שאלה ממש טכנית אבל ככ חשוב לי להבין
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
הייתי ממש שמח אם אפשר לענות לי עליה למרות שלא בטוח שזה המקום.אז קראתי הרבה והבנתי שכאשר אוכלים חלק מהאוכל נאגר בכבד שרירים ותאי השומן ,ובין הארוחות הגוף משתמש באוכל הזה לאנרגיה. מה שלא הבנתי:האם כאשר לא אוכלים מעבר לשובע עדיין חלק מהמזון הנאכל בארוחה, ייאגר בתאי השומן או שזה יאגר רק בכבד ובשרירים?והאם אוכל שהוא מעבר לשובע בארוחה ייאגר לתאי השומן ועדיין ישומש בין הארוחות לאנרגיה? תודה רבה
ואנחנו זקוקים לפחמימות האלה כל הזמן לאנרגיה מיידית. למשל כשאני מקלידה עכשיו את התשובה, הפחמימות (גליקוגן) שיש בשרירים של האצבעות משמשים לי לאנרגיה. זו אנרגיה שמתחלפת כל הזמן. כך שהיא לא נאגרת. המאגר היחידי של אנרגיה האפשרית בגוף, היא בתאי השומן. ולכן, רק אם אוכלים מעבר לשובע, לאורך זמן ובהתמדה יכולה להיות עלייה במשקל.
כן זה אני אכן מבין שרק אם אוכלים בהתמדה ולאורך זמן משמינים,אבל בהתייחסות למה שכבר כתבתי:קראתי שכאשר אוכלים המזון נאגר בכבד בשריר ובתאי השומן. האם האוכל מהארוחה נאגר בתאי השומן גם כשלא עוברים את השובע,או רק כאשר עוברים את השובע אחרי כל ארוחה,המזון העודף ייכנס למאגרי השומן? תודה
רקמת השומן שלנו היא רקמה פעילה. כלומר היא עובדת. זו לא רקמה "שלא עושה כלום". רקמות השומן משחררות לגוף הורמונים, חומצות שומן ועוד. כדי שאוכל ייאגר ברקמות השומן ויגרום להשמנה, צריך לאכול מעבר לשובע לאורך זמן ובהתמדה. למה? כי הגוף לא מגיב לארוחה אחת שאוכלים קצת מעבר לשובע. כדי לאגור שומן, מעבר לנורמה שלך, הגוף צריך לעבוד בזה. כלומר, הוא צריך סיבה מאד טובה לשנות ממנהגו. שומן נכנס ויותר לתאי השומן באופן נורמלי . רק כאשר יש עודף, שהגוף מזהה כמשהו שאין אפשרות לעבוד איתו, הוא יהפוך "יאגור" אותו כשומן.