שלום וברכה,קראתי במקום
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
באינטרנט אמירה שלא הבנתי את משמעותה ושאלתי בכמה פורומים אך אף לו אחד הצליח להסביר לי את התופעה: אני קראתי במקומות רבים כי הורמון הרעב גרלין עולה כאשר הקיבה ריקה אך הוא לא היחיד שמשפיע על מתי נחוש רעב,ומצד שני קראתי מאמר שטען (ללא הסבר),שהקיבה איננה חייבת להיות ריקה מתוכן כדי לחוש רעב. שתי עובדות אילו סותרות האחת את השנייה,ולכן זה לא מובן לי.אם יש אוכל בקיבה למה שנחוש רעב?ייתכן כי זה תלוי איזה אוכל יש עוד במערכת העיכול? יכול להיות שחסר פחמימה ואז נחוש רעב? אבל כשאנו רעבים ,אנו לא רעבים לאוכל מסויים אלא לארוחה שלמה בדכ,אז אם חסר אב מזון ספציפי ,יוצא שתמיד גם ככה אוכלים כמעט את כולם בשעת רעב. אז איפה ההגיון? רב תודות רחל
מורכבת שעובדת בו זמנית בהרבה מישורים. כשמסבירים תהליך כזה או אחר, "מוציאים" אותו מהתמונה הכללית. נכון שגרלין מסמן רעב, ונכון גם שהקיבה לא צריכה להיות ריקה בשביל זה, ונכון גם שאם חסר לנו אב מזון נרגיש את זה בכך שגם אם נשבע לא נרגיש מסופקים, ובאיזה שהוא שלב נשלים אותו. הכי חשוב לנו, זה לאכול כשאנחנו רעבים ולעצור כשאנחנו שבעים. יש הרבה מאד תהליכים הורמונליים ואחרים שקורים בו זמנית כדי לתת לנו את תחושת הרעב ואת תחושת השובע.