קרוטיס

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/05/2008 | 12:22 | מאת: ענבר

שלום , בבדיקת דופלר נמצא בצד שמאל היצרות רובד פיברוטי במוצא עורק התרדמה הפנימי 25%-49%,עם זרימה מערבולתית. במוצא עורק התרדמה החיצוני היצרות של 50-70% - זרימה מערבולתית מאד בנקודה זו. בצד ימין בעורק התרדמה הפנימי רובד והיצרות של 25%, זרימה תקינה. כמו כן רובד מסוייד במוצא עורק התרדמה החיצוני הגורם להיצרות25-49%.נרשמה זרימה עורקית מערבולתית בנקודה זו. ברקע - בת 58 כולסטרול , תת פעילות התריס, הסטוריה משפחתית של מחלות לב(מעשנת לשעבר)בנוסף יש לי כאבים וכבדות ברגליים (הורידים אינם בולטים) אודה לך על דעתך , האם אני בסיכון ומה האינדיקציה במקרה כשלי. תודה תודה

בשלב זה מדובר בהיצרויות שאינן דורשות טיפול אלה מעקב דופלקס . מה שכן , מחלה טרשתית בעורקי הצואר עלולה לרמז על קיום מחלה דומה בעורקי הלב, והייתי ממליץ לבדוק בכיוון זה גם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם