נפיחות ברגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/06/2008 | 12:43 | מאת: ישראל

אני סובל מנפיחות/בצקת בשתי רגליי.מיקום-מתחת לברכיים עד כפות הרגליים.עברתי דופלר ורידים עמוקים שהיה תקין.ברקע פולימיוזיטיס אך הנוירולוג טוען כי אין קשר בין המחלה למצב הרגליים.אודה לעזרתך.

לבצקת עשויות להיות מס' סיבות. אחת מהן היא אי ספיקת ורידים. בדופלקס צריך לבדוק את מצב מערכת הורידים העמוקים וגם השטחיים. בנוסף, צריך לבדוק האם הסיבה לבצקת לא קשורה לגורמים אחרים כגון בעיה בתפקוד הלב, או תופעת לואי של תרופות מה שאופייני לתרופות ליתר לחץ דם.

24/06/2008 | 09:43 | מאת: ישראל

עברתי אקו לב ומיפוי לב שהיה תקין.איני סובל מיתר לחץ דם ומדידה אחרונה 120/70. בדופלר של הורידים נבדקו גם הורידים השטחיים התוצאה היתה ב.מ.פ. והומלץ על גרב אלסטית אשר לא הועילה למצב.האם קיימת אפשרות לביצוע אנגיוגרפיה כדי לשלול חסימה או בדיקה אחרת שתוכל להצביע על הבעיה. תודה לעזרתך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם