פורום הרזיה ללא דיאטה
מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה
מאכלים בין הארוחות כשאני לא רעב כי הרגשתי שזה יכול להשמין אותי. האם זה אפשרי לאכול גם כשלא רעבים מואכל לפי חשקים ולא להשמין מזה? אך זה מסתדר? זה לא שאם אוכלים מעבר לשובע (בין אם זה בארוחה או בין אם זה חשק למשהוא מתוק או מלוח),הגוף לא רעב,משמע לא צריך את האנרגיה הזו ויאגור את זה לתאי שומן? תודה
וחשקים זה דבר טבעי. אם אתה לא רעב בין הארוחות, אין צורך לאכול. אתה מפחד להשמין, ולכן לא מרשה לעצמך לאכול בין הארוחות. זאת אומרת שאתה "מבטל" את החשקים שלך. זו זכותך. אבל האם באמת בגלל זה אתה לא משמין? ואם אתה מפחד להשמין, מה עוד אתה לא מרשה לעצמך? כדי לעבור תהליך של שיקום אכילה, והורדת הפחד מהשמנה, צריך ליווי. וכן, כשמשקמים אכילה, יש אפשרות לעלייה במשקל בתחילת התהליך, עד שהגוף מתייצב ומאפשר לך לחזור למשקל טבעי כשאתה אוכל באופן חפשי לפי שובע ורעב. עוד נתון שצריך לדעת אותו, הוא האם אתה במשקל הטבעי שלך, או שהמשקל שלך הוא תוצאה של המגבלות ששמת על עצמך? כדי לתת לך תשובות צריך להסתכל על הרגלי האכילה שלך בצורה יותר מעמיקה.
שלום רב, יש לי תחושה שאני פשוט לא מצליח לפענח אותה כבר שנים. זו תחושה של כאילו יש רעב,אבל בהחלט אני לא מסוגל לשבת ולאכול אורז או שניצל או פיתה וחומוס ומאכלים כאלו,אלא נדמה שכל מה שאני מסוגל לאכול זה עוגה או חטיף וכדומה (מאכלים יותר "קלים") ,מאכלים שנחשבים גאנק,ואז גם כשאני אוכל אותם אני נמצא בלבט כי אני לא בטוח עד כמה אני נהנה מהם בזמן האכילה. כלומר אני אוכל ולא מבין אם אני באמת נהנה וצריך את זה או לא (ולא מתוך מקום של חישוב קלורי ,אלא נטו אני לא מבין אם אני נהנה מהאכילה ואם זה לא יהיה לי כבד בבטן), כשאני מנסה להתעלם מהתחושה שמרגישה כמו תחושה פיזית של רעב (אבל שוב,רעב מוזר כזה....) היא לא נעלמת.....אז אני פשוט לא יודע מה ומה לעשות עם זה........ תודה
כל אלה יכולים לתת לך תחושה שאתה רעב למשהו, אבל לא ממש. לפעמים הצורך שאתה מתאר נובע מהרגל. ולפעמים הצורך שאתה מתאר הוא מצורך להרגיש מלאות מסויימת בבטן. שאם אתה לא מרגיש אותה, גם אם אתה שבע, אתה חושב שאתה צריך עוד אוכל. אם אתה לא ממש נהנה מהחטיף או ממה שאתה בוחר לאכול, ולא לגמרי בטוח שאתה צריך את זה, תנסה לדלג על האוכל, כשאתה מקבל את התחושה הזו. יכול להיות שזה יגרום לך לחוסר שקט, כי את רגיל "למלא" את התחושה, ואתה לא רגיל להישאר איתה. אבל כדאי לבדוק כמה ימים כדי לראות אם מדובר בצורך קטן, הרגל,רגש או אם באמת מדובר ברעב. תחושת רעב לא עוברת, היא רק מתגברת. חשק או אחר, עובר עם הזמן או עם כל הסחת דעת.
ארוחה -וחרגתי מרמת השובע הנורמלית-אלא הייתי טיפה שבעה מדי אבל בכל זאת הייתי שבעה רק לשלוש שעות? שלוש שעות זה לא זמן שובע אם מסיימים לאכול בשבוע נורמלי ולא מעבר לשובע? אני כן אציין שאכלתי טיפה עודה חטיף ונס קפה,אולי זה שינה את זמן השובע למרות שאכלתי טיפה מדי? תודה
וזאת כי את לא יודעת מראש מה הצרכים של הגוף שלך באותו יום. טעות נפוצה היא לחשוב ,שכל יום אנחנו צריכים את אותה כמות מזון. אנחנו לא, ולכן אנחנו לא יכולים מראש לדעת לכמה זמן ארוחה זו או אחרת תשביע אותנו.
שאני פשוט לא מצליחה להבין ואודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי להבין: 1-כשרעבים-ולא משנה אם הרבה או קצת-האם יש סינון של מה שאני רוצה לאכול או לא,או שלא משנה מה יהיה מולי אני אוכל ואראה כאוכל קביל? 2-קריתי וקראתי אין סופר דברים הקשורים לנפח הקיבה-והראו ש100 קלוריות של שמן ממלאים שליש קיבה(נגיד),לעומת לחם שממלא חצי קיבה(שוב הגיד..),אז מכאן שעד הגעת שובע מהשמן כמות השמן שצריך לאכול כדי למלא את הקיבה יהיה הרבה יותר מהלחם (כלומר יותר קלוריות),מכאן שכן יש חשיבות למה שאוכלים מבחינת נפח הקיבה,וכל התפריטים והאמירות של דיאטות יש בהן סוג של אמת? תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!
1- אם את רעבה, יש בחירה של מה לאכול. ובד"כ גם תחושה של חשק לאוכל כזה או אחר. אם את מורעבת, את תאכלי את מה שיש, כי פיזית לא תהיה לך סבלנות לחכות לאוכל אחר. 2- יש כאן בלבול . שובע מגיע מאוכל. אם יש יותר שומן במזון שובעים מכמות אוכל יותר קטנה מכאשר אין שומן במזון. זה לא קשור לנפח הקיבה ,אלא להרכב המזון. אם תאכלי ללא שומן, יש סיכוי שתגדילי מאד את נפח המזון שאת אוכלת, כך שבסופו של היום תאכלי יותר, וזה יכול לגרום להשמנה לאורך זמן. אני לא יודעת לאיזה אמירות את מתייחסת בדיאטות. כבר יודעים ש98 אחוזים מהדיאטות לא עובדות. ומה שזה אומר, הוא שלהרעיב את עצמך כדי לרזות לא עובד לטווח הארוך. אם לא עניתי לשאלה שלך, אשמח אם תחדדי אותה ,שאבין למה את מתכוונת.
תודה רבה קודם כל על התשובות המפורטות!!! אשמח לחדד-אז עפ הבנתי אוכל המכיל יותר שומן,נצטרך לאכול ממנו בכמות קטנה יותר מאשר אוכל בלי שומן (שזה כבר חדש לי),ולגבי המשפט "שזה לא קשור לנפח הקיבה אלא להרכב המזון",את מתכוונת לשילוב פחמימה חלבון ושומן,ולא נגיד לאכול פחמימה לבד כי זה לא משביע להרבה זמן? -לגבי השאלה הראשונה הייתי שמחה להבין:נגיד ברגע זה נורא בא לי נס קפה על בסיס חלב-ולא משהוא פחמימתי,האם זה בעצם איזון טבעי של הגוף?שהוא לבד מבדיל מתי לאכול פחמימה ומתי חלבון גם? ומה נגיד יקרה אם אני כן אוכל פחמימה ולא חלבון,זה יילקח לשומן? תודה רבה!!!!!!!!!!
1- נכון, לא יודעת לגבי הזמן, אבל פחמימות לבד משביעות אחרת מארוחה מאוזנת שיש בה את כל אבות המזון. 2.קצת הסתבכת, אם מתחשק לך קפה על בסיס חלב, פשוט תשתי אותו. לא צריך לחשוב יותר רחוק מזה. יכולות להיות הרבה סיבות לחשק, גם פיזיולוגיות וגם לא.
הגוף-נכון אחרי ארוחה ששבעים,בין הארוחות נדמה כאילו "מתרוקן" מקום בקיסב ופיזית כאילו אפשר להכניס עוד אוכל. רציתי לדעת האם עובדה זו (אם היא נכונה...) הולכת יד ביד עם הרצון או תחושה שהגוף אכן רוצה עוד אוכל? כלומר כאשר בין ארוחות מרגישים שאפשר לאכול עוד האם גם פיזית הגוף יגיד שהוא רוצה אוכל? תודה
כלומר, שאחרי ששבעת והגוף השתמש באוכל, את תהיי רעבה שוב. מתי תהיי רעבה שוב, תלוי בצרכים של הגוף. פיזיולוגית אחרי שהאוכל עובר מהקיבה למעיים, אנחנו כבר לא מרגישים אותו בבטן. אולי זו תחושת ההתרוקנות שאת מדברת עליה? אבל זה לא רעב. רעב גורם לנו להרגיש צורך לאכול. התחושה שאפשר להכניס עוד, היא לא רעב. יש אנשים שלא נח להם כשהבטן שלהם לא מרגישה מלאה, ואז אוכלים שלא לצורך.
כלומר גם אחרי שהאוכל עובר מהקיבה למעיים לא אמורים בלהרגיש רעב? חשבתי שיש קולטנים בקיבה שברגע שהם מרגישים התרוקנות אז הם מאותתים למוח שצריך לאכול....אז מי בעצם אחראי לזה שנרגיש רעב גם אחרי שהאוכל יצא מהקיבה ועבר למעיים? תודה
שלום רב, נכון שקילו שווה 3000 קלוריות. האם זה אומר באופן היפוטתי לחלוטין שאם אני אוכלת 3000 קלוריות בארוחה אחת אשמין קילו? -שאלה נוספת-אם אני בוחר לאכול פסטה רוב הזמן בשילוב עם חלבון-האם בגלל שהפסטה היא פחמיה פשוטה סביר להניח שזה ישביע אותי למעט זמן ואצטרך לאכול עוד עוד במהלך היום? תודה
אם אתה אוכל רק שומן, כדי לעלות 1 ק"ג אתה צריך לאכול 7000 קלוריות , מעבר למה שאתה אוכל בד"כ. זו עבודה לא פשוטה.... ארוחה של פסטה וחלבון משביעה לא פחות מכל ארוחה מאוזנת אחרת, בהנחה שיש בה גם שומן. אתה לא יכול "לכוון" את הרעב שלך. אם אתה רעב אחרי מעט זמן, תאכל שוב. הגוף יודע מתי הוא צריך אוכל, תסמוך עליו.
הגוף יודע מתי הוא צריך לאכול-אבל האם יכול להיות שאחרי אכילה של הרבה פסטה יכול להיות שאוטומטית אני לא ארצה פסטה כי הגוף מחפש משהוא משביע יותר או פחמימה מורכבת או משהוא כזה?כאילו הגוף מאזן עצמו אוטומטית עפ המאכלים שאוכלים וההרכב שלהם? אם נגיד אוכלים רק פסטה וחלבון יום וליל לפי שובע ורעב זה יכול להשמין? -בנוסף רציתי לשאול-כל הזמן אוכלים שלא צריך לאכול רק פחמימות בארוחה אחת כי זה מדי לגוף בגלל שזה מעלה את רמות האינסולין וכו...האם כאשר אוכלים עד שובע ארוחה המכילה רק פחמימות אפשר להשמין מזה,גם אם זה אפילו אחרי פעם אחת? תודה
כך שאם את אוכלת פסטה עם חלבון לשובע, לא תשמיני. כל פעם שאוכלים פחמימות, רמות האיסולין עולות כתגובה לפחמימות. האינסולין אחראי על העברת הסוכרים, שהם הפחמימות, לתאים. אבל, היות ולא אוכלים רק פחמימות נקיות, ויש חלבון בארוחה, כמות האינסולין שמופרשת יותר מתונה מאשר אם היית אוכלת נניח רק סוכר נקי. התהליך הזה הוא תהליך טבעי שקורה כל הזמן, ולא משמינים ממנו. אי אפשר להשמין מארוחה אחת. כפי שאמרתי קודם, כדי להשמין צריך לאכול מעבר לשובע, ולנורמה שלך, בהתמדה ולאורך זמן. ארוחה אחת לא משמינה. נשמע מהשאלות שלך שאת "נדבקת" כל פעם למאכל אחר. פעם את אוכלת רק פסטה עם חלבון ופעם רק קורנפלייקס עם חלב וכו. למה?
שלום, אני בת 34 אמא ל3 ילדים בלידות רגילות כשהקטנה בת 2. אני אוכלת יחסית נכון. מנסה 6 ארוחות ביום 1700 קלוריות שכן אני מתאמנת 4 פעמים בשבוע עיצוב גוף ואימוני כח. גובה 172 שוקלת 67. במצב בו הגוף היה נראה טוב הייתי שוקלת 64. ואני עושה המון ספורט ובאמת מנסה לאכול נכון אך לא מצליחה לרדת במשקל אבל מה שמפריע זה מה שרואים במראה. אני נראית בסדר, ממוצעת מבנה גוף רחב (כתפיים רחבות ) אך מאז הלידות למרות שאני עושה המון אימונים עם מאמן אישי על הבטן התחתונה לא מצליחה להוריד אותה. היא לא ענקית כן... בקו הטבור 80 ס"מ במותניים 74 ובמותן תחתונה 85. אבל החלק הקטן הזה בין הטבור לקו התחתונים תמיד נפוח , כאילו לא מצליח לרדת לא משנה מה עושה ? למה זה.. התחלתי לקחת אף פרובויוטיקה אולי זה יעזור לפעילות המעיים כי אני לצערי מאז ומתמיד לא נכנסת הרבה לשירותים. ממש מיואשת.. עושה הרבה ספורט ושומרת על תזונה ומנסה להימנע ממאכלים שאוהבת אך כלום לא עוזר
אני מבינה שלא נח לך עם המראה של הבטן. את אחרי 3 לידות, רזה ובכושר. לא תמיד אפשר לחזור בדיוק למקום שהיינו בו לפני הלידות. נשמע גם שהעיסוק במראה של הבטן מעסיק אותך 24 שעות ביממה. אם זה נפיחות כמו שאת אומרת- האם את סובלת גם מגזים? עצירות? בעיית עיכול אחרת? האם את מה שאת רואה במראה, הוא כלכך "נורא" במציאות או רק לך? אני לא מבטלת או חלילה מזלזלת בהרגשה שלך. יכול להיות שיש שינוי במראה בעקבות הלידות. ואם זה המצב, צריך ללמוד להשלים איתו. אם אני לא בכיוון בכלל, אשמח שתכווני אותי. אבל נשמע ממה שאת כותבת שאת לא מסוגלת "לוותר" או להינות מהמראה שלך כמו שהוא. ואם זה המצב, ולא יהיה לך שקט נפשי עד שלא תהיי בדיוק כמו שאת רוצה להיות, כדי לדבר על זה פנים מול פנים כדי לראות אם יש מה לעשות, או שצריך ללמוד לקבל את הגוף כמו שהוא היום. אני מצטערת שאין לי תשובה יותר טובה בשבילך, אבל לפעמים החיפוש באיך לשנות, גורם לנו יותר בעיות וקשיים מאשר לקבל את הדברים כמו שהם. ונשמע שבתוך סדר היום שלך עם 3 ילדים, את עושה את כל מה שאת יכולה. אז או שייקח עוד זמן לקבל את מה שאת רוצה, או שכדאי לחשוב בכיוון אחר. האם יש משהו אחר שמטריד אותך, שלא נח לחשוב עליו, ומופנה לבטן? אני חושבת שכדאי לך לפנות לייעוץ כדי לפתור את הנושא, בין אם רגשי ובין אם פיזיולוגי.
לא , ברוך השם אין לי בעיות אחרות שמופנות לבטן פשוט מאז ומתמיד הייתי עם בטן שטוחה וחזה גדול, ועכשיו הבטן גדלה והחזה קטן מרוב הספורט. ומתבאסת מכך קצת. אנסה לקבל שזה מה יש ואעשה את מה שאפשר, השאלה היא שככל הנראה הנפיחות בבטן באה גם כתוצאה מהעובדה שאני כמעט לא נכנסת לשירותים, התחלתי לקחת פרובויוטיקה ונקווה שזה יעזור , כי הרבה פעמים יש לי גזים ואני לא שותה משקאות , רק מים והרבה תה ירוק ללא סוכר.
הייתי בודקת מה את אוכלת לפני שאת לוקחת פרוביוטיקה. יש סבירות שאת לא אוכלת מספיק יחסית לספורט שאת עושה? סדירות ביציאות קשורה גם בנפח מזון שאוכלים. לא רק סוג מזון. אולי תפני לייעוץ חד פעמי לדיאטנית כדי לבדוק מה באכילה שלך גורם ליציאות לא סדירות ונפיחות?
שלום רב, יש לי שאלה כללית שעונה לי לזה שקלוריות לא באמת אומרות שום דבר אבל אני לא מבין למה זה קורה ככ-נגיד ואני אוכל 1200 קלוריות לשם הרזייה ואוכל את כולן בבת אחת באורחה אחת,בוודאות אני לא שבע מזה לכל היום,אבל למה בעצם זה קורה?הגוף בעצם משתמש במה שאוכלים לרגע הנתון בו הוא צריך אנרגיה ואת כל השאר אוגר או מתחיל לאגור כשומן? 2מקרה שקה לי שקשה לי להבין מה עלי לעשות?יצא שלא אכלתי המון המון זמן המבורגר-והיום בדיוק אני וכמה חברים החלטנו ללכת ולאכול:הבעיה היא שהיציאה הייתה לא מתוכננת וכבר הייתי שבע מארוחה שאכלתי לפני,אז כן אכלתי בסוף את ההמבורגר אבל בוודאות לא הכי נהניתי ממנו אבל אני יכול להגיד שגם לא סבלתי סבל נוראי כי בכל זאת זה אוכל טעים. הבעיה היא שמקרה כזה עלול לחזור על עצמו שוב ואני חושש שמפה אני דווקא כן יכול להשמין,אני כן מודע לזה שמפסיקים לאכול ברגע ששבעים ובמקביל טעם האוכל יורד ורמת ההנאה יורדת,אבל עובדה שאכלתי את ההמבורגר ונכון שלא הכי ניהנתי ממנו אבל מה הייתי עושה?יושב וצופה בחבריי אוכלים? תודה על התשובות
הגוף שלנו זקוק לאוכל במשך כל היום. כך שלאכול ארוחה אחת ביום, לא טוב לנו פיזיולוגית. גם ההחלטה לאכול 1200 קלוריות היא לא נכונה. זה מעט מדי קלוריות ליום, גם אם מדובר ברצון להרזייה. ולאכול את זה בבת אחת , גורם לתחושה לא נעימה של אכילת יתר. אז ברור, שכאשר חברים יוצאים לאכול תרצה להצטרף. ואם אתה לא רעב, ואתה אוכל בכל מקרה, אז לא תהנה מהארוחה באותה מידה שהיית נהנה ממנה אם היית רעב. נראה לי שקצת הסתבכת. אתה רוצה לרזות ולא יודע כלכך איך. ולצורך זה כדאי שתפנה לייעוץ כדי לעשות "סדר". כי גם אם תרזה בשיטה שאימצת, כמו שאתה רואה לא תוכל להתמיד בה לאורך זמן. משהו לא עובד בדרך שבחרת לעצמך. תקבע פגישה כדי ללמוד לרזות בלי לוותר על ארוחה טעימה של המבורגר עם חברים.
במקרה כמו שקרה לי אבל שאני שבע ופתאום יוצאים ביחד לאכול-זה כן בסדר או הגיוני לא לאכול כי אני כבר שבע?
שאנחנו נפגשים עם חברים במסעדה, אנחנו שוכחים שהרעיון היה המפגש ולא בהכרח הארוחה. אם אתה מגיע שבע לארוחה, למה לאכול?
כי זה מעצים את ההנאה....
להיות שביום מסויים נורא טעים לי משהוא לאכול וביום למחרת נמאס לי מאותו המזון?זה לא ככ מסתדר לי-אם זה היה טעים אתמול למה עשיו זה כבר לא טעים?יכול להיות שברגע שזה לא טעים פשוט הגוף לא מחפש את מרכיבי המזון האילו ,אלא אחרים (באותו האוכל שאכלתי אתמול והיה לי טעים והיום כבר לא רוצה לאכול אותו)? תודה
זה בהחלט נמאס. אנחנו צריכים גיוון. ולגוון אכילה יותר בריא מלאכול כל יום או כל היום את אותו הדבר. אז הגיוני שאת לא רוצה יותר לאכול קורנפלייקס עם חלב, אם זה מה שאכלת כל היום אתמול. אני מקווה שזה לא קורה לך הרבה שאת אוכלת רק מאכל אחד כל לאורך כל היום. שווה להשקיע ולגוון.
נכון,אבל אני מסתכלת על זה מהיבט פיזיולוגי לחלוטין,אם הגוף רעב, זה אומר שלא באמת צריך להיות אכפת לו מה אני אוכלת ואם יש גיוון,אז איך זה שאני רעבה פעמים רבות,אבל יודעת בוודאות שסוג מזון מסוימים א י פשוט לא מסוגלת לאכול? האם זה ניסיון איזון טבעי של הגוף מבחינת רכיבי המזון שאוכלים, או שגם אם לא בא לי יותר על קורנפלקס,יש שם חלבון שומן ופחמימה ואי אפשר להשמין מזה,גם אם נמאס לי מזה?
הגוף לא מבדיל בין קורנפלייקס עם חלב לבין אוכל אחר. הוא "מתרגם" אוכל לפחמימות, שומן וחלבונים. אם את אוכלת כל יום אותו הדבר, חלק מאיך הגוף "מזהה" את זה , זה תחושת הרוויה שלך מהאוכל הזה. תאי הטעם, למשל, רוויים . לא משמינים מאוכל שנמאס. משמינים אם אוכלים יותר ממה שהגוף צריך לאורך זמן. אבל, אם נמאס לך לאכול אותו הדבר, ואת ממשיכה בזה, מתי שהוא תפגשי אוכל שתרצי יותר, ומרוב חסך, שלא נתת לעצמך לאכול, יהיה לך קשה לעצור בשובע.
הגוף לא מבדיל בין קורנפלייקס עם חלב לבין אוכל אחר. הוא "מתרגם" אוכל לפחמימות, שומן וחלבונים. אם את אוכלת כל יום אותו הדבר, חלק מאיך הגוף "מזהה" את זה , זה תחושת הרוויה שלך מהאוכל הזה. תאי הטעם, למשל, רוויים . לא משמינים מאוכל שנמאס. משמינים אם אוכלים יותר ממה שהגוף צריך לאורך זמן. אבל, אם נמאס לך לאכול אותו הדבר, ואת ממשיכה בזה, מתי שהוא תפגשי אוכל שתרצי יותר, ומרוב חסך, שלא נתת לעצמך לאכול, יהיה לך קשה לעצור בשובע.
הדבר היחיד שיכולתי לאכול היה קורנפלקס עם חלב? שום דבר "בריא" פשוט לא יכולתי להכניס לגוף. הגיוני?
אבל אם רק את זה באותו היום, אני מניחה שיכול לקרות. עובדה שקרה לך. ואח"כ נמאס לך מזה, כי אכלת רק את זה. וזה הגיוני. אנחנו צריכים ומחפשים גיוון. כך שאם אוכלים אותו דבר כל הזמן זה בהחלט נמאס ומחפשים משהו אחר.
הי, קרה היום מקרה במשרד שהביאו עוגת יומהולדת -ולא היה הכי בא לי על עוגה באותו רגע נתון אבל אמרתי לעצמי שרק אטעם חתיכה קטנה רק בשביל הטעם כדי לא לפספס את מה טעם העוגה. הבעיה היא שלא יכולתי לעצור באמצע ובסוף יצא שאכלתי חתיכה שלמה למרות שמראש לא ממש רציתי. אז יש פה מקום של כאילו חוסר שליטה,ולא יכולתי לקחת חתיכה ולשמור אותה לאחכ,ורציתי באותו הרגע הנתון רק לטעום ולא יכולתי לעצור בביס קטן. מה אני עושה? תודה
או רק היום? קורה שאנחנו טועמים משהו, וממשיכים כי הוא טעים גם כשאנחנו לא רעבים. אבל זה לא בהכרח איבוד שליטה. אם אתה מרגיש שזה קורה לך הרבה, ואין לך שליטה או אפשרות לסרב לאוכל כשהוא מוצע לך, צריך לבדוק מה הרגלי התזונה שלך. נניח, אם אתה בדיאטה וזו ההיזדמונת היחידה שלך לאכול משהו טעים .או אם יש לך "חוקים" לגבי אכילה של דברים כאלה או אחרים. בכל מקרה, זו שיחה שצריך לעשות פנים מול פנים. אני מציעה לך לפנות לייעוץ כדי לבדוק באיזה תדירות , למה זה קורה והאם הרגשת חוסר השליטה באכילה משפיעה על תחומים אחרים בחיים שלך.
שלום, אני מנסה לשמור ברוב היום תזונה נכונה, אם פעם ביום אוכל 4 קוביות שוקולד מריר 85 אחוז, עדיין אצליח להגיע לאחוזי שומן נמוכים?
תלוי במה שאתה אוכל במשך כל היום, ולא ב 4 קוביות שוקולד. וכמובן גם תלוי באימונים. אם אין התאמה בין כמות האוכל היומית, לאימונים לא יהיה איזון, ואחוזי השומן לא ירדו. למה? כי השומן שומר עלינו בדיוק מזה. כדי לדעת אם אתה שומר על תזונה נכונה, נראה לי שכדאי לך לפנות לייעוץ תזונתי. משהו בשאלה שלך גורם לי לחשוב שאתה מאד עסוק בתזונה
האם יש אמת בזה שפחמימה פשוטה אכן מעקלת מהר יותר ותתרום לשובע לפחות זמן מפחמימה מורכבת? נגיד ואני אוכל קורנפלקס עם חלב -האם יכול להיות שאהיה שבע לפחות שעות מאשר אורז ושניצל? תודה
יכולות לתת תחושת שובע, לקצת יותר זמן, מפחמימות פשוטות, רק אם הארוחה מאוזנת. כלומר אם הארוחה כוללת גם חלבונים ושומן. קורנפלייקס וחלב ישביע אותן שעות כמו שניצל ואורז רק אם תאכל הרבה קורנפלייקס עם חלב.
ואם אני רוצה להגיע לאותו זמן שובע עם הקורנפלקס והחלב כמו השניצל והאורז,אני אצטרך לאכול קורנפלקס עם חלב יותר מהשובע שלי,או שבדיוק אותה רמת שובע תשביע לזמנים שונים בשתי הארוחות האילו?
אי אפשר לדעת מראש כמה קורנפלייקס עם חלב תאכל או כמה שניצל עם אורז תאכל בשביל להגיע לאותה רמת שובע.
וחלבון,וככה אם אוכלים משהוא שמכיל ברובו שומן כל הזמן ,אין לגוף מה לעשות עם עם שומן נוסף ומשמין?אותו הדבר לחלבון ופחמימה. תודה
בתאי השומן. פחמימות מתרכזות בשריר בצורת גליקוגן , לאנרגיה מיידית. ברגע זה שאני מקלידה את התשובה, כל אצבע משתמשת בגליקוגן שיש בשריר של האצבע כדי שאוכל להקליד. כך שזו אנרגיה שמתחלפת כל הזמן ולא ממש נאגרת. חלבון לא נאגר בכלל. יש רמה מסויימת וקבועה של ח.אמינו, שהם תוצר הפירוק של חלבון שמסתובבת במחזור הדם. כל העודפים מופרשים בשתן. כדי להגיע למצב שהגוף משמין צריך שיהיו עודפים בהתמדה ולאורך זמן. רק כשאין לגוף ברירה, הוא אוגר שומן. יש תהליכים להפיכת פחמימות לשומן, אבל שוב, רק במצב של עודפים גדולים, ולאורך זמן. זה לא תהליך שהגוף רוצה לעשות. אבל אם אין לו ברירה, עושה.
ההסברים שמפעם אחת לא משמינים אפילו לא ממש קצת. הרי אם אוכלים מעבר לשובע או כשלא רעבים כאילו אין לגוף ,מה לעשות" עם האנרגיה הזו והוא ייקח את וימיר לשומן. מאחר והגוף לא משתמש בתאי השומן שלו לאנרגיה אז גם הגוף לא ישתמש בעודף אוכל הזה לארוחה הבאה . אז אולי מכון שלא משמינים בקילו מפעם אחת של אכילה יתר על המידה אבל אולי כן משמינים באיזה 100 גרם לא? האם הגוף באמת מאזן עצמו כשאוכלים אפילו פעם אחת יתר על המידה ומשתמש באכילת העודף במהלך היום הקרוב או לארוחה הבאה? תודה
בדיוק כמו שהוא שומר על שיווי משקל בכל התהליכים בגוף. כך שארוחה אחת לא יכולה לגרום להשמנה. כדי להשמין צריך "לעבוד" בזה לאורך זמן, ו"לשבור" את היכולת של הגוף לשמור על משקל יציב. לכן , אי אפשר להשמין מארוחה אחת. ואגב, השמנה נמדדת בק"ג ולא בגרמים. עכברי מעבדה נמדדים בגרמים. כדי להגיד שעלית במשקל, את צריכה להיות לפחות מעל 2 ק"ג מהמשקל הרגיל שלך לאורך זמן. כלומר: אם בדרך כלל את שוקלת 62 ק"ג, אז רק אם תשקלי 65 ק"ג לאורך זמן אפשר יהיה לומר שעלית במשקל. כי לגוף שלנו יש תנודות טבעיות של משקל בטווח של 2 ק"ג כל הזמן.
גבר בן 71, בנוי ספורטיבי, מתרגל פעילות גופנית. שומן: 13.2%. האם נמוך מדי?
האם אחוזי השומן שלך תמיד היו ברמה הזו או שהם ירדו לאחרונה? האם שינית את התזונה שלך?
לפני חודשיים היה 13.7 .היום 13.2. הפחתתי באלכוהול וגלידה.
יכולה לנבוע מכך שהורדת אלכוהול וגלידה, אבל: האם מדדת אחוזי שומן באותו המקום? כי כמו כל מדידה, לכל מכשיר ומודד יש את הכיול שלו. ובכלל, אם בודקים אחוזי שומן אין צורך לבדוק ביותר מפעם בשנה, אלא אם כן יש סיבה מיוחדת למדוד יותר.
שלום רב, אני מרגיש שאם יש בערך ארבעה ימים בהם אני אוכל בממוצע ארוחה אחת או שתיים ביום מעל השובע ,זה לא מתאזן לי בכלל באופן טבעי ואני משמין . אז איפה נכנס האיזון הטבעי של הגוף אם לוקח לו כמה ארוחות כדי להשמין וזה לא מאזן עצמו לבד? ועכשיו אני די בחרדות של להיזהרר מלאכול טיפה מעל השובע כי אני חושש ששוב אני ישר אראה עליה במשקל.. תודה
אז למה שהגוף יתאזן? אתה בונה על כך שאם תאכל באופן קבוע ארוחה או שתיים מעל לשובע, הגוף יאזן את שאר היום בכך שתהיה פחות רעב. יכול להיות שזה נכון, אבל, רק אתה יכול לעצור בשובע. הגוף ייתן לך את התחושות לעשות זאת. אם באופן קבוע אתה אוכל מעבר לשובע, אז אתה אוכל יותר ממה שאתה צריך. ואת זה הגוף לא יכול לפתור. אתה צריך לפתור. למה יש ארוחות קבועות ביום שאתה אוכל בהם מעבר לשובע?
כשאני לא רעב ובכל זאת אוכל-אני כן שם לב כי אני לא רעב להמון שעות ,כלומר:אני סטודנט שלומד ונכון שאני תמיד יכול לתכנן את הארוחות שלי בין השיעורים,אבל עולה בי המחשבה של למה לי לא לאכול כשאני לא רעב איזה פעם ביום נגיד ואז אני שם לב שהרעב נדחה להמון שעות ולא צריך לאכול. האם זה משהוא שיכול להשמין לאורך זמן? כי לגוף אין מה לעשות עם אוכל שאוכלים כשהוא לא רעב? אבל מצד שני ,אני כן שבע למספר שעות מסויים שלא הייתי שבע אותם אם לא הייתי אוכל כשאני לא רעב.. תודה מראש
אם אתה לא רעב, אז למה לאכול? ואם אתה לא רעב הרבה שעות, אולי כדאי לבדוק אם אתה עוצר בשובע? כדי לענות לך, יעזור לי להבין ,איזה פער שעות יש בין ארוחות ודוגמה לארוחה שמספיקה לך להרבה שעות
כי אם אני יודע שלכמה שעות הקרובות לא יהיה לי אוכל ולא יהיה לי זמן לאכול,אבל לא אכלתי גם לפני ,אז זה לא הגיוני לאכול למרות שאני לא רעב כדי שלא אהיה רעב כשאין לי זמן לאכול,כי אני יודע שבמהלך אותן השעות שאני לא אוכל לאכול כן אהיה רעב. אז זה מבלבל אותי,כי חשבתי שאם אוכלים אפילו מפעם אחת שלא רעבים ,מה שהגוף לא צריך לרגע נתון הוא פשוט יאגור במאגרי השומן באופן מיידי.. ואז משמינים,כל פעם קצת ככה. האם זה נכון? תודה
הגוף לא "אוגר" מזון לארוחה הבאה. אם אתה יודע מראש שלא יהיה לך אוכל זמין, ויש סיכוי שתהיה רעב, אז תדאג לקחת אוכל , שיהיה לך כשתהיה רעב. לא משמינים באופן מיידי, צריך ל"עבוד" בזה ולאכול באופן בהתמדה ולאורך זמן מעבר לשובע.
שבעה בא לי דברים טעימים כמו קינוחים? אם אני שבעה זה לא שהגוף קיבל את מה שהוא צריך לקבל ?אז למה אני רוצה קינוח ארי הארוחה,וזה מרגיש כמו צורך פיזי למרות שאני שבעה כבר?תודה
לפעמים מתחשק לנו משהו טעים. וזה לא חייב להיות קשור לשובע. אם את באמת שבעה, אז קצת מתוק יספיק לך, וזו לא בהכרח בעיה. לפעמים מדובר בהרגל, אפילו לא חשק. כדאי לך "לבדוק" את הצורך במתוק. ולפעמים הוא מגיע, כי אכן שבעת,אך לא סופקת.
אבל לא חייבת להיות סיבה "מאחורי" הרצון לאכול מתוק גם אחרי ארוחה שממנה שבעתי ונאמר והייתה מסופקת,כלומר אכלתי משהוא שבאמת רציתי ולא משיקולים דיאטיים? כי אם אני חושבת על חשק למתוק קטן אחרי ארוחה מספקת וטובה ,אז אני תמיד יכולה לרצות את המתוק הקטן כי זה עוד משהוא טעים,לכן האם לא צריכה להיות איזושהיא סיבה מיוחדת לרצון אמיתי למתוק קטן או גדול אחרי ארוחה טובה? תודה
אבל לא חייבת להיות סיבה "מאחורי" הרצון לאכול מתוק גם אחרי ארוחה שממנה שבעתי ונאמר והייתה מסופקת,כלומר אכלתי משהוא שבאמת רציתי ולא משיקולים דיאטיים? כי אם אני חושבת על חשק למתוק קטן אחרי ארוחה מספקת וטובה ,אז אני תמיד יכולה לרצות את המתוק הקטן כי זה עוד משהוא טעים,לכן האם לא צריכה להיות איזושהיא סיבה מיוחדת לרצון אמיתי למתוק קטן או גדול אחרי ארוחה טובה? תודה
אם את שבעה ומסופקת אחרי ארוחה, אז הסיבה היחידה למתוק היא חשק. וחשק יכול לבוא בלי סיבה מיוחדת. לפעמים זה רצון ל"החליף" טעם בפה, לפעמים הרגל, לפעמים סוג של מגיע לי. אם לא מדובר בכמות גדולה של מתוק, שגורמת לך להרגיש לא נח בבטן, אני לא רואה בזה בעייה. אם את חושבת שזו בעייה, אז אני צריכה פירוט של מה שאת אוכלת וכמה מתוק את אוכלת אחרי ארוחה כדי לתת לך תשובה יותר טובה.
דילגו על תשובה אז אשאל שוב: אם קורה שלאורך זמן אני אוכל לרוב פחמימות ולא שם לב כי לא אכלתי מספיק חלבונים. האם כל פעם שאני ממשיך לאכול פחמימות במקום חלבונים שחסרים לגוף,הגוף לוקח את הפחמימות הנוספות האילו לשומן כי יש לו מספיק במאגרים פחמימות? תודה רבה ככה זה עובד?
יום אחד לא גורם להפרה של איזון תזונתי. אם אוכלים כל יום לא מאוזן, אפשר להתחיל לדבר על זה.
תודה רבה על התשובה!!! אם אני יכול רק להוסיף שאלה נוספת באותו ההקשר-כלומר בעצם ארוחה שכוללת נגיד חטיף ומוסיף לזה חלבון נגיד נס קפה על בסיס חלב:לעומת אורז ובשר אז אין בעצם שום הבדל בין שתי הארוחות?כלומר אין מיני ויטמינים מוסתרים באורחה של האורז והבשר לעומת החטיף והנס קפה? כי כל הזמן אומרים לאכול דברים מזינים אז חשבתי שאולי יש משהוא מזין יותר בבשר ובאורז מאשר הארוחה האחרת? תודה רבה שוב
בחטיף וחלבון לא תקבל את מה שאתה מקבל בבשר ואורז, ולכן הגיוון הוא חשוב. כפי שאמרתי קודם, אם אתה אוכל רק חטיף וחלבון לארוחה ,על בסיס יומי, אז גם אם אתה מקבל את כל אבות המזון באותה הארוחה, התזונה שלך לאורך זמן יכולה להיות חסרה. אבל זה תלוי במה שאתה אוכל בנוסף במשך היום. אי אפשר לבסס תשובות על ארוחה אחת. גיוון מזונות לא פחות חשוב מאיזון ארוחות.
הי, האם יכול להיות שכשאני רעב לא יתחשק לי לאכול ארוחה מאוזנת או בריאה כמו אורז ושניצל או עוף,אלא דווקא חטיף נגיד ? יכול להיות שגם במצב של רעב אמיתי יבוא לי לכול דברים שהם לא עפ הגדרה מאכלים מזינים? או שכשכן בא לי לאכול חטיף,זה יכול להיות רק חשק ולא רעב אמיתי? תודה
אבל מתחשק הרבה יותר מחטיף. כך שאם תבחר חטיף, יכול להיות שתמצא את עצמך מחפש עוד משהו לאכול, ועוד משהו לאכול, עד שתשבע. ארוחה מאוזנת פותרת את הבעיה. וחטיף גם יכול להיות מאוזן, אם מצרפים לו אבות מזון נוספים, נניח כוס חלב. אבל, יכול להיות שכמותית, כשאתה רעב, זה לא יספק אותך
אז זה בסדר לאכול נגיד שני חטיפים ואז אשבע במקום חטיף אחד?
זה אפשרי. אבל לא בהכרח הבחירה הטובה ביותר. לא כדאי להפוך את זה להרגל. אם אתה מוצא שזה קורה הרבה, כדאי להתארגן מראש על אוכל יותר מזין, יותר משביע, ויותר מאוזן.
אני חושב שפה הבעיה שאני לא מבין. אם בחטיף יש גם שומן גם פחמימה ונגיד אני משלים את זה עם כוס חלב אז למה זה לא משהוא שלא כדרי לעשות הרבה? ולמה שזה לא יזין או ישביע אותי?אם יש את כל אבות המזון.....פה אני חושב שמושרשת הבעיה שאני לא מבין שאומרים להימנע מדברים "משמינים" כי הם לא מזינים או משביעים,אבל אם יש את כל אבות המזון למה שזה לא יהיה בסדר? תודה
אז אין בעיה. אבל הצגת את החטיף כתחליף לארוחה מלאה שכוללת בשר ופחמימה, ולכן הנחתי שאם תחליף ארוחות מלאות כל פעם בחטיף לא תשבע. ולגבי מאכלים "משמינים". אין אוכל משמין יש אוכל עם אחוז שומן יותר גבוה. וכאשר אוכלים אוכל עם אחוז שומן יותר גבוה, שובעים יותר מהר, כלומר צריך כמות אוכל יותר קטנה על מנת לשבוע.
בן 37. בבדיקות הדם האחרונות שלי קיבלתי סוכר 107, וכולסטרול LDL 103 ועד עתה הייתי בנורמה. תמיד הייתי מעט רזה מדי (71 קג) אך בשנתיים האחרונות "השמנתי מנחת" ל 77 ונוח לי במשקל הזה אך אני דואג מהמדדים ולכן הפחתתי בסוכרים ומאכלים משמינים אליהם הורגלתי בשנה האחרונה בגלל אופי עבודתי. יחד עם זאת אני מרגיש צורך למאכלים עם סוכר וכמה שאני מנסה לרמות את עצמי עם תחליפי סוכר הגוף שלי לא פראייר ואני מוצא את עצמי אוכל בסוף פירות יבשים או פירות (ממיצים, ומוצרים עם סוכר לבן נמנע לחלוטין). ובכל זאת אתמול ניסיתי משהו אחר. אחרי שאכלתי ארוחה הגונה והתחשק לי קינוח אמיתי ובמקרה סופגניה חמה ומתוקה (כל כך רכה...) מצאה את דרכה לידי ומשם לאפי. החלטתי ללעוס בלי לבלוע ולראות איך ארגיש. זה היה מוצלח מהצפוי ויצר תחושה של סיפוק. קראתי כעת שאכילה ויריקה מקושרת להפרעות אכילה ויכולה ליצור בעיות. כמובן שהפרעות אכילה רחוק מהמצב ואני באמת חושב שבמידה ועושים זאת אחרי ארוחה (שבולעים) ורק לקינוחים או חטאים אחרים זה יכול להיות פיתרון נחמד כי זה לא שהבטן תעבוד על פארש, הרי אכלתי באמת ארוחה מלאה. שמעתי שאף נכתב על כך ספר? שאלתי היא האם אכן ניתן לשלב פעולה כזו עם קינוחים בצורה בריאה כשהמטרה להפחית את צריכת סוכר וכולסטרול? אני מדגיש שאני מאוד אחראי ולא מדובר כאן על משהו בכיוון הפרעת אכילה אלא רצון אמיתי לבחון את השיטה.
ברגע שאוכל נכנס לפה, הסוכר מתפרק ונכנס לגוף. כך שבזה שאתה יורק, אתה אכן מפתח סוג של הפרעת אכילה. בנוסף אתה מגרה את בלוטות הרוק שלך, לעבודה על "ריק", מכין את הקיבה שלך לעבודה על "ריק" ובגדול עושה רק נזק. כדי לעמוד מול רצון לאכול מתוק או להוריד כמויות של מתוק ביום, יש דרכים אחרות, שלא גורמות להתפתחות בעייה אחרת. אבל, צריך לוותר. אתה מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. צר לי, זה לא עובד כך. אני מציעה שתפנה לייעוץ תזונתי כדי לבדוק כמה מתוק את יכול לאכול ביום מבלי לפגוע בבריאות שלך. אתה תופתע לטובה.
כשאני עושה את זה רק אחרי אוכל במה זה שונה מלעיסת מסטיק? אני אוכל רגיל ומאוזן פלוס זה פה ושם. אני גם בולע קינוחי דיאט אבל אני כל הזמן מרגיש שאני רוצה מתוק אמיתי. וזה עוזר. אני מבין שאחוז קטן מהסוכר מתפרק בפה וחודר לגוף דרך הלשון אך ודאי הרוב לא.. שוב תודה
אתה מצאת "פתרון" שלא פותר את ההתמודדות שלך עם מתוק. והאמת שאפשר לאכול מתוק ולרדת במשקל או לשמור על משקל תקין. תחליפים לא פותרים את הרצון למתוק כי הם לא מספקים את הצורך. לכן מה שאתה עושה לא עובד. אתה גם בעצמך מציין שזה לא מספק ועושה את העבודה. אני מציעה לך לפנות לייעוץ תזונתי בהקדם, לפני שאתה נופל למלכודת של יריקות שיגרמו לך לבעיות בהמשך. תפנה את הזמן, ותקבע תור עם דיאטנית שתוכל לעזור לך.
שלום רב, שאלה-אם יוצא שביום מסויים אני אוכל מדי מאב מזון מסויים -נגיד שומן או פחמימה,ובלי לשים לב לא איזנתי את זה במהלך היום. האם בגוף יש "מאגרי" שומן ופחמימה,שברגע שממשיכים לאכול פחמימה והגוף לא צריך את זה יותר כי במהלך היום אכלתי כבר מספיק פחמימות ,אז הגוף לוקח לשומן את הפחמימה שאני ממשיך לאכול והוא לא צריך יותר?כך זה עובד? תודה
אם תאכל לא מאוזן לאורך זמן, אפשר יהיה לדבר על ההשלכות של מחסור או עודף באב מזון על הגוף. אבל יום אחד, לא עושה הבדל. הגוף יודע להתמודד עם יום כזה.
הי, קראתי רבות על מה שנקרא דחיסות קלוריות באוכל. וכתוב שמזונות שדחוסים פחות בקלוריות פר ביס-מלאים במים ובסיבים. רציתי לדעת מה אלה הסיבים האילו שאומרים שגורמים לשובע? כי אם אני גם לא טועה ,גם בירקות יש סיבים והם לא ממש משביעים כשרעבים.... תודה
הם נותנים תחושה של מלאות ונפיחות, וזה רחוק מתחושת השובע. הסיבים המסיסים "עוברים" במערכת העיכול וסופחים נוזלים. אין לנו יכולת לעכל אותם. כך שאני מסכימה איתך. סיבים לא נותנים שובע.
שלא אכלתי זמן רב או אוכל שאינני מכיר את טעמו ,מגרה אותי? יש לי חברים רזים שלא רק לא אוכלים אלא האוכל אפילו לא מגרה אותם,אצלי,הכל תמיד מגרה מתוך מחשבה של "מעניין איך זה ואיך זה טועם" ,תמיד טעם שאני לא מכיר או מאכל שלא אכלתי מזמן יגרה אותי גם כשאני שבע. ונמאס לי להתגרות מכל דבר כבר. מה לא נכון בחשיבה שלי? תודה
לגלות מזון חדש, טעם חדש, אפשרויות חדשות ,מגוונות את התזונה. הנקודה שצריך לחשוב עליה, היא הקושי שלך לוותר על הטעימה כשאתה שבע. אתה מעביר תחושה שאם לא תאכל עכשיו, ברגע זה, תאבד לך ההזדמנות לבדוק את המאכל החדש. תחשוב על המאכל האחרון שטעמת, כשלא היה לך צורך לאכול. האם לא נתקלת בו שוב? ואם לא נתקלת בו, האם יכולת ליזום אפשרות לאכול אותו בזמן אחר? בשפע שאנחנו חיים בו, מאכלים לא "נעלמים". אם תוכל לחשוב על כך שאתה לא חייב לטעום הכל באותו רגע, במילים אחרות, לדחות את הסיפוק של אותו הרגע, תגלה שההנאה לטעום ולבדוק מאכלים חדשים רק תגדל. אוכל לא "בורח" לך. ובמקומות שזה אפשרי, תיקח לך לאח"כ כשתהיה רעב, או למחר אם מדובר בארוחה אצל חברים או שיארזו לך אם מדובר במסעדה, וכו'
שאם נגיד לא יודעים אם רעבים או צמאים צריך לחכות 15 דקות אחרי ששותים כוס מים כדי לדעת? או שאוכלים ולחכות 15 דקות בערך כדי לראות אם הגעתי לשובע טבעי? קראתי שלוקח לאכול להגיע לקיבה תוך דקה או שתיים...... תודה רבה סליחה אם השאלה לא קשורה לפורום..
ומורגשת בזמן אכילה. אני לא מבינה את עניין ה 15 דקות. אם מישהו אוכל מהר, ולא מרגיש שהוא אוכל, או לא מרגיש שהוא מתמלא, אז אחרי 15 דקות כדאי אולי לנסות להפסיק לאכול, ולאמוד את התחושה בבטן. דרך שתייה אי אפשר לאמוד אם רעבים או לא. כך שלדעתי אין קשר בין 15 דקות לבין שובע.
בא לי לאכול משהוא טעים וזה לא בא מרעב,ולאו דווקא זה קורה לי כשאני משועמם או עייף או מצוברח,פשוט כי בא לי,וזה טעים. וכן יש גם פעמים שכיף לי והאוכל יכול להעצים לי את החוויה של ההנאה. איך אני יכול להתחיל לחשוב שונה ולשנות את הגישה לי? תודה
לאכול מתוך חשק, זה נורמלי ונחמד. אבל אתה מתאר שאתה אוכל בשביל להעביר שעמום ומצב רוח. אוכל לא מעביר רגשות. אתה מקבל עם האכילה תחושה רגעית של הקלה, אבל האכילה לא פותרת את הבעיה שגרמה למצב רוח. כשאתה אוכל מתוך שעמום, מצאת דרך האוכל ,משהו לעשות. אבל זה לא פותר את השעמום לזמן ארוך. מהשאלה שלך, אני רואה שאתה מבין את זה. להבין, זו כבר התחלת השינוי. אתה כנראה ניגש לאוכל בצורה אוטומטית. לכן צריך למצוא דרך להישאר עם המצב רוח/שעמום , ללא אוכל. אולי תנהל רישום אכילה, ותראה מתי זה קורה לך. ואז בהתאם לאיפה שאתה נמצא תוכל למצוא תחליף. לפעמים צריך ליזום פעולה, גם אם היא לא טבעית לאותו הרגע ,כדי לשנות את ההרגל והגישה האוטומטית לאוכל. נניח, אם יש לך כלב, תרד אתו. אם אתה אוהב לפתור תשבצים ,תדאג שיהיה לך תשבץ זמין. אני לא מכירה אותך, כך שקשה לי להציע לך "תחליפים" מתאימים. אבל אני מניחה שהבנת את הכיוון. עם הזמן, כבר לא תצטרך לפנות לאוכל במצבים אילו.
קצת טכניות:1-האם השמנה (שזה אכילה מעבר לשובע לאורך זמן),מגיעה כתוצאה מזה שאוכלים מעבר לשובע-הגוף אוגר את האכילה מעבר לשובע (אפילו אם זה בארוחה אחת),כתאי שומן,וזה פשוט נשאר שם,ורק אם כל ארוחה אוכלים כך ,אז רואים בסוף עלייה של קילו או יותר,מאשר אם אכילה מעבר לשובע נגיד פעם ב-והאקסטרה הזה נאגר כתא שומן,ולא רואים עלייה של קילו אלא נגיד של 100 או 200 גרם? 20האם זה בסדר לאכול לפני שאני עולה לישון,כי אני רעב? תודה מראש
נשמע שאתה בודק אם "כדאי" לך לאכול מעבר לשובע ומה ה"מחיר" שתשלם עבור זה. אם אכלת מעבר לצורך בארוחה אחת, הגוף לא בהכרח "אוגר". הוא יכול להשתמש ב"עודף" או באמת להעביר לתאי השומן. לא רואים את זה לא במראה ולא במשקל. מה נחשבת עלייה במשקל? עלייה מעל 2 ק"ג מהמשקל הרגיל שלך. המשקל שלך נע בטווח של 2 ק"ג כל יום, כל היום. רוב התהליכים הפיזיולוגיים של הגוף עובדים בסביבה מימית. הגוף מווסת את כמות הנוזלים שבו לאורך כל היום. כך שבאותו היום אתה יכול לראות הבדלים של עד 2 ק"ג במשקל, וזה נורמלי. לכן, עלייה במשקל נחשבת רק מעוד 2-3 ק"ג מעל המשקל היציב שלך. ותמיד צריך לאכול כשרעבים.לא משנה השעה. אבל חשוב לא פחות, לעצור בשובע
יודעים האם הגוף יאגור את המזון שנאכל מעבר לשובע כתאי שומן ומתי הוא ישתמש בעודף הזה?מה צריכים להיות הגורמים כדי שכל אחד מהמצבים השונים האילו יקרה? תודה
אחרת, כאשר מגיעים לשובע -עפ מה שהבנתי בדברייך ,שובע יהיה כאשר לא רוכלים אורחה מאוזנת,אך הוא יהיה קצר יותר מאשר ארוחה כן מאוזנת?זה למה בדכ כשרעבים ,פחות אבחר בשוקולד כבחירת המזון שלי? כי זה אוכל לא מאוזן והגוף כן ירצה גם חלבונים? שוקולד במקרה זה גם יכול להחליף פחמימה כמו אורז וכו נכון?זה פחמימה לכל דבר שעושה אותו הדבר עם שילוב חלבונים נכון? ורציתי ולהוסיף ולשאול אם זה בסדר:נאמר והגוף חסר לו חלבונים ואני אוכל פחמימות-האם הפחמימות הן מיותרות לגוף וגם כך אפשר להשמין,כי לא יהיה לגוף מה לעשות עם הפחמימות? תודה
1. אם אוכלים שוקולד כי רעבים קצת, אז אוכלים קצת שוקולד בהתאם לדרגת הרעב 2. לכמה זמן ישביע? עד פעם הבאה שתהיה רעב 3. ארוחה מאוזנת ,בכמות מתאימה לרעב תשביע, עד שתהיה רעב שוב 4. הגוף לא מזהה שוקולד, הוא מזהה את המרכיבים שלו. שומן, פחמימות- כך שכן,זה זהה לאוכל אחר שיהיו בו שומן ופחמימות 5. אם אתה אוכל רק פחמימות בלי חלבון- תשאר רעב. למה? כי הגוף לא מקבל את מה שהוא צריך . ולכן אתה כל היום תרגיש שאתה "מחפש" אוכל. 6. ואם אתה כל היום "מחפש" אוכל, סביר שתאכל יותר ממה שאתה צריך, כי לא תשבע, ואז לאורך זמן של אכילה חסרה באבות מזון, יש סיכוי לעלות במשקל.
וואו תודה רבה על התשובה המפרטת! קר אם אפשר ארצה לחדד שאלה נוספת כדי שאדע שהבנתי: אם אמרנו ששוקולד זהה לארוחה אחרת כי הגוף מזהה חלבון ושומן,האם אפשר לאמר כי כאשר ממש רעבים לא רוצים שוקולד אלא הרצון הוא יותר בכיוון של לחם אורז וכו,כי הגוף "מזהה" שיש במאכלים אילו ויטמינים שאין בשוקולד,או שהגוף "מחפש" מאכל לא מתוק? 2-כאשר יש חוסר של חלבון ואוכלים פחמימות כל הזמן כדי למלא את החוזר של הגוף-ההשמנה תדיע בעצם מזה שיש עודף של מזון שהגוף איננו צריך ואפשר לאמר כי "אין לגוף מה לעשות" עם הפחמימות הנאכלות,כי הדוף "מחפש" חלבונים? תודה רבה רבה רבה
לא רעבה אני יודעת שלשש שעות הקרובות לא אוכל לאכול. כדאי לאכול או לא? אפשר להשמין מזה לטווח ארוך?
לאכול שש שעות, הכי טוב זה לארגן לך אוכל לכשתהיי רעבה. אין טעם לאכול אם לא רעבים. אני לא יודעת מה הסיטואציה שמונעת ממך לאכול שש שעות. אבל אם מדובר בעבודה, או פגישה שאין אפשרות לצאת ממנה, כדאי להכין דברים קטנים ומזינים לבחירתך, שתוכלי "לנשנש" במידת הצורך. תמיד אפשר לצאת להפסקה לכמה דקות לא? אם לא, אז אולי כדאי לדאוג במקרה ומדובר בפגישה , לכך שיהיה בה אוכל לכולם? עדיף לקחת ל"דרך" מאשר לאכול כי אח"כ לא יהיה.
החשיבה שלי היא מוטעית מיסודה? שאם אני אוכל עכשיו הגוף ישתמש במזון הזה ולא יהיה רעב בשש שעות הקרובות בהן לא תיהיה לי גישה לאוכל? למה זה משהוא שאפר להשמין ממנו לא הבנתי? הגוף הרי ינצל לשובע את האנרגיה שהרגע נתתי לו....
בערך 4 כפיות עם לחם,והייתי שבעה,ואז רק אחרי שעתיים הייתי רעבה והייתי חייבת לאכול. איך יכול להיות שהייתי רעבה אחרי רק שעתיים? השוקולד והחל לא היה הספיק לגוף כדי לשבוע ללפחות 3 או ארבע שעות? ולא עשיתי גם איזושהיא פעילות גופנית או משהוא כזה...
חסרים כאן חלבונים על מנת לקבל שובע איכותי לאורך זמן. שובע טוב מתקבל מכמות נכונה של מזון מאוזן.
לאכול שלא מתוך רעב,כדאי לחכות כמה דקות כדי לראות אם החשק אמיתי או לא,וכדאי לעשות משהוא כיף במקום הרצון לאכילה. אז רציתי לשאול:נאמר ויש את החשק-ואני מצאתי לעשות משהוא במקום ואז החשק נעלם (מניחה מתוך זה שהורמונים "טובים" הופשרו והוציאו את הרצון לאכול),אבל אז ,אחרי שעשיתי משהוא כיפי ,שוב חוזר הרצון לאכילה ,ואז יש את היו יו הזה כל הזמן. אז איך אני יכולה לדעת אם הרצון לאכילה הוא "אמיתי"? כי אם עשיתי משהוא אחר ואז לא היה בא לי יותר לאכול,ואכח שוב הרגשתי את החשק לאכול אז מה זה אומר? תודה
נכון שאם מדובר ברעב אמיתי, פיזיולוגי, הוא רק יתגבר עם הזמן בעוד שאם מדובר בחשק, ברעב רגשי, הוא אמור לחלוף עם הזמן. על מנת לחדד את האבחנה חשוב לאכול ארוחות משמעותיות בכמות ובאיכות לאורך היום.
שלום רב, רצתי לדעת אם כאשר אני אוכלת בארוחה אחת מעבר לשובע או אוכלת בארוחה ,מחכה שעה בערך ושוב אוכלת (אבל כשאני לא רעבה גם),האם האוכל אקסטרה שאכלתי כשאני לא רעבה "יתפרש" אחרת בגוף? כי זה לא שכאשר חיכיתי אז כן הוצאתי חלק מהאנרגיה שכרגע אכלתי בארוחה ואז כאשר שוב אכלתי (למרות שאני לא רעבה),אז יש חלק קטן מהמזון האקסטרה שאכלתי שיילך לאנרגיה שהלכה משסיימתי את הארוחה הראשונה? תודה
אין זה משנה אם אכלת מעבר לשובע בארוחה או אכלת לשובע ואחרי שעה אכלת שוב מבלי להיות רעבה. אכילה מעבר לשובע לאורך זמן תגרום לעליה במשקל. ארוחה אחת לא תעשה שום הבדל...
באכילה אחת הגוף ייקח את כל האוכל שנאגר לשומן לעומת אכילה לא מתוך רעב אבל לא ישר אחרי ארוחה ואז אולי הוא כן יזדקק לחלק מהאוכל שנאכל גם אם לא מתוך רעב? -לגבי הארוחות המאוזנות שכתבת בתשובתך בשאלה למעלה שנשאלה-אז האם זה אומר שכשאוכלים ארוחה לא מאוזנת זה לא ייתן שובע כמו שצריך-כמו שציינת-ואז זה יכול להשמין אם עושים זאת על דרך קבע? אין לגוף אופציה להתגבר על זה שלא נותנים לו כל ארוחה חלבון? תודה!
טכניים בנוגע להשמנה אבל שגם קשורים לאיזון הטבעי של הגוף . אני מבינה ששיטת הנון דיאט אינה מתעסקת בקלוריות אבל אודה לך אם תוכלי לעזור לי להבין משהוא שמציק לי כבר זמן רב ולא מצאתי עליו תשובה באינטרנט: בסופו של יום משמינים כי ההכנסה הקלוריות היא יותר ממה שהגוף צריךץ.אז נכון שיש ימים בהם היינו יותר פעילים ואז הכמות שאנו צריכים לאכול גם תעלה בהתאם,אבל נאמר ויש יום שבו אני אוכלת 500 קלוריות יותר ממה שהייתי צריכה לאכול,אז עפ הבנתי (אם זה נכון), ה500 קלוריות האילו נאגרות בתאים כשומן כי לגוף לא היה צורך בהן. רציתי לדעת שני דברים:א-האם ביום למחרת או ביומיים הקרובים, הגוף ישתמש בתאי השומן שנוצרו מ500 הקלוריות הנוספות האלו וכך יאזן את עצמו לבד,עי כך שסביר להניח שאהיה פחות רעבה בימים הקרובים,והגוף בכך ישתמש בכל תאי השומן שנוצרו מעודף ה500 קלוריות האילו וכך מאזן עצמו לחלוטין? וב- האם תאי השומן יכולים להיווצר מעודף של קלוריות הנאכלות במהלך היום לא משנה אם זה עודף אכילה של שומנים פחמימות או חלבונים? ושאלת המשך-זה אם ביום מסויים אכלתי 500 קלוריות עודף של פחמימות ,האם הגוף מאזן עצמו בזה שליום או ימים הקרובים הגוף ידרוש לאכול בטבעי, יותר חלבונים מפחמימות כי לגוף יש מאגר פחמימות מלא מדי מאכילת העודף הקודמת? תודה רבה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
קלוריות הן פיזיקאלי שכמעט ואינו נותן לנו בסיס להבנה ולניבוי אם אכילה מסוימת תביא להשמנה. השמנה מתהווה כאשר אוכלים כשלא רעבים הרבה מעבר לשובע. כמה צריך לאכול כדי לשבוע? תלוי בכמה אני רעבה, מתי אכלתי בפעם האחרונה, איך אכלתי בזמן האחרון, האם אני אוכלת מאוזן ועוד. אכילה לא מאוזנת שיוצרת חוסרים תזונתיים הן של פחמימות והן של חלבונים תגרום לכמיהה למתוק.
למה זה שבדכ לרוב כשרעבים, רוצים אוטומטית ארוחה שנחשבת בריאה ולא דברים מתוקים או ממתקים?תודה
אכן, כשרעבים הבחירה הטבעית היא באוכל מאוזן שיספק לגוף את החלבונים הפחמימות והשומן החסרים כרגע, הרי בשל החוסר הזה התפתחה מלכתחילה תחושת הרעב.
מה זה? אכלתי ארוחה שכללה אורז ובשר ויקרות ,אכלתי עד לשובע טו בשלא התפוצצתי ממנו או משהוא כזה... אבל אחרי שעה וחצי היה לי נורא בא משהוא מתוק ואכלתי גרנולה עם קצת חלב. שאלתי היא:האם אחרי שהייתי אוכל את הארוחה ,הייתי אוכל את הגרנולה עם החלב לא הייתי מרגיש צורך לאכילה של הגרנולה והחלב כעבור שעה וחצי? כאילו הייתי מוציא את החשק הזה או רצון של הגוף מהמערכת מוקדם יותר זה היה בסדר? הגוף לא יכול לשמור את הרזרבות ולהשתמש בהן לצורך שלו? תודה
לו היית אוכל את הגרנולה עם החלב בגמר הארוחה, לפי דבריך,היית עובר את נקודת השובע, היית מרגיש כבדות לא נעימה.
אם שבעת אחרי הארוחה, הרי שהגרנולה והחלב היו חשק. אם היית אוכל את זה מייד אחרי הארוחה, יכול להיות שזה היה "סוגר פינה", אבל גם יכול להיות שהיית מרגיש שאכלת יותר מדי. אז נשמע שפעלת נכון.
להיות שהגרנולה והחלב היו צורך פיזיולוגי של הגוף גם אחרי ששבעתי?? מאיפה אז בא החשק העז הזה? תודה על הסבלנות בתשובותייך
הנון דיאט,ורציתי אם אפשר לדעת מה החשיבה או איך אם בכלל העוסקים בנון דיאט יכולים לסתור את של נון דיאט ורציתי להבין את הדבר הבא אם אפשר:בעברי הייתי הולך לדיאטניות רבות שלא דוגלות בשיטה זו אלא בדיאטה עם חישוב קלורי מוקפד,והן הסבירו לי לא פעם כי יש דבר כזה שנקרא אוכל ונפח הקיבה. הן הסבירו לי שאם נאמר ואוכל שוקולד או קוראסון כדוגמא לאכילה:עד שאגיש ממאכלים אילו שובע ייקח לי לאכול הרבה מהם ,ובמאכלים כאלו המפר הקלורי הוא גבוה,ואם אוכלים מהם עד לשבוע כמות הקלוריות יכולה להיות מוכפלת או משולשת מארוחה מאוזנת עם פחמימה מלאה וחלבון. בנוסף לבעיה זו: גם הדגישו בפני לא פעם כי כמות השעות מהן אשבע מאותם מאכלים היא נמוכה מאשר אוחה מאוזנת יותר ואז הכמות המצטברת באכילה ביום היא גדולה מדי. איך אפשר להפריך את שתי טענות אילו ,אם בכלל....?
ברמה הגופית מכמות ונפח המזון שנכנסת לקיבה וברמה המוחית מניטור של איכות המזון שנכנס. גם לכמות האוכל וגם לאיכותו יש חלק בתחושת השובע. ככל שאיכות המזון גבוהה יותר כך ידרש נפח קטן יותר. באכילת קרואסון או שוקולד המכילים כמות גבוהה של שומן באופן יחסי, תדרש לכמות קטנה על מנת לשבוע. כאשר אוכלים רק פחמימה או רק חלבון שבעים לפרק זמן קצר יותר מאשר כשאוכלים את שניהם. אם מוסיפים גם שומן מאריכים בהרבה את משך השובע.
אבל כן מגיעים לשובע -עפ מה שהבנתי בדברייך ,השובע יהיה קצר יותר מאשר ארוחה כן מאוזנת. זה למה בדכ כשרעבים ,פחות אבחר בשוקולד כבחירת המזון שלי? כי זה אוכל לא מאוזן והגוף כן ירצה גם חלבונים? שוקולד במקרה זה גם יכול להחליף פחמימה כמו אורז וכו נכון?זה פחמימה לכל דבר שעושה אותו הדבר עם שילוב חלבונים נכון? ורציתי ולהוסיף ולשאול אם זה בדר:נאמר והגוף חסר לו חלבונים ואני אוכל פחמימות-האם אני לעולם לא אגיע לשובע ולסיפוק שאני צריך כי הפחמימות הן מיותרות לגוף וגם כך אשפר להשמין? תודה
חשק -שלא באה מתוך רעב-לא משמינה? האי אוכלים כשהגוף לא צריך אוכל/אנרגיה... איך זה לא משמין והגוף לא אוגר את האוכל הזה לשומן? תודה
אם בדרך כלל את אוכלת כשאת רעבה ומפסיקה לאכול כשאת שבעה, הגוף ישאר מאוזן גם אם תאכלי לפעמים "כשמתחשק". אם באופן קבוע את אוכלת כשאת לא רעבה ולא עוצרת כשאת שבעה, כלומר אוכלת רוב הזמן יותר מדי, התוצאה של זה יכולה להיות השמנה
הוא סוג של רעב שכל אוכל יספק אותי ברגע שאני רעב. אבל כן קורה לי פעמים שאני רעב ולא באמת בא לי כל דבר מול העיניים. יכול להיות אז שאני לא באמת רעב? מה נכון? תודה רבה
זו תחושה פיזיולוגית מאד מאד ברורה. יחד עם זאת יש לנו את היכולת להשאר רעבים ולדחות אכילה. אם מדובר ברעב פיזיולוגי הרעב רק יתגבר. רעב רגשי יחלוף עם הזמן
על הביס הבא לא ככ בא לי אותו ואני יודע את זה,ומצד שני אני מרגיש עוד הקיבה כזה לא רגועה וזה לא מפסיק....ואז אם אני אוכל עוד נגיד שלושה ביסים אני מרגיש שיכול להיות שאכלתי כבר מדי.....אז אין לי מושג איך לדעת מתי אני שבע באמת....
נכון יש מאכלים שהם דחוסי קלוריות,האם זה אומר שאם אוכלים אותם על בסיס קבוע אפשר להשמין מזה? גם אם אוכלים לפי רעב ושובע ?
כשאוכלים לפי רעב ושובע אוכלים את הכמות המדויקת שצריכים באותו הרגע. אם האוכל "דחוס קלוריות" הוא יתן תחושת שובע מהירה ונצטרך לאכול ממנו פחות
שאלה קלוריות של עוגיות לא שווה לאלף קלוריות של תפוחים. מה הכוונה? סליחה מראש אם זה לא קשור לנון דיאט...
כי קלוריה היא יחידת מידה פיזיקאלית לאנרגיה. אלף קלוריות המתקבלות משריפת תפוחים הן בדיוק אותן אלף קלוריות שיתקבלו משריפת עוגיות. אבל הגוף שלנו הוא לא קלורימטר והתהליכים האנרגטיים בגוף אינם תהליכי שריפה פשוטים. מהטעם הזה ההתעסקות בקלוריות ובספירת קלוריות אינה יכולה להוות מורה דרך לאכילה. בגישת נון דיאט משתמשים ברעב, שובע חוש הטעם וחושים אחרים כמורי דרך טבעיים לאכילה.
הקרובות,כי אין לי הפסקה ,אני יכול לאכול ולא להשמין מזה?למרות שאני לא רעב ככ.. תודה
כשלא רעבים, כמויות גדולות מדי, מעבר לשובע, לאורך זמן. אם זה קורה כל יום כדאי להתארגן אחרת ולמצוא זמן לאכול כשאתה רעב
שהגוף צריך ברגע נתון,האם זה נכון לחשוב שגם אני אוכל יותר ממה שאני באמת צריך וגם את הרכיבים שהגוף לא הזדקק להם הוא אוגר כשומן? נגיד אני חושב שבא לי גלידה ובאמת יותר היה בא לי יוגורט אבל לא דייקתי את הבחירה...אז מה שהגוף לא צריך מהגלידה הולך לשומן וגם אני אוכל יותר ממנה כדי להרגיש סיפוק או לשבוע? (שואל את השאלה אם מצב זה קורה על דרך קבע ולא פעם ב...) תודה !
כשאתה אוכל את מה שאתה רוצה ועוצר בשובע, אתה מדייק.
שגלידה נחשבת פחמימה כי יש בה יותר פחמימה,לעומת יוגורט שנחשב חלבון.....אז אם הבחירה שלי היא לא מדוייקת ,אלא פשוט לאכול משהוא כדי להשקיט את הרעב,עדיין חוסר דיוק על דרך קבי יכול להשמין? (כי הגוף רוצה יותר חלבון ברגע נתון מאשר פחמימה-כמו עם הגלידה והיוגורט ,לשם השוואה...) תודה
האם ניתן לומר שהעודף אוכל נאגר כרקמת שומן מיידית,ולאורך הימים הקרובים הגוף ייקח בדיוק את אותה רקמת שומן וישתמש בה כדי לאזן עצמו? או שרקמת השומן נוצרה ורק אם לא חוזרים על המעגל של אכילה מעבר לשובע לא מרגישים את רקמת השומן הזו כי היא יחסית קטנה ולא רואים עלייה שמקל ממש? תודה
לאורך זמן, ובהתמדה, אתה תעלה במשקל. רקמת השומן "מקבלת" את העודפים, כשלגוף אין אפשרות לעשות עם המזון משהו אחר. מתי הגוף ישתמש ברקמת השומן החדשה שנאגרה? תלוי במתי הוא יצטרך אותה. אין פה יחס ישר של היום אגרתי, מחר אשרוף. רקמת השומן עובדת גם, אבל לא בנפרד מכל התהליכים שקורים בגוף.
כאשר קורה ואני אוכל מדי בארוחה אחת-כלומר מעבר לשובע:מה הגוף עושה עם העודף הספציפי הזה? הוא לא מייד הופך אותו לרקמת שומן?איפה "מסתובב" עודף האוכל הזה בגוף?
שקראתי פה,שבעצם האמירה של הדיאטנים שאומרים שדברים כמו עוגות שוקולד וכו שנחשבים "מאכלים משמינים",בעצם מכילים גם יותר שומן כי חוץ מסוכריות שהן באמת רק סוכר...ולכן השובע שלהם יהיה אותו הדר לאחר אכילת X קלוריות כמו ארוחה שנחשבת מאוזנת ולא משמינה שמכילה פחמימה מורכבת וחלבונים? והשמנה מחשיבה כזו (שבדברים המשמינים יש יותר שומן),כן יכולה להשמין בסופו של דבר כי יכולים להיווצר חברים של ויטמינים או אבות המזון ולכן כל הזמן נאכל ונאכל ולא נרגיש שובע..... הבנתי נכון? תודה רבה
כל אוכל שאוכלים ממנו יותר מדי, יכול לאורך זמן להשמין. כשאוכלים ארוחה מאוזנת, ושובעים, אין "מקום" לקינוח. אם אוכלים בכל זאת, אוכלים מעבר לשובע. הכמות הנוספת הזו 'לא בהכרח גורמת לנו להשמין. הגוף יודע ל"נטרל" עודפים אם הם קורים לעיתים רחוקות. אם אוכלים מעבר לשובע, לאורך זמן 'גם ארוחות מאוזנות ( לא רק קינוח), כלומר יותר ממה שצריך' באופן קבוע, יכולה להיות עלייה במשקל. הויטמינים הם אב מזון ונמצאים בכל המאכלים, ובעיקר בפירות וירקות. יש להם הרבה תפקידים בגוף והם בעיקר עוזרים בתהליכים פיזיולוגיים, שבלי הויטמינים, אותם תהליכים לא יוכלו לקרות. אין לויטמינים קשר לשובע, או השמנה. (יש מצבים שמחסור בויטמין יכול לעכב ירידה במשקל, אבל זה נושא אחר). ונכון, אין אוכל משמין. יש מאכלים ,ארוחות ,עם הרכב אבות מזון (פחמימיות, חלבון, שומן, ויטמינים) שונים, אבל מה שיגרום לעלייה או ירידה במשקל - הכמות, ואיכות התזונה שלנו לאורך זמן. אין מאכלים משמינים, אין מאכלים אסורים. כשעושים הערכה תזונתית, לא בודקים ארוחה אחת, אלא איך איך אוכלים לאורך זמן.אני מקווה שעשיתי לך סדר.....
כן תודה רבה ממש על התשובה המפורטת ככ!!! שמתי לב שכתבת אבל שגם איכות המזון היא זו שקובעת עלייה או ירידה. האם הכוונה היא שנאמר ואני בוחרת לאכול (באופן היפוטתי) עד שובע שוקולד כל היום המשך כמה ימים ולהתעלם אם כן בא לי שוקולד כשאני רעבה או לא (שוקולד זה לשם המחשה,באותה מידה אני שואלת על פיצות קוראסונים וכו),זה מה שישמין כי אין בזה את כל אבות המזון? זו הכוונה? תודה רבה שוב!
ולא ככ מצליחה כבר זמן מה:כשמנסים להבין אם רעבים או לא...האם זה נכון שלא כל דבר "יבוא לי" באכילה אלא יש דברים גם כשאני רעב אני לא ארצה לאכול. אך האם התחושה אמוה להיות כזו שאני נגיד רואה לחם מולי..ואומר "ממש לא בא לי לחם" או "אם אני אוכל את זה ארגיש לא טוב". או שכן אמורים להרגיש שאפשר לאכול את הלחם (בדוגמא זו),אבל האילה לא תיהיה הכי טעימה אבל נסבלת... מה אמורים להרגיש? ממש תודה
לפי הדוגמה שנתת, אם אתה שבע ורואה לחם, לא תרצה לאכול אותו. אם אתה רעב ורואה לחם, יכול להיות שזה לא מה ש"בא" לך לאכול, אבל לפעמים זה מה שיש, ואוכלים את מה שיש כי אין חשק, כוח, אפשרות להכין משהו אחר באותו הזמן. לפעמים המציאות מכתיבה לנו מה אוכלים.
יומיים שלמים כמעט וכל הארוחות שלי הן גאנק??? עוגב חטיפים סופגנייה שוקולד??? הגיוני???
אם זה מה שבחרת, ולא דאגת לאכול אוכל אחר, אז יכול להיות.
ובא לי שוקולד האם זה שאני אוכלת דהרים כאלו כמו שוקולד בורקס קוראסון וכאלו על בסיס קבוע יכול להשמין אותי? קראתי שכדי לשבוע נגיד משוקולד אז אני אוכל הרבה יותר קלוריות פר ארוחה מאשר הייתי אוכל ארוחה שכוללת פחמימה וחלבון וזה משמין לארוך זמן. זה נכון או לא? תודה
הם סוגים של אוכל. וכשאוכלים לשובע, לא משמינים. אין דבר כזה אוכל שמשמין. רק אם אוכלים יותר מדי, יותר מהשובע, לאורך זמן, (וזה נכון לכל סוגי המאכלים), אפשר להשמין.
טיפה יותר להבנה עמוקה: נגיד ואני בוחרת לאכול פרוסת לחם שיש בה 100 קלוריות לעומת כפית שוקולד שיש בה גם 100 קלוריות:האם בעצם הם ייתנו את אותה רמת השובע לאחר אכילת אותן הקלוריות בארוחה? תודה
שאכילה מרובה יכולה להגדיל את הקיבה,ללא לאכול הרבה בבת אחת כדי להיות שבעים לשש או שמונה שעות כל פעם ולא שלוש או ארבע שעות? כלומר למה לא לאכול ולשבוע לזמן רב הרבה זמן?
אתה מחליט, לאכול יותר מדי. וטוב לא יכול לצאת מזה. כל מה שתצליח לעשות בזה ,זה לאכול יותר מדי...ולמה להרגיל את עצמך לכך?
פשוט לאכול הרבה ואז שבעים למלא שעות וזהו?הגוף לא עובד כך?
את שיטת הנון דיאט-אבל לא מצליח לגמור ארוחה ולא להרגיש מדי שבע,אולי אני צריך לחכות בתוך זמן הארוחה עצמה? כמה זמן אם כן? תודה
ואז לחכות. אם תחכה כשאתה עוד רעב, אין בזה טעם. זה רעיון טוב, ל"סמן" את תחושת השובע בארוחה ע"י הפסקה קצרה או אפילו קימה מהשולחן. ואז , אם עדיין תרצה לאכול, למרות השובע, תדע ,שלך, כדאי לפנות את הצלחת בארוחה הבאה. ואת זה תעשה עד שתצליח לעצור בשובע, למרות שהאוכל מולך.