התפשטות של אודם באצבעות הרגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

01/06/2008 | 07:44 | מאת: אלה

שלום רב, אבי כבן 65 עשה עד לא מזמן צינתור 5 במספר אם אינני טועה. בו זמנית הוא גילה סימנים כחולים בזרת של כף הרגל. הרופא אמר לו שזה שום דבר. עם הזמן הסימנים הכחולים החלו לכאוב, נהיו סגולים ואף בורדו והתפתחו לכל שאר האצבעות בכף הרגל. נכון לעכשיו הוא סובל מכאבים כאלו שאפילו אינו יכול להתכסות ולהניח סדין על כפות הרגליים, הוא אינו מסוגל ללכת ובקושי לעמוד. אציין עוד כי הוא עומד כנראה בפני תחילת טיפולי דיאליזה. ערכו לו בדיקת דופלקס לכפות הרגליים והכול היה תקין. ניסו לעשות לו MRI אך הוא לא עמד בלחץ. האם לאור הנ"ל אולי יש לך מושג או כיוון מה עליו לעשות או מה יכול להיות הדבר הזה ? הוא כרגע מאושפז כבר מזה שבוע וחצי ואין לרופאים שום מושג או כיוון והכאבים גוברים. אנא עזרתך אפילו המעטה. תודה מראש, אלה

לפי תאורך מדובר קרוב לודאי בסתימת כלי דם בכף הרגל ובבהונות בעקבות תסחיפים שניתקו ממקומם מאחד העורקים הגדולים בגוף קרוב לודאי בעקבות הצינתור. ממליץ ראשית שייבדק ע''י מומחה לכלי דם ובהמשך לבצע בירור למקור תסחיפים כגון אקו לב ובדיקות נוספות. לגבי טיפול, ניתן לשקול ביצוע טיפול בחומר שמרחיב כלי דם כגון IL2 אולם את זה צריך לשקול מול המומחה לכלי דם

מנהל פורום ורידים וכלי דם