אאורטה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/03/2008 | 14:39 | מאת: אור

שלום רב , אינני יודעת אם זה הפורום המתאים ,אם לא - אשמח אם תעזרו לי להפנות את השאלה לפורום המתאים .... אבא שלי במעקב אחרי אאורטה ,פעם בשנה עושה אולטרסאונד ,בבדיקה האחרונה התגלתה הרחבה של האאורטה מ-2.9 ס"מ ל-3.1 ס"מ ,האם זה חמור ?? מסוכן ?! אודה לתשובה בהקדם .... תודה רבה , אור.

זה מצב לא חמור או מסוכן אולם מחייב לחזור על הבדיקה פעם אולטרהסאונד ופעם CT מידי 6 ח' ותחת פיקוח מומחה לכלי דם. כאשר קצב הגדילה גדל או הקוטר גדל מעל 4.5-5 ס''מ מתחילים לשקול התערבות שיכולה להיות או באמצעות סטנט או בניתוח פתוח

מנהל פורום ורידים וכלי דם