דופלקס של עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/03/2008 | 21:05 | מאת: ראובן

שלום רב, אבי בן 72, חולה סוכרת, עבר בדיקת דופלקס של עורקי הצוואר. צד שמאל נמצא תקין, בצד ימין התקבלו התוצאות הבאות: CCA PROXIMAL: PSV=60, EDV=0 CCA DISTAL: PSV=57, EDV=0 CCA BIFURC: PSV=86, EDV=0 ECA: PSV=137, EDV=0 ICA PROXIMAL: PSV=193, EDV=61 ICA DISTAL: PSV=90, EDV=0 VERTEBRAL A.: PSV=58, EDV=0 SUBCLAVIA A.: PSV=0, EDV=0 מוצא העורק הפנימי: רבדים טרשתיים, הסתיידות חלקית, מבנה בלתי הומוגני, היצרות: 71%-90% מוצא העורק החיצוני: הפרעה המודינמית קלה. העורק הבין חולייתי: תקין. רופא אחר שראה את הבדיקה קבע שיש היצרות של 50% בלבד. 4 רופאים שראו את הבדיקה חלוקים בקשר לניתוח: 2 אומרים לנתח מייד, 2 אומרים שאין צורך בניתוח. השאלה היא למי להאמין ומה הסיכון בניתוח כזה (והאם צריך להתבצע בהרדמה מקומית או מלאה)? תודה רבה מראש!

לפי תוצאות הבדיקה כפי שכתבת מדובר בהיצרות פחותה ממה שנכתב והיא 50-70% ויותר נוטה לכיוון התחתון. הייתי ממליץ בשלב זה לחזור על הבדיקה עוד 3 ח' לראות שאין התקדמות ולפי התוצאה להמשיך. במידה ואין לאביך תלונות הקשורות בבעית קרוטיד, לא הייתי מציע כעת התערבות

מנהל פורום ורידים וכלי דם