אבות המזון ושילובם בארוחה
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
שלום, יש לי שאלה קצת טכנית ומעצבנת אבל לא מצאתי תשובה באינטרנט עליה אחרי חיפושים עמוקים:זה קשור לשילוב אבות המזון בארוחה: -אם בשוקולד יש פחמימה ושומן ,ושומן מתעכל אחרון (מפחמימה וחלבונים),אז למה זה שממליצים לשלב חלבון (לאוו דווקא עם שוקולד אלא עם כל מאכל שיש בו לרוב פחמימות ושומן)? -אם נאמר ואני מחליט לאכול מאכל שמכיל פחמימות ושומן ,שובע ואז די מהר (נגיד אחרי שעתיים) ניהיה שוב רעב,ואז אני אוכל חלבון,זה אומר שאני משלים את הארוחה או רק כאשר שלושת אבות המזון נאכלים יחדיו זה גורם לתחושת שובע (משהוא בשילוב שלהם ולא כל אחד בנפרד),וזה שאוכלים כל אחד בנפרד ונהיים רעבים שוב,זה גורם לאכילת עוד קלוריות למרות כאילו "השלמתי" את אב המזון החסר בארוחה? תודה רבה וסליחה מראש על אורך השאלה!
עקרונית צריך לקבל את כל אבות המזון במשך היום. כשאנשים לא מזהים את השובע שלהם. הדרך ללמד אותם להכיר אותה היא דרך ארוחות שכוללות פחמימות חלבונים ושומן. כי הגוף שלנו מזהה שובע כשהוא מקבל את כל אבות המזון בארוחה. הסיכוי שלך להגיע לכמות אבות מתאימה ביום, כשאתה מפריד בינהם, אפשרי, אבל יותר קטן. לכן אם מקפידים על כמה ארוחות מאוזנות ביום, שכוללות את כל אבות המזון, גם תרגיש את השובע בצורה יותר ברורה וגם לא צריך "לדאוג" להשלמות במשך היום.