יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

18/11/2007 | 18:52 | מאת: נועה

לרופא שלום מעולם לא סבלתי מיתר לחץ דם באופן קבוע כאשר מדדתי ונמצא גבוה עקבתי במשך שבוע ולחץ הדם התאזן והכוונה ל130/65,אך מידי פעם הוא" תופס גובה" לא נמצאה סיבה (דבריה של רופאת המשפחה) לפני כשבוע וחצי בכל פעם שאני מודדת נמצא גבוה רק הסיסטולי (הדיאסטולי נמוך עד נורמל) כאשר אני מודדת פעם שנייה לאחר מנוחה של דקותיים לחץ הדם נראה בסדר והמדדים הם גבוה יכול להגיע(ומעולם לא הגיע לכך) 180/65 ,170/68 ולאחר דקותיים -4 דקות יכול להגיע ל130/65,אפילו ל127/68 יש לציין ששמתי לב שלחץ הדם הגבוה הוא לאחר לא מאמץ כבד מספיק הליכה וחזרה בכל הבית,(בזמן האחרון בלוטת התריס שלי נמצאת בתת פעילות לא נמוכה מדי אך נמוכה אני בת חמישים ועדיין מקבלת מחזור ועוד דבר נוסף לפני כשנתיים ילדתי בניתח קיסרי והכל תקין אם אפשר לקבל הסבר לקטסטרוף הזה ומה ניתן לעשות(חוץ מאשר ללכת לרופא המשפחה תודה נ.ב דופק הינו דופק נמוך ללא בעיה מיוחדת פרט לאיוושה בדרגה נמוכה

למרות שלחץ דם יכול להשתנות בעקבות מאמץ באופן זמני, כדאי שתפני ליתר ביטחון לרופא המשפחה .

מנהל פורום ורידים וכלי דם