סתימת עורקים בצוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

26/05/2008 | 17:30 | מאת: אסתר

שלום ד"ר, ערכתי בדיקת סונר דופר של הקרוטיס בדיקת US-דופלקס של עורקי הצוואר להלן התוצאות: מצד ימין- ביפרוקציה בגובה רגיל עורק משותף- לא ניראתה הפרעה המודינמית עורק חיצוני- ניראו פלקים במוצא העורק ללא הפרעה המודינמית. עורק פנימי- ניראו פלקים מסויידים במוצא העורק הגורמים להיווצרות של כ- 10-20%. עורק החוליות- כיוון וזרימה תקינים. מצד שמאל- ביפורקציה בגובה רגיל. עורק משותף- לא נראתה הפרעה המודינמית עורק חיצוני - ניראו פלקים במוצא העורק הגורמים להיוצרות של כ 20-40%. עורק פנימי- נראו פלקים מסויידים במוצא העורק הגורמים להיוצרות של כ-50-60% עורק החוליות- כיוון וזרימה תקינים. אשמח לקבל עזרה ,מידע להמשך טיפול. בתודה מראש, אסתר.

זו בדיקה שמראה היצרות בינונית בעורק משמאל. בשלב זה אין צורך להתערבות ממליץ לחזור עוד 4 ח' על הבדיקה.

27/05/2008 | 17:59 | מאת: אסתר

הלכתי לרופא המשפ', וזה המליץ לי על נטילת אספירין. האם אתה חושב שכדאי לי לנטול אספרין?

מנהל פורום ורידים וכלי דם