דלקת בכלי דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/12/2007 | 13:38 | מאת: נטלי

ד"ר יאיר שלום רב, לפני כשנתיים וחצי (במהלך הריון 1) הופיעו על כפות הרגליים, בצורה סימטרית לחלוטין, כתמי עור חומים - אדומים. לפני כשנה וחצי הופניתי לבצע ביופסיה כשהאבחנה לאחר ביצועה הייתה - אבחנה היסטולוגית של VENULITIS. לאחר מכן ביצעתי דופלר ורידי רגליים שהיה תקין - לא הייתה עדות ל- D.V.T או לאי ספיקת מסתומים סורידים העמקים. כמו כן, מערכת ורידים שטחית הייתה תקינה. לאחרונה, לפני מספר שבועות הכתמים החלו להתפשט לאזורים אחרים, מכפות הרגליים עד הברכיים. הרופאה המטפלת הסבירה כי ככל הנראה אני סובלת מדלקת כלי דם קטנים אשר מגיבים לתרופות וביקשה להפסיק ל- 3 חודשים נטילת כל תרופה (גם לא באופן קבוע) בדגש על גלולות למניעת הריון שאני נוטלת מזה 4 חודשים (לראשונה בחיי). לטענתה, סביר להניח כי דלקת כזו יכולה להיווצר כתוצאה משינוי הורמונאלי ולכן הופיע במהלך ההריון לראשונה ועכשיו עקב נטילת גלולות. אשמח לקבל את דעתך המקצועית...האם תיתכן תגובה דלקתית של כלי הדם מכל תרופה (אקמול, נורופן) או משינוי הורמונאלי והאם ניתן לטפל בכתמים הללו. נ.ב. הרופאה הציעה (כהחלטה קיצונית) לקחת סטרואידים תקופה קצרה על מנת "להעלים" את הדלקת והכתמים. תודה רבה מראש נטלי

לפי תאורך מדובר על תהליך דלקתי בכלי הדם הקטנים. הצעת הרופאה הגיונית אבל ממליץ שלפני שאת מתחילה תפני לבדיקת אולטרהסאונד נוספת במקום אחר. תוכלי להתקשר למייל שלי ואסביר לך כי לעיתים מחמיצים בעיות ורידים בבדיקה ראשונה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם