לחץ דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

15/04/2008 | 12:30 | מאת: אלי

שלום, רופא המשפחה שלי החליט שיש לי בעיות לחץ דם לאחר 3 מדידות בלבד ורשם לי תרופה "enalprin". לדעתי ההחלטה הסתמכה בעיקר על העובדה שאני שמן (BMI = 39.7). לאחר כשבועיים של מדידות ביתיות של לחץ הדם אני מקבל בממוצע את הערכים 140-90 עם דופק ממוצע של 93 (התוצאה היא ממוצע של כ-90 מדידות). בנוסף ביצעתי בדיקות ראיה ואקו לב לזיהוי לחץ דם - שתי התוצאות היו טובות ושללו לחץ דם גבוה. האם אכן מדובר בלחץ דם גבוה שמצריך תרופה? האם לחץ הדם ישתנה משמעותית אם אוריד במשקל? תודה רבה, אלי

צריך להשתדל להמנע מתרופות שאין בהן צורך. איני יודע האם הערכים שמדדת הם תחת התרופה או בלעדיה. אם בלעדיה, תתייעץ שוב עם הרופא המטפל בקשר לצורך בה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם