שאלה ..נואשת

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

28/04/2008 | 17:54 | מאת: גרשון

שלום רב, אבא שלי חולה לוקמיה ויש לא גידול של לימפות בצוור ובבית השחי. לפני כי שנתיים עבר טיפול כימיוטרפיה. עקבד בדיקת דם אחרונה אושפז בבית חולים קפלן RBC-Red Blood Cells=2.4 Hemoglobin=6.9 Hematocrit=19.7 Platelets=26 Neutrophils =35.5 Lymphocytes %=57.7 Reticulocytes=0.1 Reticulocytes =0 Neutrophils % confirm=35 Lymphocytes % confirm.=55 קיבל 2 מנות דם כי טיפול ראשוני לאחר שיחה אם רופא המטפל שלו...הבנתי שאין הרבה מה לעשות ... אני מנסה להבין נואשות האם באמת אין מה לעשות? משהוא שהוא לא בסל? משהוא להתקש שיעשו ? בתודה מראש.

מדובר בירידה ביצור מרכיבי הדם. קרוב לודאי שהסיבה היא דיכוי מח עצם. כדאי שתברר טיפול שממריץ ייצור כדוריות אדומות וטסיות במח העצם. לא ראיתי בתוצאות בדיקת הדם מצב כדוריות לבנות. לכדוריות אדומות יש טיפול שנקרא אריטרופואטין וללבנות GSF. כמובן שאין לי תמונה שלמה של המצב של אביך והתשובה בהתאם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם