החיים אחרי ניתוח עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/07/2007 | 02:08 | מאת: אלי

א.ג.נ.אבי עבר לפני חודש וחציניתוח בצד ימין לפתיחת עורקים סתומים בצואר בביח שערי צדק לאחק שנתגלו לו סתימות של 95% בעורקים הניתןח הצליח והוא שב לאיתנו לאחר ימים מספר. בשבוע שעבר שוב עבר את אותא ניתוח בצד השני הניתוח השני "הלך קשה" והפרופסור שניתח אותו אמר שכלי דם קטנים פשוט התפוררו וסיבכו את הניתוח אע\"פי שהוא טוען שהניתוח הצליח. לאחר הניתוח סבל אבי מעלייה דרמטית בלחץ הדם ועבר עליו לילה קשה. שלא כמו הניתוח הראשון נדמה שקשה לו להתאושש מהניתןח של צד שמאל והוא סובל מכאבי ראש חזקים, ונדמה שהוא קצת "אאוט" הפרופסור אמר שזה בגלל זרימה תקינה של דם למוח שהוא לא רגיל לה שאלתי היא האם הוא יחזור להיות אותו בן אדם או שהניתוחים האלו יפגעו ביכולת הקוגנטיבית שלו או שאוליי ישפרו את איכות חייו????

על מנת לקבוע את הצלחת הניתוח כדאי לעבור דופלקס עורקי צואר. לפי זה ניתן יהיה לקבוע האם העורק שנותח וכעת גורם לבעיה אכן פועל ומתפקד כראוי. ישנו מצב של שינויי לחץ דם בימים הראשונים בעקבות הניתוח וכן של כאבי ראש בשל פתיחת ההיצרות. מצב זה מסתדר בהדרגה תוך מס' ימים לאחר שקיימת התרגלות לזרימת הדם המתוקנת.

מנהל פורום ורידים וכלי דם