סוכר או סוכרזית?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

16/02/2006 | 09:35 | מאת: bonita

שלום רב מזה 4 שנים אני צורכת חצי סוכרזית, כממתיק לשתיה חמה.בשל המלצה של דיאטן לפני דיאטה שעשיתי, ומכיוון שנאמר לי שסוכר הופך לשומן עם הזמן או אם לא מנצלים אותו נכון. וזה בסדר עד היום. לאחרונה נתקלתי בכתבת מחקר הטוענת ש אי אפשר ל"רמות" את המוח בעניין הסוכר. והוא תמיד ישאף לקבל את הסוכר עם המרכיבים האמיתיים שלו שאינם נמצאים בממתיק מלאכותי. ומכיוון שכך, המוח ינסה "להשפיע" עלינו לצרוך סוכר ממקורות אחרים ואף לגרום לחשקים אדירים למוצרים מתוקים ויווצר מצב של השמנה. אני מעוניינת לצמצם את כמויות הסוכר שאני אוכלת ועכשיו אני בדילמה- להמשיך עם הסוכרזית או לחזור לרבע או חצי כפית סוכר?

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2006 | 22:19 | מאת: יפית

ממתק בשם סוכרה לייט כדי לבדוק.

20/02/2006 | 08:32 | מאת: bonita

ותודה ליפית, אבדוק זאת

06/03/2006 | 12:39 | מאת: בלה אגמון

שלום רב, כמו תמיד אין תשובה פשוטה. סוכרזית הוא תוצר מלאכותי ולכן רע לגוף. אם את רוצה להיגמל ממתוק כדאי להפסיק לצרוך סוכרזית ולעבור לדבש, פירות יבשים.מצד שיני כמות קטנה של סוכרזית שאת לוקחת לא בהכרח אמורה להוות בעיה ולדעתי לא כדאי להיות פנטי. נסי סטיביה שאמורה להיות מאד בריאה והיא מאד מתוקה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה