פורום הרזיה ללא דיאטה
מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה
מרעב? או שקודם קצת רעבים ואז נהיים מורעבים?
כנראה שלא הרגשת מתי התחלת להיות רעב. רעב נבנה בהדרגה, ולא בפתאומיות. יש אנשים שכאשר הם עסוקים למשל, הם לא מרגישים רעב. אבל זה לא אומר שהם לא רעבים. הם פשוט לא שמים לב להרגשת הרעב כשהיא מתחילה.
זה לא מרעב ולכן אני לא אמור להרגיש שהאוכל מיותר כל פעם שאני אוכל משק? גם אם התחלתי לאכול אותו כשהרגשתי ריקון די גדול בקיבה ואכלתי אפילו שני ביסים? תודה שוב
אוכלים מחשק, אבל למעשה רעבים. אם אתה אוכל מחשק כשאתה שבע, אתה תרגיש שבע אחרי כמות קטנה של אוכל.
וכמות האוכל לאותה הארוחה תשתנה עפ האוכל שאני בוחרת וההרכב שלו? כלומר יכול להיות שאני בוחרת באוכל X שממנו אצטרך לכול יותר מסוג אוכל Y?
תשתנה בהתאם להרכב הארוחה. כמובן שאם הרעב גדול נאכל יותר מאשר אם הרעב קטן בכל הרכב של ארוחה.
שפעמים אני אוכל עוגה מתוך חשק ולא רעב וקשה מאוד לעצור בשובע? זה רק לפעמים אבל יש סיבה לכך? למה זה לא קורה כל זמן שאני אוכל משהוא טעים שלא מרעב?
רק כי קשה להשאיר בצלחת. אין שום סיבה לא לעצור בשובע גם כשאוכלים עוגה. לפעמים קשה לעצור בגלל המחשבה שזו הזדמנות לאכול משהו טעים ואז כשלא עוצרים זה לא קשור לתחושת השובע, אלא פשוט לקושי לוותר על חלק מהעוגה הטעימה.
כל זמן שאני אוכלת לחם? כי זה מאט את קצב העיכול ותורם לשובע ארוך יותר?
לחם הוא לא כל הסיפור. מה את אוכלת חוץ מלחם? כי הרי אם את אוכלת פירות וירקות במשך היום, אז את הסיבים את מקבלת מהם , ואת יכולה לאכול איזה לחם שאת רוצה.
אם יש לי התקפי אכילה אני צריך פסיכולוג או דיאטנית? אם זה משהוא רגשי זה רק פסיכולוג נכון ?דיאטנית לא יכולה לעזור במקרה הזה... ולמה זה לא הגיוני שאני חווה את ההתקפים האילו כי פשוט אני אוהב ונהנה מהאוכל?
ואת זה אתה מרגיש וחווה כל פעם שיש לך התקף. היות ומדובר בשינוי של גישה להרגלי אכילה והסתכלות על מה שקורה לך רגשית, הכי נכון לעבוד במקביל גם עם פסיכולוג וגם עם דיאטנית שמתמחה בתחום. אם אתה מתלבט, תמיד תוכל להתחיל עם אחד מאנשי המקצוע כדי לראות מה הטיפול שיענה לצרכים שלך.
שיהיה חלבון בכל ארוחה שלי?
כך שאתה יכול לאכול חלבון בכמה ארוחות או בכל הארוחות ביום. כדי לענות על השאלה הזאת צריך לבדוק את הרגלי האכילה שלך. בגדול, אצטרך להמליץ על חלבון לפחות בכל ארוחה מרכזית, כי אני לא מכירה את הרגלי האכילה או את אורח החיים שלך.
ואם יש ארוחות בלי חלבון או עם ממש ממש מעט זה בסדר? כי אני נורא אוהב אייס קפה שקונים בחוץ ואני יודע שאין בו הרבה חלבון ככ,ועם זה אני קונה בדכ עוגייה.... זה בסדר?
צריך לראות מה אוכלים במשך כל היום. אין בעייה עם אייס קפה ועוגייה. אבל לא הייתי מסתמכת על אייס קפה כמקור לחלבון. יש חלבון בחלב, אבל הרבה פחות מאשר בבשר, דגים ועוד.
צריך להעביר אותו. במה זה תלוי? כמה כבד בבטן ארגיש אם אוכל את החשק? יש מצב כזה לאכול חשק (כלומר לא רעב),מבלי להרגיש בכלל כבד או לא נעים פיזית?
להרגיש כבד או תחושה פיזיות לא נעימה. הכל תלוי בכמויות , דרגת השובע בה סיימת את הארוחה הקודמת או דרגת הרעב בה אתה מתחיל לאכול.
להרגיש את האוכל בבטן ו"לדעת" שאכלתי,וככל שעובר הזמן להרגיש נוחות יותר ויותר? או שכשאוכלים אני לא אמורה בכלל להרגיש שאכלתי?
הבטן, ואז בזמן הארוחה מרגישים מתי שבעים, וזה הזמן להפסיק לאכול. תחושת המלאות עוברת אחרי הארוחה. הזמן שהתחושה עוברת תלוי במה וכמה אכלת. אח"כ נשאר השובע, שהיא תחושה שעוברת רק כשמגיע הרעב לארוחה הבאה.
ובו זמנית לא מהנה?
אולי אתה לא רעב כשאתה אוכל? אולי אתה במצב רוח ירוד ש"צובע" את האוכל ללא טעים? אולי אתה אוכל משעמום? יכולות להיות לכך הרבה סיבות. ועוד אחת: אולי אתה חושב שהאוכל טעים כי ככה כולם חושבים, אבל לך הוא לא טעים?
כל הסיבות שמנית. אז אני באמת יכול להסביר לעצמי שיש מצב שכששבעים שהאוכל ממשיך להיות טעים אבל פחות מהנה?אילו שתי סוגיות שונות? כי שמתי לב שהאוכל טעים-אולי לא כמו שרעבים אבל עדיין טעים.... תודה
האוכל ממשיך להיות טעים, כי הוא לא השתנה בזמן הארוחה. התחושה לגבי ההנאה יכולה להשתנות.
בורקס (בלי גבינה) ללחמנייה מלאה?מהבחינה הזו של מה אני אוכל פחות כדי לשבוע ומה ישביע אותי לאורך זמן יותר גדול? בבורקס אני מניח שיש יותר שומן בלחמנייה,אבל הלחמנייה היא מלחם מלא שמתפרק לאט יותר מהלחם של הבורקס....אז הם שווים? תודה
כלומר בורקס בלי גבינה לעומת לחם מלא, לא ייתן את התשובה אם אין ידע לגבי מה אוכלים בשאר היום. בדוגמא שנתת, אם אני עונה מחוץ להקשר של כלל האכילה שלך, אז: שניהם פחמימות, רק שכמו שציינת בבורקס יש יותר שומן. סביר שהבורקס ייתן לך שובע ליותר זמן מאשר הלחם. אבל זה לא מאוזן, בשניהם חסר חלבון....כך שתהיה רעב בכל מקרה די מהר גם אם אכלת לחם וגם אם אכלת בורקס בלי גבינה. ושוב, זאת תשובה תיאורטית , כי אי אפשר לענות על שאלה כזו בלי לדעת את כל המכלול.
שיש חשיבות גדולה ללאכול חלבון,אבל אם הבנתי נכון לא צריך להיות אובססיביים לגבי זה כל ארוחה כשרעבים? איך אפשר לדעת מתי כדי לאכול חלבון ומתי לא כשרעבים?
והלחם ,וההבדל הוא בזמן השובע?
מה שיגדיר את הכמות זה השובע לאותה ארוחה.
אני מניח שלרוב האנשים קשה לעצור בשובע גם אם מזהים אותו,כי פשוט האוכל ממשיך להיות טעים ומספק הנאה. יש לזה בכלל פיתרון?
אוכל מספק הנאה עד גבול מסויים, והגבול הזה הוא השובע. כשהאוכל טעים זה יכול להיות יותר קשה. אנחנו לא רובוטים ולכן, יש פעמים שקשה לעצור בשובע. הבעיה מתחילה אם לא עוצרים בשובע בתדירות גבוהה, ואם לא מקשיבים לגוף. כל ארוחת שישי או חג לדוגמא, יכולה לגרום לאנשים לאכול מעבר לשובע. הפתרון קיים. אם הפתרון פשוט או לא, תלוי באיך כמה ולמה לא עוצרים בשובע.
כשיש לי התקף אכילה,זה גורם לי להרגיש טוב.....אם משהוא גורם לי להרגיש טוב ברגע נתון אבל רק אחכ אני מרגיש פיזית ונפשית רע עם עצמי,איך אני יכול לצאת מהלופ הזה? האם זה משהוא שעובדים עליו בטיפול עם בדיאטנית?
כדי לצאת מהלופ של התקפי האכילה עובדים בשלבים. בודקים את הרגלי האכילה ומוצאים את הדפוס שמביא להתקפים. הטריגר להתקף יכול להיות רעב, תחושה רגשית לא נעימה ,הרגל או סיבות אחרות. מורידים את ההתנהגויות האוטומטיות, דואגים לאכילה מספקת, משביעה וטעימה ומביאים "לשולחן" את המחשבות לגבי אוכל ואכילה. עם איזון האכילה, מתחילים למצוא את הדרך להוריד את הדחף להתקפים. במהלך הזה תדירות ההתקפים משתנה, וגם הכמות האוכל בהתקף יורדת. וכך ממשיכים עד מיגור התקפי האכילה. אני מציעה לך לקבוע פגישת הכרות ללא התחייבות או תשלום, כדי לבדוק איך התהליך יכול לעבוד בשבילך.
פעמיים ביום ,האם לארוך זמן זה יכול להשמין? כי זה לא מתוך רעב....
אוכלת במשך היום. צריך לראות יומן אכילה בשביל לענות על שאלה כזו. האם זה מעבר לשובע? מתוך הרגל? כי זמין? האם שאר הארוחות מאוזנות ומשביעות? יש הרבה שאלות שצריך לשאול לפני שאפשר לענות על שאלה כזו.
לי ופחות כיף גם לאכול. זה צריך להיות שיקול בלמה לעצור כשאני שבעה? כי תמיד אני יכולה להמשיך גם אם ה"טעים" הוא לא ברמה כמו שאני רעבה...?
ברור שאם את שבעה, ופחות כיף לאכול והאוכל לא טעים, כדאי להפסיק.
האם זה נכון שתכלס אומרים שמתוקים ושוקולדים ודברים כאלו משמינים כי הם לא משביעים לאורך זמן?אם נגיד רוב הדיאטה עליהם?
אז האכילה לא מאוזנת, והגוף לא מקבל את כל אבות המזון. זו אכילה חסרה, שיכולה לגרום לכך שלאורך זמן הרעב "לא עובר" ולא מרגישים שובע. הבעיה היא לא השוקולד והמתוקים. הבעיה היא חוסר האיזון באכילה.
מהר מדי בלי לתת כמה שניות בין ביס לביס ואז תמיד עוברת את השובע?
יש אפשרות לעבור את השובע, כי לא מקשיבים לו....ואז מרגישים כובד. שובע מגיע תוך כדי אכילת הארוחה.
אני תמיד יכולה לצפות שהאוכל לא "יישב" ככ טוב בבטן ,כלומר תמיד תיהיה תחושה של אובר,קלה או קשה,כי תמיד אוכלים לא מתוך רעב? אין דבר כזה שיוצא מלא אוכל מהקיבה אחרי כמה שעות טובות מאז הפעם האחרונה שאכלתי ואז אני כן יכולה לאכול משהוא קטן טעים ולא ארגיש כובד קל בבטן?
כך התחושה בבטן נהיית יותר קלה . ועד שמרגישים רעב, לא מרגישים בעצם כלום. ולכן יש למעשה הרגשה של "מקום". ואז אם אוכלים משהו לא מרגישים כבד. כששבעים ואוכלים מעבר לשובע או אם אוכלים יותר מדי כשאין הרגשה של רעב , תרגישי כובד ואי נוחות. הכל שאלה תחושות נוחות בבטן.
הראשונה שחשק נאכל או מרעב קטן או מחשק,אני יכול אבל להיות שבע ושיהיה לי חשק למתוק,אני מניח שפה אני צריך ללמוד להתאפק,כי אם אני שבע ויש חשק לא אמורים לאכול נכון? תודה
זו בחירה. לא חובה. יש משהו נורמלי בחשקים, אז לא הייתי עוצרת אותם כל הזמן. אתה כבר תדע להבחין מתי אפשר לוותר ומתי אתה ממש לא רוצה לוותר. שוב, אם תאכל כשאתה שבע, סביר שהכמות תהיה מאד קטנה.
שובעים,האם זו הסיבה לעצור בשובע ולא להמשיך כי האוכל טעים ? כי האוכל לא טעים כמו שרעבים אבל עדיין נשאר טעים,ההנאה פחותה אבל לא נעלמת,אז אם האוכל טעים וההנאה נשארת למה לעצור לאכול חוץ מרצון לא לעלות במשקל?
שובע הוא הסימן שהגוף נותן לנו שקבלנו מספיק אוכל והוא לא צריך יותר. כשאוכלים מעבר לשובע לא מרגישים נח פיזית. אבל לשאלתך: הבחירה לעצור בשובע היא לגמרי שלך. אנחנו אמורים לעשות את זה באופן טבעי, בלי לחשוב על זה יותר מדי. לאכול כשרעבים ולעצור כאשר שובעים.
שגרתיים בלי שינויים מיוחדים מדי אני אמור לאכול בסופו של דבר כל יום את אותן מספק הקלוריות לא?
ולא קבוע. בספרים המספרים קבועים. ביום יום יש שינויים בצרכים. אתה לא בהכרח תרגיש את זה, ואתה ממש לא צריך לספור. אתה מרגיש את זה דרך הרעב. יש ימים שאתה רעב יותר ויש ימים שאתה רעב פחות.
דוגמא בבקשה לאילו דברים יכולים להשתנות שהכמות הקלורית משתנה על פיהם במהלך היום? אם זה לא פעילות גופנית מוגברת ביום מסויים....
פעילות מעיים מוגברת שאתה לא מרגיש, איזונים של הורמונים או אחר. את רוב האנרגיה אנחנו מוציאים על חיים ותפקוד הגוף, לא על ספורט. יום חם במיוחד, כל דבר יכול להשפיע כל כמות האנרגיה שהגוף שלך צריך היום ויכול להיות שונה מאתמול או מחר. הספרות מדברת על ממוצעים,אבל זה ספרות, לא יום יום.
להפסיק בולמוס:אם תוך כדי האכילה די טעים לי האוכל והוא עוזר לי להתמודד עם מצבים לא נעימים אפילו אם זה לרגע. למה שאני אפסיק משהוא שטעים לי? האם אפשר באמת להיגמל מזה?
באמת למה שתפסיקי? בולמוס לא קשור לאוכל טעים. אבל לוויסות רגשי כן. את מרגישה שאת "מעבירה" את התחושה הלא נעימה לאוכל. אבל זה רגעי, כי זה לא פותר את התחושות . רק נותן לך הרגשה שהתחושה עברה. וגם, יש לך כבר משהו אחר לחשוב עליו, הבולמוס ..כך שאת לא פותרת את התחושות, רק "מעבירה" אותן הלאה. אפשר לפתור בולמוסים ולהפסיק אותם, ולמצוא דרכים אחרות להתמודד עם רגשות כאלה או אחרים. אבל צריך לרצות להפסיק. תשימי לב לכך שאחרי בולמוס את לא תמיד מרגישה יותר טוב. ואם הבולמוסים מפריעים לך , אז טיפול תזונתי, בשילוב עם טיפול פסיכולוגי בהחלט יכול לתת מענה ולעצור את הבולמוסים.
לאורך היום בארוחות, אני יכול לעבור את השובע גם אם אני משתדל שלא, נכון? זה פשוט תיהיה התחושה כמו שתיארת: של מלא אבל לא שבע?אבל לא יכול להיות אני שבע מדי בטעות...? תודה
וזה לא בהכרח קשור לאם יש או אין אב מזון כזה או אחר בתזונה. בוא נפריד בין הדברים. שובע מורגש הכי טוב בבטן כשהארוחה מאוזנת. אבל זה לא אומר שאי אפשר להרגיש שובע אם לא אוכלים מאוזן. השאלה פה היא לכמה זמן תהיה שבע. בכל ארוחה, אפשר לעבור את השובע אם לא מקשיבים להרגשה בבטן. וזה גם נכון, שאפשר לעבור את תחושת השובע, בלי שאתה מתכוון לכך. לוקח זמן לזהות מתי לעצור בשובע.
תמיד אחרי שעתיים שלוש אני מרגיש קלילות יותר בבטן אני מניח כי האוכל יוצא מהקיבה...וזה תמיד מרגיש לי כאילו מלכתחילה אכלתי מדי...יש הגיון?
זו תחושה בבטן או תחושה של חישוב מהראש? הרגשת הקלילות היא הגיונית. אבל אם תאכל מעבר לשובע, תרגיש לא נח וכבדות.
שאני מרגיש יותר קליל בבטן?
יותר קליל בבטן.
אז תכלס,אפשר להכניס אוכל כל נגיד שעתיים שלוש לגוף גם אם לא רעבים ולא אמורים להרגיש כובד או משהוא כזה לא?
שהיא יותר חכמה ממה שאתה חושב. כשמקשיבים ועוצרים בשובע יותר "קשה" לאכול. כך שאם תאכל כל שעתיים, גם לא תרגיש רעב וגם לא תרגיש שובע. אתה תרגיש לא נח לאורך כל היום.
רעבה. רק מורעבת או רעבה מאוד קל לי לזהות,אבל רעבה ברגיל ,אני לא מזהה ויוצא שאני אוכלת כל הזמן לא מתוך רעב. איך אפשר לדעת מראש?
תנסי לעצור בשובע? לפעמים רעב "מתגלה" כשעוצרים בשובע. ואם את לא מזהה רעב, למה זה קשור? לזה שאת עסוקה? שאת דוחה ארוחות?
אני שם לב כי אנני אוכל מספיק חלבון במהלך היום ,וכמה שאני מנסה לא לאכול מעבר לשובע נורמלי אני עדיין מתקשה עם זה,יכול להיות שבזמן הארוחה עצמה אני רעב ,אבל חוסר החלבון יכול לגרום לי לאכול בטעות מעבר לשובע ? ורציתי לדעת גם האם באייס קפה שקונים בחוץ יש מספיק חלבון לארוחה? תודה רבה
יכול להיות תוספת, אבל זה לא מקור לחלבון. מקורות לחלבון הם בשר, דגים, גבינות, קטניות. ממה נובע הקושי חלבון בארוחה?
בארוחה גורם לי לאכול בטעות מעבר לשובע למרות שאני ממש מנסה לא לעבור אותו כדי לא להרגיש לא טוב?
ולכן יש אפשרות שבסוף הארוחה תרגיש מלא אבל לא שבע. זה נכון עבור כל אב מזון שחסר, פחמימות, חלבון או שומן.
איך אני יכול לדעת כמה ועד איפה לאכול ממתקים? לפי איזו תחושה?
יש מקום לממתקים כשיש רעב קטן או חשק. מה שקובע את הכמות שאוכלים זה השובע.
זה לא שרק כמה מקום בבטן נשאר קובע אם לאכול ממתקים או לא? כי יש פעמים שיש לי חשק אבל אני שבע,אז אני לא אמור לספק את החשק הזה אם אני כבר שבע....
לפעמים מתחשק לאכול משהו מתוק או מלוח או פריך וכו. אז אם מתחשק, לוקחים בהתאם ל"מקום" בבטן. אם אתה שבע יהיה לך מעט מקום ותאכל קצת. אם אתה שבע, אתה יכול לבחור אם לספק את החשק או לא. אבל לא הייתי אומרת לא לקחת משהו באופן גורף.
היי, אני חודש אחרי לידה ומניקה ונשארתי עם 7 קילו מיותרים. לפני ההריון שקלתי 47 עכשיו 54 גובה 1.59 . נשארה לי בטן קטנה ועקשנית של שומן, מנסה להוריד ולא מצליחה אפילו 1 ס"מ בהיקף לא יורד . יש לציין שהורדתי מתוקים כגון סוכר בקפה, עוגיות ושטויות למיניהם אה ועני שותה כמעט 2 ליטר מים.
לגוף שלך ייקח זמן לחזור לעצמו. זה לא קורה תוך חודש. ואת מניקה. יש נשים שהנקה מזרזת ירידה במשקל ויש נשים שרק אחרי שהן מסיימות את ההנקה הן יורדות במשקל. את זקוקה ל"עודפים" האלה בשביל ההנקה. הגוף שלך זקוק להם בשביל החזרה למשקל שלך. סבלנות!!!!!! זה לא הזמן לרדת במשקל או לעשות דיאטה. את הרי לא רוצה לפגוע בהנקה. סבלנות בבקשה. הגוף שלך יעשה את העבודה בשבילך גם בלי שתתערבי. תני לו את הזמן ואת האפשרות.
תודה רבה
פשוטות זה הגיוני שאני אוכלת קערה שלמה ואז רעבה תוך ממש פחות זמן? כדי להוסיף חלבון כל הזמן שאני אוכלת פסטה?
תוך קצת זמן. להוסיף חלבון לארוחה ישנה את ההרגשה יתרום רבות לתחושת השובע שלך. כדאי שתוסיפי חלבון.
אני לא רעבה.אבל,אני אוכלת נגיד שתי כפות ממשהוא וזה יושב לי די טוב בבטן ולא מרגישה כבדה,ולפעמים אותה כמות יכולה לגרום לי להרגיש די כבד. זה תלוי בכמה אוכל כבר היה בבטן מלכתחילה? כי בשתי הפעמים אני בוודאות לא רעבה תודה
או בכמות הארוחה הקודמת. ונכון, אותן שתי כפות יכולות להרגיש לגמרי אחרת. פעם יהיה נח ופעם כבד.
האוכל עוזב את הקיבה מרגע האכילה?ככה אפשר להעריך שתוך ארבע עד חמש שעות אין אוכל בקיבה ? תודה
איך אתה יכול לדעת במה הגוף שלך משתמש קודם? עקרונית פחמימות מתפרקות ונספגות יותר מהר מחלבון, חלבונים מתפרקים ונספגים יותר מהר משומן. אז איך זה יכול לתת לך מידע על מה יש בקיבה עכשיו?
אבל כל עוד יש בקיבה אוכל אין סיבה שיופיע רעב....אז בספרות שקראתי שכתוב באחרי ארבע שעות או חמש מקסימום הקיבה ריקה מאוכל ורעב מופיע אם לא אוכלים כלום זה לא נכון?
יכול להיות רעב. זה נכון שלוקח לקיבה זמן מסוים להתרוקן, שמשתנה , תלוי במה שאכלת. אם זה בדיוק 4- 5 שעות? לא בהכרח. יכול להיות יותר ויכול להיות פחות. תלוי מה אוכלים.
על זה כוס מיץ,המיץ יכול לתת לי הרגשה שבעתי מדי,כמו אוכל?
יכול לתת תחושה שאכלת יותר מדי, ותחושת כבדות. גם מיץ.
מאוד ואחרי כמה זמן מרגישה אפילו יותר גרוע משסיימתי את הארוחה? יש עיכוב בתחושות של השובע??
תחושות כבדות , מלאות וחוסר נעימות יכולות להמשך זמן אחרי שאוכלים יותר מדי. אז אין עיכוב בתחושת השובע. אם את אוכלת מהר, אז יכול להיות שאת לא מרגישה את השובע תוך כדי ארוחה, או לא מקשיבה לו, ואז ההרגשה היא שיש עיכוב. אבל אין עיכוב בפיזיולוגיה.
אם אני בת 12.5 ואני 40 ומשהו ק"ג אז כמה בערך אלי לאכול ביום ?
את הרי לא רוצה לפגוע בצמיחה שלך או בהתפתחות התקינה שלך נכון? תבקשי מההורים שייקחו אותך לדיאטנית קלינית מומחית בילדים ונוער. אל תסתמכי על תשובות בפורום או אינטרנט. את תקבלי מידע שלא מתאים לך. גם שאני דיאטנית קלינית, אני בפורום מאד מאד נזהרת מלתת המלצות כאלה, כי אני לא מכירה את מי שנמצא מאחורי השאלה. אבל לילדה בגילך, ממש חשוב ואסור להסתמך על המלצות בלי שיראו אותך וישמעו אותך. זה יכול לגרום רק נזק , וחבל.
כמה בן אדם בממוצע צריך לאכול שומן רווי ביום?
אין דרך להגיד בדיוק כמה. צריך ללכת הפוך, לראות כמה אוכלים ואז לראות אם צריך לשנות את הכמות הנצרכת. להתחיל "לספור" כמה שומן רווי אוכלים, הופך את האכילה מחוויה לבעיה. אם יש בעיה בריאותית שדורשת שינוי בצריכת שומנים רוויים, כדאי לפנות לייעוץ תזונתי עם דיאטנית קלינית.
שעות בוודאות אין אוכל בקיבה?
איך אפשר לדעת ?
אבל אני חושב שהסיבה למה אנשים בעלי עודף משקל כי במת פשוט האוכל טעים והם לא מעוניינים לעצור בשיש שובע אפילו אם הם למד לזהותו. סממן הזיהוי לעציר ה מבחינתם הוא שתתחיל להיות כבדה קצת הבטן ומן הסתם זה כבר מאוחר מדי כי זה הרבה מעבר לשובע טוב. אז כשאדם עם בעיות משקל (ונוציא לרגע את הפעמים שאוכלים מתוך רגשות (,אוכל הרבה פשוט כי טעים לו,בעצם הוא צריך ללמוד שליטה עצמית כדי לא לאכול מעבר לשובע,ולכן ייתכן שלהיות רזה זו כן שאלה של כוח רצון וריסון עצמי. אני טועה?
זו גם הרגשה פיזית וגם בחירה. נכון שהאוכל טעים. אבל האם הוא טעים עד כאב בטן? והאם הכאב בטן שווה את הטעים? אפשר לחכות עם הטעים לאח"כ, כלומר לא לוותר על האוכל הטעים אבל להמשיך לאכול אותו כשרעבים שוב. ואפשר שלא. אפשר להמשיך לאכול אותו עד שכואבת הבטן. היות ואוכל לא "בורח", אני לא חושבת שזו רק שאלה של כח רצון. זה שילוב של בחירה ושינויי התנהגות אכילה שרוצים לשנות. אפשר ללמוד מתי לעצור בדיעבד. וכשאתה מזהה שובע, אתה בוחר אם להמשיך או לא. אפשר להתחיל בלאכול פחות ממה שאתה רגיל מעבר לשובע, ולהגיע לתחושת כבדות פחותה. אפשר הרבה דברים, אבל כדי לעשות את השינוי כן, צריך רצון לעשות אותו. זה לא בא לבד.
קודם כל תודה רבה לך על התשובה הככ מפורטת! אז אכן יש הבדל וחשיבות של הרכב המזון שאוכלים לשובע,אבל יש גם כמות או סף קבוע שאליו מגיעים ,פיזיולוגית לחלוטין ,בקיבה כדי להגיע לתחושת שובע. אבל כשמתעסקים בדיאטה וספירת קלוריות תמיד מראים את כמות המאכלים מרובי הקלוריות שנאכלים כדי להגיע לאותו סף פיזיולוגי בקיבה,לעומת מאכלים שאינם מרובי קלוריות והכמות שתאכל מהם כדי להגיע לסף זה היא גדולה יותר,ומכאן שבסכ"ה הכללי,עדיין כמותית אוכלים פחות מאכלים כמו לחם לעומת שוקולד ,או לחם וגבינה לעומת שוקולד וחלב (נגיד אם מוסיפים חלבון), ומכאן פחות קלוריות באורחה עצמה. זו הייתה כוונתי בשאלה,אז מה אני מפספס פה? ישנה כמות מסויימת שצריכה להיאכל כדי להגיע לסף פיזיולוגי בקיבה שאם אוכלים מעבר אליו תתחיל תחושה לא נעימה בבטן, ופה זה קשור לנפח המזון עם הרבה קלוריות פר 100 גרם ,לעומת מזון עם פחות קלוריות פר 100 גרם... תודה רבה שוב
קלוריות לא מעניינות אותי. אני מכוונת אותם לאכול. לעצור בשובע. התהליך שאני עוזרת בו לאנשים לרדת במשקל לא כולל בשום דרך ספירות קלוריות כזו או אחרת. אני גם לא מבינה מה אתה לא מבין. נראה לי שבשלב הזה אולי כדאי לעשות ייעוץ אישי בשביל לראות עם מה אתה מסתבך?
שאחרי שלא אכלתי כמה שעות טובות ואני לא רעבה,אבל בא לי ארטיק אני אוכל כמעט את כולו ולא ארגיש שאכלתי מדי? כל פעם שאוכלים כשלא רעבים מרגישים שאוכלים מדי?
את כנראה כבר היית רעבה מספיק בשבילו. וזה בהנחה שאת עוצרת בשובע. את מציינת שלא אכלת כמה שעות. אז יכול להיות שהיית כבר קצת רעבה, לא?
שלום רב, מזה כחודשיים אני בתהליך של דיאטה, אוכלת כל 3 עד 4 שעות מנות קטנות, משלבת פירות ומשתדלת גם ירקות, אוכלת רק לחם קל, שותה כל בוקר מים פושרים עם חצי לימון סחוט,משותה לפחות 10 כוסות מים ביום, עושה הליכות משל כחצי שעה כל יום, בהתחלה ירדתי יפה מאוד 4 ק"ג בחודש הראשון ובחודש השני לא ירדתי בכלל אבל ממש בכלל. לא משנה כמה שאני מקפידה לא מצליחה לרדת. מה לעשות? אני סובלת כ 14 שנה מתת פעילות של בלוטת התריס, אבל אני מאוזנת. יכול להיות שזה קשור לתת פעילות של בלוטת התריס? אשמח לעצה, אני שוקלת עכשיו 68 והגובה שלי 1.70 ואני בת 39. אני חייבת להגיע למשקל 60 בשביל שארגיש טוב עם עצמי, כל החיים שלי הייתי שוקלת 55 ק"ג ואחרי הלידה של הקטן הכל השתבש.
במקום לעשות דיאטה. את רזה, ואת רוצה להיות עוד יותר רזה. אני לא יודעת מה השתנה באכילה שלך ומתי שקלת 55 ק"ג. אני מבינה שאת רוצה לחזור למשקל לפני ההריון והלידה. היית מאד רזה, ותמיד צריך לשאול למה. האם היית כל הזמן בדיאטות? האם אכלת מעט? האם הרגלי האכילה שלך השתנו לטובה, ולכן הייתה עלייה במשקל? ליתר בטחון עדיף שתפני לייעוץ תזונתי אישי ומקצועי כדי שתעשי תהליך תזונתי שנכון לצרכים שלך היום. לרדת 4 ק"ג בחודש, לי מרים דגל אדום וגורם לי לחשוב שאת בכיוון הלא נכון. מה גם, שאת ממהרת. לאן את ממהרת? משקל לא אמור לרדת כלכך מהר כשאוכלים בצורה מתאימה. את רזה ולא בטוח שהגוף שלך "ישמח" לשתף פעולה. אחת השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך,זה האם את מוכנה בכל מחיר לרדת במשקל ?
תודה על תשובתך, ברור שאני לא מוכנה לרדת בכל מחיר, אין מחיר לבריאות שזה החשוב מכל. כששקלתי 55 ק"ג לא הייתי מגבילה את עצמי כלל באוכל, אוכלת כמה שבא לי ומה שבא לי, פשוט היה לי יותר קצב חילוף חומרים בגוף, והיום זה התמעט לפעם ביום מ 3 עד 4 פעמים ביום. אף פעם לא הייתי בדיאטות. העלייה במשקל היתה בתקופה שבה זילזלתי קצת בשתיית הכדורים (פעם שתיתי אלטרוקסין וזה לא עשה לי טוב) במשך כחודשיים, מה שגרם לעלייה משמעותית במשקל. ומאז כבר היה לי קשה מאוד לרדת במשקל. גם כשחזרתי לשתות בצורה סדירה את הכדורים - עברתי ליותירוקס ואחר כך כשהייתי מאוזנת נכנסתי להריון עם השלישי ואחרי הלידה כבר לא הצלחתי לרדת במשקל. חשוב לי לציין שדווקא בתקופה שאני עושה דיאטה אני אוכלת הרבה יותר בריא ממה שהייתי נוהגת בעבר. שותה רק מים, אוכלת פירות וירקות, מוצרי חלב - משהו שלא הייתי אוכלת בעבר. הייתי אוכלת המון שטויות ושותה מיצים. ככה שהדיאטה עשתה לי רק טוב, אבל הק"ג מסרבים לרדת.
ברירה אלא לאכול משהוא קטן למרות שאני לא רעב בכלל. אז אין לי ברירה, אבל האם עדיף לי לקחת קצת לחם או כף גבינה מאשר קוביית או שתיים של שוקולד כי זה פחות קלוריות? שוב אני לא אוכל לשם שןבע אלא נטו בשביל הכדורים שאני לוקח. מכאן שכן לפעמים אני צריך לחשב בראש ומצבים כאלו לדעת למה יש פחות או יותר קלוריות? תודה
עדיף את השאלה הזו לשאול בייעוץ תזונתי עם דיאטנית קלינית בקופ"ח או פרטית. היות ואני לא יודעת מה מהות הבעייה, או איזה תרופות וכו, אני מעדיפה ששאלות כאלה ייענו באופן אישי, במסגרת ייעוץ תזונתי, ולא במסגרת פורום.
אוכלים מדי פעם יותר ואחרי שהם שבעים,באיזה תדירות בערך זה קורה להם וכשהם אוכלים מדי זה יכול גם להגיע לשובע של כבדות מטורפת בבטן או שלזה הם לא יגיעו בחיים?
בכלל, ,אוכלים לפעמים מעבר לשובע, לפעמים אוכלים עד מלאות לא נוחה, ולפעמים עד כאב בטן. כדי לעלות במשקל או להיות בעודף משקל צריך לעשות את זה לאורך זמן ובהתמדה. לאנשים בעודף משקל יש את אותן יכולות "אכילה" שיש לאנשים במשקל תקין. השאלה היא איך מנצלים את היכולות האלה. האם עוצרים בשובע? האם אוכלים אוכל מזין וטעים? מה בעצם השאלה? האם הרגלי האכילה שלך נראים לך לא טובים? האם יש לך בעייה לעצור בשובע? האם יש לך קושי אישי עם אוכל?
אז אחרי שלפני כמה חודשים כתבת לי בפורום בנוגע לשובע עשיתי מחקר קטן לבד וגיליתי תשובה סותרת, ואודה לך אם תוכלי לסבר את אוזניי בתשובה הנכונה. בזמנו כתבת לי שסביר להניח שמאכלים "דחוסי קלוריות" -כמו לדוגמא שוקולד לעומת לחם (פר 100 גרם),יאכלו פחות מהמאכלים הלא דחוסי קלוריות בשעת רעב. מצד שני מצאתי באינטרנט כי כתוב ששובע מורכב גם מכמות האוכל הנאכל -כלומר יש סף מסויים לקיבה שכשמגיעים אליו יש שובע. אז אני אני לא מדבר על מאכלים שלא נותנים באמת שובע (כמו ירקות),אלא ממש על מאכלים שכן אמורים לספק לגוף אנרגיה (כמו השוקולד לעומת הלחם),יש פה סתירה לגבי העובדה שאני אמור בתיאוריה לאכול פחות שוקולד לעומת הסף הפיזי של הקיבה. כי אם יש את הסף הפיזי של הקיבה אז במציאות אני אמור לאכול אותה כמות אוכל לא משנה מה הוא,אבל מאכלים כמו השוקולד יתנו פי שניים או יותר קלוריות מאשר מאכלים כמו הלחם לדוגמא. מקווה שהסברתי את הסתירה נכון. מה אני לא מבין?
כמות האוכל, סוג האוכל , הרכב האוכל, מידת הרעב ועוד. הטעות שלך היא שאתה מנסה לנתק מרכיב אחד בלבד ממערכת שלמה שנותנת לנו שובע. ולכן אתה לא מקבל תשובה. ב 100 גרם שוקולד יש כ 500 קלוריות, שומן ופחמימות. כדי להגיע ל500 קלוריות מפרוסות לחם צריך כ- 8.5 פרוסות לחםת תלוי בסוג., ובלחם יש פחמימות, כמות זניחה של חלבון ושומן . ושוב תלוי בסוג הלחם. כשמדברים על שובע, אין קשר לקלוריות. יש קשר לתחושה בבטן, למידה הרעב, למה שאתה אוכל וכו. אם לדוגמא שנתת , באותה ארוחה יספיקו לך 500 קלוריות ( איך אפשר לדעת מראש?) אז יש סיכוי שאף אחת משתי האופציות האלה לא ישביעו אותך באמת. כי הקלוריות לא מדברות על כמות, נפח , הרכב מזון , איכות מזון וכו.
שכשלא בא לי ארוחה מה שנקרא "מאוזנת" עם פחמימות וחלבונים,מכאן שזה חשק ולא רעב אמיתי? תודה!
לאכול ארוחה מאוזנת. רעב יכול לבוא עם כל מיני חשקים לכל מיני סוגי מאכלים.
להרגיש שאני רעבה אבל אני ארצה רק עוגה או משהוא כזה? בלי תוספת של חלבון בארוחה? באופן טבעי אני יכולה להרגיש ככה? תודה:)
כדי להבין אם נגיד חצי יום יצא שאני לא אכלתי חלבון,זה לא טבעי או נכון לגוף? צריך כל כמה שעות חלבון באופן טבעי?
פעם. רעב קטן יכול להיות מסופק במשהו קטן ורעב גדול יותר בארוחה. אם את אוכלת רק דברים קטנים במשך היום ולא ארוחות, אז מדובר כאן במשהו אחר.
שבו כתבת לי שאוכל כאוכל, איננו ממכר ולכן אי אפשר להשוותו לסמים. אבל לא היית אומרת ששניהם כן מספקים הנאה ,ומכאן שקשה לעצור למרות ששבעים או שאוכלים מלכתחילה כי יש אוכל מגרה שמספק הנאה ,ולכן ,למרות שלרובנו אוכל הוא יותר נגיש בחיי היום יום ולכן ההתמודדות איתו מרובת פעמים להבדיל מסמים,עדיין ישנה השוואה נטו על בסיס של ההנאה ששניהם מספקים ולכן התמכרות וגם הקושי להימנע משניהם הוא דומה? (נכון שלא צריך להימנע מאוכל כשרעבים,אני מתכוון למעבר) תודה :)
לא דומה להתמכרות. יש אנשי מקצוע שיסכימו איתך, ויאמרו שקושי לעצור אכילה הוא כמו התמכרות. אני לא מסכימה עם ההגדרה הזו. אוכל הוא מצרך הישרדותי. כדי לספק שובע או הנאה מאוכל לא צריך כל הזמן כמויות יותר ויותר גדולות של אוכל. בכלל, ההשוואה של אוכל להתמכרות לדעתי לא מתאימה. אבל, כפי שציינתי בתשובתי הקודמת , יש התנהגויות אכילה שיכולות להיות דומות להתמכרות. הקושי בעצירה של אכילת יתר יכול להיות מאד גדול, גם רגשית וגם התנהגותית.
הי. אני נורא אוהבת קולה אבל זה גורם לי לנפילות ולשמוע בארוחה מהר יותר ולכם אני מעדיפה זירו ברוב הארוחות. זה בסדר? חוץ מהעובדה שיש בזיר דברים לא בריאים... לפעמים גם נורא בא לי משהוא אחרי הארוחה אבל שלא יעבוד עלי ושאין הרבה קלוריות אז אני אוכלת קצת ירקות,זה יכול להשמין לטווח ארוך? תודה
אם את משתמשת בשתייה במקום לאכול ,אז זה לא רעיון טוב.
והדגישה לי על חשיבות חלבונים במהלך היום,הפסקתי את הפגישות איתה לפני כמה שבועות ואני שמה לב כי לארוך היום אני לא אוכלת מספיק חלבונים . יכול להיות שזה גורם לסוג מוזר של רעב ? הבעיה כשאני מנסה לאכול אז זה מרגיש לי שבדיוק חצי קציצה של בשר או רבע עוף יכולים ממש להשביע אותי וזה לא נראה לי ככ הגיוני....יכול להיות ?
אבל חוסר בחלבונים במשך היום בהחלט יכולים לגרום לתחושת רעב או תחושה לא מספקת, וזה נכון גם לכל אב מזון אחר שחסר. לגבי כמות החלבון בארוחה - כשמתייחסים לכמות חלבון , מתייחסים לכמות חלבון יומית ולא פר ארוחה. אז תמיד יש אפשרות להשלים את כמות החלבון הנצרכת במהלך היום.
לא נראה לי הגיוני שאני אוכלת ושני ביסים מעבר ל"שובע" עושים לי ככ כבד בבטן ... זה לא יותר הגיוני שלא היה רעב מלכתחילה? עוד כף של אורז יכולה באמת לגרום לכזו כבדות בבטן? לא ברמה של כאב אבל כן שובע שתופס את הבטן איזה שעתיים...
וכן , גם עוד כף אורז. הכל שאלה של מינונים. אם הארוחה השביעה או השביעה מאד, אז עוד כף אורז יכולה להיות ההבדל בין שובע למלאות יתר. אולי השאלה צריכה להיות, בהנחה שלא מדובר בתוספת: למה קשה לך להשאיר אוכל בצלחת?
האם תה ירוק עם טעמים נוספים , כגון לימונית וכו' , שומר על תכונותיו הבריאותיות ?. תודה
ולפעמים יש בו יותר קפאין מאשר בקפה. לאיזה תכונות בריאותיות ?