מפרצת בעורק התרדמה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/06/2008 | 13:14 | מאת: אסתר

שלום רב! שנים אני סובלת ממגרנות. רופא המשפחה שלי שלח אותי לבצע CT ראש. ממצא כלשונו: מפרצת קרוטאידית 0.5 ס"מ! ידוע לי שבדיקת היצרות לאיבחון טיפולי, נעשה באחוזים. 1) כאן אין %. כיצד ניתן לדעת מה % החסימה? 2) היכן ניתן לבצע בדיקת מעקב?! קיבלתי תור לנוירורדיולוגיה - בבית חולים רבין, אך כבר שלוש פעמים דחו לי את התור - "הרופא לא נמצא". ככה זה נמשך כבר מעל חצי שנה. 3) אם ניתן "לנחש - לשאר", ש 0.5 ס"מ הוא % שיש להתיחס אליו דחוף?! תודה מראש אסתר

תוצאות הבדיקה הראו שקיימת מפרצת, כלומר התרחבות לא תקינה בקוטר 5 מ''מ. לא ברור לי בדיוק היכן המפרצת, אבל לא מדובר על היצרות או חסימה אלה על התרחבות דווקה. כמו כן, אם יש בעיה בתור לרופא, ממליץ שתפני לשירות הלקוחות של קופת החולים שלך ותשטחי את טענותיך, ומקוה שיעזרו.

מנהל פורום ורידים וכלי דם