שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/11/2007 | 13:53 | מאת: אבי דחוף

אני בן 49 עברתי צינטור יש לי מספר שאלות חשובות ולהן השאלות : יש לי טרשת עורקים 1. .מהם התופעות הלוואי שנגרמות עקב צינטור?? 2.כמה זמן מחזיק הבלון ?? והאם צריך לחדשו ? או שזה לכול החיים?? ומה גורם לו לשחיקה או שלא? 3. ומהי פעילות שמומלצת לאחר הצינטור ? ואיזה פעילות אנינה מומלצת?? 4.מהי התזונה שמומלצת לי? מה לא מומלץ?. 5.אילו בדיקות היית ממליץ לי לעשות לצורך מעקב ? וכול כמה זמן להיבדק? 6.האם יש אפשרות שתהיה סתימה שוב .וכיצד? 7.במהלך הצינטור התגלו סתימות 1 מהם בצד שמאל לא היצלחו לפתוח האם זה עלול להיות מסוכן !! וכיצד ?? 8.כיצד ניתן על רמת סוכרים ושומנים בדם ?? מלבד טיפול תרופתי?? 9. האם יש קשר בין תזונה עתירה בשומנים ובסוכרים לסוכרת?? ולסתימות בעורקים?? 10.מהם החסורונות של צינטור?? ומהם היתרונות??? ושל ניתוח מעקפים חסרונות ויתרונות?? 11. האם יש תרשת עורקים תורשתית ??? והאם בעקבות סוכרת סוג 2 ואכילת אוכל מטוגן יש קשר לתרשת?? 12. מה המסקנה הכי גדולה שהייית ממליץ לי להנחות את הדור הצעיר?? בכדי להימנע ולשמור ככול האפשר כדי למנוע את המחלות התרשתיות של לחץ דם ,סוכרת, בעיות לב ?? 13.באכילת מזון כמו גלידות, שמנות וכ"ו רצוי להימנע או שלא ? בגלל רמות הכלסטרול ,והשומנים הרווים ?? והשומן טרנס . 14. האם אכילת מזונות עתירות בשומן טרנס ,וכלוסטרול ,שומן רווי בגיל צעיר יש תהיה אפשרות שישפעו על העורקים ( כמו חמאות ,גלידות , וכ"ו) בגיל מבוגר ? בתודה מראש על הסבלנות

אמנם לא פרטת, אבל במידה ועברת צינתור לעורקי הלב כולל הרחבת בלון עם סטנט, ממליץ שתפנה שאלות חשובות אלה לקרדיולוג

מנהל פורום ורידים וכלי דם