קריש דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

15/03/2008 | 09:02 | מאת: שרון

שלום, אצל אשתי הופיע קריש דם בזרוע ימין לאחר 4 ימים מהכנסת ברנולה. עקב בעיות בתפקודי כבד שנמשכות מאז לידה שעברנו לפני חצי שנה חוששים שהבעיה קשורה לכבד. במה הבעיה קשורה לכבד ובאיזה בדיקות הדבר יכול להתבטא? כיצד נוצר קריש דם מהברנולה ומדוע זה לא קורה לכולם? מה מונע מהקריש להגיע לריאות?

ישנם אנשים בהם קיימת נטייה לקרישת יתר וזה מסביר מדוע בחלק נוצרים קרישים ובחלק לא. ניתן לבדוק נטייה לקרישת יתר במרפאה לקרישה במסגרת המטולוגיה בבתי החולים או בקופות. ישנו סיכון אם כי מועט להינתקות של קריש דם ולהגעתו לריאות. בעיות כבד לרוב גורמות לנטיה לדימומים, אולם בכל זאת כדאי להתייעץ גם על כך במרפאת הקרישה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם