שאלה בקשר לתוצאות בדיקת דופלר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/05/2008 | 11:45 | מאת: אילנה

בת 69. בתוצאות בדיקת דופלר צווארי מופיע: ורטברליס: נרשמה זרימה בכיוון תקין, בעלת תנגודת גבוהה המעידה על היצרות דיסטלית קשה. קוטר של העורק 2 מ"מ. רופא המשפחה בדק את התוצאות ואמר לי שהכל בסדר. האמנם? נראה לי ש"היצרות דיסטלית קשה" לא נשמע טוב. מה זה אומר? והאם אני צריכה לבדוק את זה לעומק. תודה

אם אין המצב כרוך בסחרחורות, לרוב אין צורך בטיפול כיון שהעורקים הורטברלים אינם העורקים העקריים המובילים דם למוח

מנהל פורום ורידים וכלי דם