פענוח בדיקקת סונר של עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/07/2007 | 16:09 | מאת: מ.דוד

שלום רב אני מבקש את עזרתך בהבנת תוצאות בדיקה של עורקי הצוואר.אני בן 57 ומאוד מוטרד להלן הנתונים: קרוטיס ימין היצרות המודינמית 25%-49% בעורק חיצוני ע"י רובד מסויד. אין לזהות כיב. העורק הפנימי הדיסטלי מפותל. חוליות- זרימה תקינה. שמאל- אין הפרעה המודינאמית.אי סדירות דפנות הביפורקציה.העורק הפנימי הדיסטלי מפותל. חוליות זרימה תקינה. CCA-PROX ימין 85 שמאל 87 CCA-DIST ימין80 שמאל 77 BIF ECA ימין 103 שמאל 72 ICA-PROX ימין65 שמאל 65 ICA-DIST ימין 79שמאל 67

אין כל בעיה בעלת משמעות רפואית. הייתי חוזר על הבדיקה עוד שנה, ואם עדיין אותו דבר, מגדיל מרווח בתחילה לאחת לשנתיים ובהמשך ליותר בתאום עם רופא כלי הדם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם