בעיות בשוקיים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

29/05/2008 | 13:53 | מאת: דניאל

שלום רב בן 34, סובל מזה תקופה ארוכה מכאבי שוקיים בזמן הליכה מאומצת. מיפוי עצמות תקין לפני 10 חודשים, בדיקת עורקי גפיים תקין : ,בבדיקת עורקי הגפיים התחתונות ע"י דופלר בשני הצדדים אין מפלי לחצים בעלי משמעות, התרשימים תקינים ואין כל עדות לפגיעה .באספקת הדם במנוחה Ankle/Arm Index:1.20 החזר זרימה עורקית לאחר איסכמיה בשני הצדדים ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא מיידי ואין כל עדות .לעיכוב באספקת הדם גם בעת זרימה מוחשת. אורטופד מומחה לכף רגל העלה את האפשרות שכנראה מדובר בתסמונת מדורים כרונית (שבמידה ומתבררת ככזו, הטיפול לזה ניתוחי). לפני כחודש הייתי אצל כירורג כלי דם, בדיקה פיזית תקינה, ושוב שלח לבדיקת עורקי, וורידי, רגליים (ששוב יצא תקין). בבדיקת עורקי הגפיים התחתונות ע"י דופלר בשני הצדדים אין מפלי לחצים בעלי משמעות, התרשימים תקינים ואין כל עדות לפגיעה .באספקת הדם במנוחה Ankle/Arm Index:1.18 ------------------------------------------------------------------------------- למקור אי ספיקה COLOR CODED DUPLEX SCANNER-בבדיקת הגפיים התחתונות ב ורידית :בשני הצדדים אין עדות לאי ספיקה ורידית בעלת משמעות המודינמית ב וריד הפמורליס השטחי וריד הפופליטאל וריד הספנה הארוכה במוצאו וריד הספנה הקצרה ------------------------------------------------------------------------------- הייתי אצל אורטופד נוסף, והוא שלח לבדיקת EMG, והיא יצאה תקינה, וכן שוב לבדיקת כלי דם להחזרי זרימה עורקית (מה שנעשה בבדיקה לפני כעשרה חודשים, אבל לא בבדיקה של לפני כחודש). התוצאות כלדלהלן : ------------------------------------------------------------------------------- החזר זרימה עורקית לאחר איסכמיה בצד ימין ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא איטי והדבר מתאים לצליע .לסירוגין בולטת אבל לא מסכנת בצד שמאל ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא מיידי ואין כל עדות .לעיכוב באספקת הדם גם בעת זרימה מוחשת ------------------------------------------------------------------------------- רציתי לשאול מספר שאלות בבקשה : א. מה המשמעות של תוצאות הבדיקה האחרונה ? ב. איך ניתן להסביר את זה אם למעשה הכאבים הם בשתי הרגליים ? ג. הכאבים לא חדשים, ולפני 10 חודשים ביצעתי את אותה בדיקה והיא היתה תקינה על אף הכאבים, האם יכול להיות שאחת מהבדיקות לא נעשתה בצורה נכונה ? ד. האם בעיות עיצביות (אולי עמו"ש) יכולות לגרום להפרעות באספקת הדם בגפיים, או שבמידה ובדיקת EMG תקינה זה שולל בעיות עיצביות ? ה. והאם אולי הלחץ התוך מדורי עצמו הוא זה שגורם להפרעה באספקת הדם ? (ולא בעיה בכלי דם עצמו) ושאלה לסיום, האם זה מזיק אם אני מתאמץ ללכת על אף הכאב החד ? תודה רבה על הסבלנות

לעיתים ישנה טעות בבדיקה וכדי לדעת האם הבדיקה האחרונה צודקת, ממליץ שתחזור על הבדיקה אבל במכון אחר. בעיות עמוד שדרה לא אמורות להשפיע על כלי הדם. איני ממליץ להמשיך ולבצע מאמץ כאשר מופיע כאב, שהוא בעצם אזהרה על כך שעלולה להיות בעיה, למרות שלא איתרו אותה עד כה. ישנה בדיקה ללחץ תוך מדורי באמצעות הכנסת מחט למדור ומדידת הלחץ. במידה ויש עדיין ספקות לגבי העורקים, ניתן לבצע בדיקה כמו CTA או MRA שמדגימים את עורקי הרגל. ישנה גם אפשרות לקיום תסמונת הלכידה [ENTRAPMENT] שאופיינית לצעירים המבצעי מאמץ גופני, בה יש לחץ אנטומי על העורקים מאחורי הברך. צריך לברר אצל מומחה כלי הדם האם בעיה זו נשללה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם