ניתוח או טיפול סקלרותרפי (מרטש)

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/06/2008 | 11:53 | מאת: רחל כהן

שלום, שמי רחל, אני בת 52, עברתי 4 לידות (האחרונה לפני 18 שנה) ויש לי ורידים בולטים, שהופיעו בהריון השלישי ונעשו בולטים יותר עם השנים. (בעייה זו קיימת גם אצל אחותי ואימי). האבחנה שקיבלתי באחרונה היא: VARICOSE VEINS LEGS. רציתי לשאול איזה הליך מתאים יותר לאישה במצבי- ניתוח ורידים קונבנציונלי או טיפול סקלרותרפי, באמצעות הזריקות. תודה רבה מראש

לפי תיאורך את סובלת מאי ספיקת ורידים [venous insufficiency] שעלולה לגרום לנפיחות ברגל ולדליות - varicose veins שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין. ניתן לטפל ביעילות רבה [בידיים של רופא מיומן ומנוסה] ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד [ultrasound guided sclerotherapy] - UGS .טיפול זה יעיל במידה ניכרת על פני ניתוח שלרוב נכשל

מנהל פורום ורידים וכלי דם