כתמי דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

02/01/2008 | 12:43 | מאת: rachel

בת 58 סובלת מיתר לחץ דם כ5 שנים מטופלת בנורמיטן 50 ודיאודיאזיד 25. מצב בד"כ מאוזן, לפעמים בעלייה. לאחרונה מגלה בידיים בעיקר בבוקר מעין התפרצויות של כלי דם כתם גדול ואדום שעובר כעבור יומיים שלושה. בעבר היה גם בשתי הרגליים אדמומיות כמו תפרחת עד קו מסויים מדוייק . לא נצפה יתר לחץ דם בימים אלו. האם יש קשר ללחץ הדם והאם התופעה מראה על מחלת כלי דם? לפי המלצת רופא משפחה התחלתי ליטול אספירין - למרות שלא ידוע לו מה מקור התופעה הנ"ל. אודה על תשובה.

יתכן ומדובר בנטיה לשבירות קפילרות שהן כלי דם קטנים. בכל אופן ממליץ לבצע משטח דם וכן בקשר לרגל ממליץ לעבור בדיקת אולטרהסאונד דופלר. יש מצב נוסף שנקרא וסקוליטיס, שכדאי לשלול אותו לאחר הבדיקה הנ''ל אצל ראומטולוג

מנהל פורום ורידים וכלי דם