איך בוחרים את החטיף הרע במיעוטו?
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
שלום. אוכלת חטיף אחד ביום. תמיד מתלבטת איזה לבחור ואיך נכון לקרוא את תווית המזון , למשל: 1. חטיף תמרים ובוטנים מרכיבים טבעיים - 100 קלוריות ללא תוספות סוכר .מצד שני יש בו ממרח תמרים שאני תוהה אם מכיל סוכר. בחטיף כתוב שיש 2.25 כפיות סוכר נשמע המון גם אם זה רק מהתמרים. 2. שוקולד מיני ללא תוספת סוכר - 90 קלוריות. מצד שני יש בו ממתיקים מלאכותיים (מלטיטול, ארטריתול, סוכרלוז) והבנתי שיכולים לגרום לסכרת ולהשמנה. בנוסף, יש בו שומן רווי בכמות גבוהה. מה עדיף ואיך בודקים להבא? כי בכל מוצר יש את החסרון והיתרון שלו.
היי אלה, את בהחלט צודקת שלכל מוצר יש את היתרונות והחסרונות שלו ולכן יש קושי להמליץ על מוצר ספציפי מבלי להכיר את אופי התזונה המלא שלך, את הרקע הרפואי והמטרות שלך. אם נסתכל למשל על מטרה שהיא ירידה במשקל - ההבדל הקלורי בין שני החטיפים הוא 10 קלוריות בלבד מה שהופך את ההבדל הזה לזניח. כאשר מדברים על כמויות סוכר או שומן רווי גם צריך לקחת בחשבון את כלל התזונה ולא חטיף בודד. אציין כי ממתיקים מלאכותיים בטוחים לשימוש בכמויות שנקבעו ע"פ המחקר ובחטיף בודד הכמויות אינן כאלו שיכולות לגרום לנזק או השלכות עתידיות. לסיכום - ניתן להנות גם מחטיף תמרים וגם מחטיף שוקולד כחלק מתזונה מאוזנת ומגוונת שמכילה את כל אבות המזון. קרן גבע, דיאטנית קלינית. המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה דר רז
הי תודה רבה על התשובה. מה הכמות הבטוחה לשימוש?