פורום הרזיה ללא דיאטה

הפורום פתוח לאנשים שרוצים לשפר את איכות האכילה שלהם, מתמודדים עם עודף משקל, חושבים על דיאטה ואוכלים אחרת, רוצים לשקם את הגוף מדיאטות, מחפשים את הדרך לצאת ממעגל הדיאטות האין סופי, שואפים לרדת במשקל ולשמור על משקל תקין לאורך זמן
5165 הודעות
4716 תשובות מומחה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה

11/03/2017 | 23:07 | מאת: רונאל

שלום, שיטת הנון דיאט חדשה לי,והבנתי פחות או יותר מה הקונצפט שלה לעומת דיאטה רגילה. מה שלו מובן לי זה אם עפ השיטה אוכלים כשרעבים ומסיימים כששבעים ,:א-איך אפשר לרדת ככה במשקל אם לא רעבים אף פעם וכל הזמן שבעים?אם שבעים למה שהגוף ישחרר מהשומן העודף שלו? וב-איך נכנסים מתוקים ואכילה של חשקים שלא מרעב אם השיטה אומרת לאכול כשרעבים ולסיים כששבעים?איך יודעים מתי לעצור באכילתם אם אין רעב מלכתחילה? תודה

12/03/2017 | 09:15 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשאוכלים לפי רעב ושובע,- אוכלים כשרעבים ועוצרים בכמות האוכל שאנחנו צריכים בארוחה. בד"כ אנשים בעודף משקל אוכלים יותר ממה שהם צריכים בארוחה או לאורך היום. אם לא מרגישים רעב לאורך כל היום, זה אומר שצריך ל"למד" את הגוף להרגיש שוב תחושות רעב ושובע. אנשים שעברו הרבה דיאטות בחייהם, הרבה פעמים לא מזהים תחושות אלה. גישת שיווי משקל מלמדת לחזור לתחושות הבסיסיות האלה. אפשר לאכול את כל סוגי המאכלים , כי ההנחה הבסיסית היא שבעית עודף המשקל נוצרת מכך שאוכלים יותר מדי לאורך זמן. לכן, אם לומדים לאכול כשרעבים, את הכמות המתאימה לנו לאותה ארוחה, כמויות האוכל יורדות לאורך זמן, וגם המשקל. זו לא דיאטת בזק ואין לצפות לירידה מהירה. מדובר פה בשינוי הרגלים עמוקים. דוגמה: הרבה אנשים "מפחדים" להרגיש רעב, או פוחדים שהאוכל לא יספיק להם למספיק זמן. וזה גורם להם לאכול יותר ממה שהם צריכים בארוחה. בנוסף ללמידה של אכילה לפי שובע ורעב, יש גם צורך לבדוק תזונתית אם האדם מקבל את כל מה שהוא צריך מהמזון שהוא אוכל. תחושת רעב ושובע, מגיעה כשהגוף "יודע" שהוא יקבל אוכל בצורה רציפה. למעשה אפשר לראות את התהליך הזה, גם כתהליך שיקום מדיאטות וחזרה לאכילה בריאה, טעימה, משביעה, לפי הצרכים האישיים שלך.

11/03/2017 | 12:02 | מאת: אורית

וחלק מהימים שכתבתי לך היה יום כזה: קורנפלקס עם חלב אותה מתכונת של היום הראשון 3 שקדים וברוקולי עם בערך 4 כפות אורז ועוד חזה עוף ממולא בחצילים ,2 וחצי חתיכות כאילו חטיף שוקולד פסק זמן-להשקיט את הרעב לא היה לי זמן לשבת ולאכול כמה ביסים מעוגה עד שהגעתי לבית ואכלתי חופן במבה עם חצי לחמנייה ריקה ,ושתי כוסות חד פעמית של מיץ תפוחים בערב הלכתי לקולונוע וקניתי פרוזן יוגורט בגביע בינוני,השארתי בערך שמינית ממנו שזרקתי. בייגלה בערך שני חופנים עם 3 כפות גבינה עם כוס מיץ. השארתי בערך 7 חתיכות בייגלה עם כף גבינה בצלחת. וכתבת לי שאין מספיק חלבונים ושהיום היה בסדר עד החטיף שוקולד,האם זה בגלל שיש בו המון קלוריות והיה עדיף ממנו והלאה לבחור דברים שיותר משביעים? או שהיה מספיק שהייתי משלבת לצידו נס קפה או משהוא כזה והבעיה היא רק החלבונים? תודה רבה

12/03/2017 | 09:05 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

גם חסרים חלבונים וגם נראה שבערב את לא ממש דואגת לעצמך לאוכל, אלא יותר מנשנשת. אם מה שאת מתארת זה יום אחד בלבד אין מה להתייחס לזה. אבל אם כך את אוכלת כל יום, אז בהחלט יש צורך לשפר את מה שקורה עם האכילה אחרי החטיף שוקולד. זו הייתה הכוונה.

10/03/2017 | 19:11 | מאת: אביחי

להבין ממש שאמרנו שמאכלים עם יותר שומן פשוט אוכלים פחות מהם מאשר מאכלים ללא שומן ומאו שלא צריך להתייחס למונחים של מאכלי דחוסי קלוריות שלא תורמים נפח לקיבה אז האם אני יכול להסיק מכך שאיך שאוכלים (לא משנה מה),העיכול של האוכל מתחיל ותחושות השובע מתחילות להיכנס לפעולה? כלומר-פירוק האוכל קורה תוך כדי האכילה,ולכן מאכלים עם הרבה שומן נאכלים פחות בכמות ממאכלים לא עם הרבה שומן? תודה רבה נדיה!

12/03/2017 | 09:00 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מאכלים עם אחוז שומן יותר גבוה נעכלים יותר לאט ממאכלים עם אחוז שומן נמוך. וגם נכון שלא צריך להתייחס למונחים של מאכלים דחוסי קלוריות.

10/03/2017 | 12:01 | מאת: אוריה

רצון חזק למתוק פתאום מומלץ לחכות כמה דקות ולא לאכול כדי לראות אם זה עובר. אם הרצון לא עובר ללכת ולאכול את המתוק. מה הלחכות הזה אבל עושה בעצם? למה אם יש לי חשק למתוק פתאום ואני מחכה הוא יכול לרדת?

12/03/2017 | 08:58 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

רעב, או אם אין מספיק חלבון לאורך היום. כשיש חשק למתוק אין שום בעיה לספק אותו. למה לחכות? תלוי במטרה. אם מרגישים שהצורך למתוק הוא הרגל או דחף לאכילה מוגזמת, אז אולי כדאי לחכות כדי לבדוק אם באמת צריך אותו. כשמדובר בדחף, הדחף עובר. כשמדובר ברעב או חוסר בחלבון במשך היום, כנראה שהדחף לא יעבור. אין שום סיבה לא לאכול מתוק כשמתחשק. יש אנשים שמתקשים לוותר על מתוק בכל מצב, ומרגישים שאין להם שליטה על כמויות המתוק שהם אוכלים. במצב כזה, כדאי לחכות לראות אם הצורך למתוק הוא צורך בסיפוק מיידי או שהוא עובר.

09/03/2017 | 23:24 | מאת: מור

דברים בריאים למרות שמאוד בא לי. ובמקום לאכול ארוחה בריאה אני בוחר לאכול אוכל כמו שוקולד או מיצים או שייקים למיניהם ולא מספק לגוף את הויטמינים שהוא זקוק,האם זה יגרום לי לאכילה מוגברת בארוחה וגם אם אחוש שובע וכובד בבטן לא באמת אהיה שבע? האם זה משהוא שיכול לקרות תוך יום או רק כמה ימים של אכילה לא מאוזנת יגרמו לזה? (שאלה היפוטית רק לשם ההבנה). תודה מראש

12/03/2017 | 08:53 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

התחושות שאתה מתאר הגיוניות. כשחסרים אבות מזון בתפריט היומי, לא מרגישים מסופקים מהארוחות. ואז "מחפשים" אוכל ויש סיכוי סביר שתאכל יותר ממה שאתה צריך ותרגיש כובד בבטן.

שלום רב, אם אני בוחרת לאכול שוקולד לעומת לחם עם גבינה וטונה,האם הלחם עם הגבינה וטונה ישביע ליותר זמן כי יש שם גם חלבון? תודה

12/03/2017 | 08:50 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

בארוחה, שובעים. לכן , כן, לחם עם גבינה וטונה ישביע יותר משוקולד.

09/03/2017 | 00:19 | מאת: אושר

קורה הרבה שאני אוכל מעבר לשובע לפעמים. האם זה אומר שכל האוכל שנאכל מעבר לשובע לגוף אין צורך בו וזה מתחיל לההיפך לשומן? אם לא,מתי הגוף יודע כן לאגור לשומן? פר יום של אכילה מרובה או מתישהוא אחר? די נראה לי לא הגיוני שגם אם אוכלים ארוחה אחת מעבר לשובע זה ניהפך לשומן כי נגיד ועושים דיאטה רגילה עם ספירת קלוריות-הרי בסופו של דבר הכל קשור לכמה קלוריות מוציאים וכמה מכניסים,אז כעיקרון אפשר לאכול ארוחה אחת גדולה מאוד והיא תיהיה מעבר לשובע ועדיין במהלך היום לאכול לפי הקלוריות ולא להשמין נכון? אז שוב,מתי הגוף יודע לקחת את האנרגיה הלא נחוצה לו לשומן? תודה רבה לך!!!!!!!!!

09/03/2017 | 10:38 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ובהתמדה, יש סיכוי לעלות במשקל. הדגש הוא : בהתמדה ולאורך זמן. האם בכל ארוחה אתה אוכל יותר מדי? האם זה שאכלת יותר מדי בארוחה אחת, גורם לך לאכול באופן טבעי, פחות אח"כ? עלייה במשקל והשמנה היא " עבודה". צריך להתמיד באכילה מעבר לשובע , והתחושות המלוות אכילה כזו הן כבדות, ואי נעימות.

08/03/2017 | 20:43 | מאת: אלרואי

"להגיד" או לסמן למוח מה חסר לו ועל פי זה בוחרים מה לאכול? כלומר אם אני רעב ויש מולי תפוח או שניצל,אם חסר לגוף חלבון ושומן אז טבעי שאבחר בשניצל,ואם לגוף יש מדי חלבון או שומן אז אבחר בתפוח? תודה מראש

09/03/2017 | 10:35 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הבחירה תלויה בתחושה. לפעמים רוצים משהו "כבד" לפעמים משהו קל, לפעמים משהו מלוח או מתוק, לפעמים רוצים משהו "מרענן". אי אפשר לדעת בכל רגע מה הגוף שלנו צריך .אבל, אם נקשיב, כשאנחנו רעבים, למה שאנחנו רוצים , סביר שניתן לגוף את מה שהוא צריך. לדוגמה: אם רעבים ורוצים פסטה, אז לא ללכת לבחור סלט ולהתחיל לעשות חישובים כאלה או אחרים. וכמובן, לעצור בשובע.

09/03/2017 | 12:03 | מאת: אלרואי

אך האם שוני הבחירות שלנו מגיעות מתוך מקום פיזיולוגי של מה שהגוף צריך? כי אם אני חש רעב קטן ובא לי יותר תפוח מאורז לדוגמא-האם זה באמת פיזיולוגית לגוף מה אני אוכל או שזה רק פסיוכולוגית בראש,תפוח נשמע יותר קליל מאורז לדוגמא? תודה

07/03/2017 | 23:57 | מאת: אור

את הראש כדי להבין ולא מבין את זה-יש לי אינספור פעמים במהלך היום שיש מן תחושה פיזית פתאומית כזו בקיבה בבטן,כאילו משהוא שורף (לא צרבת שעולה למעלה),ואני פשוט מפרש זאת כרעב. זה קורה לי מלא פעמים לפעמים אחרי האוכל אם אני אוכל קצת ואז אני חושב שאני צריך לאכול עוד ולפעמים שעה ולפעמים שלוש אחרי הארוחה. אני מפרש זאת כרעב אבל-כשאני כבר בוחר לאכול באמת שכל האוכל שיש בעולם מגעיל אותי ולא טעים לי ולא רוצה לאכול. אבל התחושה לא נעלמת עד שאני לא אוכל-אבל אני לא נהנה בכלל בכלל מהאוכל ותמיד תמיד מרגיש לי מדי בבטן. אז מה זה???????????????????? תודה

08/03/2017 | 09:49 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אני מציעה לך לפנות לייעוץ תזונתי. תברר מתי אתה מרגיש את "השריפה" הזאת ומה קורה כשאתה ניגש לאוכל שפתאום הוא מרגיש לך לא טעים או מגעיל. כדי לענות על השאלה שלך, צריך לבדוק את התזונה והרגלי האכילה שלך לעומק, להכיר אותך יותר טוב ולנסות להבין את הרקע לתחושת שלך. כדאי גם לשלול בעיה פיזית, עם רופא המשפחה או גסטרואנרולוג ( רופא מומחה לבעיות "בטן" ומערכת העיכול). הפורום לא יכול לספק לך את התשובות, שכן אין באפשרותי לטפל בפורום. אתה מוזמן לתאם פגישת הכרות ללא תשלום או התחיבות כדי לבדוק מה לעשות ואיך, על מנת להבין מה הדרך לפתור את הבעיה שאתה מתאר.

07/03/2017 | 12:27 | מאת: אביחי

רק רציתי לדעת בבקשה אם זה משהוא ידוע שמאכלים עם שומן משביעים אותו הדבר כמו מאכלים ללא שומן או הרבה שומן בהם,רק הם נאכלים בכמות קטנה יותר. פשוט כי חיפשתי הרבה באינטרנט ולא מצאתי דבר כזה. האם זה משהוא שלא מלמדים בדכ פשוט? תודה

08/03/2017 | 09:39 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

שומן מתעכל יותר לאט מפחמימות וחלבונים ונשאר יותר זמן בקיבה. קלורית, לשומן יש ערך קלורי יותר גבוה מפחמימות וחלבונים. לכן, כאשר יש באוכל אחוז שומן יותר גבוה, הוא משביע יותר ממאכלים שיש בהם רק פחמימות ו/או חלבונים. היות והשובע מושפע מ:הזמן שהאוכל "נשאר" בקיבה , ההרכב התזונתי של המזון והערך הקלורי שלו, אנחנו מרגישים שובע עם כמות יותר קטנה של אוכל שיש בו אחוז שומן יותר גבוה. תחשוב לצורך הדוגמה, כמה פרוסת לחם ישביעו אותך אם אתה מורח עליהן חמאה / אבוקדו או טחינה לעומת , לעומת פרוסות לחם עם ריבה. כדי לשבוע ,תמצא שאתה תאכל יתר פרוסות לחם עם ריבה מאשר לחם עם אבודו/חמאה או טחינה.

הי נדיה ,רציתי להודות לך מקרב הלב על התשובה המפורטות הזו והקודמות לפניה. באמת תודה רבה!!!!!! אך-ברשימת מה שכתבת לי איך מגיע שובע,האם שובע גם לא נמדד בכמה הקיבה מתרחבת ,ויש אות למוח שכאשר הקריבה מתרחבת הרצפטורים שלה אומרים די?יחד כמובן עם ההרכב התזונתי.... מכאן שאפשר לאכול בורקס (לצורך העניין) שיש בו הרבה שומן ומכאן הכמות הקלורית שלו גדולה מאוד,וייצטרכו הרבה בורקסים עד שהשילוב עם הערך התזונתי שלו וזה שהוא ימלא את הקיבה יתרום לתחושת השובע. לעומת לחם או אורז או כל דבר אחר שאין בו הרבה שמן אבל כן תורם נפח יחסית יותר לקיבה בפחות הקלוריות. תודה רבה שוב!!!!!!!!!!!!!!

הי שוב נדיה אם את יכולה לקרוא בבקשה גם את השאלה הקודמת שלי האחרונה פה בשרשור כי זה המשך של מה שאני כותב עכשיו: אז איך אפשר להגיד שאם בבורקס קטן יש 250 קלוריות ,נצטרך לאכול שלושה בורקסים קטנים לעומת נגיד שתיים וחצי פרוסות לחם (250 קלוריות) שיתפסו נפח בקיבה,והלחם ימלא את הקיבה והבורקס האחד הקטן לא,ונצטרך לאכול ממנו עוד=עוד קלוריות.... תודה רבה רבה

09/03/2017 | 10:27 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אני רואה שקשה לנו להסביר לך את המהות. אז אולי פשוט כדאי שתבדוק את זה על עצמך? תוכל להבין את המשמעות של לאכול נפח קטן יותר של מזון עשיר בשומן, רק , אבל רק אם אתה מזהה רעב ושובע.

04/03/2017 | 23:46 | מאת: איילה

והויטמינים ומינרלים האילו נחשבים חוסר איזון תזונתי? וחבר מהם גורם לרעב מוגבר? אפילו אם רק יום אחד אוכל רק את עוגת הגבינה בערב ארגיש חוסר או רעב מוגבר? תודה רבה שוב

05/03/2017 | 16:23 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

קראתי את השרשור, ואני רוצה לשאול משהו אחר. האם חוסר השקט שאת חווה, קשור לתזונה או רגשות אשמה על מה שאכלת? בעוגת גבינה יש את כל אבות המזון. אבל אם אוכלים אותו דבר, כל יום, לשובע, נוצר חסך. אנחנו צריכים לגוון את התזונה שלנו כדי לקבל לאורך זמן את כל מה שאנחנו צריכים. ואם אוכלים עוגת גבינה כל יום, היא "נמאסת" , שזו גם הדרך של הגוף שלנו ,להגיד לנו לעבור למאכלים אחרים. אם תאכלי כל הזמן עוגת גבינה, תרגישי באיזה שהוא שלב חוסר סיפוק, גם אם שבעת, מה שיגרום לך לגוון ולאכול מאכלים אחרים.

06/03/2017 | 20:46 | מאת: איילהה

תודה רבה נדיה!!!!!!!!!!!

04/03/2017 | 20:46 | מאת: מורן

באופן טבעי כן בוחרים לאכול את פרוסת העוגה בסוף ארוחה ומתי הם יודעים לוותר עליה? האם אכילה מתוך שנקראת חשק היא בעצם אכילה כן מסוג של רעב,יכול להיות? תודה רבה

05/03/2017 | 16:17 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

עוגה או שוקולד, הוא אוכל מתוק, ומתאים לאכול כקינוח או כשמתחשק משהו בין ארוחות. לוותר על אוכל, אומר לדעת מתי לעצור. ולא מה לאכול. אם עוצרים בשובע, גם בעוגה ושוקולד, לא מעלים במשקל.

נכון,אבל אכילה בין ארוחות או כקינוח הוא לא נעשית מתוך רעב,לא? אלא מתוך רצון למשהוא אקסטרה,אז מאיפה יודעים מתי לעצור אם זה מלכתחילה לא נובע מרעב?

07/03/2017 | 12:07 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אם אוכלים בשביל הכיף , כשלא רעבים, מרגישים פיזית שצריך כמות מאד קטנה כדי לספק את הטעם ואת החשקץ

04/03/2017 | 15:00 | מאת: רונן

בידי מה לאכול ומתי,לרוב בשעת רעב אני לא אבחר בעוגה או שוקולד,אלא דברים יותר מזינים? אם גם בעוגה ושוקולד יש את אבות המזון,אבל לרוב הבחירה הטבעית לא תיהיה אילו.. תודה

05/03/2017 | 16:14 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשרעבים ויש זמן לאכול, ולבחור מה רוצים לאכול, סביר שפונים לאוכל מזין. בדרך כלל פונים לעוגה ושוקולד, מתוך רעב, באין ברירה. כשאין משהו אחר לאכול, וצריך למצוא משהו להשביע את הרעב במיידי.

01/03/2017 | 11:27 | מאת: אביחי

מבחיתי כצפופי קלוריות -כמו בורקס שיש בו דחיסות קלורית,את בעצם אומרת כי הוא ישביע אותו הדבר כמו לחם (כלומר באותן הקלוריות),כי יש בו יותר שומן? תודה

03/03/2017 | 08:39 | מאת: לילי רוזן

תחושת שובע שונה. מזון עתיר שומן ישביע מהר יותר ובכמות קטנה יותר ממזון דל שומן.

תודה! האם זה משהוא שידוע בקרב כלל הדיאטנים. אני זוכר שבעבר שאלתי דיאטנית שהייתי אצלה אם אני אוכל מאכל עתיר שומן אז פשוט אוכל פחות בכמות ממאכל לא עתיר שומן,והיא אמרה לי שזה לא נכון.... האם זו עובדה ידועה או שרוב הדיאטנים לא יודעים זאת? תודה

05/03/2017 | 16:11 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

רק בשמי.

28/02/2017 | 21:37 | מאת: שלום

שלום, אם אני מתחיל עכשיו את שיטת הנון דיאט-ובעבר הייתי מתפרע ואוכל המון המון קלוריות ביום. עכשיו שאני מתחיל זה עדיין לא מושלם ויש פעמים שאני אוכל סתם או פעמים שאני אוכל מעבר לשובע. האם עדיין אני יכול להרזות במשקל (למרות שאם אני סופר את הקלוריות שאני אוכל זה עדיין לא יוצר גירעון קלורי עפ הBMR שלי-אני יודע שלא צריך לחשוב כך-אבל לשם המחשה של השאלה שלי),כי אני עדיין אוכל פחות מפעם?? כאילו הגוף "קולט" שהוא מקבל פחות אוכל ? תודה

03/03/2017 | 08:26 | מאת: לילי רוזן

פחות מבעבר, סביר שתרד במשקל. אכילה על פי קלוריות וחישובי BMR טובה אולי לעבודת המעבדה אבל לא לאכילה טבעית. אכילה על פי הסימנים של הגוף (=רעב, שובע וטעם) מאפשרת לאכול בדיוק רב יותר לצורכי הגוף.

28/02/2017 | 14:11 | מאת: עדנה

חשה רצון עז לאוכל "בריא"-בכיוון של סלט עם לחמנייה וביצה בפנים-ובמקום זה אני בוחרת לאכול שוקולד? נכון שאני לא מקשיבה פה לגוף-אבל האם זה משנה באמת מה אני בוחרת כדי להרזות במשקל? אם זה משנה,אשמח לדעת למה? תודה רבה

28/02/2017 | 14:42 | מאת: לילי רוזן

מקשיבים לרעב והשובע. אוכל לא טעים או לא רצוי באותו הרגע כמו השוקולד בדוגמה שלך לא יספק אותך לגמרי גם אם ימלא את החסר, וכנראה שתרצי לאכול עוד

27/02/2017 | 12:25 | מאת: כוכב

שלום, האם ייתן שבא לי נס קפה ולא אוכל? לא ממקום של שעמום אלא ממקום פיזי? תודה

27/02/2017 | 12:56 | מאת: לילי רוזן

סביר שתעדיפי שתייה ונס קפה בהחלט יספק אותך. אבל אם את רעבה ושותה נס קפה על מנת להתמלא זה כבר בעייתי

26/02/2017 | 23:42 | מאת: איילה

והאם אותם חסרים תזונתיים יכולים לגרום לרעב מוגבר או אי שקט? כי מבחינתי בעוגת גבינה יש את כל אבות המזון,ועדיין אני שמה לב כשאני אוכלת הרבה אוכל שהוא נחשב "גאנק" פוד לאורך כמה ימים ברצף יש אי שקט או רעב ,למרות שאני אוכלת ארוחה שאמורה להשביע ומבחינתי יש את כל אבות המזון,עדיין נשאר רעב או אי מנוח בגוף. מה אני מפספסת? תודה !!

27/02/2017 | 13:14 | מאת: לילי רוזן

כתוצאה מאכילה מועטת או מחוסר איזון וחוסרים תזונתיים. אם את אוכלת ,למשל, עוגת גבינה כל יום, בהנחה שאת אוכלת מספיק עוגה כדי להשביע, עדיין, את אולי מקבלת חלבון פחמימה והרבה שומן אבל לא ויטמינים מינרלים חיוניים. אי שקט ועצבנות הן תופעות פיזיולוגיות שנלוות לרעב.

28/02/2017 | 17:16 | מאת: איילה

והויטמינים ומינרלים האילו נחשבים חוסר איזון תזונתי? וחבר מהם גורם לרעב מוגבר? אפילו אם רק יום אחד אוכל רק את עוגת הגבינה בערב ארגיש חוסר או רעב מוגבר? תודה רבה שוב

עד כמה נושא החלבון באמת חשוב ועד כמה הגוף לבד באמת אומר לנו לאכול חלבון? אני מכיר מלא אנשים רזים באופן טבעי שאין להם בעיות של אוכל והם לעולם לא מחשבים ואומרים לעצמם שעכשיו הם צריכים לאכול חלבון כדי שהם יהיו שבעים לאורך זמן. יש גם כאלו שאוכלים אולי אורחה אחת מאוזנת ושאר היום אוכלים חטיפים וכאלו (נכון שזה לא בריא),אבל הם לא מקפידים על החלבון ואבות המזון והשילוב וכל זה,והם רזים ולא סובלים לרגע ולא מרגישים גם רעב מוגבר בכלל. אז מה נכון? האם יכול להיות שאותם אנשים רזים כן אוכלים את החלבון באופן טבעי ,ופשוט אני לא שם לב לזה........ הם לעולם לא יגידו לעצמם או יחשבו כמה חלבון הם אכלו היום בכמה ארוחות ויכוונו לארוחה הבאה כדי שישבעו יותר.... תודה רבה

26/02/2017 | 17:16 | מאת: לילי רוזן

אנשים רזים אוכלים מה שטעים להם כשהם רעבים או כשמתחשק להם ועוצרים בשובע. יהיה תמהיל של ארוחות לאורך היום שיתן שובע ואיזון. במצב של עודף משקל, השמנה, על מנת לכייל שוב את נקודות הרעב והשובע חשוב להקפיד על ארוחות מאוזנות ומשביעות. אם אין לי ביטחון ששבעתי בארוחה הקודמת איך אדע אם אני רעבה באמת?

25/02/2017 | 23:36 | מאת: גודי

שלום,האם אפשרי שאני כותבת יומן אכילה של יום שבת,ולראות אם אני מצליחה להבין משהוא? ב13:30 אכלתי מרק קובה עם קובה אחד יחסית גדול 15:30-חתיכת עוגת גבינה בינונית עם חצי כוס נס קפה (על בסיס חלב) 19:00לחמנייה עגולה בינונית עם חומוס וכוס וחצי זכוכית של שוקו קר 23:00 הרגשתי רעב ושוב אכלתי קובה,הפעם שתי חתיכות עם קצת מהמרק והירקות פה הרגשתי מוזר-כאילו אני שבעה ולא רוצה לאכול יותר קובה אבל משהוא חסר. אני לא יודעת אם זה פסיכולוגי כי חשבתי שאולי היה חסר לי חלבון כל היום או שבאמת התחושה מוצדקת-תחושה של כאילו שובע אבל משהוא חסר אז שתיתי עוד נס קפה על בסיס חלב חצי כוס בערך. האם התחושה של חובר החלבון היא פסיכולוגית או אמיתית? אני בת 27 שוקלת 72 קילו גובה 1.64 תודה!

תודה

27/02/2017 | 12:31 | מאת: לילי רוזן

והארוחות אינן מאוזנות נרגיש רעב אפילו אם אכלנו כמויות מתאימות של אוכל. זוהי תחושה פיזיולוגית ולא פסיכולוגית. לגבי היומן שלך, עם כל הזהירות והקושי להסיק מסקנות על סמך יום אחד, אם נס קפה וקצת חלב פתרו את המחסור שהרגשת בערב, קרוב לוודאי שלא חסרו לך חלבונים במהלך היום.

25/02/2017 | 21:56 | מאת: טלילה

שלום. אני בת 42. כבר כמה שנים אני עם משקל עודף לפחות 13 ק"ג, עליתי בערך מאז שעובדת עם ילדים ולא מצליחה לרדת. יכול להיות שגם יש לי חילוף חומרים איטי. האם יעזור לשתות קפה ירוק בנוסף למניעת אכילת חטיפים ושטויות?

27/02/2017 | 12:37 | מאת: לילי רוזן

לשמור עליו, כדאי קודם כל לבדוק מה גרם לך (תזונתית והתנהגותית) להעלות את המשקל העודף הזה לאורך השנים. אני לא מומחית לקפה ירוק אבל יכולה לומר בוודאות שאין כאן פתרונות קסם

25/02/2017 | 21:27 | מאת: יצחק

חדשה לי לגמרי-ולהבדיל מדיאטות קודמות שעשיתי עם תפריטים,אני לא במין מה הגישה אומרת לגבי העבודה שאוכל מגרה אותי . כלומר אני יכול להיות שבע ואז לראות אוכל שלא אכלתי הרבה זמן וזה תמיד יגרה אותי ואני ארצה לאכול את זה. מה הגישה או הטיפול אומר לגבי זה? תודה רבה

27/02/2017 | 12:44 | מאת: לילי רוזן

הוא שאין אוכל טוב או רע אין אסור ומותר (בהנחה שאנחנו בריאים). חלק מהעבודה כרוכה בשינוי תפיסתי ורגשי לגבי המזונות שאנחנו אוהבים. שהכל מותר ואז יש לנו חופש לבחור לאכול את מה שרוצים, שאוהבים, ולעצור בשובע מבלי לאבד שליטה

24/02/2017 | 19:05 | מאת: דורית

ועדיין מאכלים שלא אכלתי הרבה זמן מפתים ומגרים אותי גם אם אני שבעה,ואני מרגישה שאני חייבת לאכול אותם. בין אם אילו דברים שאני יכולה לקנות מחר בסופר ובין אם אילו דברים מיוחדים שיש מולי כרגע. למה זה קורה ואיך אני נפטרת מזה????? תודה

26/02/2017 | 16:19 | מאת: לילי רוזן

את המאכלים האלו. את מגדירה אותם כאסורים, מה שמעלה את הפיתוי לאכול אותם. את נותנת להם המון כוח. כשאוכל "מותר" אפשר לבחור לאכול או לא לאכול אותו.

24/02/2017 | 12:08 | מאת: ברק

שילוב של פחמימה וחלבון,זה אומר שאין טעם לאכול רק פחמימה או רק חלבון לבד כדי לקבל שובע טוב?

26/02/2017 | 16:13 | מאת: לילי רוזן

פחמימה תקבל שובע פחות איכותי מאשר אם תאכל מזון המורכב משניהם

24/02/2017 | 00:03 | מאת: נירית

ולרעב הטבעי שלי,יש הרבה פעמים שאני חשה רעב אבל לא רוצה לאכול אוכל שומני? זה הגיוני? מה זה אומר? שיש מדי שומן בגוף והוא לא צריך את זה? תודה רבה

27/02/2017 | 12:53 | מאת: לילי רוזן

ולעתים נעדיף דווקא סלט, במיוחד אם אנחנו אוכלים בהקשבה לרעב ולשובע כשכל אופציות המזון פתוחות ומותרות

23/02/2017 | 22:49 | מאת: עמי

מתי לעצור (לא יודע איך להגדיר את זה),כשאני אוכל מתוך חשק. אני מגיע לשובע יותר ואפילו אז,האוכל עדיין מגרה אותי,והדבר היחיד לא נעים זה שאני מרגיש שהבטן כבדה. מה אני יוכל לעשות? תודה

27/02/2017 | 13:32 | מאת: לילי רוזן

יש גבולות. בזמן האכילה גם הטעמים משתנים וגם התחושה בבטן משתנה. אלו תחושות שאפשר לזהות.

23/02/2017 | 13:49 | מאת: מור

ותשובות בפורום וגיליתי משהוא חדש ומעניין אותי להבין את זה: אם מאכלים שעפ רוב נחשבים משמינים כמו שוקולד (כי בקובייה יש בערך 50 קלוריות -שתי קוביות זה מאה קלוריות),וניקח לדוגמא פחמימה אחרת כמו פרוסת לחם שיש לה את אותו מספר הקלוריות (פחות השומן שיש לשוקולד),האם השובע יהיה זהה בשני המקרים ולאותו מספר השעות? תודה רבה

26/02/2017 | 15:24 | מאת: לילי רוזן

לכמה זמן תהיי שבעה. מה שקובע זה כמות המזון שאכלת ומידת האיזון בין מרכיביו.

23/02/2017 | 10:21 | מאת: שימרית

קראתי קצת על נון דיאט וגם על הורמוני הרעב של הגוף,והבנתי שיש הורמונים שמווסתים את הרעב,וקובעים מה וכמה נאכל עפ כמות השומן שיש בגוף,אז האם יכול להיות שאני רעבה אבל לא מתחשק לי מאכלים מסויימים כי הגוף מחשב שיש בהם מדי שומן, והוא לא צריך את זה כרגע? תודה

27/02/2017 | 13:43 | מאת: לילי רוזן

אם את רעבה ויש בפנייך כמה אופציות לאכול, טבעי שתבחרי מה שטעים לך באותו הרגע. לפעמים זה יהיה מזון יותר שומני ולפעמים פחות

23/02/2017 | 00:40 | מאת: שמעון

התכתבנו ,ובהתכתבות אמרת לי שגיוון האוכל הוא המפתח להצלחה-חשבתי וניסיתי גם המון ליישם באמת מה שאמרת,ואכן גיליתי שיש פעמים שנגיד בא לי מאכל ביניימי כזה,מכיוון המתוק ,אבל בהחלט יש פעמים שהרצון לתפוח לדוגמא הוא גדול בהרבה מחשק לשוקולד לדוגמא (שמבחינתי בשניהם יש סוכר).וזה אפילו יותר מרצון, זה ממש חוסר יכולת לאכול שוקולד ,אלא רק תפוח (כדוגמא),או שהייתי שותה נס קפה במקום לאכול את התפוח.אני חייב לציין שכשלא הייתי מדייק בבחירותיי,היה הבדל משמעותי בהנאה של אכילת אותו המזון-כלומר-כשהייתי בוחר בשוקולד במקום התפוח -הייתי ממש לא נהנה ממנו (אם החשק האמיתי היה לתפוח ושוקולד פשוט היה שם). זמן רב,לא היה אכפת לי מה אני אוכל גם בשעת רעב גדול,כי בהתכתבות ישנה יותר אמרנו שהגוף לא מזהה באמת מה אני אוכל אלא רק אב מזון,אז במשך תקופה ארוכה לא הבדלתי בין שוקולד לתפוח כי מבחינתי בשניהם יש סוכר (למרות שבשוקולד יש שומן ובתפוח אין),והעיקר לאכול משהוא כדי להרגיע רעב קטן או גדול. אני די חושד שזה מה שעיכב לי זמן רב את הירידה במשקל (ודרך אגב-זו הייתה רק דוגמא אחת,יש פעמים במקרים של רעב גדול שהייתי אוכל חטיף כמו במבה ומאזן זאת עם חלבון לפעמים-כי בבמבה יש פחמימה ושומן ,והייתי עושה את זה הרבה מאוד ולא הייתי רואה ירידה במשקל ולא מבין למה),או שהייתי חש קצת רעב ובמקום לאכול חטיף אנרגיה או משהוא הייתי אוכל פלאפל או משהוא (כן לא עברתי את השובע ,אבל זה היה אוכל יחסית "כבד" לרמת הרעב שחשתי באותו הרגע),אבל מאז שאני מדייק את בחירתי ולא רק הולך עפ שובע ורעב נטו (כמובן שגם),אני מרגיש טוב יותר ורואה ירידה (שוב-המקום של לאכול כל מה שיש מולי ,מבלי לדייק -הייתי עושה את זה כמעט כל היום במשך שבועות ולא חד פעמי). רציתי לדעת (אחרי כל ההסבר הזה),מה בעצם גורם או עיכב את הירידה במשקל כשלא דייקתי בבחירות האוכל שלי (והייתי אוכל במבה וחלב במקום מנת שווארמה,או שוקולד במקום תפוח). האם (ואני משער שיש) הסבר פיזיולוגי ל"תופעה" הזו שאני לא מצליח להבין אותה?? תודה רבה לך!!!!!!!

23/02/2017 | 21:18 | מאת: לילי רוזן

היא נקודה שניתן לסמן בדיעבד. הרבה גורמים משפיעים על היכולת של הגוף ל"וותר" על רקמת השומן. תנאים הכרחיים לירידה במשקל הם שיהיה עודף משקל משמעותי, לעבור גמילה מדיאטות ולאפשר לגוף להשתקם תוך כדי אכילת אוכל טעים ומגוון לשובע להנאה ולסיפוק לאורך זמן. אכילה מדויקת בהקשבה לרעב ולשובע מביאה לצמצום שיתבטא בסופו של דבר בירידה במשקל

24/02/2017 | 17:47 | מאת: שמעון

והאם עצם זה שאני בדכ לא מסתפק בחתיכת עוגה אחת גדולה אלא חייב להרגיש המון המון המון מתוק על שאני שבע מאוד מאוד-זה לא אומר שפשוט האוכל טעים וההנאה לא יורדת לי ממנו גם כשאני אוכל הרבה..... רק שאני מגיע לרמת פיצוץ-שם כבר לא טעים לי אבל לפני זה מאוד טעים גם כשאני שבע מאוד..

22/02/2017 | 21:13 | מאת: איילה

כמה מתוך הארוחות בהלך היום אפשר שלא לאכול מאוזן מבחינת אבות המזון,ואז מרגישים את זה ברעב מוגבר או שבלי לשים לב אוכלים יותר אוכל כי חסר אב מזון (בדכ חלבון)? ובאותו הנושא אם זה בסדר לשאול: אני מנסה להבין עיקרון מסויים:נגיד בעוגת גבינה יש פחמימה חלבון ושומן נכון? האם יכול להיות שאם אני אוכלת לרוב המוחלט במשך כמה ימים רצופים את העוגה יכול להיווצר חסך של רכיב תזונתי בגוף ומכאן שאני אכנס למעגל של הרעב כי חסר משהוא בגוף? או שבגלל שזה מכיל את כל אבות המזון אין עם זה בעיה -ואולי הבעיה היחידה שיכולה להיווצר זה שפשוט יימאס לי מהטעם של העוגה? תודה !!

23/02/2017 | 21:02 | מאת: לילי רוזן

המטרה היא לאכול לשובע ולהשתדל לשמור על איזון וגיוון ברוב הארוחות. אם את מרגישה רעב מוגבר, אי שקט וכו' את יכולה לבחון אחורנית אם היו ארוחות קטנות מדי או לא מאוזנות וזה יכול להיות אחד ההסברים לרעב. עוגת גבינה יכולה להיות מאוזנת ומשביעה אבל אם היא מזון בלעדי כל יום כל היום ייווצרו חסרים תזונתיים וקרוב לוודאי שהרבה לפני זה ימאס לך לאכול אותה.

23/02/2017 | 21:18 | מאת: איילה

והאם אותם חסרים תזונתיים יכולים לגרום לרעב מוגבר או אי שקט? כי מבחינתי בעוגת גבינה יש את כל אבות המזון,ועדיין אני שמה לב כשאני אוכלת הרבה אוכל שהוא נחשב "גאנק" פוד לאורך כמה ימים ברצף יש אי שקט או רעב ,למרות שאני אוכלת ארוחה שאמורה להשביע,עדיין נשאר רעב או אי מנוח בגוף תודה !!

27/02/2017 | 13:07 | מאת: לילי רוזן

כתוצאה מאכילה מועטת או מחוסר איזון וחוסרים תזונתיים. אם את אוכלת ,למשל, עוגת גבינה כל יום את אולי מקבלת חלבון פחמימה והרבה שומן אבל לא ויטמינים מינרלים חיוניים. אי שקט ועצבנות נלווים לרעב.

22/02/2017 | 17:22 | מאת: יניב

אני ממש ממש בסדר איתם ואפילו אוהב,אבל יש פעמים שאני רעב ולא מסוגל לאכול אותם,ממש לרמת הדחייה האם זה הגיוני בכלל? או שאם רעבים כל אוכל אמור לספק? תודה רבה

23/02/2017 | 20:45 | מאת: לילי רוזן

שוב ושוב ישעמם בסופו של דבר. ככל שנהיה יותר רעבים כך נהיה פחות בררנים בבחירת האוכל. אבל עדין, אפילו אם נשבע מהאוכל זה לא אומר שנהיה מסופקים.

22/02/2017 | 13:23 | מאת: עילאי

שלום רב,נכון שהרבה פעמים אפשר לזהות שאוכל בא לכסות על רגש אבל יש פעמים שהם בא לי משהוא טעים במהלך היום או כי אני יוצא עם חברים ובא לי שיהיה לי עוד כיף שהאוכל נותן. מה רע בכך??

23/02/2017 | 20:32 | מאת: לילי רוזן

אין רע בלאכול בהנאה. בהנחה שאתה אוכל בהנאה ועוצר בשובע , כמובן.

21/02/2017 | 15:01 | מאת: רותם

כי לא משמינים מפעם אחת של אכילה מעבר לשובע. אבל אם אכלתי אפילו בארוחה אחת מעבר לשובע זה מעבר לאנרגיה שהגוף צריך ברגע נתון-אין לא מה לעשות עם העודף-וחלק מהמזון מתחיל לההפך לשומן,לא? גם אם זה 100 גרם שומן,אבל עדיין שומן,לא? תודה רבה

23/02/2017 | 18:20 | מאת: לילי רוזן

כאשר המשקל יציב והאכילה מאוזנת, חריגה חד פעמית מעבר לשובע לא תגרום לעליה במשקל. לגוף יש מנגנוני ויסות.

אני בת 58 שוקלת 74 מטר 63 האם אני שוקלת מעבר למה שאני צריכה לישקות לפי הגיל כמה קלוריות ביון עלי לאכול בכדי להוריד במישקל

19/02/2017 | 12:53 | מאת: לילי רוזן

תוכלי לרדת במשקל אם תקפידי לאכול מאוזן ובהקשבה לרעב והשובע שלך. דנו רבות בנושאים אלו ובדרך להגיע אליהם בפורום. אם יש לך שאלות נוספות נשמח להבהיר

שלום , יש לי בקשה לעזור לי לבנות טפרית מאוזן אני בן 44 גובה 1.74 ושוקל 88 קג. בחודש האחרון החלטטתי שאני לוקח את עצמי בידיים ועודה שינוי בגוף מחליף את הצמיגים בשרירים. על מנת להשיג את זה התחלתי לאכול בצורה מבטקרת והתחלתי להתאמן כמעט כול יום. רוב האימונים שלי הם אימוני קרדיו. אימון לעיצוב אימון טאבטא וקיגבוקס בקיצור כול החוגים של חולמס פלייס. וזה נפלא. אני יורד לעט לעט במשקל. לא יכול להגיד שפיתחתי שרירים אבל זה לא כול כך מפריע לי. הפחד שלי הוא האם אני לא גורם לעצמי נזק בזה שאני מגביל את עצמי וגם מתאמן למרות שמנסה לאכול מהכול.

14/02/2017 | 09:52 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אין תפריט אחד או דרך אכילה אחת שמתאימה לכולם. בנוסף, מאד חשוב, לדאוג להמשך. האם הדרך בה בחרת, תחזיק מעמד גם אחרי שתשיג את התוצאה הרצוייה? אני מציעה לך לקבוע פגישה עם דיאטנית ולהתחיל את התהליך בליווי מקצועי.

13/02/2017 | 13:32 | מאת: כוכב

הי, אם נגיד אני מרגישה שאני צריכה חלבון-נגיד נס קפה או גבינה וכאלו אבל בכל זאת אוכלת פחמימה. מה זה עושה? זה יכול להשמין לארוך זמן? ואם אפשר לדעת למה? תודה

13/02/2017 | 14:26 | מאת: לילי רוזן

ארוחה מאוזנת מורכבת מחלבונים ופחמימות לפחות. כשאוכלים בצורה לא מאוזנת, כמו שאת מתארת, מרגישים רעבים גם אם אוכלים כמויות גדולות. ובשביל לספק את הרעב הזה צריך לאכול עוד. אם מדובר בדפוס שחוזר על עצמו לאורך זמן, אכילת היתר הזו תגרום לעליה במשקל

14/02/2017 | 18:51 | מאת: כוכב

תודה רבה!!

13/02/2017 | 10:57 | מאת: אוהד

כן,בעבר התחלתי את התהליך עם דיאטנית שהאמינה בנון דיאט אבל אמרה לי שני דברים:1-לגבי המתיחה של הקיבה בזמן אכילה ולכן מה שחשוב זה לאכול מאכלים לא דחוסי קלוריות שלא תורמים גם נפח לקיבה ו2-חשיבות שילוב אבות המזון. אז אחרי הרבה למידה עצמית הדבר היחיד שאני מנסה להפריך זה הבעיה של לא לאכול מאכלים שיש בהם הרבה קלוריות אבל לוקח להם גם זמן למלא את הקיבה. ותודה רבה לך על ההסבר האחרון המפורט אבל עדיין הוא לא סידר לי את העובדה של למלא את הקיבה עם מאכלים עם הרבה קלוריות ואז יוצא שאוכלים הרבה מדי אם כל ארוחה תיהיה מורכבת ככה. הבנתי על תשובתך שמאכלים אילו מכילים הרבה שומן אז יש לאכול קצת מהם,אבל מה שלא מובן לי זה בדיוק מה שכתבתי לך בשאלה האחרונה:שאני מסתכל על הקיבה ככלי ונכון שיש הרבה דברים שתורמים לשובע,אבל אם צריך למלא את הקיבה עם מאכלים שלא תורמים הרבה נפח מהר כמו מאכלים שכן,לא משמינים מאכילה כזו לאורך זמן? תודה רבה שוב

13/02/2017 | 14:46 | מאת: לילי רוזן

מאיכותו. הדימוי של הקיבה ככלי הוא נפלא אך אינו שלם, הוא נותן מענה יפה לשובע הכמותי אך לא ממחיש את תחושת השובע שמתקבלת מהרכב המזון. כשמקשיבים לשובע רואים שעם מאכלים "דחוסים קלורית" דרושות כמויות קטנות יותר על מנת להגיע לשובע

12/02/2017 | 23:21 | מאת: רועי

להניח שהבחירה באיזה אוכל לאכול לא תיהיה דברים כמו שוקולד או חטיפים אלא יותר בכיוון אוכל כמו פלאפל,בשר עם פחמימה לידו וכו? מה זה אבל באמת משנה איזה אוכל אני אבחר כל עוד הצלחת מאוזנת פחות או יותר? תודה

13/02/2017 | 14:55 | מאת: לילי רוזן

מנה פלאפל או בשר עם פחמימה זה ארוחות מאוזנות המכילות פחמימות חלבונים ושומנים. ארוחת שוקולד מכילה פחמימות ושומנים ולכן אינה מאוזנת.

14/02/2017 | 21:23 | מאת: רועי

עדיין אני חושב שגם אם היה בפניי שוקולד וחלב,לצד מנת פלאפל הייתי בוחר בפלאפל,האם זה סתם פסיכולוגי או שיש סיבה עמוקה יותר? -ואם אפשר שאלה נוספת-כאשר הארוחה לא מאוזנת משמינים אבל זה לא קורה אחרי נגיד אורחה אחת או שתיים שלא אוכלים מאוזן נכון? תודה רבה

12/02/2017 | 01:17 | מאת: רחל

שיש לי רצון לפעמים לאכול מתוק ולא מדובר בביס או שניים ,אפילו כשאני שבעה? זה הגיוני?זה בסדר? האם עלי להקשיב לרצון הזה או לנסות לא לפעול על פיהו אף פעם? תודה

13/02/2017 | 15:06 | מאת: לילי רוזן

כששבעים. יחד עם זאת, אם זה דפוס שחוזר על עצמו וגורם לאכילת יתר אולי כדאי לבדוק את זה לעומק.

10/02/2017 | 11:02 | מאת: שוהם

שאני אוכל אם אני רוצה את האוכל שבא מתוך סתם חשק ולא בגלל שאני רעב לפני שאני אוכל? כי יש פעמים שאני בטוח שאני רוצה את העוגייה ואז כשכבר אני אוכל אני לא הכי נהנה ממנה. האם יש דרך לדעת לפני הביס,כי זה משהוא שחוזר ונשנה ואני לא יודע איך לצאת מזה.. תודה רבה

14/02/2017 | 09:49 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אם אתה רעב, אז העוגייה לא תספק אותך. לפעמים, אוכלים כשמחכים לאוכל, לפני שהוא מוכן ,מרעב, ולפעמים מתוך הרגל. אין לי איך להבדיל בינהם מבלי להכיר את הרגלי האכילה שלך.

09/02/2017 | 21:38 | מאת: רותי

טעים ולא רעב,פועלת כמו אכילה מתוך רעב?כלומר-כן צריך לקחת את הזמן באכילה כדי שלא נאכל מהר מדי ונרגיש מפוצצים בבום? תודה

10/02/2017 | 08:50 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשאוכלים מהר מדי, מרגישים מפוצצים גם אם אוכלים מתוך רעב. אם אוכלים מתוך חשק, סביר שאין רעב פיזיולוגי גדול מדי,ולכן אפשר לאכול בהנאה ולעצור בשובע. הרבה פעמים אכילה מתוך חשק מלווה בייסורי מצפון (מיותרים), שגורמים לאכילה מהירה ללא הנאה. אולי לזה התכוונת?

12/02/2017 | 22:24 | מאת: רותי

אני לא ככ אוכלת מהר מדי כשאני אוכלת מתוך חשק-אבל כן שמתי לב שכתבת שכשאוכלים מתוך חשק אין רעב פיזיולוגי גדול-זה אומר שיש רעב פיזיולוגי קטן אבל? ולכן אפשר להגיד שאנשים רזים מטבעם אינם אוכלים חשק או משהוא טעים ומתוק כשהם שבעים אחרי ארוחה? תודה

09/02/2017 | 18:22 | מאת: יותם

זה בסדר על איזון הגוף הטבעי: למה זה שכשקצת רעבים הרבה יותר בררנים במה לאכול מאשר כאשר מורעבים?יש סיבה נוספת חוץ מחוסר סבלנות כשמורעבים ואוכלים כל מה שיש? -קורה לי לא מעט פעמים שאני לא יודע אם אני ממשיך להיות רעב אחרי שאכלתי בארוחה-אני חושב על לאכול ואני נמצא על הגדר של לאכול או לא לאכול. ולא בטוח תחושה מוזרה. מה זה? תודה

10/02/2017 | 08:48 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

זה טבעי. אין לנו שקט, כשהגוף רעב, והראש חושב מה לאכול כל הזמן. ולכן כשמורעבים פחות בררנים בבחירות מזון, כי צריך לאכול עכשיו. אנחנו שוכחים שלהיות רעב זו תחושה הישרדותית. הגוף צריך אוכל עכשיו. אם אתה לא בטוח שאתה רעב אחרי ארוחה, הכי פשוט זה לבדוק. אם תאכל משהו, לא מתוך רעב, אתה תרגיש את זה מיד, ותדע לעצור. אם נשארת רעב, אתה תרגיש את זה גם.

08/02/2017 | 19:10 | מאת: רביד

איך אפשר לאכול מתוך חשק ולא להשמין?אם אוכלים כשלא רעבים,זה לא שהגוף לא צריך את האוכל שנובע מתוך החשק?.... -איך אני יכול לדעת כשאני כבר כן אוכל מתוך חשק מתי לעצור? תודה

09/02/2017 | 11:20 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשאוכלים משהו מתוך חשק, אנחנו מתפתים הרבה פעמים שלא לצורך, לסיים את החטיף, אריזה וכו. אם אוכלים חשק לפי שובע, ועוצרים כשמספיק בכמות ובטעם, לא נשמין.

08/02/2017 | 00:30 | מאת: אוהד

אז אחרי שקראתי שוב את כל התשובות לשאלותיי בפורום כי ממש חשוב לי להבין נושא שאני מרגיש שתוקע לי את הירידה במשקל באופן כרוני,ואני מתנצל מראש אם הנושא שוב עולה אבל אני חייב הסבר חד משמעי עד כמה שניתן: נכון ששובע קשור למתיחת הקיבה וגם להורמונים בגוף,ונכון שמאכל,מה שנקרא ,שדחוס קלורית יש בו שומן רב יותר ולכן האוכל נשאר זמן רב יותר בקיבה,ונכון שאיזון אבות המזון חשוב כי אם חסר אב מזון אז כל הזמן מחפשים אוכל,אבל אני מסתכל על הקיבה ככלי שממלאים אותו באוכל-ונאמר ואנחנו נחזור שוב לבורקס או לקוראסון כדוגמא ,כמאכל המכיל המון קלוריות. כדי שהקיבה תרגיש מלאה ותמתח באופן יחסי כאשר אוכלים צריך למלא אותה נכון? אם אני אוכל את אותם המאכלים שציינתי, אני אצטרך לאכול כמות מסויימת של אותם המאכלים שתיהיה גדולה יותר (הווי יותר קלוריות),מאשר אני אבחר לאכול פיתה וגבינה בפנים נכון? אני מבין שאפשר לשבוע גם מבורקס וקוראסון אבל מה שככ לא מובן לי,היא הכמות של האכול (הווי הקלוריות),שצריך לאכול כדי שהקיבה תתמלא. ומפה ,כן יש הבדל בין מאכלים דחוסי קלוריות שלא תורמים נפח לקיבה באופן יחסי למאכלים לא דחוסי קלוריות שכן תורמים נפח לקיבה (הווי-לא אוכל את אותה הכמות הקלורית כאשר אני רעב ואוכל בורקס או שוקולד מאשר אורז). אז ,אם על דרך קבע (כי הבנתי שלא משמינים מפעם אחת),אני בוחר שחלק כביר מהארוחה שלי תכלול מאכלים כגון הבורקס והקוראסון,או שאני אבחר לאכול נגיד ארוחה מאוזנת יותר, אבל תמיד אשאיר מקום לנגיד חתיכת עוגה די גדולה ואגיע לשובע,נכון שכן תיהיה השמנה אם אני עושה את זה? תודה רבה נדיה,ואני מתנצל מראש על החפירה בנושא,פשוט אני לא מוצא על זה חומר באינטרנט חוץ ממאמרים שכן אומרים שיש הבדל בין מאכלים דחוסי קלוריות שלא תורמים נפח גדול לקיבה ביחס למאכלים לא דחוסי קלוריות שתורמים נפח לקיבה (כאשר רוצים להגיע לאותו השובע). מה אני לא מבין??? תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

08/02/2017 | 09:22 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כדי לדעת כמה אוכל צריך לאכול בארוחה, צריך להרגיש פיזית את השובע. וזה לא קשור לבחירת מזון כזו או אחרת. מאכלים כפי שאתה קורה להם דחוסי קלוריות אמורים לתת שובע עם פחות נפח מאוכל שלא דחוס קלוריות. מכאן , העבודה היא להבין מתי אתה שבע ומתי לעצור. וכן, לפעמים מתחשק ארוחה מאוזנת כמו בספרים ולפעמים לא. כשאתה אומר שהמשקל שלך תקוע - כמה ירדת? זה חשוב, כי פיזיולוגית, לפעמים הירידה במשקל נעצרת אחרי שירדת בין 7-10 אחוזים ממשקל הגוף. הגוף גם צריך להסתגל למשקל החדש שלו. ולא "משחרר" באופן מתמטי כפי שנהוג לחשוב. כך שצריך לבדוק מה הציפיות שלך לירידה במשקל, כדי להבין למה אתה מתכוון בכך שאתה תקוע. והאם זה נכון שאתה תקוע. ועוד, ירידה במשקל בתהליך הזה לוקחת זמן. וגם יכול לקחת שנה עד שמתחילים לראות ירידה במשקל, תלוי בהסטורית הדיאטות שלך. כי קודם צריך לשקם את הגוף מדיאטות ואח"כ לדבר על ירידה במשקל. האם אתה עושה את התהליך לבד או בליווי של דיאטנית שמתמחה בתחום?

07/02/2017 | 21:08 | מאת: שימרית

בשיטת הנון דיאט ולא הבנתי מדוע זה שכשרעבים בדכ,הבחירה הטבעית תיהיה לארוחה מזינה ויחסית מאוזנת עם חלבון ופחמימה? אם הגוף לא יודע לזהות בים נגיד שוקולד או בורקס שבשניהם יש פחמימה ושומן ,אז למה בשעת רעב בדכ אני לא מעוניינת בלאכול את זה? -האם פעם ב זה בדר לאכול את זה? תודה רבה

08/02/2017 | 09:13 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ונשמע שכרגע את עדיין "מפחדת" בתחילת הדרך לתת לעצמך את האוכל שאת רוצה לאכול. חשוב לעצור בשובע. והשינוי באכילה מתחיל בכמה ארוחות מאוזנות ביום, כדי להבין מה זה שובע, מה זה רעב. כמה אוכל את צריכה כדי לשבוע, ולעצור בכל ארוחה ועוד. ברור שמותר לאכול גם בורקס. אין אוכל אסור ואין אוכל מותר. נשמע שאת מנסה לראות את הירידה במשקל, לפני שאת עושה עבודה עם אוכל. ירידה במשקל היא לא המטרה, אלא תוצאת הלוואי של התהליך. וזה נכון אם יש עודף משקל מלכתחילה.

07/02/2017 | 17:40 | מאת: שרה

שכל פעם שאוכלים מעבר לשובע,תהליך איגרת השומן קורה? כלומר יש אוכל מדי בקיבה ואין לגוף מה לעשות איתו ומתהליך תהליך גדילת תאי השומן גם אם זה ממש ממש קצת.... תודה

08/02/2017 | 09:09 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ולא קורה בעקבות ארוחה אחת. אם לאורך זמן אוכלים בהתמדה מעבר לשובע, גם אם קצת , יש סיכוי לעלות במשקל.

06/02/2017 | 02:43 | מאת: יעלה

להבין פשוט את העיקרון איך הגוף עובד:אם נאמר ואני אוכלת ארוחות המכילות פחמימה וחלבון,וכמה ביסים כדי לקבל שובע במידה טובה אני מכניסה נגיד בכל ארוחה שתי שורות של שוקולד או תמיד מסיימת בעוגה. אני יודעת שכעיקרון זה לא נורמלי כל ארוחה לסיים כך-אבל נגיד וזה המקרה. האם יכולה להיות השמנה לטווח ארוך כשאני עושה זאת נגיד ברוב הארוחות היום כי אני אוכלת מאכילים מפוצצים קלוריות בכל ביס??? תודה

06/02/2017 | 09:55 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אם את אוכלת שוקולד או עוגה כחלק מהארוחה המאוזנת ,ולשובע, הרי גם הם הופכים להיות חלק מאבות המזון שהגוף מזהה. ולפי התיאור שלך, הם רק חלק קטן מהארוחה. השאלה שלי אלייך, האם גם את השוקולד והעוגה את מפסיקה לאכול כשאת שבעה, או שבסוף הארוחה את מרגישה שאכלת מעבר למה שאת צריכה? כי גם השוקולד והעוגה תורמים לשובע, לא רק הארוחה המאוזנת. כך שאת כל הארוחה כולה, את צריכה לסיים בשובע.

כן אני יכולה להפסיק באמצע של העוגה או השוקולד ולהגיע לשובע טוב,השאלה היא מה קורה אם אני מגדילה את חלק העוגה מהאורחה,כמה פעמים ביום היית אומרת שיכול להיווצר חוסר איזון של אבות המזון ומכאן רעב שמנסה לפצות על זה? כלומר אם אני אוכלת לא מאוזן פעם ביום זה בסדר אבל שתי ארוחות זה כבר מדי לא מאוזן? והבעיה היחידה עם להגדיל את חלק העוגה היא שזה יגרום לחוסר איזון של אבות המזון? (לא כי זה משמין ומפוצץ קלוריות). שוב-אני שואלת שאלה כללית אני לא עושה זאת בפועל רק כדי להבין איך הגוף יגיב לזה.. תודהרבה

07/02/2017 | 09:32 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

איך ישפיע הגדלה של החלק של העוגה והשוקולד, אי אפשר לדעת מבלי להכנס לניתוח של יומן מזון. צריך גם להכיר את האדם , ולא רק לדעת פרטים כלליים. אני מבינה שהשאלה שלך תיאורטית, אבל כדי לענות עליה, צריך לבדוק לגופו של אדם. אין לי אפשרות לתת לך תשובה כללית ונכונה לשאלה שלך.

תודה רבה לך על התשובה,אבל מדוע צריך להסתכל על התזונה במשך כל היום? אם נגיד ואני אומרת כל פעם שאני רעבה אני אוכלת אוחה יחסית מאוזנת:נגיד כריך עם חביתה או גבינה בפנים או פלאפל וכאלה,אבל מוסיפה כדי להגיע,שוב לשובע נורמלי חתיכה יחסי גדולה של עוגה או שוקולד. אי אפשר לדעת או להגיד שבוודאות זה ישמין כי צריך לאכול הרבה מהעוגה כדי להגיע לשובע? תודה רבה

08/02/2017 | 09:08 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כדי לדעת אם ומה ההשפעה של דרך האכילה שלך על המשקל שלך, צריך להכיר את האכילה שלך יותר לעומק, וכן של כמה ימים לפחות. לדעת, בת כמה את מה הגובה שלך ומה המשקל שלך. ייעוץ תזונתי הוא אישי, שכן לכל אחד יש צרכים אחרים, ותגובות אחרות גם אם פיזיולוגית הגוף עובד אותו הדבר. מאד קל "לשלוף" תשובות, אבל תשובות כאלה לא מקדמות שום דבר.

06/02/2017 | 02:13 | מאת: שמעון

אלי ציינת בפני כי " הגיוון בארוחות, גם בארוחות מאוזנות הוא מפתח להצלחה."-מה זה אומר? חשבתי שכל עוד הרוחות מאוזנות זה מה שחשוב.... תודה

06/02/2017 | 09:50 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אין גיוון. ולכל אוכל יש יתרונות שלו. כך שאם אוכלים כל יום אותו דבר, תמיד יש אפשרות "לפספס" משהו גם אם אוכלים את כל אבות המזון ומאוזן. לדוגמה: בבשר אדום יש יותר ברזל מאשר בעוף א דגים.

05/02/2017 | 22:45 | מאת: שירה

שלא צריך לאכול בבת אחת כמות גדולה של פחמימות גם אם זה אכילה שמגיעה מרעב ועוצרת בשובע? כי הגוף מתנהג שונה לפחמימות מאשר חלבונים ושומנים? משהוא עם האינסולין שעולה מהר למעלה ומעודד אגירת תאי שומן....? זה אומר שלא מומלץ לאכול קערת פסטה? תודה רבה

06/02/2017 | 09:47 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

זה נכון שהגוף מפריש כמויות אינסולין שמתאימות לכמות הפחמימות שאנחנו אוכלים, כי האינסולין הוא הנשא של הפחמימות לתאים. כדי להגיע למצב שאת מתארת , גם אם זה קורה "בקטנה" זה לא משפיע על הגדלת תאי השומן, אלא אם אוכלים פחמימות בכמות מוגזמת ( הרבה יותר מהשובע) ולאורך זמן. בדרך כלל אנחנו לא אוכלים פחמימות לבד. האמת ,זה לא כלכך טעים.. בד"כ יש כמות גם אם קטנה של חלבון ו/או שומן אם יש איזושהיא תוספת. כך שבכל מקרה, גם אם רמות האינסולין עולות, הן מתמתנות לאור העובדה שיש אבות מזון נוספים במנה. ואם את מחפשת המלצה כללית, תמיד עדיף לאכול מנה שמורכבת מכל אבות המזון, גם כשמדובר בפסטה.

05/02/2017 | 19:32 | מאת: אוהד

בפורום כדי לראות שאני לא שואל שאלה שכבר ענית עליה-והבנתי שכתבת כי תאי השומן הם פעילים במהלך כל היום וארוחה אחת לא משמינה,אז למה ממליצים להישקל פעם בשבוע ולא אחרי יום אחד? אם אני אוכל מדי ביום אחד אני לא אראה השמנה אחריו? -ורציתי גם בבקשה לדעת שאלה בעקבות מה שקראתי באינטרנט: קראתי שהפחמימות נאגרות בכבד ובשריר כגליקוגן ואז אם מאגרים אילו מלאים הגוף מתחיל לאגור פחמימות כשומן. האם ישנה דרך לדעת מתי המאגרים שאילו מלאים או לא? והאם פחמימה ושומן הם אילו שאין להם מאגרים ועודף מהם ישר מצטבר כשומן? תודה רבה לך על הפורום הנפלא ומקווה שהשאלות ששאלתי בסדר ולא טכניות מדי!!

06/02/2017 | 09:42 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ללא קשר למה שאנחנו אוכלים, במשך היום,ימים. היות וכל התהליכים בגוף קורים בסביבה נוזלית, התנודות במשקל הן תנודות של נוזלים בלבד. לשאלת הגליקוגן- גליקוגן היא פחמימה שנאגרת בשריר לאנרגיה זמינה. כלומר גם עכשיו כשאני עונה לך, שרירי האצבעות ניזונים מגליקוגן לעבודה. כמות הגליקוגן הנאגרת בשריר מוגבלת ומתחלפת כל הזמן. מצאו למשל שיש ספורטאים שיש להם יכולת גנטית לאגור יותר גליקוגן בשריר, מה שנותן להם כח מתפרץ יותר גדול. רק שומן נאגר כשומן ברקמת השומן. אבל כשאוכלים בעודף לאורך זמן, הגוף יודע להפוך את העודפים לשומן, רק כאשר אין לו ברירה. אין לנו אפשרות לדעת מתי זה קורה.