סימבקור

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/01/2008 | 09:08 | מאת: רוזה

שלום ! אני בת כ 60 , סובלת מיתר לחץ דם ורמת כולסטרול גבוהה וגם אוהבת מאוד אשכוליות . לפני כשבוע התחלתי לקבל סימבקור להורדת רמת הכולסטרול . בעלון המצורף כתוב להימנע מאכילת אשכוליות בזמן הטיפול בתרופה . מכיוון שכנראה אאלץ לקחת את התרופה במשך שארית חיי זו גזירה שלא אוכל לעמוד בה . הייתי רוצה לדעת עד כמה אזהרה זו מדוייקת , האם אינה כסת"ח בלבד ומה עלי לעשות . תודה

יש קשר בין אשכוליות לסימבסטטין בכך שקיימת השפעה של האשכוליות על אנזימי הכבד שמפרקים את התרופה. לא הייתי אומר שעד כדי כך שתפסיקי לשתות אשכוליות והייתי בנוסף מתייעץ עם הרופא המטפל , יתכן ותוכלי להחליף לתרופה אחרת

מנהל פורום ורידים וכלי דם