May-Thurner Syndrome

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/04/2008 | 17:37 | מאת: ריקי

שלום, לפני שנה וחודשיים עברתי DVT ברגל שמאל . אני עדיין לוקחת קומודין ושומרת על איזון. גילו שיש לי May-Thurner Syndrome ע"י בדיקת CT אנגיו. המליצו לי לפתור את הלחץ של שיש על הוריד ע"י טיפול בתומך (stent). אני לא בטוחה שברצוני לעשות זאת בכלל, גם בגלל שלא ברור לי מהם הסיכונים. שאלותי הן : 1. האם אני יכולה לוותר על התומך ובמקביל להפסיק עם הקומודין? (היות ועברה יותר משנה) 2. כמה עברו את ההליך הזה עד עכשיו? והאם נרשמו הצלחות? תודה מראש.

הלחץ של העורק על הוריד באגן אשר מנקז את רגל שמאל עלול לגרום לDVT חוזרים. הנסיון בפעולה הזו הצטבר בשנים האחרונות וסיכויי ההצלחה תלויים בכמות הטיפולים מסוג זה אותם בצעו בבית חולים בו מציעים לך את הפעולה. מציע שתבררי איתם נושא זה. כמו כן לגבי הקומדין, צריך להתייעץ עם הרופא שנתן לך אותו כי הוא מכיר את הסיבה המדוייקת לDVT שעלולה גם להיות נטייה לקרישיות יתר. ממליץ שתעברי בדיקות דם לכך אם עוד לא עברת

מנהל פורום ורידים וכלי דם