שאלות כלליות בנושא תזונה
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
שלום בת 35, בריאה, במשקל תקין. 1. איך בוחרים קינוח שכדאי להכין בבית? איך בוחרים את כמות המרכיבים הפחות מומלצים? הרבה פעמים מתלבטת לגבי כמות השומן והסוכר. נניח הכנתי קינוח מקמח כוסמין שיש בו 50 גרם חמאה, רבע כוס שמן, 2 כפות מלאות סוכר ו-4 כפות ממרח תמרים ללא סוכר. האם זה קינוח שפוי שאפשר לאכול ממנו במידה כל יום? 2. אוכלת תקופה גבינה לבנה שכתוב עליה 5 אחוז שומן. במקרה הפכתי את הקופסא וראיתי במרכיבים רכיב ראשון חלב ורכיב שני שמנת 42 אחוז שומן (!!!). ממש כועסת מזה. איך זה יכול להיות? זו הטעיה צרכנית?
היי אילה, הכנת קינוח בבית זו בחירה מצוינת! המאפשרת שליטה מלאה על המרכיבים וחלופות בריאות ומאוזנות יותר. במידה ואת מחפשת קינוח שתוכלי להנות ממנו באופן יומיומי, כדאי לבחור בשומנים בריאים ואיכותיים (אגוזים וזרעים טבעיים, שמן זית, חמאת בוטנים או שקדים טבעית), בהשוואה לחמאה שעשירה בשומן רווי. מבחינת סוכר- מעולה שאת משתמשת בממרח תמרים טבעי. אפשר גם להשתמש בפירות נוספים כמו בננה מעוכה או רסק תפוחים טבעי להמתקה, ובטכניקות להעצמת המתוק; תוספת קינמון, תמצית וניל וקורט מלח. ולגבי שאלתך השניה- שם המוצר לא מעט עשוי לתעתע! ולכן כדאי להיות צרכנית חכמה ותמיד להסתכל על הסימון התזונתי ורשימת הרכיבים. הסדר הוא הקובע: מהרכיבים העיקרים לדלים. נחפש רשימה המכילה רכיבים שמוכרים לנו וקצרה ככל שיותר. בברכה, איילת קצב דיאטנית קלינית
![](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_50877.jpg)