אכילה רגשית האם טיפול תזונתי צריך

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

14/11/2017 | 01:48 | מאת: דרור

אכילה רגשית במצב חמור מאוד !!! כבר הרבה זמן אני סובל מאכילה רגשית ולא יודע איך לעצור תא זה,לפני שאני מחליט אם להיכנס לטיפול או לא רציתי לדעת האם יש באמת דרך לטפל בזה.האם אני יכול לקבל תשובה דרך הפורום מה ההבדל בחשיבה או בהרגשה אחרי הטיפול לעומת מה שקורה לי עכשיו? למה עכשיו האוכל ככ מגרה אותי כשאני לא רוצה להתמודד עם מצבים ואחרי הטיפול הוא לא יגרה אותי אם בכלל? זה קשור לטיפול פסיכולוגי רק ולא טיפול תזונתי בכלל? אם זה טיפול פסיכולוגי אני יכול להבין מה ההבדל בחשיבה אבל האם טיפול תזונתי יכול לעזור במקרה כזה? למה עכשיו אני מרגיש וחווה שהאוכל ממש עוזר לי להתגבר על רגש כי אחרי האכילה אני מרגיש ממש טוב וגם באכילה עצמה האוכל נותן לי סיפוק ואחרי טיפול זה נעלם? איך? תודה רבה רבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה
14/11/2017 | 08:12 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מקיף את כל הצרכים לעצור התקפי אכילה. הטיפול התזונתי עובד על הגורמים להתקפים מהצד התזונתי. לא כל התקף אכילה הוא רגשי. ותוך כדי עבודה תזונתית "מפרידים" בין התקפים שהם "אוטומטיים" או קשורים לתזונה, לבין אלה שאי אפשר לעצור אותם בגלל איזה שהוא נושא רגשי. הטיפול הפסיכולוגי עוזר לך להכיל את הקושי ב"היפרדות" מההתקף. כי הרי כל התערבות תזונתית, נוגעת בצורה כזו או אחרת ברגש. כשאני עובדת עם מטופלים, האוכל הוא נושא מרכזי, כי כל הגישה והחשיבה לאוכל נמדדת דרך ההתקפים. אני מלמדת ל"חשוב" מחדש את דרך האכילה, לזהות רעב ושובע ולעצור בו. כל שינוי תזונתי שמוריד את התדירות, עצמה וכמות האוכל בהתקף מעלה נושאים ותחושות רגשיות שמוכלות ומטופלות עם פסיכולוג. לכן העבודה היא עבודת צוות. אתה מוזמן לפגישת הכרות ללא תשלום, כדי להבין איך טיפול כזה יוכל לעזור לך.

16/11/2017 | 01:10 | מאת: דרור

הבנתי. אפשר אבל להגיע למצב שבו פתאום ההתקף לא כיפי? כי כרגע אני חווה הנאה כשאני אוכל ורק אחרי האכילה קשה לי ורע לי ובדיעבד אני מסתכל ויודע להגיד שלא נהניתי מהאוכל או מהאכילה. אבל כשאני בתוך ההתקף כן כיף לי. מה משתנה בטיפול?כי אני יודע שאני אוכל כדי לדחוס את הרגש פנימה ,אז אם אני יודע את זה, למה עדיין יש רצון חזק לאכול וכשאני כבר אוכל אני נהנה באכילה ?

16/11/2017 | 08:40 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יכול לפתור את בעיית ההתקפים וכל המשתמע מכך. השאלה שלך היא אישית ולא כללית, וצריכה להיענות. הדרך לענות עליה, לדעתי, היא להתחיל בטיפול. אתה תמשיך להינות מאוכל גם בטיפול, אבל הצורך לדחוס ישתנה, הצורך לדחוס את הרגש ישתנה, והאפשרות להתמודד עם הדחף לאוכל תשתנה גם.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה