עליה בדופק

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

19/05/2008 | 09:03 | מאת: דני

שלום, אני בן 48, עובד מחשבים. עד לפני מספר שנים היה לי דופק די נמוך של 60-70 באופן קבוע. בתקופה אחרונה הדופק שלי עלה פתאום, בדרך כלל לרמות של 84 עד 98. לחץ דם שלי בסדר (125-75). בנוסף יש לי לפעמים חולשה וקושי לבצע מאמץ בעיקר מבחינת נשימה - לפעמים קשה לי קצת לנשום וגם התחלתי לנחור בשינה בשנה אחרונה. יש גם לציין שאף שלי נסתם חלקית לעיתים קרובות. יש לי גם משקל די גבוה (101 ק"ג, גובה 183) יש לציין שבשנתיים אחרונות אני סובל מבעיה בעמוד שדרה צווארי וקושי להניע צוואר ועברתי טיפולי פיזיותרפיה, תרגילים ועוד. אינני מרגיש לחץ באזור הלב. שמתי לב לדבר נוסף - כשאני שותה מעט אלכוהול בערב - יש לי שיפור (ירידה) בדופק למחרת לרמה של כ 72. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה? אך האם יכול להיות בכל זאת שיש בעיה מסויימת עם לב? האם זו יכולה להיות בעיה של כלי דם? תודה

יכולות להיות מס' סיבות לעליה בדופק. מציע לעשות הדברים הבאים ספירת דם, תפקודי בלוטת התריס וא.ק.ג.

מנהל פורום ורידים וכלי דם