קרוטיס

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/04/2008 | 10:25 | מאת: איילה

בפברואר 2007 עברתי אירוע מוחי קל ונאמרר לי שהוא על רקע דלקתי לא כל כך ברור במרץ לוקחת מיקרופירין 100 אחד ליום אני בת 58 בדרך כלל בריאה הייתי מעשנת כבדה ומזה שיבעה חודשים לא מעשנת בכלל בעקבות ניתוח אדנומה שהייתי צריכה לעבור נעשו לי כל מיני בדיקות והתברר שטסיות הדם שלי נמוכות הפסיקו ל י את המיקרופירין לתקופה של 4 חודשים בהם ערכו לי כל מיני בדיקות שונות בינתיים הטסיות לו ל100000 מ51000 אולם מסתבר שיש לי קרוטיס מצד ימין לפי דופלקס בין 80% ל90% היצרות וגם לפי CT 90% היצרות שאלתי היא האם ניתוח הוא הכרחי ודחוף במקרה שלי האם יש טיפול תרופתי במקום מה אחוז ההצלחה בניתוח זה לפי סטטיסטיקה ומה אחוז הסיכון לא יודעת מה לעשות מפחדת נורא האם יכול להיות מצב מכיוון שהפסקתי לעשן עושה פעילות גופנית ושומרת על תזונה שמצב זה ישאר כך או שאתה ממליץ לי לנתח ומהר

אם התלונות שבעקבות אירוע המוח שעברת קשורות לקרוטיס, את נחשבת לבעלת סיכון גבוה לאירוע חוזר וממליץ לטפל. גם אם אין קשר לקרוטיס, שיעור ההיצרות גבוה יחסית. ניתן לטפל או בניתוח או בצינתור עם בלון וסטנט. שיעור הסיבוכים והסיכונים מס' אחוזים בודדים וצריך להשוותו לסיכון לפתח אירוע מוחי נוסף שעלול להיות קשה מקודמו. איזה התערבות כדאי ומתי, ממליץ לשקול מול הנוירולוג ומול מומחה לכלי דם

מנהל פורום ורידים וכלי דם