פורום הרזיה ללא דיאטה
מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה
מתפקדים אותו הדבר ועיכול השומן: האם מרשמלו לדוגמא ,להבדיל משוקולד יש בו יותר סוכר ולא שומן ולכן הוא לא ישביע כמו שוקולד לארוך זמן כי שומן מתעכל אחרון במערכת העיכול (שיש בשוקולד)? ולגבי השובע למדתי שיש אוכל הוא נהפך לנוזל ואז מועבר לתרסריון ובמקום אחר קראתי שיש תמיד איזשהוא אוכל בקיבה. לא מובן..... שומן שמתעכל אחרון מתחיל להתעכל בתרסריון בכלל לא? תודה רבה!!
כך שמרשמלו לא ישביע כמו שוקולד. שומן מתחיל את תהליך הספיגה שלו לגוף בתריסריון. הקיבה מכינה את האוכל לעיכול וספיגה. סוג של מיקסר, שנשפכים לתוכו כל מיני חומרים לאפשר עיכול וספיגה. שומן צריך לעבור את הקיבה ולהגיע לתריסריון. כי לתריסריון מגיעים מיצי מרה , מכיס המרה, שמאפשרים ספיגה של שומן. זה לא שהשומן "יושב בצד" בתהליך העיכול. הוא מועבר לתריסריון ולמעיים עם חלבונים ופחמימות אבל הספיגה שלו מאוחרת יותר כי הוא צריך את מיצי המרה כדי להיות מוכן לספיגה. זה נכון שתמיד יש משהו בקיבה, כי אנחנו אוכלים במשך היום ותהליך העיכול והספיגה לוקח זמן.
לינדה-אז שומן מתעכל אחרון ובמרשמלו אין הרבה שומן וזה למה אני אצטרך לאכול יותר מרשמלו לשובע, או שאני אהיה רעבה מהר יותר כשאני אוכל מרשמלו לעומת שוקולד ושוקולד לעומת לחם? כי בלחם יש פחמימות מורכבות ואין הרבה סוכר כמו במרשמלו ושוקולד שיש בהם הרבה סוכר והם מעלים את האינסולין מהר ויורד מהר אחכ? ובאכילה טבעית אני לא יודעת כמה שומן יש באוכל באמת,אז בבחירות שלי כדי לא להשמין אני לא יודעת שבמרשמלו אין הרבה שומן כמו בשוקולד אז איך אני יודעת עפ מה לבחור את האוכל גם אם הא מתוק אבל שיש בו הרבה שומן? המתוקים כמו המרשמלו ישמינו לטווח ארוך והשוקולד לא? בגלל דרגת השובע השונה שהם מספקים? תודה רבה על תשובותייך המפורטות!!!
בין אם מדובר בשוקולד, מרשמלו , ירקות וכו, ואוכלים מעבר לשובע בהתמדה ולאורך זמן, כל אחד מהם בנפרד וביחד יכולים לגרום לעלייה במשקל. כשאת אוכלת באופן טבעי, את תשבעי מכל מיני סוגים של ארוחות. ההפרדה שאת עושה בין המאכלים בשאלה היא לא טבעית. אם את מאד רעבה, אז ברור שמרשמלו לא ישביע אותך, וכדי לשבוע תצטרכי כמות גדולה של מרשמלו. כנראה שנפחית, כמות יותר קטנה של שוקולד, אבל לא בהכרח כמות קטנה יותר של לחם. שובע נגרם מהרכב המזון והנפח. אם את מנסה להבין אם את יכולה לאכול באופן רגיל מרשמלו במקום ארוחה, אז ברור שזו לא הדרך. אבל אם את אוכלת ובוחרת מזונות באופן טבעי, את תמצאי שאת מגוונת ובוחרת כל פעם מגוון אחר או דומה של מאכלים, בכמות משתנה , בהתאם לדרגת הרעב,כדי להגיע לשובע.
זמן מנסה להרזות עפ הקשבה לגוף-אבל יוצ עדיין שכמעט כל ארוחה אני גומר שבע פלוס פלוס,למה? כי תמיד בא לי משהוא מתוק וטעים בסוף כל ארוחה,פשוט כי זה טעים לי. אז נכון שאני לא אוהב את ההרגשה של המלאות יתר אבל בו זמנית גם אני ממש ממש רוצה מתוק כמעט בסוף כל ארוחה. אני חושב שזה מגיע אולי ממקום שבאמת טעים לי ובא לי טעם אחר בפה,והבעיה העיקרית היא גם שאם יש כמה סוגי קינוחים אני חייב לטעום לפחות שניים. וב-אני יודע שכשאני רעב אם אני לא אוכל אוכל מזין אלא מתוקים אני לא ככ אהיה שבע כי יהיו חסרים לי דברים בגוף ואז הרעב ימשיך......(לפחות ככה אמרו לי בעבר) מה אני עושה? תודה
אתה מבין שאתה שבע, אבל לא רוצה לוותר על המתוק. אתה לא צריך לוותר עליו, אתה יכול לאכול אותו מאוחר יותר. התחושה שאתה חייב מתוק בסוף הארוחה כדי לשנות טעם, היא יותר הרגל מאשר צורך. אז או שתאכל מתוק יותר מאוחר, או שתשבע מהארוחה כשאתה לוקח בחשבון שהמתוק הוא חלק ממנה . כלומר שתשבע עם האוכל והמתוק. שהמתוק לא יהיה מעבר לשובע.
אבשלום-והמתוק לא מעבר לשובע בכל הארוחות לא יגרום לשמנה?
בהנחה שאתה לא מחליף אותו בארוחה. כמו שאומרים לילדים. קודם אוכל ואחכ מתוק. אם המתוק הוא חלק מהארוחה, גם הכמות שאתה תאכל תקטן כי תעצור בשובע.
אם זה נורמלי:הרגשתי רעב אמיתי,אכלתי חצי למה חמנייה גודלה ובתוכה קוטג עם סלט כרוב אחרי חצי הלחמנייה עוד חשתי רעב אבל נורא נורא התחשק לי משהוא מתוק,אז אכלתי חמש קוביות שוקולד. אחרי שעה, חשתי תחושה מוזרה, של חוסר של משהוא,קשה להסביר מה זה היה,אז הנחתי שאולי היה חסר לי ויטמינים או משהוא כזה כי אכלתי שוקולד,אז לקחתי עוד שלושה ביסים מהלחמנייה,אכן התחושה נרגעה אבל הרגשתי שזה כבר עבר את השובע,ותחושת הקלילות. מה היה לא טוב? אני מניחה שאולי השוקולד אבל חתח רצון חזק למתוק למרות שהייתי רעבה,אבל אז חשבתי שאולי אכלתי בסך הכללי יותר מדי בגלל השוקולד וההשלמה המאוחרת של הלחמנייה אחכ. אז נגיד פעם אחת, אם זה נורמלי לא נראה לי שאני אשמין,אבל החוסר שהרגשתי, בגלל שאכלתי שוקולד הוא אמיתי?!! ומה הייתי אמורה אז לעשות? תודה!
מגיעה כלא רגילים לתחושת השובע. למה אני מתכוונת? כשעוצרים בשובע מרגישים בהתחלה חוסר. החוסר הזה הוא לא רעב ולא צורך של הגוף בויטמינים, אלא תחושה של "ריק". כשרגילים לאכול מעבר לשובע, ומתחיליםלעצור בשובע לא מבינים שזה מספיק. כאילו לא מילאת מספיק, כי את רגילה לתחושות של מלאות וכובד. התחושה החסרה הזו, הרווח שנוצר, הוא בעצם המקום של ההתמודדות עם השובע. לגוף לא חסר. לעיניים ולהרגל כן. מאד קשה לקבל את תחושת החוסר הזו בהתחלה. התחושה יכולה לגרום לעצבנות, חוסר שקט, לחץ ועוד. אבל עם הזמן, את תראי שלא תרגישי שחסר.
מה קורה אם אני חש בשעת רעב רצון לאכול אוכל מזין ומנגד אני בוחר לאכול שוקולד?מה יש בלחם ובגבינה (נגיד שזה האוכל המזין), שיהיו חסרים בשוקולד והאם זה יכול להוביל להשמנה? תודה רבה
זה בסה"כ אומר, שלא בחרת את מה שרצית לאכול. שכנראה הארוחה לא תספק אותך. ויותר מאוחר , כשתהיה לך הזדמנות,תאכל את מה שבחרת. אם כל פעם תבחר בשוקולד במקום ארוחה מאוזנת שאתה באמת רוצה, אז אולי לאורך זמן צריך יהיה לבדוק את בחירות המזון שלך ולראות מה המשמעות לגוף. אבל מפעם אחת, לא יקרה כלום.
שלום רב, מצד אחד אני יודע שאם אוכלים מדי בארוחה או ביום אחד המטבוליזם של הגוף אוטומטית עולה,והגוף מנסה ככה לאזן עצמו ולא עולים במשקל בגלל ארוחה אחת של אכילת יתר,ומצד שני כן קראתי שפר ארוחה,כשאוכלים מעבר,הגוף או אוגר או מנצל את האנרגיה שלו,והאוכל המעבר מתחיל לההיפך לתאי שומן. אז מה הוא הנכון? תודה
לא משמינים מארוחה אחת, אבל אם יש עודף הגוף בהחלט יכול להעביר חלק מהאוכל לתאי השומן. זה לא אומר שמשמינים. רקמת השומן היא רקמה פעילה 24/7 . יש לה הרבה מאד תפקידים בגוף ולכן אחד לא סותר את השני. רק אם אוכלים לאורך זמן ובהתמדה יותר מהצורך , משמינים.
העברת אוכל לתאי השומן אומר אז מה? זה לא אומר שיש תוספת ברקמת השומן אבל היא זניחה מפעם אחת? תודה!
שקורה כל היום. בדיוק כמו שפירוק שומן הוא תהליך שקורה כל היום. ברור שאם תאכל מעבר לצורך בהתמדה ולאורך זמן , תהליך העברת השומן לתאים יתיעל. מפעם אחת זה זניח.
שלי,האם יש שלבי שובע? אני שמה לב שאני אוכלת ,חשה שובע,וכעבור חצי שעה השובע מרגיש מוגבר וכאילו אולי אכלתי מדי,אז איך אני יכולה לדעת בזמן הארוחה מתי זה שובע נורמלי שלא ירגיש לי כבד אחרי כמה דקות טובות בבטן? תודה רבה!
יש דרגות לשובע בדיוק כמו שיש דרגות לרעב. את תלמדי לזהות את תחושת השובע בזמן אמת עם הזמן. לפעמים קשה לזהות אותה, לא כי התחושה לא שם, אלא כי קשה להאמין שכמות האוכל שאכלת באמת הספיקה לך.
שאמר לי כמה לאכול מכל אב מזון ,גיליתי את שיטת הנון דיאט ויש לי שאלה לגבי זה:האם לגוף יש מערכת שיודעת כמה שומן ,פחמימות וחלבונים צריך לאכול ביום ועל פי זה,אם אוכלים מדי שומן אז זה מומר לרקמת שומן ,וכך גם לחלבונים ולפחמימות? ככלומר האם יש כמות מוקצית מכל אב מזון שהגוף יודע מראש ועפ זה בוחרים באופן טבעי מאכלים שונים? תודה רבה!
כשאוכלים לפי רעב ושובע, מה שקובע את כמות האוכל בארוחה הוא השובע. כך שלהבדיל מכל התכתיבים שקבלת עד היום, רק את יודעת מתי מספיק. אם לא תאכלי כמות מתאימה של חלבונים ושומן או פחמימות לאורך זמן, את לא תרגישי מסופקת או שבעה, כך שתמשיכי ל"חפש" אוכל. ההכוונה שאת מחפשת מחזירה אותך לעולם הדיאטות. תהליך של שיקום אכילה עובר ממה שאמרו לך לאכול, ליכולת לסמוך על הבחירות שלך ועל הגבולות של הגוף שלך. קשה מאד לסמוך על כך בתחילת התהליך, מה גם שמאד מבלבל בהתחלה להבין מה זה שובע בדיוק. לוקח זמן להבין שאין כמות אחת מסויימת שמתאימה לארוחה. לפעמים אותה ארוחה יכולה להספיק, להרגיש יותר מדי או להיות קטנה מדי. וקשה להשתחרר מכל מה שלמדת ש"צריך" או לא "צריך" , "מותר" או "אסור". כי ייסורי מצפון שבאים עם דיאטות, משתחררים עם אכילה לפי גישת נון דיאט ושיווי משקל. אם את מרגישה צורך בהכוונה, כי אפשר בתחילת הדרך ללכת ל"איבוד" אולי כדאי שתקבעי כמה פגישות להבין את התהליך שאת עוברת?
לגבי שובע:כתבת לי כי "בחירת האוכל נעשית עפ מה שיש בקיבה" ושהיא לא חייבת להיות מלאה כדי שהרצפטורים שלה יגיעו לרוויה". אני שואל שוב,כי זה סותר בהרבה מקומות שקראתי ואני רק רוצה להבין לעומק-אותם רצפטורים בקיבה רגישים ללחץ שמופעל עליהם כשמרגישים שהקיבה מתמלאת,אז למה את התכוונת לגבי זה שהקיבה לא צריכה להיות מלאה אלא הרצפטורים צריכים להגיע לרוויה??זה נראה לי כמו שני נתונים שונים פשוט...הרוויה של הרצפטורים בקיבה לא אומרת שהיא צריכה להיות מלאה כדי שהם ירגישו את לחץ המתיחה? ומה זה אומר שבחירת האוכל נעשית עפ מה שיש בקיבה,כלומר הקיבה לא מתרוקנת ואז מרגישים רעב? יכול להיות שהקיבה עוד עם אוכל בפנים ומרגישים שוב רעב? תודה רבה שוב!!!!
הרצפטורים מפוזרים בדופן הקיבה. הקיבה היא מיכל, שיכולת הקיבול שלה מוגבלת. מתיחה מתחילים להרגיש אם אכלנו מעבר לצורך, מה שאומר שהרצפטורים רוויים וכבר "אותתו" על שובע למח. הקיבה היש שריר ויש לה אלסטיות מסויימת. הקיבה עובדת ומעבירה מזון למעיים 24/7 כך שתמיד יש משהו בקיבה והיא לא באמת ריקה אף פעם. כשהקיבה מתרוקנת, אפשר להרגיש רעב, אבל גם כשגוף זקוק לאוכל מרגישים רעב. אז אין תמיד התאמה מלאה בין תחושות הרעב לכמות האוכל שיש בקיבה. יש קשר, אבל הוא לא בהכרח אחד לאחד.
הרצפטורים מפוזרים בדופן הקיבה. הקיבה היא מיכל, שיכולת הקיבול שלה מוגבלת. מתיחה מתחילים להרגיש אם אכלנו מעבר לצורך, מה שאומר שהרצפטורים רוויים וכבר "אותתו" על שובע למח. הקיבה היש שריר ויש לה אלסטיות מסויימת. הקיבה עובדת ומעבירה מזון למעיים 24/7 כך שתמיד יש משהו בקיבה והיא לא באמת ריקה אף פעם. כשהקיבה מתרוקנת, אפשר להרגיש רעב, אבל גם כשגוף זקוק לאוכל מרגישים רעב. אז אין תמיד התאמה מלאה בין תחושות הרעב לכמות האוכל שיש בקיבה. יש קשר, אבל הוא לא בהכרח אחד לאחד.
שובע ראשוני מגיע מהקיבה ואז באים ההורמונים,כי תמיד יש רגע שמרגישים שבעים ואז התחושה מתחזקת עם הזמן עם הזמן ,אני צודק? תודה
ומגיעה בהדרגה ולא בבת אחת. אז יכול להיות שאת מרגיש שהתחושה מתחזקת עם הזמן עד סוף הארוחה וקצת לאחריה.
אני חייב לציין כתגובה שאני ממשיך לאכול גם אחרי השובע באמת כי זה פשוט טעים לי........ וחוץ מלהשמין יותר ,קשה לי למצוא סיבה אמיתית למה לעצור בשובע.....כי גם אחרי השובע זה טעים וככל שאני אוכל זה טעים עוד ועוד.... ולכן אני לא מבין איך אפשר לשנות את התפיסה הזו בשיטת הדיאטה ללא הרזייה.... פתאום לא טעים לאנשים שמנים האוכל גם כשהם שבעים? או סתם ככה בין הארוחות? זה לא מובן לי.... תודה רבה
אומר ללמוד לעצור גם כשטעים. זה תהליך שלומדים בהדרגה כי מאד קשה, כמו שאתה חווה, לעצור כששבעים ולוותר על אוכל שנמצא בצלחת. לשנות תפיסה, זה תהליך שלוקח בחשבון את הרגלי האכילה שלך ובדיקת הקושי לעצור בשובע. זה תהליך שלוקח זמן, ודורש עבודה . אני מציעה שתפנה אלינו לייעוץ כדי להמשיך את התהליך שהתחלת. אתה יכול לתאם פגישת הכרות ללא תשלום או התחייבות. אין פה טריקים. יש עבודה לאורך זמן, תוך הסתכלות והבנה על הגורמים שמונעים ממך לעצור בשובע.
שלום רב, אני עושה בדיקות לבעיה שאני חשה שובע ממש אחרי כמה ביסים עם שיחוב של צרות. קראתי שאת.הסיבות הוא שהקיבה מתרוקנת לאט. מה אבל הקשר בין התרוקנות איטית של הקיבה לזה שאני שומעת מהר? חוץ מזה שבגלל הצרות קשה להבחין מתי בכלל יש רעב ומתי זה צרבת,אבל חשבתי שאם אני מזהה רעב,זה רעב,אז למה לשבוע אחרי מעט ביסים אם הקיבה מתרוקנת לאט? מה הקשר?!
אז למעשה לפי התיאור שלך, יכול להיות שאת לא רעבה ב"שעות" שאת חושבת שצריך לאכול. ואם את שבעה אחרי כמה ביסים כל הזמן, צריך לבדוק יומן מזון לפני שמגיעים למסקנה כזו או אחרת. את אומרת שיש לך גם צרבות . הרבה פעמים אוכלים כי זה עוזר להעביר את תחושת הצרבת. ואם את אוכלת בגלל זה הרבה פעמים ביום , גם מעט , זה ישפיע על תחושות הרעב שלך והשובע במשך היום. אני חושבת שכדאי לך לבדוק הרגלי אכילה, וצרבות . כשיש צרבות זה מאד מבלבל את תחושות הרעב והשובע. תעבדי עם דיאטנית קלינית על יומן מזון כדי לקבל תשובות מותאמות עבורך.
הי נדיה , אם זה בסדר אוכל לכתוב לך כבר את השאלות בבת אחת שלא אכתוב כל פעם מחדש: אמרת לי ששומן נשאר יותר בקיבה, אבל האם יכול להיות שמאכלים עם מלא שומן קודם אוכלים יותר מהם מאשר מאכלים אחרים ואז אלו עם השומן נשארים יותר בקיבה? כלומר ברגע האכילה עצמה מאכלים שומניים ישביעו יותר? זה כולל גם שוקולד ? -ועלתה שאלה נוספת חשובה:האם רעב "אמיתי" הוא הרצון לאוכל מזין או שגם אם בא לי פרוסת עוגה או חטיף זה גם יכול לבוא מרעב אמיתי? ככאילו רעב אמיתי הוא צורך של הגוף לויטמינים ואילו לא מספקים לו ככ,אני טועה? תודההההההההה ממש תודההההההה
נעשית לפי מה שיש לנו בקיבה וצרכי הגוף. כך שאנחנו לא יודעים זמן אמת במה הגוף משתמש. וגם שוקולד הוא מזון. וכשהוא מתפרק השומן של השוקולד יישאר יותר זמן בקיבה בדיוק כמו שומן של אוכל אחר. בד"כ כשרעבים מרגישים צורך ל"אוכל" אם בא לך עוגה כשאת רעבה, זו בחירה שלך.אנחנו לא מרגישים "צורך" באבות מזון או ויטמינים. אנחנו מרגישים צורך לאוכל.
נדיה תודה רבה:אני מנסה להבין ,בהמשך לתושבתך,מאיפה אז מגיע ה"סינון" או הבחירה של מה אוכלים. כי יכול להיות מצב שאני חש רעב ותפוח לא יבוא לי טוב בכלל בעוד שעוגת שוקולד דווקא כן,או להפך,או שבא לי אייס קפה (אני מאוד אוהב),או דווקא שניצל ואורז. אז מאיפה מגיע הסינון,או הבחירה הטבעית שאני מהקשיב לתחושות הגוף, הבחירות בעצם הם מה שהגוף או המוח מאותת לי, לא? ודרך אגב-כאשר אני חש רעב (לא קיצוני),אם אני חש שאני ברנני בבחירות שלי יכול להיות שאני לא רעב מלכתחילה? תודה רבה לך ,פורום נפלא!
נובעת מהרבה גורמים. הגוף מאותת על חלק, אם אתה רוצה אוכל כבד או קל, פריך או אחר. את זה אנחנו בוחרים בהתאם לחשק שלנו לאוכל באותו הזמן. כמובן,שאם אין בדיוק את מה שאנחנו רוצים, נסתפק במה שיש או במה שמרגיש לנו נכון לתחושה. ולפעמים, אנחנו אוכלים את מה שיש במציאות גם אם זה לא בדיוק הבחירה שלנו לאותה הארוחה. אם אתה בררני בבחירות שלך, רק אתה יכול לדעת. אני אוכל לדעת את זה רק אם אשב איתך ואנתח איתך יומן מזון. וגם אוכל לדעת בניתוח יומן מזון איתך אם אתה רעב הרבה או קצת לארוחה, או אם בכלל אתה רעב.אבל עבודה כזו נעשית בייעוץ ולא בפורום.
אדר-אוקיי אז הבנתי מה שכתבת לי בתשובתך האחרונה ,אז בעצם לי אין את היכולת לדעת מתי הגוף מתרגל למצב החדש ומתי הוא משמין ובאיזו ארוחה? אז זה לא נכון מה שקראתי שכל מה שהגוף לא צריך בארוחה הוא אוגר-כי הגוף או אוגר או משתמש לצורך הקיים באכל שנותנים לא? תודה
אין לו מה לעשות עם האוכל שהוא מקבל. יש לנו רק "מחסן" אוכל אחד משמעותי בגוף, והוא ברקמות השומן. ורקמות השומן הן רקמות פעילות. כך שכדי להשמין צריך לתת עודפים של אוכל לאורך זמן ובהתמדה. שומן נכנס ויותר כל הזמן מרקמות השומן. אבל כדי להשמין, ולראות את זה במשקל, צריך לאכול יותר מהצורך בהתמדה ולאורך זמן.
מה??? שומן נכנס ויוצא כל הזמן מהגוף? באמת? גם במצב שאכלתי יותר מדי אפילו בארוחה אחת??? תודהההההה
וכשאוכלים יותר מדי בארוחה אחת אין לזה השפעה על משקל הגוף. משמינים כשאוכלים מעבר לשובע לאורך זמן ובהתמדה.
שלום רב, אינני מכיר ככ את שיטת הנון דיאט וכאדם שסובל מהשמנה רוב חייו אני מנסה להבין אחרי חשיבה רבה:אולי אנשים שמנים פשוט אוהבים אוכל יותר מאנשים רזים? כי אני מודע לדבר הזה של שובע ורעב,אבל לי טעים לאכול גם אחרי השובע ובטח כל מיני חשקים שלא קשורים בכלל לרעב,ולאנשים רזים אוכל לא עובר בראש סתם ככה. אז נכון שהיו שנים של חסך מאוד גדול אבל, אני לא מאמין שגם שאתחיל לאכול הכל ואולי אראה הורדה במשקל, פתאום האהבה לאוכל והרצון לאכול סתם כך ,גם כשמשעם, גם כשאני עצבני וגם כי סתם בא לי ופשוט טעים לי אוכל מתוק בעיקר,ייעלם. ותמיד טעים לי ,אז מה ,לאנשים רזים לא טעים כל הזמן ?אולי אני פשוט נורא אוהב אוכל?? תודה
לא פוגעת בהנאה מאכילה. התשובה בשאלה שלך. בגישת הנון דיאט אתה ממשיך לאכול את מה שאתה אוהב וטעים לך, אבל אתה גם לומד לעצור כשאתה שבע. גם כשהאוכל טעים, אתה לומד לעצור בשובע. ולפי השאלה שלך, נראה שאתה לא כלכך רוצה לעצור, אלא בוחר להמשיך לאכול מעבר לשובע. האם זה קורה רק כי האוכל טעים או שפשוט לוותר על כמות של אוכל זה לא משהו שאתה רוצה לעשות? הרבה אוכל לא הופך אותו לטעים יותר. ואם תעצור בשובע, גם באוכל טעים, הרי שתאכל פחות, ועם הזמן תרד במשקל. אני הייתי מציעה לך לחשוב למה כלכך קשה לך לוותר על אוכל כשאתה כבר מרגיש שבע.
אבל אנסה: אם אני מרגישה קלילות כזו בבטן ,כאילו שאם אני אוכל אני לא רגיש כבדה או מפוצצת זה בסדר לאכול ולא משמין?גם אם אני עושה את המון פעמים?
הקלילות שאת מדברת עליה, קשורה לכך שאת לא רעבה, אבל מרגישה שיש מקום, או שאת רעבה וצריכה לאכול? אם את מרגישה מפוצצת, ברור שזה לא הזמן לאכול, אלא אם את מרגישה כך כי אכלת הרבה ירקות וזה יכול לבלבל.כדי לענות על השאלה שלך, צריך לראות יומן מזון, כדי להבין למה בדיוק את מתכוונת בתחושת קלילות.
שלום, רציתי לדעת האם זה בסדר ונכון להרזייה במשקל,לאכול מלא ירקות כל ארוחה כי אין בהם הרבה קלוריות והם גם ממלאים הקיבה,וככה גם אוכלים פחות קלוריות ביום ומרגישים שובע ומרזים.. תודה
ירקות ימלאו אותך רגעית, כי הם יתנו לך תחושת מלאות מנפח ולא משובע. מעבר לזה , אכילה של ירקות בהגזמה יגרמו לך לתחושות, נפיחות, גזים ועוד. אתה תרגיש מלא ורעב באותו הזמן מה שיבלבל מאד את התחושה של הרעב והשובע שלך ויקשה עליך לדעת מה, כמה ומתי לאכול. כדי לרזות צריך אוכל, לא ירקות.
הי נדיה, את יכולה ההקשה להסביר לי אם הקיבה לא חייבת להיות מלאה כדי שרצפטורים שלה ירגישו מתיחה ואז מרגשים שובע, אז אילו עוד גורמים משפיעים על השובע? אולי רק בקצרה כי אני יודע שאת לא עונה על דברים כאלו בפורום.. תודה רבה
ותהליכים אנדוקריניים שקשורים לשחרור הורמונים שונים, השובע מושפע גם מתחושת הסיפוק שלנו ממה שאכלנו, והתנהגות האכילה שלנו.
אם אני לא אוכלת עפ מה שהגוף דורש, האם עדיין אפשר להרגיש כבד בבטן אבל לא שבע?? יצא לי יום כזה ורציתי להבין אם זה הגיוני..... כי מה לא יכול לספק בגלידה או חטיף אם יש שם את אבות המזון.... מה זה לא מספק לגוף???? תודה!
אם את מרגישה כובד בבטן, זה תלוי במה את אוכלת. יש מאכלים שיותר "כבדים" לנו ומאכלים שמרגישים יותר "קל". לפעמים קשה להבחין בין תחושה של כובד לשובע. זה לא בהכרח קשור לאם ספקתי לגוף את מה שהוא צריך. אני מבינה את הצורך למצוא תשובה אחת ברורה לכל מצב. אבל אין כזו.
בלשון יורדת ככל שעובר הזמן מזמן האכילה וההגעה לשובע? כלומר אפשר להיות שעתיים אחרי האוכל לא להיות רעבים אבל הטעם של אוכל יהיה שוב טעים (לא כמו שרעבים),אז טעים יותר מאשר כששבעים? ורציתי לשאול גם בבקשה אם כל פעם שאוכלים לא מתוך רעב אפילו אם זה שעתיים אחרי האוכל, אפילו אם זה ביס של משהוא נרגיש כובד בבטן.....או מלאות בבטן.... תודה רבה
יכולה לגרום להרגשת כבדות ואי נוחות. כמות טעי הטעם בלשון קבועים, ומידת הרוויה שלהם תלוייה בכמות האוכל שאתה אוכל. אם אותו טעם טעים לך יותר כששבעים, זה אומר שיש "מקום" בבלוטות הטעם על הלשון, אבל לא בהכרח אומר שיש מקום ב"בבטן"
אז כשבעצם אני לומד מתי לעצור בשובע לא כדאי לי לחשוב על הטעם של האוכל (כי בלוטות הטעם בלשון לא קשורות לרעב ושובע),אלא עפ התחושה בבטן? ולגבי בלוטות הטעם-כן אבל יש איזשהוא רגע כששבעים שהאוכל הוא לא באותו הטעם כמו בהתחלה אבל את אומרת שזה לא צריכה להיות האינדיקציה שלי אם להמשיך לאכול או לא נכון? תודה רבה נדיה!!!!!!!!!!!!
מקומית , בזמן שאוכלים. השובע לא תלוי בבלוטות הטעם. בלוטות הטעם "מתפנות" יותר מהר מהשובע, ולכן זו לא האינדיקציה לשובע.
כתבת לי כי גם חשקים נאכלים מתוך רעב-אז חשבתי על זה ואולי הבנתי שבעצם אותם "חשקים", מכניסים אוכל למערכת וכמו אוכל שנאכל מרעב יש נקודת שובע? מה שלא ככ מובן לי זה:אם כשרעבים הטעם של האוכל עצמו ממש טעים וכששבעים גם הטעם שלו לא ככ טעים יותר,אז יש לפעמים שאוכלים לא מתוך רעב והטעם לא ככ טעים וזה די מסמן לי לא לאכול ויש פעמים שהחשקים נאכלים גם לא מתוך רעב אבל הם טעימים להפליא. אבל. בשני המצבים האכילה לא באה מתוך רעב אז למה לפעמים זה ממש טעים ולפעמים מרגיש מיותר? תודה רבה
וכמו שאתה אומר, יש מאכלים שכלכך טעימים לך שגם אם אתה שבע , קשה לעצור. אבל אם אתה מרגיש את נקודת השובע, במאכלים הטעימים מאד, אז האכילה העודפת היא מתוך בחירה ולא מתוך צורך.
תודה רבה על תשובתך זה לא מובן מאליו! אז אני שואל מתוך כל זה :אם חשק לא נאכל מתוך רעב, עפ מה יודעים איפה השובע שלו,מאיפה מגיע השובע,אם הקיבה מלאה ואין מקום עוד לאוכל ויש שובע,וכמו שאני יודע מתי להפסיק לאכול מאכילה שכן נובעת מתוך רעב,ואז אם אין מקום בבטן כי הקיבה מלאה=אין רעב וזה לא חשק ,אז מאיפה מגיע השובע? תודה רבה על התשובות!
שמרגישים בזמן שאוכלים. כמה "מקום" יש בקיבה , לא בהכרח מעיד על שובע. כלומר, קיבה לא צריכה להיות לגמרי מלאה בשביל להרגיש שובע. יותר חשוב שתרגיש את השובע מאשר שתחשוב עליו.
מתנצלת מראש על אורך השאלה עכשיו,פשוט חשוב לי להבין את החשיבה הנכונה: באופן היפוטתי שאלתי ,אם אני מכניסה חתיכת עוגה כחלק מהארוחה עד להגעת שובע האם זה יכול לגרום להשמנה,התשובה הייתה,שתלוי כמה גדולה חתיכת העוגה. האם אני יכולה להסיק מכך שכמות גדולה של עוגה בכל ארוחה (שוב במצב היפוטתי לחלוטין),יכניס מלא קלוריות לכל ארוחה ומכאן לאורך זמן תיהיה השמנה? אם אדם צורך X חלבון ביום ובעוגה בטוח יש חלבונים אז השאלה היא האם אני לא אהיה מסופקת, כי לא אגיע לרמת סיפוק מהחלבונים שיש סכה באכילת העוגה?ואז אני שואלת ,אם יש X חלבונים שצריך לאכול ביום, אז אני יכולה לאכול את כולם בבת אחת (נגיד),ואז עדיין בשאר הארוחות לאכול רק עוגה או עוגה בחלק גדול מהארוחה ועדיין אני בספק אם אני לא אעלה במשקל. אז,האם אדם רזה באופן טבעי ,פשוט לא ייבחר בעוגה או בכל מזון אחר כדמותה כי החישוב האוטומטי שלו יהיה שהוא יצטרך לאכול הרבה ממנה וזה יותר מדי קלוריות,או מחישוב אחר כלשהוא? אם שובע מגיע משילוב אבות המזון, ולא רצוי שיהיו ארוחות ללא חלבון,זה קצת מוזר,כי כמעט בכל אוכל אפשר למצוא חלבון ואז להגיע "למכסה" היומית,אז כשממליצים לאכול עוגה ולצידה לשתות נס קפה או לאכול פחמימה ולצידה חלבון,האם זה מגיע מתוך שיקול של ,אם יהיה חלבון נאכל פחות את הפחמימה (בעיקר אם היא פשוטה או דחוסת קלוריות ),ואז לא תיהיה השמנה לארוך זמן,או מסיבה אחרת? אבל כמו שכתבתי פה,אם אכילה מרובה תיווצר כי אין מספיק חלבון,אז באופן היפוטתי אפשר לאכול את כל מנת החלבונים בארוחה אחת או שתיים במהלך היום,ואז שאר הפעמים לאכול רק פחמימה. אז מאיפה מגיע החישוב של שילוב אבות המזון למניעת השמנה? ואם הבעיה היא לקבל את כל רכיבי המזון,אז תמיד אפשר לאכול אורז שניצל וחתיכה גדולה של עוגה (שוב ,באופן היפוטתי). אם אני לוקחת בורקס לדוגמא יש בו קצת חלבון,אבל לארוך היום לאכול רק את זה ובאופן קבוע תגרום לעלייה במשקל....אז מה אני לא מבינה? תודה רבה
הגוף ישבע באותה ארוחה ממה שתתני לו. לגבי השמנה, אם תאכלי מעבר לצורך ולשובע לאורך זמן ובהתמדה , תעלי במשקל. זה לא משנה איזה אב מזון תאכלי יותר מדי. משמינים בגלל שאוכלים יותר מדי. היפוטית, אם הגוף מקבל את כל מה שצריך לאורך היום, זה לא משנה אם אכלת יותר חלבון קודם או אח"כ. ואם את מרגישה את השובע שלך , אז את לא חייבת בכל ארוחה לאכול את כל אבות המזון. מי שלא מרגיש תחושת שובע, יכול להכיר אותה, דרך זה שהוא יאכל ארוחות שיש בהן את כל אבות המזון. לגבי השמנה ובחירות מזון, זה כבר סיפור אחר. בהנחה שאת אוכלת לשובע, ומקבלת את כל אבות המזון , לא תהיה השמנה.כשאוכלים בצורה הזו, הבחירה במזון מגוונת ולא מחושבת מראש. ולדעתי הבלבול שלך נובע, שמצד אחד את רוצה להרשות לעצמך לאכול באופן חפשי, ומצד שני את "מחשבת" את מה שאת אוכלת, מה שגורם לך לבחור מה לאכול מה"ראש" ולא מה"הבטן". תנסי לסמוך יותר על תחושות הגוף שלך, ותראי שאת כבר תדעי מתי בא לך עוגה, בורקס או ארוחה מאוזנת. ואם תקשיבי לגוף, גם תדעי מתי לעצור. ובתוך כל בחירה, אם את עוצרת בשובע, לא צריכה להיות בעייה של השמנה. מה שמחליט כמה את אוכלת בארוחה , זו התחושה בבטן, ולא החישוב אם אכלת מספיק חלבון בבוקר ומספיק פחמימות בערב. אני בכיוון?
לי : קורה לי שאני אוכלת שובעת,לא רעבה יותר בוודאות אחרי ארוחה מאוזנת מאוד, אבל,אחרי חצי שעה או שעה בערך או אפילו שעתיים חשה ירידה באנרגיה או חוסר שקט כזה. אז אני הולכת ואוכלת ביס של קוביית שוקולד או שותה חצי כוס חלב,ואז מרגישה מלאה מדי!!! מה אני אמורה לעשות? תודה
תחושה של "רווח". ה"רווח" הזה מתורגם בטעות לרעב, כםי שנוכחת לדעת. תחושת חוסר שקט או עצבנות במצב הזה נורמלית. הגוף מתרגל לתחושת מלאות חדשה, מכמות יותר קטנה של אוכל, שיכולה לגרום לתחושות שאת מתארת.
אלא רק רכיבי מזון ,אז אני מוצא את עצמי שכשאני רעב,לרוב אני לא אלך ואוכל משהוא מתוק (או לא מתוק לבד),אלא אני אוכל זאת עם שילוב או רק מזון לא מתוק. לזה אין הסבר פיזיולוגי כזה או אחר? רציתי גם לשאול בנוסף-שידוע לי שיש מאכלים עתירי שומן כמו בורקסים לדוגמא ושומן מתעכל אחרון בקיבה,אבל,ההורמונים הראשוניים של שובע הם קודם בקיבה שרמת הגרלין מפסיק להיות מופרש וזה דרך התמלאות הקיבה,השומן שיש במאכלים תורם לשובע רק כאשר הוא מגיע למעי הדק שם מופרש הCCK,אז זה לא נכון (נראה לי) שמאכלים עם הרבה שומן אוכלים מעט מהם ברגע האכילה. ייתכן כי אוכלים הרבה מהם אבל הם תורמים לזמן שובע ארוך יותר אולי?בגלל הסיבות הפיזיולגיות שציינתי? באותה הנשימה קראתי גם כי מאכלים גאנק פוד השומן בהם לא גורם להפרשת CCK,האם מכאן אני יכול להסיק שקוראסונים ובורקסים למיניהם ׁ(שאין בהם הרבה חלבון) שנאכלים לבד ובלי חלבון נוסף לא משביעים לאורך זמן בגלל זה ? תודה רבה מתנצל מראש על ריבוי השאלות-זה אחרי חודשים של למידה... תודה שוב
מכל מקור מזון. ומעכל אותם בהתאם למה שנמצא בקיבה באותו הזמן. כשלומדים תהליכי עיכול, מורכבים ככל שיהיו, מבינים את התהליך, אבל לא את מה שקורה בפועל כשאוכלים .אם אכלת בורקס גבינה עתיר שומן, אז השומן ישהה יותר זמן בקיבה בזמן שהחלבון יפורק אנזימטית והפחמימות יועברו דרך דפנות המעי ע"י האינסולין לתאים. אבל, זה לא אומר שזה כל מה שיש בקיבה באותו הזמן. כל התהליכים קורים בו זמנית בהתאם לתכולת הקיבה. אם מדברים על שובע ,יש עוד תהליכים שמשפיעים עליו, מלבד מה שקורה באותו הרגע בקיבה.
אפשר לקבל אלי בקצרה מה הם התהליכים הנוספים שיכולים לגרום לשובע חוץ ממה שיש בקיבה? תודה רבה
אני סקרנית, כי השאלות שלך קשורות לתהליכים בגוף ברמה התאית. בפורום אני לא נכנסת לפירוט כזה. יכול להיות שכדאי לך למצוא קורס בתזונה או ביוכימיה שיענה על השאלות שלך? אחד הדברים שלמדתי לאורך השנים בטיפול באנשים עם עודף משקל, היא שגם כמכירים את כל התהליכים, הם לא אלה שיפתרו את הבעייה של מי שנמצא מולי. אבל הם בסיס לעבודתי כדיאטנית ונותנים כיוונים למחשבה.
ואוכל אוכל נגד הבחירה הטבעית שלי? רק לשם הבנה-אם נגיד אני רעב ורוצה לאכול כריך טוב עם גבינה טונה וירקות ודווקא חטיפים או שוקולדים הם לא מה שאני רוצה בתחושת הרעב,אז מה יקרה אם אני אבחר בחטיפים ובשוקולדים? או נגיד ואני רעב קצת ובוחר להתחיל לאכול שווארמה לעומת תפוח,אפילו אם אני קצת אוכל את השווארמה.... אני לא ארגיש שובע? אהיה רעב יותר מהר? כי הגוף הרי לא מזהה אוכל עם קלוריות אז מה יקרה אם אלך נגד הבחירה הטבעית? תודה
לא תמיד יש סביבנו את האוכל שאנחנו רוצים כשאנחנו רוצים אותו. זה לא אומר שאם אתה בוחר משהו אחר, לא תשבע. זה רק אומר שבהמשך היום, כשתוכל, תאכל את מה שאתה רוצה.
שלום, נאמר לי פעם כי כל פעם שאוכלים מעבר לשבוע האוכל נהפך לשומן. זה לא מסתדר עם העובדה שאני אוכל מעבר לשובע ואז לא רעב להרבה יותר שעות,וזה אומר לי שהגוף כן השתמש באוכל האקסטרה ל"מחייה". מצד שני האם זה אומר שאפשר לאכול ארוחה גדולה מעבר לשובע כל פעם ופשוט לחכות לרעב אחרי המון שעות......?? וצד שלישי-נכון שצריך 7000 קלוריות לקילו אחד של שומן,אז זה אומר שביום אחד אני אוכל 7000 קלוריות וזה ניהיה שומן וביום למחרת אני לא רעב כל היום כי אכלתי מדי ביום של לפני? אפשר לעשות לי סדר בראש בבקשה!? תודה
של שומן, ביום אחד מעבר למה שאתה אוכל בדרך כלל, אז אתה זקוק לטיפול. ברור לי שזו לא הכוונה שלך. אבל לא משמינים ביום אחד גם אם לפי ה"מספרים" אוכלים מעבר לשובע. זה נכון שאם אכלת הרבה יותר ממה שאתה צריך, אתה תהיה רעב מאוחר יותר ,מאשר אם היית אוכל בכמות מתאימה. הגוף נותן לך את הזמן הזה ל"התאושש" , אבל אם תתמיד בכך כל יום, ולאורך זמן אתה תעלה במשקל. כי הגוף "יתרגל" לכמויות הגדולות שאתה נותן לו, ולאורך זמן ה"שעות" של השובע יקטנו. הגוף שלנו מתאים את עצמו. אז אם "תרגיל" אותו לאכול יותר מדי, אתה תעלה במשקל. מדגישה שזה לא קורה מפעם אחת, אלא לאורך זמן ובהתמדה.
אם צריך למלא את הקיבה כדי לשבוע (או שזה אחד מהגורמים),האם זה אומר שכששותים שייק או כך דבר נוזלי (חוץ ממים),אז צריך הרבה ממנו עד שזה ימלא את הקיבה? תודה רבה!
אומרת, שהרצפטורים בדפנות הקיבה הגיעו לרוויה, ושולחים מסר למח שהקיבה מלאה. או שאנחנו מרגישים פיזיות תחושה של מלאות, שאומרת לנו להפסיק לאכול. קיבה מלאה היא תחושה, לא בהכרח קיבה שמלאה עד הסוף באוכל.
תודה על התשובה נדיה,תוכלי בבקשה להבהיר לי: אם הקיבה לא מלאה באוכל מכאן שהרצפטורים שלה לא יכולים לחוש "לחץ" ולשלוח את מסר למוח,אז מה הכוונה "שהקיבה לא צריכה להיות מלאה באוכל"? -לגבי רקמת השונה-מתרוקנת-הכוונה לתאי השומן מתכווצים או מורידים מהשומן שיש בתוכם וככה מרזים. ברור לי שזה לא קורה בבום אבל האם לאורך היום הם יורדים ואכילה מעבר לשובע ממלאת אותם? תודה
תאי שומן יכולים לקטון בנפח או לגדול בהתאם למאגרים. אז כאשר יורדים במשקל, וגם יורדים עקב כך בשומן, כן, תאי השומן קטנים בנפח.
היא פעילה כי היא מפרישה הורמון לפטין במהלך היום ,אך האם חוץ מהפרשת הורמון היא גם "מתרוקנת" במהלך היום? גם אם אוכלים מעבר לשובע לפעמים? תודה
לא הבנתי את השאלה.
היי נדיה,את יכולה לאמר לי אם אני צודק בידע שלי, אז ככה:מאכלים כמו שוקולדים ובורקסים יש בהם הרבה שומן אבל מורכבים מפחמימות פשוטות, וזה חמה כשאוכלים אותם בשעת רעב אז אוכלים ואז מהר רעבים כי האינסולין עולה למעלה מהר ויורד בחזרה ואז רעבים שוב מהר,וזה למה חשוב לשלב חלבונים בארוחה עצמה. אם זה נכון,אז אני גם יודע שכמעט בכל אוכל יש חלבון,אז למה החלבון הזה לא מספיק לאזן את כמה מהר האינסולין לוקח את הסוכר ויורד מהר? תודה רבה
בעקבות אכילת פחמימות פשוטות, לא מתכוונים לבורקסים או מאכלים שיש בהם חלבון. מתכוונים לסוכר או שוקולד (שיש בו שומן אבל לא חלבון). פעם חשבו שזה נכון לתת מאכלים עם פחמימות פשוטות לספורטאים לפני תחרות, אך הפסיקו עם זה כשהבינו שהאינסולין יורד מהר, ופחמימות פשוטות לפני תחרות לא שיפרו את ההישגים.
זה למה לא כדאי לאכול שוקולד בשעת רעב? כי יש עלייה וירידה חדה של אינסולין? חשבתי שהשומן בשוקולד מבטל את העלייה והירידה החדה של האינסולין ותורם לתחושת השובע.......ואז לא צריך גם להוסיף חלבון כדי שיהיה שובע אורך זמן.... תודה
העלייה והירידה של האינסולין תלוייה בפחמימות. היא יותר מתונה כשיש חלבון.
אני אוכל לפעמים גם כשאני לא רעב? זה נראה לי כמו אוכל אקסרה כי אני לא רעב ....
אכילה מעבר לשובע, לאורך זמן ובהתמדה היא זו שגורמת להשמנה
האם אוכלים יותר (ומכאן יותר קלוריות),כשרוב הארוחה מורכבת מפחמימות ויש ממש קצת חלבון?זה משפיע ? ואם אפשר לדעת למה בדכ כשאני רעבה ולא מורעבת לא בא לי משהוא מתוק בדכ? המוח מזהה שיש מדי מתוק ולא רוצה כשרעבים? תודה
כשאת רעבה, ותאכלי את מה שאת רוצה, ותעצרי בשובע, את לא תצטרכי"לחשוב" או ל"לחשב" את הדברים האלה. זה באמת משנה למה מתחשק לך עכשיו מתוק ואח"כ לא? או למה את רוצה עכשיו ארוחה כזו או אחרת? אם את מגוונת את האכילה של ואוכלת לשובע, תגלי שאת אוכלת כל יום קצת אחרת. לפעמים בא מתוק ולפעמים לא. לפעמים רעבים יותר ולפעמים פחות. אין פה חוקיות. הרעב והשובע הם סימנים פיזיולוגיים שאומרים לנו מתי, כמה ומה לאכול.
שלום, אני כבר מזה שנה וקצת עוסק בנון דיאט ולא משנה כמה אני אוכל דברים שאני אוהב ומרשה לעצמי,עדיין אוכל מגרה אותי. אז כן למדתי להבדיל בין אוכל שמגרה ומה יקרה אם אני אוכל אותו וזה שאני אולי לא הכי אהנה ממנו,אבל ,למה אותי זה מגרה רק עצם המחשבה ואדם רזה טבעי בכלל לא יסתכל על זה? תודה
ברור שאוכל טעים מגרה. את כולם. השאלה היא האם אתה חושש שאם תאכל אוכל שמגרה אותך לא תוכל להפסיק?
גם,אבל יותר מהמקום שאני מרגיש שאני יכול לאכול להינות מאוכל המון במהלך היום סתם ככה גם כשאני לא רעב,אז למה לי לא לאכול סתם ככה,אין לי סיבה מספיק טובה,להגיד לעצמי שזה ישמין אותי לפעמים נמאסת עלי,ואני דווקא כן מרשה לעצמי לאכול הכל.....
גבול הכמות לאוכל הוא השובע. אם אתה לא מקשיב לשובע, אתה יכול לאכול "המון". אם זה מה שאתה בוחר לעשות, זו זכותך. אבל אם זה מפריע לך, וגורם לך להרגיש שאין לך שליטה באוכל אלא שהאוכל שולט בך, ואתה רוצה לשנות, אז כן, צריך לשים גבולות. והגבולות האלה לא באים מסוג האוכל שאתה אוכל, אלה מהיכולת להקשיב למלאות ולעצור. לוותר על כמות אוכל שאתה רגיל ויכול לאכול היא לא פשוטה. לא רק פיזית בגלל ההרגל, אלא גם נפשית. לפעמים ויתור על אוכל מלווה בתחושות כעס ועצב, עד תחושה של אבל. ללמוד לוותר על כמות של אוכל ולעצור בשובע, הוא תהליך שלוקח זמן וקורה בהדרגה. הויתור על הכמות העודפת הוא לא מיידי. לא מייד מפסיקים לאכול יותר ממה שצריך לאותה ארוחה. ואת זה תהליך הנון דיאט אמור ללמד אותך.
תודה רבה נדיה!!!!! האם גם כשאוכלים חשקים למיניהם גם יש נקודת שובע? זה כמו רעב?
אז כן, גם כשאוכלים לפי חשק, מרגישים שובע והכמות בהתאם
יומן אכילה לדיאטנית - לא מצליחה לרדת במשקל! רק עולה במשקל בלי הפסקה! אכלתי אתמול: 1. שתיתי בקבוק 350 מ"ל של משקה שקדים עם קקאו ופולי קפה בטעם אייס קפה 2. שתיתי 2 כוסות שוקו (400 מ"ל) 3. חטיף תמרים בוטנים וגרעיני חמנייה 4. 4 פרוסות לחם ללא גלוטן 5. פרוסת גבינה צהובה 9 אחוז שומן 6. מעדן סויה 7. דבש 8. זרעי צ'יה 9. ג'וג'י ברי 10. חמוציות מיובשות 11. בננה 12. 20 שקדים 13. 10 אגוזי פקאן 14. 20 יחידות אגוזי קשיו 15. פיסטוקים חלבי 16. 8 יחידות שזיפים מיובשים 17. קוטג' 5% 18. שייק תותים ואוכמניות 19. קוקוס טחון 20. קינמון טחון האם אכלתי יותר מידי שככה עליתי במשקל? מה לא אכלתי נכון? במה טעיתי??????? כמה קלוריות זה בערך היומן אכילה שלי הייתה?
אני חושבת שזו לא פעם ראשונה שאת פונה לפורום. אם אני טועה, אז סליחה. אבל בכל מקרה, נשמע מהשאלה שלך שטיפול תזונתי יכול לתת לך מענה לשאלה, ולעזור לך להתגבר על הקושי שיש לך עם אוכל. אין אפשרות לעשות טיפול תזונתי בפורום. את מוזמנת ליצור קשר ולתאם פגישת הכרות ללא התחייבות או תשלום, או שתמיד אפשר גם לפנות לדיאטנית בקופ"ח.
שלום רב , מנסה להבין האם זה נטו פסיכולוגי או פיזית לחלוטין: היום אכלתי חתיכה קטנה של עוגת תפוחים שלושה קרקרים עם גבינה ושני אגוזים בערב שתיתי אייס קפה קטן,ואחרי בערך שעתיים של האייס הרגשתי צורך עז בטונה וקוטג ובדיוק הלכתי ואכלתי את זה עם קצת סלט חצילים וקצת בייגלה. השאלה שלי-האם האכילה אחרי האייס היא פסיכולוגית והייתי צריך לבדוק אם הייתי רעב או לא ,או שזה באמת פיזי,כי לא הרגשתי רעב רגיל,אלא רעב מאוד ספציפי לחלבון,וכן קצת אכלתי בייגלה. יכול להיות שבאותו רגע סתם הייתי משועמם למרות שהיה לי את האוכל הספציפי הזה בראש,כי נגיד היו לי אופציות כמו פיצה או דברים אחרים ולא רציתי ,רציתי ספציפית טונה וקוטג ,אז אני יכול להחשיב זאת כחוסר במהלך היום שהושלם באוכל אחרי אכילת האייס? אם לא הייתי אוכל את זה זה היה עובר או רק ממשיך? ואני חייב לציין שאכלתי חצי קופסת טונה שלוש כפיות קוטג בערך חופן של בייגלה ושתי כפיות של ממרח חצילים והרגשתי כמעט מלא מדי,אז יכול להיות שזה הכל היה בכלל בראש ולא פיזי בגוף או פיזי ושאכלתי יותר מדי??? תודה רבה נב-באמת שבהלך היום לא הייתי ככ רעב כי אכלתי הרבה יום לפני (יום כזה של הרבה פיתויים אבל לא ממקום רע....) תודה
אז נשמע שהיית רעב. אתה בחרת לאכול משהו שלא ממש רצית. רצית פיצה. פה מתחילה השאלה האם בחרת חצי קופסת טונה, קוטג ובייגלה כי אתה בדיאטה ופחדת לאכול פיצה? הרי אם היית אוכל פיצה עד השובע, היית מקבל גם פחמימות חלבונים ושומן. אז לדעתי הצד הפסיכולוגי מתחיל בבחירות שלך כשאתה רעב. גם אם אכלת יום קודם הרבה , זה לא אומר שלא תהיה רעב. יכול להיות שתהיה רעב פחות. אבל באמת אכלת מעט מאד ולדעתי, ניסית "לפצות" על כמות האוכל שאכלת יום קודם, בכך שאכלת מעט מאד ובחרת במוצרים שנחשבים כמוצרים לדיאטה.
באמת שלא לא בחרתי את הפיצה כי פחדתי מאוכל ,נראה לי אני מסנה להבין אם יש ולמה יש בחירה סלקטיבית של מזון ולמה היא זה קורה,האם זה משהוא פיזיולוגי או סתם במוח. כי הבחירה שלי בחלבונים אחרי האייס והיא הייתה ספציפית חלבונים ,אני לא יודע אם יש באמת דבר כזה שהגוף או המוח אומרים ללכת ולאכול ספיציפית חלבונים.... תןדה
הי נדיה, כתבת לי שהגוף מזהה שובע כאשר מקבלים את כל אבות המזון המזון,זאת אומרת שאין שובע אם אני אוכל לרוב או רק פחמימות בארוחה שלי? ולגבי אותו הנושא-האם כאשר כתבת לי שחוסר איזון במזון בין אם זה חלבונים או (אם אני אוכל רק עוגה ונס קפה כל היום חסרים ויטמינים אחרים שמזונות אחרים נותנים),זה אומר שאפילו חוסר האיזון קורה ביום אחד ורעב מוגבר יקרה אפילו ביום? תודה רבה!
את עצמן במקרה שאוכלים מדי ביום אחד?
אין לזה משמעות כלכך גדולה על הגוף. סביר שלמחרת תרגיש רעב פחות, אבל לא בהכרח. הגוף מאזן את הצרכים התזונתיים שלו בהתאם לדרגת הרעב שלנו. אז אם אכלת יותר מדי, כלומר מעבר לשובע שלך , יום אחד, זה לא יגרום לשינוי כזה או אחר בגוף שלך. אם אתה אוכל יותר מדי, כלומר יותר מהשובע שלך בהתמדה, ולאורך זמן, אז אתה מפר את האיזון בגוף שלך.
האם רעבים קצת-אומר לאכול תפול או פרוסה אחת של לחם ,או שכשרעבים אז רעבים ואוכלים צלחת של אוכל? באותו הנושא-רעב קטן אומר שהקיבה קצת ריקה ורעב גדול אומר שכל הקיבה ריקה? תודה
אוכלים קצת, כשרעבים אוכלים צלחת של אוכל. אין קשר לכמה שהקיבה מלאה או ריקה בהכרח, אלא לכמה אנרגיה הגוף שלנו זקוק באותו הזמן. כל ארוחה משתנה בהתאם לתחושת הרעב שלנו.
אז הרעב הגדול והקטן לא מגיע מכמה הקיבה מלאה או ריקה,ומכאן שרעב בכלל גם לא מגיע מריקנות של הקיבה? תודה
אם הקיבה מלאה באוכל, את לא תהיי רעבה. אם היא מלאה חלקית, יכול להיות שכן.
טכניים-אם קילו של שומן זה 7 אלף קלוריות. אז אחרי חישוב יוצא שמאתיים גרם זה 1750קלוריות. אם אני רוצה להסתכל על זה מנקודת מבט יבשה לחלוטין-זה אומר שמעל הBMR שלי אני צריכה ביום לאכול עוד 1750 קלוריות כדי להשמין במאתיים גרם? האם באמת כשאוכלים את ה1750 הנוספות האילו משמינים באותו היום מאתיים גרם, או שייתכן כי נאמר ואני אוכלת את ה1750 קלוריות הנוספות האילו ביום ,הגוף לא ישר משמין מאתיים גרם אלא כן מאזן את זה ביום או ימים הבאים ואז לא תיהיה בכלל עלייה במשקל? תודה רבה!!!!!!!
7000 קלוריות מעבר למה שצריך כדי להעלות 1קג שומן(1000 גרם) 1400 קלוריות משומן , מעבר לצורך כדי להעלות 200 גרם בחישוב על הנייר ,נדמה שכך זה עובד. אבל השמנה נגרמת אם אוכלים יותר מהצרכים לאורך זמן ובהתמדה. ויותר מזה, אנחנו לא עולים במשקל רק משומן. כשעולים במשקל, כל הגוף עולה במשקל, כולל נוזלים, ועוד. עלייה של 200 גרם, לא מעניינת חוץ מאשר במחקרים. עלייה במשקל אמיתית נמדדת בק"ג.
כשאת כותבת 7000 קלוריות של שומן,זה לא שאני אוכלת 7000 קלוריות תוך יום או יומיים מעבר לBMR הבסיסי שלי וזה שומן? הרי הכל מסתכם בקלוריות לא?
חשוב הרכב המזון, תדירות הארוחות, פערים בין ארוחות, רעב ושובע, התנהגות אכילה, ועוד ועוד. ייעוץ תזונתי הוא דבר מורכב. קלוריות הם חלק מאד קטן וזניח בטיפול. הם אמת מידה ותו לא.
שלום, יש לי שאלה קצת טכנית ומעצבנת אבל לא מצאתי תשובה באינטרנט עליה אחרי חיפושים עמוקים:זה קשור לשילוב אבות המזון בארוחה: -אם בשוקולד יש פחמימה ושומן ,ושומן מתעכל אחרון (מפחמימה וחלבונים),אז למה זה שממליצים לשלב חלבון (לאוו דווקא עם שוקולד אלא עם כל מאכל שיש בו לרוב פחמימות ושומן)? -אם נאמר ואני מחליט לאכול מאכל שמכיל פחמימות ושומן ,שובע ואז די מהר (נגיד אחרי שעתיים) ניהיה שוב רעב,ואז אני אוכל חלבון,זה אומר שאני משלים את הארוחה או רק כאשר שלושת אבות המזון נאכלים יחדיו זה גורם לתחושת שובע (משהוא בשילוב שלהם ולא כל אחד בנפרד),וזה שאוכלים כל אחד בנפרד ונהיים רעבים שוב,זה גורם לאכילת עוד קלוריות למרות כאילו "השלמתי" את אב המזון החסר בארוחה? תודה רבה וסליחה מראש על אורך השאלה!
עקרונית צריך לקבל את כל אבות המזון במשך היום. כשאנשים לא מזהים את השובע שלהם. הדרך ללמד אותם להכיר אותה היא דרך ארוחות שכוללות פחמימות חלבונים ושומן. כי הגוף שלנו מזהה שובע כשהוא מקבל את כל אבות המזון בארוחה. הסיכוי שלך להגיע לכמות אבות מתאימה ביום, כשאתה מפריד בינהם, אפשרי, אבל יותר קטן. לכן אם מקפידים על כמה ארוחות מאוזנות ביום, שכוללות את כל אבות המזון, גם תרגיש את השובע בצורה יותר ברורה וגם לא צריך "לדאוג" להשלמות במשך היום.
הי נדיה, כתבת לי בעבר שאם אני אוכלת מאכלים כמו שוקולד כשלא מתוך רעב זה אז סביר להניח שאני אוכל קצת מזה,אבל מה רע או לא טוב או משמין לאכול מאכלים כמו שוקולד גם כשיש רעב? האם זה בגלל שאין איזון עם אבות המזון ?זו הסיבה היחידה? תודה רבה לך!!!!!
אם את רעב, תאכל יותר שוקולד מאשר אם אתה לא. וזה לא בהכרח אומר שזה משמין. עדיף שכרעבים לאכול ארוחה מאוזנת שתספק את הצרכים של הרעב.
לאכול רק משהוא מתוק,ולא אוכל אוכל רגיל,אפילו לא בפרוסה עם שוקולד ,נובעת מהיבט פיכולוגי או פיזיולוגי? כלומר:אין סיכוי שזה רעב כי אני לא יכול או לא רוצה לאכול אוכל,אולי זה משהוא שקשור לרמות הסוכר בדם או משהוא כזה שאני יכול לאכול רק משהוא מתוק בבוקר (כמה קוביות שוקולד וזהו..) תודה רבה מראש נב-פורום נפלא!!
יש אנשים שלא צריכים לאכול איך שהם קמים בבוקר. הרעב נבנה תוך כשעתיים מהקימה. אז יכול להיות שאם היית מחכה קצת, היית בוחר משהו אחר לאכול. אם אתה לא רעב, נשמע שאתה אוכל כי צריך. ונכון שצריך ארוחת בוקר, אבל לא בהכרח ברגע שפוקחים את העיניים. תודה על המחמאות
אם אני לא מתייחס יותר למאכלים כשמשמינים או מרזים או ממלאים את הקיבה או לא,האם באופן היפוטתי לחלוטין אני יכול לחיות על עוגה ונס קפה (פחמימות חלבונים ושומן),ולפעול עפ הרעב ושובע שלי ולעולם לא להשמין? אם נוציא לרגע את ההיבטים הבריאותיים מהמשוואה של ויטמינים ומינרלים וכו.. תודה
ומניחים שבעוגה יש את כל אבות המזון כמו שציינת, אז באופן היפוטתי ,אם תאכל לפי רעב ושובע לא תשמין. אבל הגוף לא עובד היפוטתית . יש לו צרכים פיזיולוגיים. ולכן אם תאכל את אותו הדבר כל יום, מתי שהוא לא תהיה שבע, כי אתה תחפש משהו אחר לאכול. אז היפותטית, אולי לא תשמין, אבל לא תהיה מסופק, תחפש אוכל אחר, ואם לא תרשה לעצמך לאכול דברים אחרים, אתה יכול להגיע למצבים של התקפי אכילה.
כלומר לגוף יש עוד צרכים תזונתיים חוץ מחלבון פחמימות ושומנים, ועל פיהם עושים את הבחירה הטבעית של המזון במהלך היום?עוגה ונס קפה על בסיס חלב זה לא מספק באמת את כל מה שהגוף צריך ומכאן ששובע אמיתי לא יהיה אם זה כל מה,או לרוב מה שאוכלים וזה יגרום לאכילה מוגברת אפילו תוך יום אחד?זה ממש היבט פיזי ולא נפשי? תודה על התשובה המפורטת!
תחושת סיפוק מאוכל היא לא רק היבט נפשי, אלא גם פיזי. להרגיש לא מסופק ממה שאכלת אומר שלא שבעת, או לא אכלת את מה שרצית, או שזה לא מה שהיית צריך באותו הרגע, או שלא אכלת מספיק בכמות או לא ספקת את ההרכב התזונתי הנכון.
נמצא שם תמיד ואני יכולה לאכול מתי שאני רוצה,לא מסתדר לי משהוא:מתוק זה טעים,הטעם של השוקולד והסוכר לא משתנה נכון?אז הגיוני לי לאכול אותו אותו כשאני רעבה,אבל איך זה שאנשים רזים מטבעם אומרים "בא לי משהוא מתוק"? זה לא מגיע מתוך רעב,וכששובעים מסיימים לאכול,אז אכילת המתוק אמורה לא להיות טעימה אף פעם אם אוכלים אותה לא מתוך רעב,נכון? אז איך אני יכולה לגעת כשיש לי חשק ואני לא רעבה,מתי כן המתוק טעים ומתי לא? אולי יש היבטים פיזיולוגיים שאני לא מכירה? שלמרות שלא רעבים עדיין המתוק יהיה טעים יותר מסתם ללכת ולקחת? תודה רבה!!!!!
מתוק הוא טעים עד אשר תאי הטעם על הלשון רוויים. כשתאי הטעם רוויים אנחנו לא מרגישים את הטעם יותר. כך ששוקולד יכול להיות טעים גם אם רעבים וגם אם לא. תאי הטעם על הלשון מושפעים ממה שאנחנו אוכלים ולא מרעב או שובע. יש אנשים עם העדפה למתוק, יש עם העדפה למלוח.
אז אם כאשר תאי הטעם על הלשון רווים בעצם זה מסמן לנו להפסיק לאכול (אני מניחה גם כשרעבים ואוכלים וגם כאשר אוכלים משהוא לא מתוך רעב),האם ה"ריקנות" שלהם היא זו שמובילה אותנו לאכול וממש ממש להנות מאכילה שלא מגיעה מתוך רעב? אני מחפשת ,אם יש,סיבה פיזיולוגית להבדיל ולדעת למה לפעמים אני אוכלת דברים מתוך חשק וזה ממש טעים ולמה לפעמים אני אוכלת מתוך חשק וזה לא הכי טעים ומרגיש אולי קצת מיותר.....מה הסיבה להחלטה שאני כן הולכת ואוכלת את הגלידה או את החטיף מתוך סיבות של חשק ולא רעב (חוץ מהיבטים חברתיים או אילוצים למיניהם)....אם יש סיבה פיזיולוגית לכך.... תודה רבה נדיה!!
,"מכסה" תחושה לא נעימה אחרת , רגשית. ולפעמים "נסחפים" רק כי זה מולינו. ברגע שאת מרגישה שובע, או שלאכול עוד זה מיותר, ההחלטה לאכול היא לא פזיולוגית לדעתי. כשאוכלים מעבר לשובע, האוכל לא כלכך טעים , והאכילה מרגישה סוג של מאמץ.
ברצף שבא לי מתוק ולא ארוחה "מזינה"? אכלתי שוקולד וקפה ואחרי שלוש שעות התחשק לי עוגה. זה נורמלי? תודה
מחפשים מתוק. כך שזה הגיוני. שוקולד וקפה לא מספקים תחושת שובע. כך שאחרי שלוש שעות, את רעבה. ואם אכלת עוגה שיותר ממלאה משוקולד, אבל לא בהכרח משביעה, את תמשיכי לרצות לאכול עד אשר תשבעי.
למה שוקולד וקפה לא יכולים להשביע? זה דווקא כן השביע אותי ולא נשארתי רעבה,ושלוש שעות זה זמן סביר בין ארוחות לא? בשוקולד וקפה יש את כל אבות המזון לא?אז למה שזה לא ישביע?
אז יש לך את התשובה לאותו היום. שבעת משוקולד וקפה ו3 שעות אחרי זה היית שוב רעבה ואכלת עוגה. אין פה על מה לענות. אבל, לאיזה אבות מזון את מתייחסת בקפה ושוקולד? ולאיזה כמות? בשוקולד יש פחמימות ושומן, ובקפה - את מתכוונת לחלבון של החלב? בד"כ (אלא אם יש לך לפחות כוס חלב בקפה), אין מספיק חלב בקפה כדי להחשיב אותו כחלבון. אבל, אם שבעת, שבעת. רק את יכולה לדעת אם שבעת או לא. ולפעמים יש ימים כאלה גם.
וכן זה נורמלי.
לדעת (אם זה בכלל הגיוני),שאם רוב היום אני אוכלת פחמימות האם אני ארגיש צורך במהלך היום לחלבון?????? הגיוני?? תודה
ולא מסופקת אם תאכלי רק פחמימות במשך היום. תחושת השובע מורגשת כשאוכלים פחמימות חלבונים ושומן. כך שאת תרגישי כל היום שאת "מחפשת" אוכל, עד שתתני לעצמך ארוחה שיש בה את כל אבות המזון. ואת הרעב שתרגישי אפשר לפרש כצורך לחלבון , גם אם אנחנו לא מזהים אותו ככך.
שלום רב,האם האוכל מתחיל להתעכל בקיבה או רק במעי מופרדים הורמוני השובע,ואם אפשר לדעת האם אותם הורמונים מופרשים איך שהאוכל מתחיל להתעכל באחד משתי המקומות האילו או לוקח זמן? תודה
סוכרים מתעכלים ראשונים, ומתחילים את הספיגה דרך הפרשות מבלוטות הרוק. הספיגה של האוכל תלוייה ב"מוכנות" שלו. הלעיסה מתחילה את תהליך הפירוק הפיזי של האוכל ומכינה אותה לספיגה. הקיבה ממשיכה את תהליך העיכול המכאני דרך הפרשות של חומצות ובסיסים . בקיבה בנוסף למעבר סוכרים לספיגה, יש גם ספיגה של חלבונים, כי יש בקיבה אנזימים שמפרקים אותו. השומן, הוא האחרון שנספג, כי הוא צריך לעבור מהקיבה לתריסריון ( החלק הראשון של המעיים) שם מופרשים מיצי מרה שמאפשרים ספיגה של שומן. ואחכ לאורך כל מערכת העיכול, המזון נספג עד אשר נשארות רק השאריות שאותם אנחנו מוציאים בצואה.
האם יכול להיות שאני אוכל פרוסת עוגה כי בא לי ויש בה די הרבה קלוריות אבל לא הרבה חלבונים או ויטמינים,ואז למרות הכמות הקלורית אני אהיה רעב די מהר כי לגוף חסר חלבונים או משהוא כזה?
ורעב יכול לנבוע מהרבה סיבות. אז יכול להיות, שאם העוגה לא סיפקה את הצרכים של הגוף שתהיה רעב שוב, יחסית מהר. אם זה בגלל חלבונים או לא, אין לדעת.
צריך או כמה חלבונים פחמימות ושומן אוכלים? בנפרד?
כשרעבים אוכלים לפי מה שאנחנו מרגישים שאנחנו צריכים.
אז ההחלטה שלי לאכול במצב של רעב אורז ועוף ולא שוקולד, לא נובעת ממקום פיזיולוגי שהמוח מאותת לי מה לבחור? אם יש מדי סוכר בשוקולד אז אני לא אבחר בו כי הגוף לא צריך את זה? תודה מראש
לבין מידת הרעב שלנו. מה שאנחנו בפועל בוחרים לאכול, תלוי בנו ובאוכל שנמצא באותו הזמן. אני לא חושבת שאנחנו היום, בשפע שקיים, כלכך מדוייקים ומדייקים בבחירות המזון שלנו. ברור שאם אנחנו מאד רעבים ,נרצה ארוחה ולא חטיף. אבל הבחירה של מה לאכול תלוייה בנו.
נדיה שלום , שתי שאלות:1-אם יש ימים שאני לא אוכלת מאוזן ככ זה אומר שבאותם הימים (בהנחה שהם לא ברצף),אני אוכלת יותר ממה שאני צריכה כי אין איזון? 2-האם ספציפית את מקבלת גם בירושלים או רק בתא? תודה
יש ימים שאוכלים לא מאוזן ולא קורה שום דבר. המציאות הרבה פעמים מכתיבה לנו איך אנחנו אוכלים, ולא תמיד יש אפשרות לאכול ל"פי הספר". זה קורה לכולם, שיש ימים לא מאוזנים. זה לא אומר שאוכלים יותר מדי. זה אומר שזה פשוט יום כזה. כל זמן שזה קורה בתדירות יחסית נמוכה אין שום בעייה. יש לנו קליניקה בת"א וקליניקה בירושלים. ספציפית אני, מקבלת רק בת"א. לילי רוזן, שותפתי לקליניקה ולפורום מקבלת גם בירושלים.
מתוך רעב,אבל בחצי מהעוגה נמאס לי ואני ממשיך רק עם הנס ולא מצמא? יכול להיות? זה הגיוני?
כמות העוגה שאתה אוכל כנראה מתאימה לדרגת הרעב של אותה ארוחה. אבל היות ושאלת, יש לי גם שאלה. האם אתה עוצר כי אתה שבע או בגלל שאתה חושב שלא נכון לסיים את העוגה?
כלומר אין דבר כזה שעוד רעבים אבל אני ארצה יותר את הנס קפה מהעוגה? אני מאמין שסיימתי לאכול את העוגה לא כששבעתי וזה למה יכולתי להמשיך לשתות את הנס ולא להמשיך עם העוגה. השאלה האם זה הגיוני?
היות ושתייה גם "תופסת" מקום בבטן זה הגיוני שיש תחושת של שובע .כמובן ששובע כזה, לא יחזיק הרבה זמן.
היי תוצאות ferittin 44 ו fe iron 62 האם יכול להיות שיש לי מחסור ב b 12 ?? כי יש לי סמפטומים שמתאימים למחסור .. תודה
כי אין לי את התמונה הכללית שלך, ואנחנו לא מכירות. אנא פני לדיאטנית להתייעצות בנושא.