נימים וורידים ברגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/05/2008 | 09:50 | מאת: עופרה

שלום יאיר, יש לי הרבה נימים/ורידים ברגליים - הם אינם בולטים מעל פני העור ורובם בצבע בורדו-סגול. בנוסף מצאו אצלי מוטציה בפקטור 5 ליידן - הטרוזיגוט - כלומר יש לי גורם סיכון לקרישיות יתר וארוע טרומבוטי. שאלותי: 1) האם יש קשר בין מוטציה זו בפקטור 5 ליידן לבין הנימים ורידים הרבים ברגליים? 2) האם יש טיפול מיוחד בתופעה בזמן הריון כמו גרביים אלסטיות? תודה מראש עופרה

אין קשר בין תופעה זו לנטייה לקרישיות יתר. בהריון גרבים עשויות להקל במקצת על התלונות באם קיימות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם