אמצעי מניעה אחרי לידה- למי שסובלת מוורידים ברגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

12/06/2008 | 09:24 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 31, 4 שבועות אחרי לידה 5, במהלך ההריונות אני סובלת מוורידים נפוחים וכאבים ברגל שמאל, ומשתמשת בגרב אלסטית. לפני שנכנסתי להריון האחרון, רופא הנשים אמר לי שמאחרי הלידה אוכל להשתמש רק באמצעי מניעה ללא הורמונים, כמו התקן רגיל, למה? ההתקן הרגיל עשה לי בעבר ווסת ארוך ומסיבי, עם דימום חזק. מה יכול להיות מסוכן בשימוש באמצעי מניעה כמו הטבעת החודשית, או "מירנה"? אין לי כח לווסתות הארוכות שהיו לי עם ההתקן האחרון.. אשמח לתשובה במהירות, תודה, מיכל

לפי תאורך את סובלת מאי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , וגם עלול בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים.ממליץ שתעברי טיפול שיפתור את בעית הורידים לחלוטין. הטיפול נוח ובעל יעילות רבה [בידיים של רופא מיומן ומנוסה] ואינו דורש מנוחה או הכנה מיוחדת. הטיפול נקרא סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד [ultrasound guided sclerotherapy] - UGS . אין מניעה מבחינה זו בשימוש באמצעים עם הורמונים כפי שהיית רגילה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם