ורידים ברגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

12/05/2008 | 11:32 | מאת: יעל

שלום דר אני בהריון בשבוע 22 ו6 ימים הורידים ברגליים זאת מכה שמוכרת לי אך בהריון זה (אגב אני בת 39 ) יצאו לי הורידים ברגל אחת למעלה בצד הפנימי של הרגל ממש קטסטרופה אך השאלה היא אחרי שהייתי אצל כירורג רגיל לפני כמה שבועות הוא אמר לי לשים גרביים אלסטיות שבחום זה נראה לי לא יצליח לי האם אפשר להחליף בתחבושת אלסטית בלחיצה רכה יחסית? וגם שאני קמה משכיבה ועומדת זה ממש כואב דוקר??? זה מדאיג? לראות שוב רופא? תודה

לפי תיאורך את קרוב לודאי סובל מאי ספיקת ורידים [venous insufficiency] שעלולה לגרום לנפיחות ברגל ולדליות - varicose veins שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין. ניתן לטפל ביעילות רבה [בידיים של רופא מיומן ומנוסה] ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד [ultrasound guided sclerotherapy] - UGS . זאת כמובן בתלות בבדיקת אולטרהסאונד שתדגים את הבעיות בוריד הפנימים ותזהה את מיקומו המדויק. ממליץ מאד שתטופלי לאחר גמר ההריון. בזמן ההריון ממליץ על שכיבה עם רגלים מוגבהות אחת לשעתיים ובמשך הלילה. פרט לכך ולאגידה אלסטית, אין טיפול בזמן ההריון לצערי

מנהל פורום ורידים וכלי דם