כלי דם ברגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/05/2008 | 11:54 | מאת: דיאנה

שלום, אבא שלי בן 57 הוא ספר,עומד שעות ממושכות על הרגליים ,לאחרונה התחילו להופיעה על אחת מהרגליים: דלקות (אדמומיות ויובש של עור ליד אצבע וליד עצם התחתונה) בנוסף על עורקים עצמם לאורך של הרגליים יש כמה מקומות עם כחולים בקוטר של פחות מחצי ס"מ. האם קיים טיפול התחלתי,מונע כלשהו (כעת הוא ממתין לתור לרופא כירורג כלי דם לקבלת יעוץ), מה זה יכול להיות? האם זה מחלת כלי דם? תודה מראש, דיאנה.

לפי תיאורך אביך קרוב לודאי סובל מאי ספיקת ורידים [venous insufficiency] שעלולה לגרום לנפיחות ברגל ולדליות - varicose veins שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין. ניתן לטפל ביעילות רבה [בידיים של רופא מיומן ומנוסה] ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד [ultrasound guided sclerotherapy] - UGS . זאת כמובן בתלות בבדיקת אולטרהסאונד שתדגים את הבעיות בוריד הפנימים ותזהה את מיקומו המדויק.

מנהל פורום ורידים וכלי דם