Dvt

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/05/2008 | 14:52 | מאת: שרית

שלום, אני בת 24, בילדותי עברתי השתלת מסתם מטריאלי, לפני שנתיים השתילו לי קוצב. אני מטופלת בקומדין על בסיס קבוע. לפני כחודש התנפחה לי זרוע יד ימין ולאחר בירור במרפאת הלב נאמר לי כי היה לי dvt שככל הנראה התמוסס (נצפו שאריות בזרימת הדם). ברצוני לדעת כמה דברים: כמה זמן יקח לנפיחות לרדת (שעכשיו כבר חודש ושבוע נפוחה), יש סיכוי שזה יחזור? והאם יש משהו שאפשר לעשות? תודה מראש שרית

לפי תאורך נשמע שבעקבות השתלת הקוצב נוצר קריש דם בוריד דרכו הושתל שהתפשט עד היד. למעט הטיפול בקומדין ומעקב לראות שאין בעיה זיהומית, אין צורך בטיפול. ממליץ להגביה את היד על כריות כאשר את שוכבת כך שתהיה מעל החזה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם