יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

29/12/2007 | 14:34 | מאת: חנוך

בן 66+ עם סטנד 6 שנים ללא כל התקף לב משקל 73 ק"ג מרגיש מצוין צעדות מהירות ש 3-5 ק"מ ביום. טופל נורמיטן 12.5 (6.25) קארטייה 100 סימוביל 20 כולסטרול סביר לחץ דם בסביבות 120X80 לפני כמה חודשים ממוצע 140-150 75-90 הועלה הנורמיטן ל 25 ללא הואיל מופסק הטיפול בנורמיטן מאחר והדופק בעבר 50-55 ובעלית מינון נומיטן 48-55 לאחר צעדה 60-70 רופאת המשפחה דר דוידוביץ יחד עם דר אגרנט החליפו הנורמיטן ל TRITACE פניה לרופאה מומחית פרופסור בלום נשלחתי לבדיקות דם וסונר+דופלר ע"י פרופסור אילנה בלום שאמרהכשאקבל התוצאות אתייחס TSH-0655 T4-FREE-14.8 INSULIN-7.15 GLUCOSE-89 RENIN-ACTIVITY-0.12 ALDOSTERONE-BLOOD-188 סונר +דופלר כבד טחול כיס מרה דרכי מרה כליות מערכת מאספת והשופכין לבלבזרימה סיסטולית תקינים כל התשובות נמסרו ידנית ובפקס על ידי לפרופסור בלום שטילפנה אלי ואמרה בטלפון שאני צריך דייאטה מיוחדת אולם היא לא מוכנה למסור לי כלום אלה עם אזמין עוד תור לעומת זאת רופאת המשפחה שהיא אחת הטובות בארץ דר דוידוביץ הינה אמרה לקחת הולטר כדי לבדוק את רמות לחץ הדם כן דר דוידוביץ ודר אגרנט רופא לב מומחה העבירו אותי לכדור לחץ דם בשם TRITACE 1.25 שמאזן אותי ל 115-130 X 75-85 שאלתי לאחר שאוזנתי ולפי תוצאות הבדיקות האם אני צריך דייאטה מסוימת או משהו אחר בתודה מראש חנוך

ברגע שאתה מאוזן עם תרופה אחת ליתר לחץ דם המצב טוב ואין צורך בתוספת טיפולים. לגבי דיאטה, מבחינת לחץ הדם אינך צריך, יתכן שמבחינות אחרות כדאי לשקול דייאטת מעוטת שומנים, באום עם דיאטנית.

מנהל פורום ורידים וכלי דם