, ניתן לתת חלב מלאכותי דרך צינורית ליד השד הכל תלוי בך ובן זוגך. טוב שאת מתענינת ומקבלת מידע שיכול לעזור לך בהחלטתך! אם אוכן לעזור לך מעבר לזה, אשמח. בהצלחה!

07/08/2001 | 22:23 | מאת: איריס

תודה רבה רבה על התשובה המפורטת!!! אחריי שחיברתי את השאלה עברתי על הארכיון של הפורום ואז הבנתי עוד יותר את חשיבותה של ההנקה ,ועד כמה אמהות מתאמצות גם כשיש להן בעיות פיזיולוגיות להניק את הילד ולתת לו את המזון הטוב ביותר להתפתחותו. לא הבנתי עד כמה חשובה ההנקה גם מבחינה ריגשית ,ואחריי מחשבה אני צריכה לשקול את העניין ברצינות ולהתייעץ עם המנתח הפלסטי אם הנקה אחרי הניתוח שעשיתי בכלל אפשרית. אשמח לדעת אם היה לך ניסיון בייעוץ לנשים שעברו ניתוח ,ומה היו התוצאות שלהן בסוף. שאלה נוספת : אם באמת הניתוח גרם לי לסבול מבעיות בהנקה תקינה ,יש כדורים או תרופה שיעצרו את יצירת החלב, שכן לא יהיה אפשרי לנקז אותו? כשאומרים על אישה שעברה ניתוח שהיא לא יכולה להניק הכוונה שלא נוצר אצלה חלב או יש בעיה בפיטמה או בצינורות המעבירים את החלב? שוב תודה רבה על העזרה הלן היית לי לעזר רב!

02/08/2001 | 20:49 | מאת: רחל

שלום, אני בהריון עם תאומים, בחודש השביעי. יש לי שני ילדים אחת הנקתי 10 חודשים והשני הנקתי 1 שנה. לאחר הלידה שלהם לא היה לי הרבה חלב ואם הבת שלי בגלל שלא כל כך עלתה במשקל היייתי צריכה לתת לה תוסף להנקה, אם הבן השני איך שהוא היה סביר. רציתי לדעת אם יש איזו שהוא אוכל מסוים שיכול להגביר לי את החלב? או תזונה מיוחדת? אני בד"כ אוכלת בריא. ושותה מים. יש לי את המשאבה של "מדלה" וכשחזרתי לעבודה לאחר הולדת בני (6חודשים) שאבתי אבל זה לא הלך לי ובקושי יצא לי חלב. אני יודעת שעם לידת תאומים לפעמים הם נולדים מוקדם ואז אצתרך לישאוב. איך אוכל להגביר את כמות החלב???????? שאלה נוספת האם כדאי להניק את התאומים באותו זמן או כל אחד לחוד? חודה רחל

03/08/2001 | 00:26 | מאת: אלן שיין

היי רחל, איזה יופי שאת מחכה לתאומים! קודם כל שהכל יעבור בשלום ובקלות!! היות וההנקה היא באצם נורמה וטבעית וכל אחת יכולה לספק את צרכיו של תינוק על ידי חלב אם, לא צריכים להוסיף תוספת של תמ"ל. (תרכובת מזון לתינוקות) כאשר תינוק לא עולה במשקל זה לא סימן שההנקה או החלב אם לא בסדר. מאוד יכול להיות שהוא היה עולה הרבה שבוע לאחר מכן. הבעייה היא שרוב המטפלים מסתכלים על המשקל ולא על התינוק!! יש סימנים יותר חשובים לוודא אכן שהתינוק מקבל מספיק (רוגע, או נרגע ליד השד, חיתולים רטובים וצואה ועוד...) אבל בכל אופן קשה לשחזר וללכת אחורנית. מה שחשוב שתדעי הוא שכל אישה יכולה לייצר מספיק חלב לספק תאומים. תלוי איך מיניקות. חשוב להיניק אותם כמה שיותר סמוך ללידה. אפילו אם הם נולדים קטנים (עוד יותר חשוב שיקבלו את הקולוסטרום ולא תמ"ל) חשוב להיניק ולהחזיק אותם קרוב לגוף. אם הם מספיק "גדולים" לקבל תמ"לים אז הם מספיק "גדולים " לקבל את החלב שלך ואפילו לנסות כל פעם להיניק אותם. תינוקות מסוגלים לינוק אם הם מסוגלים למצוץ. זה לא יודעים עד שלא מנסים או בודקים אפילו על ידי הכנסת האצבע שלך לפה שלהם. מצאו שהרבה תינוקות אפילו ממשקל 1500 ק"ג עד 2000 ק"ג מסתדרים יופי עם ההנקה. מה שלא תמיד מסתדר זה הצוות של בתי היולדות עם כל הרעיון של להיניק קטנים מוקדם כאפשר. שוב, זה לא לגבי כל הפגייות אבל הרוב. אם לא יתנו לך להיניק אותם אז רצוי להתחיל לשאוב מוקדם כאפשר כדי לייצר חלב ולתת להם מהקולוסטרום שלך. תשאבי כל כמה שעות כדי להבטיח שברגע שיתנו לך להיניק אותם יהיה לך חלב. לכל אימא של תאומים העדיפויות שלה, אך ממה שאני מבינה מהבנות שעברו דרכי וגם מהספרות המקצועית כדאי להשתדל להיניק אותם יחד אם אכן שניהם ערים ולאט לאט תראי מה הכי טוב לכולם. כדאי להעזר במדריכה או יועצת הנקה אפילו לפני הלידה שתראה לך תנוחות שונות - זה מאוד יכול להועיל. לקבלת מספרי טלפון של מדריכה באזור שלך תתקשרי למ.מ.ש.-2411 647 03. בהצלחה.

01/08/2001 | 18:45 | מאת: נטע

שמי נטע ואני בשבוע 36 להריוני. בשנת 1993 עברתי ניתוח ראש במהלך כל ההריון נטלתי טגרטול CR במינון של 200X2 מ"ג , ברצוני לדעת אוכל להניק? והאם יש השפעות על התינוק? ומהן?

03/08/2001 | 00:08 | מאת: אלן שיין

היי נטע, טגרטול אושר על ידי האקדמיה האמריקאית של רופאי ילדים לשימוש על ידי נשים מיניקות. זה מופיע בספר של שנת 2000 של תומס הייל - פרופ' לפדיאטרייה בטקסס שהוא הסמכות המעודכנת לגבי שימוש בתרופות ומוציא עדכונים תקופתיים . באופן כללי, תרופות עוברות לעובר במינון יותר גדול בהריון דרך השלייה מאשר דרך חלב אם לאחר הלידה . ניתן לברר כאן לגבי שימוש בתרופות באחד המוקדים הבאים: "הריופון" - אסף הרופא - 9309 977 08 פרופ' מרלוב - בית חולים ביילינסון - 7472 937 03

31/07/2001 | 17:23 | מאת: טליה

מה הבעיתיות בפרולקטין נמוך? תודה.

31/07/2001 | 17:55 | מאת: אלן שיין

צריכים פרולקטין כדי לייצור חלב. אם אין מספיק או הורמון אחר מפריע לו לתפקד אז מאוד יכול להיות בעייה בתפוקת החלב.

31/07/2001 | 15:28 | מאת: נדין

שלום, בני בן 8 חודשים ועדיין יונק באופן חלקי לאחרונה הוא אינו עולה במשקל והסבירות היא שזה כתוצאה מאלרגיה לגלוטן, שאלתי היא אם אני אוכלת מוצרים שיש בהם גלוטן האם זה עובר לחלב.

31/07/2001 | 17:53 | מאת: אלן שיין

כן, במידה מסוימת. אבל לא נראה לי כי זו סיבה לחוסר עלייה במשקל אם אכן הוא עלה יפה עד כה.

30/07/2001 | 23:48 | מאת: גלי

שלום רב, ברצוני לשאול באשר לדעתך על ניתוח קומסטי להבלטת פטמות שקועות. הבנתי כי יש בניתוח זה סיכון לגבי יכולת ההנקה ועל כן אודה לדעתך באשר לחשיבות ההנקה - האם האפשרות שלא אוכל להניק בעתיד צריכה להשפיע על החלטתי בנוגע לביצוע הניתוח? גלי

31/07/2001 | 12:28 | מאת: אלן שיין

היי גלי, יש יותר ויותר הוכחות שתינוק שמקבל את חלב אימו סובל פחות ממחלות כרוניות, מוגן יותר בפני מחלות זיהומיות ודלקתיות, פחות חסוף לזיהומים הגורמים ותוקפים את מערכת העכול, מוריד את סיכוייו לחלות בסוכרת נעורים, מוריד את הסיכויי לחלות בסוגים מסויימים של סרטן, סובל פחות ממחלות שחיכות ילדים (דלקות אוזניים חוזרות-אוטיטס מדיה), ועוד הרבה דברים שאין לי מספיק זמן או מקום כאן לרשום את הכל. כל שנה ושנה מחפשים איך לשפר את התמ"לים (תרכובות מזון ילדים) כאשר - חבל על הזמן. כמה שישפרו אותם לעולם לא יצליחו לשכפל את החומר החי שבחלב אם. החומר הזה כולל נוגדנים שהתינוק לא מייצר עד 3 - 6 חודשים. יש הרבה יתרונות גם לאם בהנקה. ניתוח כמו שאת מתארת בהחלט יכול לפגוע ביכותך להיניק. מלבד החלב אם, יש גם להתחשב בהנקה עצמה. אי אפשר להשוות צורות האכלה השונות זה מזה. בהנקה בתינוק מקבל את הקשר עור לעור שכה חיוני להתפתחות הרגשית שלו. הוא מפתח את הביטחון העצמי דרך קשר זה. שאלה לי אליך. זה פעם הראשונה ששמעתי על ניתוח כזה. למה היית רוצה לעשות את זה? (את יכולה לענות לי ישר לאי-מייל אם את לא רוצה כאן לפרט. זה מעניין אותי [email protected] ) יש מכשיר קטן שעוזר להבליט את הפיטמות. יש גם כונכיות שניתן ללבוש בתוך החזיה שיש הצלחה בין חלק האמהות שמשתמשות בהם (לא תמיד). לפי דעתי כדאי לנסות את הדברים האלו.

01/08/2001 | 00:12 | מאת: גלי

היי אלן, אני מודה לך מכל הלב על תשובתך המפורטת. הסיבה בשלה אני מעוניינת בביצוע הניתוח הינה קוסמטית-אסתטית ותו לא. אני יכולה אף לומר שלדעתי, כמו לדעת רבים אחרים, פטמות זקורות ובולטות במידת מה זה דבר סקסי. יכול להיות שאני הולכת שבי אחרי מה שהמדיה התקשורתית ומה שהאופנה מכתיבים לנו, ובכל אופן גרמת לי לחשוב פעמיים לפני שאחליט. רב תודות, גלי

30/07/2001 | 17:34 | מאת: דוד אלון

אשתי סובלת מפרולקטין גבוה בכמות 1500 מ"ג האם מי שסובלת מפרולקטין גבוה לא יכולה להניק כי החלב שלה אינה ראויה לשתיהה (גלקטוראה)

31/07/2001 | 12:16 | מאת: אלן שיין

היי דוד, למיטב ידיעתי אילו שסובלות מפרולקטין גבוה יכולות להיניק את תינוקן. הבעייה היא שהפרולקטין נמוך. יחד עם זאת מניסיוני, אם יש עוד בעיות הורמונליות במערכת זה יכול להשפיע על יצירת החלב. אבל אם זה רק הפרולקטין הגבוה זה לא אמור להיות בעייתית. אני לא מתמצאת בעניין ההורמונים אבל אם אכן יש בעיות ביצירת החלב לאחר הלידה, יש דברים אחרים שניתן לבדוק אותם. איך אומרים- על הנייר לא צפוייה בעיה אז אשתך יכולה להיניק. אם מתעוררות קשיים אז פונים ליועצת הנקה מוסמכת לקבל הדרכה וייעוץ. בהצלחה!

29/07/2001 | 00:18 | מאת: טלי

בני בן שנה וחודשיים. הוא עדיין יונק בבוקר ובערב (בסופי שבוע גם קצת במשך היום). הוא בריא בדרך-כלל, אוכל טוב מאוד אוכל מוצק והוא מפותח יפה לגילו מבחינה מוטורית ובדיבור. הוא שוקל כעשרה קילו. בני לא הסכים מעולם למצוץ אצבע או מוצץ למרות שניסינו לתת לו מדי פעם. רק "ציצי" הוא מסכים למצוץ (או בשפה שלו "פההה" = פטמה). הוא ינק מלא עד גיל חצי שנה (רק אז התחלתי להוסיף לו פירות מרוסקים) ומעולם לא אכל תחליפי חלב. מאז גיל שלושה שבועות הוא שותה כמויות גדולות מאוד של מים. למרות שתינוק יונק לא אמור לשתות מים הוא דרש מים בתוקף החל מגיל שלושה שבועות ותוספת המים שהוא קיבל לא פגעה בהנקה בכלל. לאחרונה, עם בוא החום, הוא התחיל לשתות יותר ויותר מים. הוא שותה בדרך כלל כמות של ליטר ביום. אני לא יודעת אם זו תופעה נורמלית. אני חוששת שהשתיה המרובה תפגע בכליות שלו שעובדות "שעות נוספות". הוא גם משתין הרבה (כל שעתיים -שלוש חייבים להחליף פמפרס כי הוא לגמרי ספוג). אני לא בטוחה שזה קשור להנקה, אבל בכל-זאת, אולי מישהי יכולה לתרום מידע בנושא?!

29/07/2001 | 09:05 | מאת: אתי

גם הבת שלי שותה הרבה מים - לא כל כך הרבה כמו שלך - כ400 מ"ל. אבל בכל מקרה אני חושבת ששתיה מרובה לא יכולה להזיק - להיפך היא שוטפת ומנקה את הכליות. אני לא רופא, אבל אני יודעת שהצורך הרב לשתות אצל מבוגרים יכול להצביע על סכרת אז אולי כדאי לך להתייעץ עם רופא.

29/07/2001 | 12:15 | מאת: טלי

תודה על העצה. אפנה לרופא.

29/07/2001 | 09:48 | מאת: נטלי

הבת שלנו בת שנתיים, ינקה עד גיל שנה וחודש, והיא שותה המון המון מים ביום. למשל לפני השינה (ולאחר שאכלה ארוחת ערב כשעה לפני כן) היא מקבלת בקבוק חלב של כ-200 מ"ל, אח"כ היא שוכבת לישון עם בקבוק מים של כ-180 מ"ל, ובמרבית המקרים היא מסיימת את הבקבוק ומבקשת "עוד מים" לפני שהיא נרדמת, כלומר היא לפעמים שותה כמעט חצי ליטר רק בשעה שלפני השינה! גם במהלך היום היא שותה המון (לפעמים עוברת את הליטר וחצי ביום כולל כל המים). למזלך ולמזלנו הרגלנו אותם מגיל אפס לשתות מים ולא מיצים ממותקים... גם אותנו הטרידה כמות השתייה שלה וביקשנו מהרופא לערוך בדיקות. הרופא שלח אותנו לבדיקת שתן, כולל "אוסמולריות" של השתן (זו הבדיקה שאתם צריכים לבקש, למרות שאני לא יודעת בדיוק מה היא מודדת), והכל יצא תקין, אז נרגענו. לדעתי שווה לעשות בדיקה רק כדי להיות רגועים. אם הוא גם עושה בהתאמה הרבה שתן, והשתן שקוף או מאוד בהיר, אני מאמינה שהכל בסדר.

29/07/2001 | 12:07 | מאת: טלי

נשמע ממש כאילו את מתארת את הבן שלי. הכל זהה (לפני השינה ובמשך היום). תודה רבה על העצה אני באמת אלך לרופא. דרך אגב, אני חושבת שאולי זה משהו תורשתי כי גם אני שותה המון מים ובעיקר לפני השינה. איך זה אצלכם?

29/07/2001 | 18:47 | מאת: אלן שיין

היי טלי, אני גם חושבת שכדאי לך לפנות לרופא המטפל ליתר הבטחון. !

28/07/2001 | 00:41 | מאת: גלי

שלום רב, בתשובה קודמת את ציינת כי ניתן להכין פטמות שקועות להנקה ע"י שימוש מוקדם בקונכיות להבלטת הפטמות. שאלתי היא היכן ניתן לרכוש את הקונכיות הללו והאם יש בהן לסייע להוצאת פטמות לטווח ארוך גם לנשים שאינן בהריון? תודה מראש, גלי

28/07/2001 | 22:44 | מאת: אלן שיין

היי גלי, כונכיות ניתן להשיג ב-מ.מ.ש. - לצורך הבלטת הפיטמה כהכנה להנקה. 2411 647 03. גם אולי יש סוגים שונים ברשתות הסופרפארם או ניו-פארם. בלי הנקה לא נראה לי שזה יועיל. יש גם נשים שבמשך כל תקופה ההנקה הפיטמות לא בולטות למרות המציצה של התינוק.

27/07/2001 | 20:51 | מאת: אליס

הנני אם לתינוק בן שנה וחודשיים. מיום שילדי נולד התמדתי רק בהנקה ללא תוספת של תחליפי חלב אם. בגיל חצי שנה התחלתי לשלב מזון מוצק (פירות, ירקות ועוד). בני יונק עד היום בשעות הבוקר, בין שינה לשינה, והרבה במהלך הלילה. (לפני השינה הוא אוכל ארוחת ערב משביעה מלבד היניקה). שאלתי היא האם קיים קשר בין עצם הינקה עד גיל זה, לכך שהילד מתעורר מספר רב של פעמים במהלך הלילה, בכדי לינוק? (הוא מתעקש לצאת ממטתו, לינוק מספר דקות וחוזר להירדם.) כיצד עלי לנהוג על מנת להרגילו לישון לילה רצוף? כדאי לציין כי הילד ישן בחדרינו, וכי אינני מעוניינת בשלב זה להפסיק להניק.

28/07/2001 | 22:40 | מאת: אלן שיין

אליס, שבוע טוב לך, תינוקות לא אמורות לישון כל הלילה. זאת עובדה. הורים שיש להם ילדים שישנים כל הלילה הם בוודאי המיעוט. יחד עם זה, הסיבה שהתינוקות מתעוררים בלילה (בגיל שאת מציינת) היא לא בגלל היניקה. הסיבה היא יכול לנבוע מכמה וכמה סיבות שאינן קשורות להנקה. אך השאלה היא, איך אנו מרגיעים אותם? לפעמים זה יכול להיות טמפרטורת החדר - חם - קר? יכול להיות בגלל חלום רע - או מצחיק. יכול להיות בגלל פיפי-קאקי (אם עדיין התינוק בחיתול). הסיבות הן אותן הסיבות אצל תינוק יונק ותינוק הנזון מבקבוק. הורה שתינוקו לא יונק מוצא את הדרכים להרגיע את התינוק בלי שד, כמובן. אם הכי קל לך עם השד - אז למה לא לתת לו? אם לא טוב לך עם השד, אז תמשיכי לישון ואפשר לנסות את כשרונותיו של הבן זוג, אם ישנו. (הכוונה לבן זוג, לא לכישרון!!) זה מצריך בדק בית לבדוק איך אתם רוצים לענות על הצרכים הליליים של התינוק. אם טוב לכם עם מה שאתם עושים - תמשיכו ואם לא טוב לכם כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה לדבר על דרכים שאפשר לתכנן שינוי בהתייחסות לנושא. אם טוב לכם אך לא טוב למסובבים אבכם-זאת לא סיבה לוותר על מה שנראה לכם טבעי. הרבה משפחות "מיניקות" עוזרות לתינוקות שלהם להרדם בחזרה בכיף ובהנאה עם ההנקה.

01/08/2001 | 16:10 | מאת: ברבית

שלום אליס גם מהניסיון שלי הסיבה שתינוקות מעל גיל חצי מתעוררים בלילה זה כדי להיות עם אמא ובתנוחה שבה הוא נרדם.אצלי 3ילדים ינקו(השלישית עדיין יונקת)עד גיל 11 חודש והגדול היה מתעורר כל שעה האמצעי בקושי היה מתעורר והקטנה בינהם פעם פעמיים בלילה.אני באמת מרדימה אותה עם הציצי.

27/07/2001 | 19:40 | מאת: הדס

שלום לכולם אני אם לתינוק בן שבועיים שרק יונק שאיפתי היא להניק את התינוק מלא לפחות עד גיל שנה אני מחפשת ספר טוב בעיברית על הנקה כמו כן גם ספר על התפתחות הילד תודה מראש ושבת שלום הדס

28/07/2001 | 22:27 | מאת: אלן שיין

היי הדס, מזל טוב! הספר הכי חדיש הוא בהוצאת ליגת לה לצ'ה הנקרא "הנקה: פשוטה וטבעית" את יכולה להזמין אותו דרך מ.מ.ש - 2411 647 03 או דרך מדריכת לה לצ'ה באזור שלך. גם ב-מ.מ.ש. אפשר לברר את הפרטים. לגבי ספר על התפתחות הילד אני לא יודעת. את יכולה לשאול ב-מ.מ.ש. אולי ידעו. בהצלחה! כדאי לך ללכת לאחד הקבוצות של לה לצ'ה. שם תקבלי את מלוא הגיבוי וידע עדכני אודות ההנקה.

27/07/2001 | 00:29 | מאת: יוכי

לאלן, יש שאלות בעמוד 6 שעדיין לא נענו. אשמח אם תוכלי לענות עליהן. תודה, יוכי

27/07/2001 | 15:24 | מאת: אלן שיין

היי יוכי, את ציינת שיש רגישות במשפחה ושאת מתחילה להאכיל את התינוקת אוכל מוצק. ההמלצה היום לגבי תזונה היא לא להציע מוצרי חלב לתינוקות מתחת לגיל שנה. אז דבר הראשון שהייתי שואלת היא למה לתת פורמולה (חלב פרה וחומרים מלאכותיים) לתינוקת שלך במיוחד כאשר היא יונקת?? מאכלים אחרים יכולים להיות פחות בעייתיים מאשר פורמולה ודייסה. אני מניחה שהתינוקת בערך 7 חודשים? אם כן האם היא גם מראה סימנים שהיא רוצה אוכל מוצק? לא צריכים לרוץ לתת להם אוכל כאשר עדיין מקבלים מספיק החלב האם במיוחד במשפחה שיש היסטוריה של אלרגיות. אם אתם נזהרים עם המאכלים החדשים - נותנים פריט אחד כמובן כתוספת להנקה ומחקים כמה ימים לראות אם אין לה תגובות לא רצויות. איזה דברים לתת, אני מניחה שאתם כבר נותנים לה מרק או ירקות. בטיפת חלב אמורים לעזור לך בנושא איך לעשות את זה. בהצלחה.

26/07/2001 | 17:35 | מאת: ברבית

שלום אני אמא ל3 ילדים הארחונה היא בת 7 חודשים ואני הנקתי (וממשיכה) מינימום 10 חודשים.אני רציתי להגיד ש אני מרגישה שאמא לא מקבלת מספיק מידה בנושא ההנקה וכש כבר מקבלים אני שומעת הרבה דברים לא נכונים.אני ילדתי בםורוקה ושם גם חלק מהאחיות בסדר בתחום אבל זה לא מספיק וזה חבל כי הרבה נשים לא מניקות מחוסר ידע ולא מחוסר רצון.צריך ללמד את הרופאי ילדים בתחום גם כן.כי בעניי חבל על כל ילד שלא יונק.

27/07/2001 | 15:13 | מאת: אלן שיין

היי ברבית, כמה שאת צודקת. זה אחד הסיבות העיקריות שאימא לא מיניקה למרות כל הרצון הטוב להתחיל!! שינוי כלשהוא חייב לבוא מכל אם ואם שלא קיבלה הדרכה נאותה ושובשה לה ההנקה. עברו דרכי אלפי אמהות במשך השנים שאני עוסקת בתחום זה, וכל פעם שהתלוננו על טיפול לקוי התחננתי שיכתבו מכתב תלונה עם עותק אלי. אני יכולה לספור על יד אחד כמה מכתבים קיבלתי. אני וכל עמיתי המדריכות הנקה והיועצות הנקה עובדות שנים לנסות לעבוד בתוך המסגרות הקיימות למען שיפור המצב של ההדרכה והיכולת ליולדת לקבל הדרכה ראוייה. תחנות לבריאות המשפחה, בתי חולים וקופות חולים עדיין לא מוכנים לקבל אותנו אפילו בתור מתנדבות . הטענה היא שאנו לא אחיות. כמה מתנדבים יש בכל בתי החולים שאינם אחים או אחיות???!) בבית חולים תיס בתל אביב עובדת יועצת הנקה בחצי משרה. ומה עם כל שאר היולדות שלא זוכות לראות אותה? האחיות שנמצאות בבתי חולים ותחנות בריאות המשפחה לא למדו אפילו שעה בצורה פורמלית על הנקה בבית ספר לסעוד ולא אחרי הלימודים אם לא בכוחות עצמה. איתן הסליחה למעטות שכן באות להשתלמויות שלנו, והן גם מסכימות שיש מצב עגום בנושא. בשנים האחרונות משרד הבריאות העסיק יועצות הנקה מוסמכות שהעבירו קורסים של 30 שעות למספר קטן יחסית של אחיות. וכל השאר? איך זה יכול להיות שאחיות שאין להם שום מושג על הנקה מדריכות אותך ואת שאר האמהות? לפי דעתי זה פשוט שערעוריה. זה סיפור מאוד מורכב והיום כאשר יש יותר מודעות אז גם יעבירו חוקים בכנסת לגבי הגבלת פעולת חברות מסחריות בתוך הממסד הרפואי שלנו שזה גם יעזור. כל אחת מאיתנו עובדת בדרך שלה - חלק עם אמהות, חלק עם קבוצות של רופאים, חלק בפוליטיקה. אנחנו מעט, 40 מדריכות ליגת לה לצ'ה, 23 יועצות הנקה מוסמכות, מדריכות מתנדבות ואחרות, ורובנו לא בעלי כוח השפעה. לפי דעתי אם כל האמהות היו מתנגדות לטיפול שקיבלו ודורשות תנאים יותר טובים אז המוסדות הבריאותיים לא היו ממשיכים להשלות את עצמם שהכל בסדר. צריכים יותר כוח וקולות. לממסד נמאס לשמוע רק מאיתנו שהמצב מצריך שינוי בתפיסה ותפנית חדשה בתוך המסגרות הציבוריים וממשלתיים. השינוי חייב לבוא מהציבור! ואנחנו ממשיכות עם רבבות הקשרים שיש לנו בתוך הממסד ומחוצה לו.

27/07/2001 | 17:07 | מאת: בילבי

לברבית ולאלן... ברבית, מאד מזדהה עם מה שכתבת. הבורות וחוסר הידע שאני רואה הן בקופת החולים והן בטיפת חלב הם פשוט מעוררי בושה וכלימה! גם בבתי חולים, האחיות אומרות לא להניק בלילה או לתת מים לפני השינה, ועוד כל מיני המצאות וחידושים שאין להם שום קשר למציאות. ליבי ליבי עם הנשים שלא מחוברות לאינטרנט ולמקורות מידע יותר מהימנים, הן פשוט נופלות בפח הבורות שיש במערכת הבריאות. אין לי מושג איך משנים ומאיפה מתחילים, אני חושבת שככל שנשים ידעו יותר על הנקה ממקורות מוסמכים, יהיה להן את האומץ להתייצב מול אחיות/רופאים/יועצי אחיתופל למיניהם ולהגיד "לא, זה לא נכון!!!" מבלי לפחד. אגב, גם רשתות לצינוקות כמו שילב ורב-קט, מוסרות מידע לא נכון לגבי הנקה בקטלוגים שלהם, הכל בכדי למכור עוד בקבוק, עוד מוצץ ועוד פורמולה.

28/07/2001 | 09:20 | מאת: ברבית

שמחתי לקבל את התשובות.אני כבר כתבתי למשרד הבריאות בלי תשובות בנושא פירסומים של חברות "תחליפי חלב אם"(כאילו ש יש דבר כזה)כי אני ודעת ש האירגון הלאומי לבריאות מתנגד לזה.אני מנסה לעזור לאמאות שבסביבה שלי עם ההנקה למרות ש אין לי שום "סמכות".יש לי חומר רב בבית כי אמא שלי תזונאית שמתמחה ב גילאים קטנים ודודה שמנהלת אירגון הנקה בבלגיה.אני ודעת ש עזרתי ל3 בחורות למרות ה שטויות ש הרופא ילדים שלנו מדבר.הוא טוב בתחום הרפואה אפילו מצוין אבל אין לו מוסג אפילו הכי קטן בתחום התזונה ובטח שלא בתחום ההנקה.הוא אפילו המליץ לי לעשות דיאטה לבן הגדול שלי כש הוא ינק מלא כי הוא באמת היה גדול אבל דיאטת הנקה!!!!!!אני פה בקיבוץ צריכה להתמודד מול אמונות שלא תאמינו:חלב לא מםפיק טוב הילד רעב גם עם כש את מציאה לו אוכל הוא לא רוצה ממש דברים מוזרים.גם המטפלות מתנהגות שונה עם אמא שמניקה והתינוק שלה.פתאום לא יודעים מה לעשות עם תינוק שבוכה כי הוא יונק למרות שהאמא אמרה ש הוא לא רעב.גם בבית החולים סירבתי לתת את הילדה שלי לתינוקיה כי נותנים להם לבכות כאשר זה הזמן להניק אותם הרבה וצחקו עלי(היא בכתה בהריסה שלה וכל הבנות בחדר ישנו אז הסתובבתי איתה כל הלילה.בקיצור יש לנו הרבה עבודה בתחום אני מנסה לתרום את חלקי הקטן.

29/07/2001 | 08:55 | מאת: אילת

רציתי להעיר שלא כל בתי החולים כל כך "רעים" - אני ילדתי בשערי צדק בירושלים, והיו שם מדריכות הנקה של "לה לצ'ה" - כל יום חצי יום. לי היה נורא קשה בהתחלה כי הייתי אחרי ניתוח קיסרי - וניגשו אלי כל יום מדריכות לעזור עד שהסתדרתי. בנוסף גם האחיות של הבית חולים שיתפו פעולה ועזרו בטכניקות הנקה. בבית חולים זה מונהגת שיטה שמי שרוצה רק להניק שמה פתק על העריסה - וכשהתינוק מתעורר בלילה באים לקרוא לה - ההנקה בלילה מתאפשרת רק ב3- חדרי הנקה מיוחדים עם כורסאות וכריות נוחות במיוחד על מנת לא להפריע ליולדות אחרות - במהלך היום ניתן להניק בחדרי הנקה או בחדר. בזכות העזרה הרבה שקיבלתי אני מניקה את בתי עד היום - מעל 7 חודשים.

26/07/2001 | 10:53 | מאת: נטלי

לרגל שבוע ההנקה העולמי סניף לה לצ'ה פתח-תקווה מארגן דוכן הדרכה היום בקניון כיכר העיר ברח' שפיגל 3, בין השעות 9.30 ל 12.30 ו 16.00 ל- 19.00. באנה בהמוניכן לשאול ולתמוך.

נטלי, לא ציינת תאריך

25/07/2001 | 13:32 | מאת: נעמה

הלן שלום, קראתי את כל תשובותיך לשואלות הקודמות בנושא הנקה ועבודה ובכל זאת נותרתי ללא מענה. בתי בת 7 וחצי חודשים. עד גיל ארבעה וחצי הנקתי אותה הנקה מלאה, וזאת למרות שלא היה לי מספיק חלב - וכל הרעיונות כיצד להגבירו (בירה שחורה, מנוחה, הנקה בתדירות גבוהה) לא עזרו, בתי היתה יונקת מרוקנת את השדיים ובוכה בעצבים שנגמר. מצד שני היא לא היתה מוכנה לאכול שום תחליף חלב (מוכנה לשתות חלב שאוב שלי מבקבוק אך לא תחליפים). לאור זאת התחלתי לתת לה בהדרגה מזון אחר - פירות וירקות - בהתחלה היא סירבה, אז עזבתי את זה והתחלתי שוב אחרי שבועיים (בגיל 5 חודשים). כאשר היתה בת 5 וחצי חודשים נאלצתי לחזור לעבודה והיום היא עם סבתא. כיום היא יונקת שד אחד בבוקר ואחד אני שואבת לצהריים. ב11 היא אוכלת פירות בצהריים שותה את מה ששאבתי בבוקר ואח"כ אוכלת ירקות וכשאני סוף סוף חוזרת מהעבודה אנחנו חוזרים להנקה. בהתחלה לא נהגתי לשאוב במהלך שעות העבודה כי כאמור אני לא סובלת מגודש (וגם לא סבלתי אף פעם) - להיפך תמיד חסר. אך זה גרם לכך שהחלב כמעט ונעלם כשרציתי להניק - ולכן כיום אני גם שואבת במהלך העבודה. אני חייבת לציין כי הכמות שאני מצליחה לשאוב היא מועטה ביותר בבוקר כשאני קמה מהשינה אחרי שאני מניקה את בתי מצד אחד והיא שבעה (וזו הפעם היחידה ביום שזה קורה) - אני מצליחה לשאוב 100 מ"ל מהצד השני וכן שאריות מהצד בו ינקה. בעבודה אני מצליחה לשאוב 90 משני הצדדים יחד. וכשאני מניקה אותה בערב - היא גומרת לינוק אני מוסיפה לה את מה ששאבתי בעבודה - וזה לא מספיק לה והיא בוכה ומתרגזת שזה נגמר ולא מוכנה ללכת לישון. עלי לציין שהבכי קצר - והיא נרגעת אך מצד שני היא לא נרדמת והיא מנג'סת לפעמים עד אחת עשרה בלילה כשאני מנסה לתת לה כל פעם עוד קצת ממה שנוסף בשד - בסוף היא מתייאשת ונרדמת עד הבוקר. אני חייבת לציין שהשד תמיד מרגיש ריק, למרות חוסר שביעות רצונה היא עולה במשקלה יפה (למרות שהיא קטנה על אחוזון 10%). לאחר כל הסיפור הארוך הזה - איך גורמים לכך שתנובת החלב תעלה. נעמה

25/07/2001 | 20:57 | מאת: אלן שיין

היי נעמה, זה באמת סיפור בהמשכים!! קשה דרך האינטרנט לנחש מה היה ואיך, וכמובן ברגע שיש בעיות תפוקה תמיד כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה. רמזת שהתייעצת עם מישהוא אבל בירה שחורה זה לא אחד הדברים שמגבירים את כמות החלב כך שספק אני שהתייעצת עם מדריכה או יועצת הנקה מוסמכת. כאשר אם חוזרת לעבודה, רצוי להמשיך ולשאוב בתדירות המתאימה לתדירות הקודמת של ההנקות לפני שעזבת את הבית לעבוד. רצוי גם להתחיל את ההכנות לקראת חזרת לעבודה כמה שבועות קודם כדי לדאוג לשאוב ללא לחץ של הרגע האחרון ולצבור חלב במקפיא. זה גם לגבי נשים שלא מרגישות שיש גודש. אם רוצים לשמור על התפוקה הקיימת (שנראה שסיפק אותה למרות תחושתך שלא היה לך , כי בסופו של דבר היא עלתה במשקל) חייבים לגרות את היצירה באותה תדירות. ברגע שמתחילים לתת לתינוקות אוכל מוצק מתחיל תהליך ה"גמילה" כי כמה שהיא אוכלת לא מן השד, פחות את מייצרת. תהגביר את התפוקה מומלץ לשאוב או להיניק יותר. זה הדבר היחיד שלפי ממצאים מדעיים מגביר את כמות החלב. כל שאר התכשירים (חילבה, שמעתי גם תה שומר, ) עוזרים או שלא אבל לא על פי הוכחה מדעית אלא מניסיון של אנשים. מקווה שזה עוזר לך בקצת. שוב, זה לא במקום ייעוץ פרטני. כמובן כאן אי אפשר להיכנס יותר מידי לעניין. יש אצלנו ב-מ.מ.ש. מפגש של ליגת לה לצ'ה ביום ה' ה-9 אוגוסט בנושא "תזונה וגמילה" בשעה 19:45. רצוי להשתתף. טל: 2411 647 03 יש להם גם מספרי טל. של מדריכות במקומות אחרים. בהצלחה!

25/07/2001 | 07:16 | מאת: אורית

בוקר טוב גב' אלן שיין ברצוני לדעת אם אני חייבת לשאוב חלב על מנת להאכיל את התינוקת שלי ( בת 7 שבועות) בהעדרי , האם זה לא מזיק בצורה כלשהיא לייצור החלב או לחזה שלי ואם אפשר האם משאב ידני של אבנת הוא טוב לצורך זה או שיש המלצה למשאב אחר הקרוב לפעולת יניקת התינוק. בתודה מראש, אורית

25/07/2001 | 20:24 | מאת: אלן שיין

היי אורית, לא כל כך הבנתי את השאלה שלך. האם זה מזיק לשאוב? לא, אם את חוזרת לעבודה ולא שואבת זה יכול לגרום לגודש או הפחתת כמות החלב. שאיבה כאשר את לא בבית היא במקום יניקה ועוזרת להגביר את התפוקה או לפחות לשמור על התפוקה כדי שתוכלי לתת לתינוק חלב אם שאת לא נמצאת. אפשר לשאוב עם כל מכשיר ויש נשים שאפילו שואבות בלי מכשור כלשהוא. הכל עניין של מיומנות. כל משאבה פועלת השאלה מה הכי מוצלח ונוח לך. כמובן שיש יתרונות על המשאבות החשמליות לעומת הידניות מבחינת הזמן בדרך כלל. אבל אם את לא ממהרת זה לא משנה. מקווה שזה עוזר לך.

24/07/2001 | 21:50 | מאת: איריס

אני שואבת חלב אם במשיבה חשמלית וכעת ביומיים האחרונים סובלת מכאבים עזים רק בשד הימני .כאבים אלו מלווים בתחושות של חולשה,צמרמורות,וכאב חד בעת הרמת יד.מה ניתן לעשות?האים להמשיך בשאיבת החלב?

24/07/2001 | 23:50 | מאת: אלן שיין

היי איריס, בן כמה התינוק? האם את גם מיניקה וגם שואבת? האם את בבית או שואבת כי חזרת לעבודה? בלי התמונה השלמה קשה לי לענות לך עם הצעות מעשיות.

24/07/2001 | 20:57 | מאת: איילת ש'

לכבוד מנהלת הפורום: יש לי ילד בן חודש ימים כשיצאנו מבית החולים לא היה לו צהבת. ביום (23.7.01) נעשתה בדיקת דם המראה כי יש לו צהבת ברמת 10.7 והיום (24.7.01) רופאת ילדים ביקשה להפסיק את ההנקה לשבוע ימים ולחזור שוב להניק לאחר שנעשה בדיקת דם חוזרת לברר מה רמת הצהבת אני פוחדת להפסיק להניק מכיון שאם אפסיק להניק הילד לא ירצה אח"כ לחזור להנקה סדירה אם בכלל ואני לא יודעת מה לעשות האם יש טיפול נוסף לצהבת ברמה זו חוץ מלהפסיק ההנקה. או האם עלי לקחת אותו מיד לבית חולים.

24/07/2001 | 23:45 | מאת: אלן שיין

איילת, שלום לך, השאלה הראשונה שיש לי היא למה עשו לתינוק "הבריא" שלך בדיקת דם? היו לו סימפטומים שמשהוא לא תקין? לפי אנשי מקצוע רפואיים שהם מומחים בתחום ההנקה, כמעט ואין סיבה להפסיק את ההנקה. אם יש לו בילירובין גבוה (גם פה צריכים לבדוק אם הרמה שיש לו מצדיק התערבות בכלל. לפי ספרות מקצועית רפואית עדכני* הרמה מעל 25 מצריך שינוי בכלכלת התינוק. יש כמה סיבות לצהבת בגיל הזה. חלק מהסיבות אינן קשורות לחלב אם. ואם הדיאגנוזה היא הסיבות האחרות אז ברור שיש יתרון מוגבר וערך עליון להנקה וחלב אם. אם ממליצים על הפסקת הנקה (וכאן הייתי פונה לרופא המתמצא בתחום ההנקה לקבל דעה נוספת) אז מספיק 48 שעות כדי לראות אם יש ירידה ברמת הצהבת. גם לא צריכים לתת בקבוקים אם את מפחדת משיבושים והעדפת בקבוקים. כדאי לך להתייעץ עם יועצת הנקה אם אכן זה יקרה. אבל קודם תפני לאחד הרופאים שהם גם מומחים לפי אזור המגוריך. מרכז צפון: ד"ר מירה לייבוביץ - מרכז רפואי להנקה - 8256 885 09 ירושלים; ד"ר דינה צימרמן - המרכז להנקה -ירושלים - 9578 537 02 או ביפר 414141 705 1 מנוי 33595 בהצלחה references: Dr. Jack Newman: The Ultimate Breastfeeding Book of Answers Breastfeeding the Newborn: Marie Biancuzzo, RN' IBCLC Breastfeeding and Human Lactation: Jan Riordan and Kathleen Auerbach

24/07/2001 | 11:05 | מאת: נחמה

בוקר טוב! אני נמצאת בשבוע 25 להריוני השני. בהריון הראשון לפני 5 שנים, לצערי הרב, לא הנקתי בגלל בעיה של פטמות שקועות. בתחילה שאבתי חלב (לא היתה בעיה של מחסור בחלב), אך התייאשתי דיי מהר מפאת הזמן שהדבר לוקח והכאב הרב שנגרם לי כתוצאה מכך. האם יש משהו לעשות כדי לטפל בפטמות השקועות כבר עכשיו, טרם לידתי השניה בכדי שאוכל להניק בצורה רגילה? תודה על תשומת הלב נחמה

24/07/2001 | 12:34 | מאת: אלן שיין

היי נחמה, הפיטמה היא משמשת סימן דרך לתינוק איפה לתפוס את השד. אם אכן היא שטוחה או שקועה, אליך לכוון אותו אל המקום ואם הוא לא יקבל שום פיטמה אחרת, להשוות את זה לשלך, הוא יסתדר. הבעייה היא לא באנטומיה שלך אלא בחוסר העזרה בבית היולדות כאשר נותנים לתינוקות בקבוקים, מוצצים ללא ידיעתך. זה משבש את יכולתו ורצונו להשתדל עם הציוד שיש לו (השד שלך). ניתן להשתמש בקונכיות המבליטות את הפיטמה בתוך החזייה במשך השליש האחרון של ההריון. יש כל מיני פטנטים שעלולים לעזור - אך הכלי הכי חשוב שהידע. תדעי שאת יכולה להיניק. אם את מתקשה תפני ליועצת הנקה מוסמכת (לא כל אחות בבית יולדות - כי יש יועצת הנקה מוסמכת אך ורק בבית חולים ליס בתל אביב. ) כדאי מאוד להתייעץ לגבי דרכים להציע את השד ותנוחות טובות עוד טרם לידה. לקבל מידע אודות יועצות באזור שלך: טל: 2411 647 03. בהצלחה.

22/07/2001 | 23:11 | מאת: יהודית

האם ידוע לך על תופעה שבה חלב הזורם מהשד בתחילת ההנקה יכול להיות קרוש? מדובר כנראה בבעיה משפחתית.ידוע לי שיכולה להיות בעיה בקרישת הדם אך האם יכול להיות לזה קשר גם להנקה?

22/07/2001 | 23:57 | מאת: אלן שיין

היי יהודית, לא מוכרת לי תופעה כזאת.

אלן שלום, הנקתי את בתי באופן מלא עד גיל חמישה חודשים. השבוע חזרתי לעבודה והשארתי לה חלב שאוב. מכיוון שלא הצלחתי לשאוב כמויות גדולות נאלצתי להסמיך לה את החלב במעט דיסת קורנפלור על מנת שגם כמות קטנה תשביע אותה. חמישה ימים זה עבד טוב ופתאום היא לא רוצה לינוק יותר. היא נאבקת לא לקחת את הפטמה וכשאני מצליחה בסוף להכניס לה את הפטמה היא יונקת אבל מעט (לא משנה באיזו תנוחה). כך היה כל סוף השבוע (היא לא אכלה מבקבוק אלא הנקה בלבד). לפעמים היא עיפה מכדי להאבק בי ואז יונקת רגיל. אני די מיואשת כי כך היה גם עם בתי השניה ואני מאד רוצה להמשיך עם ההנקה. מצד שני אני לא רוצה להפוך את ההנקה למאבק כוחות. בתודה מראש.

היי יעל, האם נראה לך שהיא מעדיפה את הבקבוק? יש הרבה תינוקות שברגע שלומדים שיטת מציצה אחרת (קלה יותר) לא רוצים להתאמץ ליד השד. בחוסר ברירה, כי לא נתת לה אפשרות אחרת )היא הסכימה לינוק. אבל מאוד יכול להיות ששוב לאחר בקבוקים היא תלחם בך. אם כך נראה לך, אז אולי כדאי שמי שנותן לה את האוכל צריך ללמוד איך להאכיל עם כף, או ספל קטן. בגיל הזה קשה לדמיין שהיא תסכים למזרק אבל אפשר לנסות. אם לא נראה לך אחד השיטות האלו אז במשך הזמן עלול ההנקה להסתיים. חבל, כי עוד מעט אפשר להתחיל איתה מאכלים שהם אינם חלב - ממילא אנו מתחילים מגיל חצי שנה. אולי עדיף להקדים בקצת (אם היא מראה סימנים שאפשר (רצון, מתחילה להתיישב,) ולהמשיך להיניק. תתקשרי למדריכת לה לצ'ה או יועצת הנקה לדבר על זה. אולי זה יעזור לך לחשוב על הפתרון המתאים. בהצלחה.

תודה אלן, היום היא הסכימה לינוק קצת יותר בקלות (אחרי כל הסוף שבוע). נעדרתי ל-6 שעות ובזמן הזה היא אכלה רק בקבוק אחד. בשאר הזמן היא אכלה מעט תפוח מרוסק עם כפית. כמו כן לקחתי אותה לרופא כדי לוודא שהיא לא חולה אבל בינתיים הוא לא מצא כלום. ננסה מחר האכלה עם כף או כוס ואולי זה ישנה משהו. בכל אופן תודה.

21/07/2001 | 22:52 | מאת: אושרת

שלום אלן : במשך ארבעה וחצי חודשים הנקתי את תינוקתי החביבה באופן מלא. בנקודה זו נאלצתי לשוב לעבודתי (החביבה גם כן ) , ואי לכך התחלתי להניק רק בערב (פעם או לעיתים פעמיים) בשובי מהעבודה . עבר מאז חודש, ואני מבחינה שהחלב מתמעט והולך, ואף לא מספיק לארוחה אחת. אחוזת פאניקה, הגברתי את הביקוש בסוף שבוע וגרמתי לחלב להתרבות במקצת. שאלתי היא : אם אמשיך להניק רק בערב באופן קבוע, המינון יישמר ולא ייעלם ? (שמעתי שכשמיניקים בוקר וערב, ניתן להמשיך כך זמן רב) ואם לא ניתן להמשיך כך, האם עליי להעיר אותה בבקר כדי להניק ? תודה

22/07/2001 | 10:40 | מאת: נטלי

איך את מבחינה שהחלב מתמעט? האם בכך שהחזה ריק יותר? אם זו הסיבה, דעי לך שעם הזמן הגוף מתרגל להנקה ואינו שומר מאגרים בחזה כמו בעבר. החלב נוצר עם תחילת פעולת היניקה מצד בתך, ואין לה כל בעייה לקבל מספיק חלב אפילו אם זו רק פעם אחת ביום. אם התמעטות החלב מתבטאת בכך שבתך רעבה מוקדם יותר, ייתכן שזה משום שחלב האם מתעכל הרבה יותר מהר מהתחליף. בכל אופן, היות ובבוקר יש כמות חלב הגדולה ביותר, הייתי ממליצה לך להניק גם בבוקר (או בשעות הקטנות של הבוקר - בלילה), או לכל הפחות לשאוב לפני יצאתך לעבודה וכך בתך תוכל לקבל חלב אם נוסף.

22/07/2001 | 14:35 | מאת: אלן שיין

בלי התשובות ששאלה נטלי קשה לייעץ לך, אושרת. אם תעני אז נשמח להתייחס לזה. התשובה באופן כללי לשאלתך היא, כן הגוף מסתגל ואפשר להיניק כמה פעמים בערב. אבל גם תלוי כמה שהתינוקת רוצה להיניק בערב. אולי היא יונקת פחות כי היא לא זקוקה להרבה (מספיק לה מהחלב המלאכותי שמסביע ליותר שעות). אם היא יונקת פחות את מייצרת פחות.

23/07/2001 | 21:55 | מאת: תמר

הערה נוספת על הנ"ל: אם את חוזרת מהעבודה עייפה, יכול להיות שהחלב יתמעט מעייפות, וכשאת נחה יותר או אוכלת טוב יותר - הכמות הרגילה תחזור.

21/07/2001 | 14:44 | מאת: הדס

אלן שלום הומלץ לי להמשיך לקחת את הויטמינים שלקחתי בהיריון גם בזמן ההנקה אני לוקחת ברזל של GNC ואת הפורמולה שלהם לנשים בהיריון ומניקות "פרנטל" רציתי לדעת האם באמת כדאי להמשיך לקחת אותם ואם לא אז איזה ויטמינים או תוספי מזון מומלץ לקחת בהנקה. תודה מראש הדס

22/07/2001 | 10:36 | מאת: נטלי

מומלץ להמשיך לקחת את הברסל לפחות עד 6 שבועות לאחר הלידה. את הפרנטל כדאי להמשיך לקחת כל עוד הנך מניקה.

22/07/2001 | 14:28 | מאת: אלן שיין

הדס, אם לקחת ברזל בהריון בגלל מחסור אז רצוי להמשיך. לגבי ויטמינים, אני לא רואה בעייה לקחת אבל עדיף לאכול כמה שיותר תפריט מאוזן. אין כמו לקבל את הויטמינים בצורה טבעית. זה טוב לעכשיו וגם טוב בהמשך כאשר את מתחילה לתת אוכל מוצק לתינוק. כך שכדאי להתעניין בתזונה בריאה.

21/07/2001 | 14:31 | מאת: הדס

התינוק שלי בן 11 יום ואני מניקה אותו ללא תוספות ומים. 1. רציתי לדעת כמה יציאות צריכות להיות לתינוק שרק יונק, התינוק שלי עושה קקי בממוצע ארבע חמש פעמים ביום האם זה נורמלי? 2. מה עושים עם גיהוקים? לפעמים אחרי הנקה הוא יכול לגהק אפילו 20 דקות. מחכה לתשובות המון תודה הדס

21/07/2001 | 22:44 | מאת: יעל

הדס, לתינוק שרק יונק יכולה להיות יציאה פעם בחמישה ימים או כמה יציאות ביום. לבתי שהיא בת חמישה חודשים יש עדיין כחמש ולפעמים גם שש יציאות ביום בדר"כ רכות מאד, כך שזה נורמלי. אני לא חושבת שיש מה לעשות עם גיהוקים מעבר אולי לשינוי תנוחה של הילד או טפיחה קלה על גבו. הגיהוקים עוברים מעצמם. בהצלחה.

22/07/2001 | 10:35 | מאת: נטלי

נורמלי שיותר שיהיו לתינוק יונק אפילו יותר יציאות ביום. בגיל חודשיים בערך כמות היציאות עשויה לרדת (אפילו עד יציאה אחת בשבוע! וגם זה נורמלי לחלוטין). הגיהוקים מפאיעים לנו יותר מאשר לו. פשוט הניחי לו לגהק עד שזה יעבור. אין מה לעשות וזה גם לא מזיק בכלל. הנקה נעימה.

22/07/2001 | 14:23 | מאת: אלן שיין

היי הדס, אכן נכון מה שהבנות כתבו. לגבי הגיהוקים יותר מהתנוחה גם יכול להיות איך שאת מציעה לתינוק את השד. אם את שומעת רשרושים בזמן ההנקה זה אחד הסימנים שניתן לשפר את האחיזה בו. אם הכל הולך שקט (מלבד הבליעות שלו) אז הגיהוקים הם חלק מעסקת החבילה שבא דווקא עם החמוד שלך. וזה יעבור עם הזמן.

24/07/2001 | 21:19 | מאת: הדס

תודה רבה לכולכן

26/07/2001 | 21:13 | מאת: מרי

שלום לכן אני מניקה כבר שמונה חודשים ומבקשת לדעת כיצד גומלים את התינוק מהנקה?

27/07/2001 | 15:31 | מאת: אלן שיין

היי מירי, שאלה די מורכבת בישביל הפורום הזה. יש מפגש של ליגת לה לצ'ה ביום ה' 9 אוגוסט בדיוק בנושא "תזונה וגמילה". שם תשמעי את הכל. טל: לפרטים 2411 647 03. שם יש מידע על עוד קבוצות אם את לא תל אביבית. כדאי לך! כמה טיפים. לעשות את זה בהדרגה. לא למהר. ברגע שהתינוק מתחיל עם אוכל מוצק, פחות הוא יינק באופן טבעי. הדרך הכי מומלצת היא לתת לזה לקראות. האורל הוא תוסף להנקה. שלאט לאט הוא מקבל פחות חלב. ובסופו של דבר (אחרי שנה ועד כמה שתרצו בכך) מורידים את ההנקות כארוחות ושומרים על ההנקות החשובות לאחרונות להורידן. בהצלחה!

21/07/2001 | 10:39 | מאת: יהודית

רציתי לדעת אם מוכרת לך הבעיה של קרישת יתר בחלב אם? האם ניתן לטפל בבעיה?האם יש לך חומר עיוני בנושא? אודה לך על תשובתך.יהודית

22/07/2001 | 14:19 | מאת: אלן שיין

לא מוכר לי המושג הזה. למה את מתכוונת.?

21/07/2001 | 08:13 | מאת: טליה

בוקר טוב, ילדתי לפני חודש וחצי ומאז אני מניקה באופן מלא, להפתעתי השבוע קיבלתי מחזור, למרות שנאמר לי שכשמניקים המחזור מתאחר, רציתי לדעת אם זאת תופעה נורמלית? שאלה נוספת שמדאיגה אותי יותר - גיליתי הבוקר שהצואה של התינוק יש בה גם כן מעט הפרשה דמית - מה זה אומר - להפסיק להניק? אנא עזרתך בדחיפות תודה - טליה

22/07/2001 | 14:17 | מאת: אלן שיין

היי טליה, 1) בדרך כלל המחזור באמת נדחה על ידי פרולקטין גבוה בתקופת ההנקה. השאלה היא, כמה את מיניקה? אם את מיניקה מלא מלא (בלי מים, תה, מוצץ, תוספת חלב מלאהותי מידי פעם אז הסיכוי שהוסת מתאחר הוא יותר. אין שום בעייה אם אכן קיבלת. אפשר להיניק עד מתי שתרצי אך על תסמכי על "הנקה" כאמצעי מניעה כבר!! 2) לבגי דם בצואה - שווה בדיקה אצל רופא הילדים המטפל. איך שלא יהיה - אם יש משהוא לא בסדר תמיד רצוי להיניק בכל מקרה (כמעט) . תינוקות אם הם חולים (ואני לא רומזת שהתינוק חולה) חייבים את ההגנה של החלב אם והקלות יתר בעכול של חלב אם לעומת חלב מלאכותי. מגיעה לתינוק להמשיך לקבל את הנוגדנים העוזרים לו להלחם נגד נגיפין ומחלות. תהיו בריאים.

23/07/2001 | 22:03 | מאת: תמר

אצלי, אחרי כל אחת משלושת הלידות שעברתי, קיבלתי כחודש וחצי לאחר הלידה. נראה לי שזה לא וסת "רגילה" - זאת אומרת, שלא היה ביוץ. לאחר מכן לא קיבלתי. ואני רוצה גם לציין שאחרי הלידה הראשונה לא מנעתי הריון בזמן ההנקה, ובכל זאת לא הריתי עד לאחר שסיימתי להניק לגמרי, וקיבלתי וסת פעם אחת. בכל מקרה - מקובל לומר שהנקה לא מונעת הריון, ואצל אחוז לא נמוך של נשים יש גם וסת בזמן ההנקה. אם אכן את נמצאת באחוזים האלו, כדאי לדעת שבזמן וסת החלב יכול לשנות את הטעם, ולפעמים התינוק לא כ"כ אוהב את הטעם הזה.

20/07/2001 | 16:33 | מאת: מרב

היי אלן, בני כבר בן 3 וחצי חודשים ואני מנסה לשלב תחליפי חלב (עד עכשיו יונק-הנקה מלאה) ניסיתי את כל סוגי התחליפים ואת כל סוגי הפטמות. הוא לא מוכן לאכול. חלב שאוב בבקבוק היה אוכל אבל עכשיו כבר לא מוכן גם את זה. (אחרי שעשינו הפוגה של 8 ימים בנסיונות הגמילה - היום אוכל קצת חלב שאוב אבל בכללי הוא "צם" עד שאני מניקה...) מה עושים ? דרך אגב, מדובר בתינוק אכלן וגדול (9 ק"ג) תודה מרב

20/07/2001 | 16:56 | מאת: אלן שיין

היי מרב, ביקשתי מרותי מהאתר ליידה לשלוח לך הודעה איפה למצוא את התשובה לשאלתך בפורום LEIDA. מקווה שהיא תענה לך כי אני לא אספיק לפני שבת לענות שוב. שבת שלום!

18/07/2001 | 21:22 | מאת: lil

שלום רב! אני אם טריה כבר שבוע. רציתי לברר מה מותר או רצוי שאוכל ומה אסור או לא רצוי שאוכל המשך תקופת ההנקה? האם יש מזנות שאני אוכלת שיכולים לפגוע בתינוק או לגרום לו לתופעות שונות כמו גזים כאבים ועוד? תודה מראש על התגובות לילך

19/07/2001 | 03:53 | מאת: אלן שיין

היי לילך, מזל טוב!!! אין דברים שאת חייבת לוותר עליהם. אפשר לאכול את הכל אבל לא להגזים בדברים שידועים כעוברים בחלב שעלולים להשפיע על התינוק (לא יותר מכמה כוסות קפה, אפשר לאכול קצת שוקולד, כוסית יין, וכו'). אם יש היסטוריה של אלרגיות ורגישויות במשפחה (אסטמה, אלרגיות למאכלים שונים) אז צריכים להזהר יותר ממשפחות שאין בכלל אלרגיות במשפחה. לתינוקות שהוריהם (או אחים או אחיות) רגישים למאכלים מסויימים אז כדאי מאוד להמנע ממאכלים אלו. (במיוחד היום מדברים על בוטנים) תניקי, תהני ותגדלי אותו בנחת!

19/07/2001 | 09:05 | מאת: lil

מה בדבר ירקות שעושים גזים או מאכלים אחרים?

18/07/2001 | 13:52 | מאת: מלי

שלום אלן, אני מניקה קרוב לשבעה חודשים, הנקה כמעט מלאה (ארוחה אחת ביום של פירות ושאר הארוחות הנקה) ושמעתי שכדאי לקחת ויטמינים כמו B12 ותוספות מזון, תוכלי לפרט יותר אודות נושא זה? האם כדאי לקחת כדורי ויטמינים? אם כן, איזה?? תודה מראש!

19/07/2001 | 03:47 | מאת: אלן שיין

היי מלי, לא ידוע לי שיש המלצה כזאת. למיטב ידיעתי ,אם אין סימנים שחסרים לך משהוא אז לא צריכים להוסיף.

17/07/2001 | 10:39 | מאת: בילבי

שלום אלן וברוכה השבה. אני לפני לידה, מתכוונת להניק ולהשאר בבית- אין לחץ של חזרה לעבודה וכד'. האם יש לי צורך במשאבה? אני טיפה מבולבלת משפע העיצות שאני מקבלת, למשל, שצריך משאבה כדי להקל על הגודש/מלאות של ההתחלה. לי אישית עדיף לא להשתמש במשאבה אם איני חייבת, האם אוכל להקל על גודש בדרכים אחרות ללא צורך במשאבה? מה דעתך? תודה רבה.

17/07/2001 | 15:43 | מאת: אלן שיין

היי בילבי, לא. אף אחת לא חייבת להצטייד במשאבה כלשהיא. כל עוד שיש תינוק - אם - שדיים ופיטמות (לא חשוב הצורה בשלב זה כי ניתן להיניק עם כל פיטמה ופיטמה) אפשר להסתדר בלי משאבה. הבעיות מתעוררות כאשר הבתי יולדות גורמות להפרדת התינוק מהאם. רצוי ללדת במקום שניתן להשאר עם התינוק. (לעולם אנו לא רואים חיות יונקים אחרים בטבע שנפרדים בלידה מהאם - לא ישרדו!!) כדאי לך ללכת למיפגש של ליגת לה לצ'ה שיעזור לך להבין יותר מתהליך טבעי זה וללמוד איך למנוע קשיים אפשריים. יש קבוצות בהרבה מקומות בארץ ואם אין באזור שלך או לא מתאים לך המקום או השעה ניתן לקבוע עם יועצת הנקה מוסמכת באופן פרטי. בדבר פרטים תתקשרי לטל: 2411 647 03 ל-מ.מ.ש. בהצלחה!

אני גרה בדרום, די רחוק (בין ב'ש לאילת) אבל במידה וזה יעזור אני מוכנה לשלם למישהי שתבוא. האם את מכירה מישהי דרומית למדיי??? שוב, תודה.

16/07/2001 | 13:16 | מאת: אלן שיין, יועצת הנקה מוסמכת

שלום לכולם, חזרתי משני כנסים בחו"ל בנושא האהוב שלי - הנקה. יש הרבה מה לספר אז תקווה אני שאוכל ליידע אתכם באתר לגבי חידושים וממצאים חדשים. היה מרתק. אני חוזרת לפורום לאט לאט ומנסה לענות על כל השאלות שנשאלו מאז נסיעתי. יש המון!!!! אני מאוד שמחה שגיליתם את הפורום ושיש כל כך הרבה שאלות ענייניות. תודה לכל הבנות שענו לפניות של האחרות! אתן נהדרות. זה יקח זמן עד שאני אענה על כל השאלות-אני הולכת לפי הסדר הכרונולוגי. אם יש משהוא באמת דחוף אני מבקשת שלא תסתפקו בכתיבת השאלה בפורום אלא תתקשרו אלי ישירות בטלפון: 7868 643 -03. נשתמע!!

לת

18/07/2001 | 12:19 | מאת: תמר

הי אלן, ברוכה הבאה, נחמד לשמוע שנהנית ומאד מסקרן לשמוע איזה חידושים יש בנושא. שמתי לב שעדיין לא ענית על שאלות בעמודים 6-7 האם פשוט לא הספקת או שבטעות דילגת? יופי שחזרת, חסרת לנו.

15/07/2001 | 15:50 | מאת: טלי

שלום רב , לאחרונה יש לי תופעה שקודם לכן לא הייתה , והיא באותם הימים בהם אני מקיימת יחסים (אנישומרת על טהרה)יש לי כאבים חדים בשדיים, והפטמות נעשות רגישות ולעתים אף כואב שנוגעים בהם. (אינני נוטלת גלולות ואף מקווה להכנס להריון) האם יש מקום לחשש או שמא תופעה זו נורמלית(אני נשואה רק חצי שנה , קודם לכן לא קיימתי יחסים).

16/07/2001 | 08:34 | מאת: נטלי

ראשית, הייתי ממליצה לך לשאול את השאלה גם הפורום "רפואת נשים" אם טרם שאלת שם. שנית, ייתכן שמדובר בסימנים של ביוץ. ישנן נשים שמרגישות ביום הביוץ וסביבו רגישות בשדיים המעידה על השינויים ההורמונליים המתחוללים בגופן. אם הכאב עובר לאחר מספר ימים, ומופיע בכל חודש רק לימים ספורים אני מניחה שזהו ההסבר, והיות והנך מעוניינת להיכנס להריון מצויין שיחסי המין מתקיימים דווקא בימים אלה, שהם הימים הפוריים ביותר שלך.

17/07/2001 | 01:56 | מאת: אלן שיין, יועצת הנקה מוסמכת

היי טלי, אולי את בהיריון? כדאי באמת להפנות את השאלה לרופא נשים! בהצלחה.

15/07/2001 | 11:46 | מאת: ורד

שלום, אני בחודש רביעי והופיעו לי יבלות על ההילה מסביב לפטמות (אין הכוונה לבליטות הבולטות מסביב להילה אלא ליבלות על פני שטח ההילה), האם זו אחת מתופעות ההריון? האם עליי לדאוג מהעניין? תודה

17/07/2001 | 02:02 | מאת: אלן שיין, יועצת הנקה מוסמכת

היי ורד, ישנן יבלות קטנטנות חומות המוכרות כבלוטות מונטגומרי המפרישות הפרשה טבעית לפיטמות ולהילה כהגנה. הן נראות כמו נקודות חן קטנות הבולטות מעל העור. זו תופעה טבעית לחלוטין. אם הן אחרות אז כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה.

15/07/2001 | 07:57 | מאת: אורעת

שלום רב! לאחר הלידה הראשונה שלי החזה גדל בשתי מידות (DDD) וממש היה קשה לי עם זה, לכן עשיתי ניתוח להקטנת שדיים. כיום אני בהריון בשנית ואיני יודעת אם אוכל להניק בכלל. שאלתי אלייך: האם ניתן למנוע את היווצרות החלב בשדיים? שמעתי שיש כדורים שנותנים לאחר הלידה, מה קורה עם חלב שהצטבר בשדיים כבר בזמן ההריון אם אין לו דרך להיתנקז החוצה? והאם אפשר למנוע את היווצרות החלב כבר בזמן ההריון מבלי לחכות לאחר הלידה ומה ההשפעות הנובעות מכך? תודה.

17/07/2001 | 02:14 | מאת: אלן שיין

היי אורעת, עם ניתוחי הקטנת חזה מאוד קשה לדעת מה יקרה לאחר הלידה. ישנן נשים המצליחות להיניק ולפעמים אם המנתח נמצא בסביבה ניתן לשאול אותו מה הסבירות כי הוא יידע באיזו שיטה הוא ניתח. אם הוא חתך חלק מהעצבים והצינוריות אז מאוד יכול להיות שיהיו קשיים. בזמן ההיריון הגוף מתכונן להנקה. החלב נוצר. האם את מרגישה שינוי בשדיים במשך ההריון? בהיריון ובימים הראשונים לאחר הלידה תפוקה ויצירת החלב מותנות בפעילות אנדוקרינית (הורמונלית). מהימים הראשוניים ואילך הפעולה הופכת לאוטוקרינית - ז"א כתוצאה ממציצת התינוק וגריית העצבים ממציצה זאת. אם את מחליטה או לא יכולה להיניק אז לא תהיה פעולות הגרייה ויתכן שלא ייבצר חלב. אם תרגישי מלאות ואי נוחות את יכולה לשאוב קצת - אם אכן יוצא חלב, אם לא אז אפשר להשתמש בעלי כרוב שמקל ואפילו מפסיק את הזרימה ואם זה לא מועיל ניתן לבקש תרופה. התרופה לא לוקחים בהיריון. אם יש חלב ותרצי להיניק, כמובן שיועצת הנקה או מדריכת הנקה תיתן לך את כל העידוד והעזרה. בהצלחה.

14/07/2001 | 00:41 | מאת: נילי

איך גומלים את התינוק מהנקה ומרגילים אותו לבקבוק?

15/07/2001 | 09:38 | מאת: נטלי

בשאלתך חסרים כמה פרטים חשובים, כמו מה גיל התינוק? האם הוא מוכן לשתות בכלל מבקבוק? האם את מתכננת לתת לו חלב אם שאוב או פורמולה? וכו'. אודה אם תפרטי מעט יותר ויוכלו להשיב לך באריכות בהתאם לאינפורמציה המלאה.

15/07/2001 | 22:32 | מאת: נילי

שלום נטלי בני בן 5 וחצי חודשים ואני מעונינת להרגיל אותו לבקבוק כי לצערי אני נאלצת לחזור לעבודה .אני מתכננת לשאוב חלב (את מכירה משאבה טובה) ולתת לו אוכל בהדרגה, אם איזה אוכל מומלץ להתחיל? ובאיזה תדירות? תודה

10/07/2001 | 22:31 | מאת: אורליה

שלום , אני בהריון כעת ומתלבטת לגבי הנקה. מצד אחד אני מודעת לחשיבות הרבה שבכך, אך מצד שני אני טיפוס ביישן ונראה לי שלא ארגיש בנוח להניק למול כל העולם. בעיה נוספת היא שהחזה שלי גדול ואני חוששת שבעקבות ההנקה הוא פשוט יפול ויצטמק. האם נשים שלא מניקות החזה שלהן נשאר כמו שהוא או שבכל מקרה לאחר ההריון הוא מתכווץ ? תודהץ

11/07/2001 | 08:34 | מאת: נעמי

אורליה, קודם כל שיהיה במזל טוב. לגבי הנקה בחוץ - אני יכולה לייעץ לך מעט מנסיוני - גם אני טיפוס קצת ביישן אך עם הזמן גיליתי דרכים להניק בפומבי ובצניעות, בלי שאנשים ישימו לב בכלל. תמיד אפשר למצוא גם פינה שקטה - את עוד תופתעי לגלות כמה אנשים מוכנים לעזור למצוא מקום להניק. לגבי השינוים בחזה - שינויים אלו נובעים בעיקר מתורשה. גם לנשים שלא הניקו החזה יכול ליפול והצטמק. אם תסתכלי על החזה של אמא שלך תדעי (בד"כ) איך יראה החזה שלך בעתיד.

11/07/2001 | 09:16 | מאת: נטלי

אני מסכימה בפה מלא עם כל מה שנעמי כתבה לך. גם אני ביישנית ולא אהבתי להניק בפומבי, אז הייתי הולכת לחדר צדדי או נכנסת לאוטו (אם לא היינו בבית כלשהוא), ומכסה עם חיתול ומניקה בשקט. לפעמים גם לתינוק חשוב השקט והמנוחה בעת ההנקה וגם ככה תרצי לסור לפינה שקטה בעת ההנקה. לאחר שנה וחודש של הנקה כבר הייתי הרבה יותר חופשייה, ואני בטוחה שאת הילד הבא שלי כבר אניק במקומות פומביים הרבה יותר, אבל שוב - ברגע שתופסים את הקטע של ההנקה, אין כל חשיפה של השד. מלמעלה מכסה החולצה שלך, ואת השד עצמו מסתיר ראשו של התינוק. ממש אין כל בעייה. לגבי החזה - כפי שנעמי אמרה הכל עניין של תורשה. לאמי יש חזה נפול ומצומק לאחר 3 לידות למרות שלא הניקה אותי או את אחיותי. אני מודעת לעובדה שהחזה שלי גם הוא, לצערי, יפול ויצטמק עם השנים, בין אם אניק ובין אם לא, לכן אני מעדיפה להניק והעניק לילדים שלי את הדבר הכי חשוב ויקר שאני יכולה להעניק להם. בהצלחה!

11/07/2001 | 10:16 | מאת: טלי

גם אני (כמו המשיבות האחרות) מניקה כבר שנה וחודש. עברתי מסלול ייסורים ארוך שכלל פצעים בפטמות, פטריות, הנקות תכופות בלילה ועוד ועוד. מלבד זה, אני גם לא אוהבת במיוחד להניק והתחושה לא נעימה לי בפטמות (למרות ששמעתי על כמה וכמה נשים שזה תענוג עילאי בשבילן...). אבל כמו שאת יכולה להבין ממשפט הפתיחה, למרות כל הצרות וחוסר הנעימות אני מניקה כבר תקופה ארוכה. הסיבה היא החשיבות של ההנקה לתינוק (ולהמשך חייו כמבוגר). היום ידועה החשיבות העצומה של ההנקה על בריאותו הנפשית והפיזית של התינוק (והמבוגר). לא אפרט כאן את היתרונות הללו כי יש עשרות אתרים ופורומים ברשת שבהם תוכלי לקרוא על יתרונות ההנקה. בכל אופן, נראה לי שזו אגואיסטיות לשמה וחוסר התחשבות בתינוקך למנוע ממנו/ה את הדבר החשוב הזה רק בגלל ביישנות או שיקולים אסטטיים!!!! הצעתי היא: תנסי ותראי איך הולך לך (ותאמיני לי שיהיו לך סיבות הרבה יותר טובות להפסיק להניק מאשר אלה שאת פירטת). עם זאת- אל תתייאשי!!! תזכרי תמיד עד כמה זה חשוב לתינוק ולקשר שלך איתו/ה. מנסיון- את לא תצטערי למרות כל הקשיים ותינוקך (כשיגדל) יודה לך מאוד.

12/07/2001 | 08:56 | מאת: קרן

שלום אורליה, שלא כמו שאר המשיבות אני אמנם מניקה רק 7.5 חודשים עד כה אך אין בפי מילים לתאר את הסיפוק הרב שאני מוצאת בהנקה, רק מי שחוותה זאת יכולה להבין את התחושה הזו של נתינה אולטימטיבית - ההרגשה הזאת כבר שווה כל רגע (גם את הרגעים הקשים המעייפים ולפעמים המכאיבים). וזאת מבלי לקחת בחשבון את היתרונות העצומים לתינוק היונק ולקשר הנפלא שיווצר בינכם. באשר לבעיות המטרידות אותך - קודם כל מי אמר שצריך להניק "מול כל העולם", כמעט בכל מקום ישנה אפשרות לפרוש הצידה ולהניק בנחת (אפילו בתאי הלבשה בחנויות בגדים - כאלה שיחסית מרווחים ויש בהם כסא) ומקסימום אפשר להניק ברכב הממוזג. אני יכולה להבין ללבך מאחר וגם לי זה נראה בהתחלה מביך, שלא לדבר על-כך שאת בעלי זה הביך אף יותר ואני השתדלתי להתחשב ברגשותיו. היום זה כבר לא מטריד אף אחד מאיתנו, זה לא אומר שאני חושפת את חזי בפומבי אלא שאני מרגישה חופשי להניק כמעט בכל מקום באופן צנוע והרבה פעמים הסביבה כלל לא מודעת לכך שהתינוק שבידי לוגם להנאתו. בנושא החזה - ההריונות והשנים יעשו את שלהם גם מבלי שתניקי ותמיד ניתן לעשות שיפוצון אחרי שתחליטי לא להרות שוב. ממליצה לך לשוחח עם יועצת הנקה ולהעזר בה לתמיכה מורלית והדרכה גם לאחר הלידה. בהצלחה, קרן

12/07/2001 | 18:02 | מאת: אורליה

תודה רבה לכל הבנות על העצות !!!!!! אורליה.

13/07/2001 | 02:39 | מאת: רוז

פעם יצא לי להניק את הבת שלי בחדר מלא נשים, באה חמותי הצדיקה ובאה לעזור לי לכסות את עצמי,כי התינוקת כבר לא היתה כל כך פאסיבית, ולא מצא חן בעיניה להיות מוחבאת, אבל אז חשתי איזה אבסורד זה ואמרתי לפני כולן, מוכרים רכב - ע"י ציצים, ורוב האנשים כבר לא מוחים. מוכרים לי ארטיק - ע"י ציצים. מוכרים בירה - ע"י ציצים, היום כמעט לא מוכרים כלום בלי שיעורבו בכך ציצים, אבל לעזאזל, כשאני רוצה להניק, את התינוקת הקטנה שלי, שלשם כך נבראו ציצים האלה, אומרים לי לכסות? אני לא מכסה, שילמדו מה התפקיד האמיתי שלהם. הנשים שהיו בחדר, צחקו, הסכימו איתי כמובן, וחשו יותר בנוח, גם אני חשתי בנוח, שלא לדבר על הקטנה שלי. אל תתביישי, הבושה הזו לא במקומה, חלב אם לתינוק היא צידה מאוד טובה לדרך, וכמה שיותר - יותר טוב. אגב ניתן לרכוש "סינר צניעות" בעלות של כ-15 ש"ח רעיון פשוט וגאוני, בעיקר באיזורים של אוכלוסיה חרדית.

13/07/2001 | 21:06 | מאת: אושרת

גדול !!!! מזדהה בכל פה ד"ש לחמותך.

17/07/2001 | 02:43 | מאת: אלן שיין

רוז - את גדולה!! בארצות הברית לאחרונה ניסו להעביר חוקה בממשלות מקומיות על הזכות לנשים להיניק בציבור. (יש הרבה מדינות שעדיין זה נגד החוק בגלל חוקים של חשיפה מיותרת) תתפלאי איזו שמרנים הגברים נעשו! פתאום! עלה לי בראש אותן הטענות שהעלית!! תודה שציינת את ההערות שלך!

17/07/2001 | 02:53 | מאת: אלן שיין

היי אורליה, הבנות ענו לך לעניין. אני אוסיף רק שזה לא תמיד תורשה המשפיעה על מצב החזה. השדיים מתכוננים ומתפתחים במשך ההריון כאילו תניקי אם תרצי או לאו. הטבע עושה את שלו. לגבי ההערות של הבנות - חלק מהן מביאות תמונה מאוד עגומה. אני חייבת לציין שעם הבת הגדולה סבלתי כמו כולן אך עם השני והשלישי כבר ידעתי איך למנוע את הקשיים לפני שהתרחשו. ידע הוא כוח - כמה שתדעי טרם לידה תצליחי למנוע גם את את הבעיות השחיכות ביותר. תלכי למפגש של ליגת לה לצ'ה או תפגשי באופן פרטי עם יועצת הנקה - ניתן לקבל פרטים ואת כל האפשרויות ב-מ.מ.ש.-2411 647 03.

09/07/2001 | 22:25 | מאת: נעמי

נטלי, יש לך אולי טיפים לגבי שאיבה במשאבה של מדלה (מיני אלקטריק) ?- קשה לי נורא לשאוב איתה (לוקח המון זמן - ואני שואבת מעט מאד חלב-מקסימום 150 מ"ל אחרי שלא הנקתי בערך 7-8 שעות). אם המשאבה של אוונט הצלחתי לשאוב הרבה יותר מהר וכמות גדולה יותר ומוזר לי שלא מצליח לי - כי המשאבה הזו באמת נראית יותר טובה ומקצועית.

09/07/2001 | 23:21 | מאת: רוז

הכי טוב זה ללמוד לשאוב ביד, ואז כל משאבה תראה לך צעצוע, כששאבים ביד זה גם מחקה את צורת יניקת התינוק, ומשפיע לטובה על ההנקה. בספר ההנקה יש הוראות איך לשאוב ביד, מומלץ. אני למדתי , ועכשיו אני מלמדת כל מי שאני יכולה להראות לה.

10/07/2001 | 08:53 | מאת: נטלי

נעמי, שאיבה היא עניין של למידה ונסיון. כל משאבה שואבת בצורה קצת שונה ולכן שביר שגם אם הצלחת לשאוב כשורה עם משאבה מסוג מסויים, ייתכן ויקח לך זמן להתרגל לשאיבה במשאבה מסוג אחר. כמה טיפים לשאיבה קלה יותר - נסי לשאוב בבוקר, לאחר שלא הנקת ולא שאבת למשך זמן ארוך יחסית (בד"כ קמים בבוקר עם גודש); אם לתינוק/ת שלך לא אכפת - נסי לשאוב מצד אחד בזמן שהוא/היא יונק/ת מהצד השני; נסי להירגע ולהשתחרר, ואפילו לשאוב כמה טיפות ידנית לפני השאיבה, דבר המעודד את תפוקת החלב מהשד ועוזר לשאיבה. אני בטוחה שתוך מספר ימים תפוקת החלב שלך בשאיבה תעלה. אם הנ"ל לא יעזרו (שכן אני לא יועצת הנקה מוסמכת), ממליצה לך להתייעץ גם עם מרכז ממ"ש בת"א 6472411-03 בהצלחה!

12/07/2001 | 18:49 | מאת: נעמי

ניסיתי כבר את כל השיטות שהצעתן (שאיבה בבוקר/בזמן הנקה/שאיבה ידנית וכו' וזה פשוט לא הולך עם המשאבה הזאת. לוקח לי בערך 40 דקות לשאוב 50 מ"ל וגם זה כשאני גדושה ואחרי שלא הנקתי מס' שעות . התייעצתי עם מדריכת הנקה וגם לה אין פתרון. אני יודעת שאין בעיה עם כמות החלב שלי, אני שותה המון, רגועה וכו'. בינתיים אני נאלצת לתת תחליפי חלב כשאני בעבודה, דבר שאני ממש לא מעונייית בו. אולי יש למישהי הצעה כי אני כבר די מיואשת!!

09/07/2001 | 12:41 | מאת: קרן

שלום, אני מניקה את בני מזה 7.5 חודשים. בשבוע שעבר פניתי לתרום דם (בבנק הדם מותר 6 חודשים לאחר הלידה) ובבדיקה מקדימה שערכו לי התברר כי רמת ההמוגלובין שלי היא 11.7 (המינימום לתרומה הוא 12). אציין עוד כי לאחר הלידה רמת ההמוגלובין שלי היתה נמוכה ביותר (בערך 8.5) ולכן לקחתי כדורי ברזל מספר שבועות. האם רמה נמוכה של המוגלובין משפיעה לרעה על ערך חלב האם (מבחינה תזונתית)? ומהי רמת ההמוגלובין שיש לשאוף אליה בתקופת ההנקה? אציין כי תחושתי הכללית היא טובה ואיני מרגישה חולשות בתנאי שאני מקפידה לאכול בזמן. תודה, קרן

09/07/2001 | 14:42 | מאת: נטלי

אני לא בטוחה לגבי ההשפעה על ערך חלב האם. יכול להיות שמשפיע. חשוב שתקפידי לתת לו את הברזל שממליצים לתת מגיל מסויים (כבר שכחתי את הגילאים. הבת שלי כבר אוטוטו בת שנתיים). בכל מקרה ידוע לי שממליצים להמשיך ולקחת תכשיר ברזל גם לאורך כל ההריון וגם לאורך כל ההנקה. את יכולה להמשיך ולקחת את המולטיויטמין שלקחת בזמן ההריון (אני לוקחת למשל מטרנה, וכתוב עליו בפירוש שהוא מיועד לנשים בהריון ולמניקות). היות ואלן בחו"ל, נסי לשאול את שאלתך גם בפורום הנקה של IOL (נתתי את הכתובת כמה וכמה פעמים בתשובות קודמות בפורום זה). מקווה שתרגישי טוב

17/07/2001 | 03:14 | מאת: אלן שיין

היי קרן, תינוקות יונקים מנצלים וקושרים את כמות הקטנה של ברזל שיש בחלב אם ומחקרים מעידים על כך שתינוקות יונקים פחות אנמיים מאשר תינוקות שמקבלים פומולות שיש בהם תוספת מלאכותי של ברזל. ( דונקן וכו' 1985). כל עוד התינוק לא מראה סימנים של אנמיה (אם יש חשש אפשר לארוך לו בדיקת דם) אין צורך לתת לו ברזל. אני לא יודעת מה היא רמה ממוצעת של המוגלובין . כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה.