בדיקת כלי דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/06/2008 | 14:05 | מאת: רחבעם

אני בן66 הופנתי לבדיקת כלי דם בגלל שהתנפחו לי הרגליים בסביבות הקרסוליים ובכפות הרגלים. תוצאות הבדיקה: בצד ימין יש אי ספיקה ורידית קלה בעוצמתה שמקורה בורידים העמוקים. בצד שמאל יש אי ספיקה ורידית קלה בעוצמתה שמקורה בחלקה בורידים השיטחיים ובחלקה גם בורידים העמוקים. עד שאגיע לרופא כלי דם אודה לך אם תוכל לענות לי מה בד"כ הטיפול בהתנפחות במקרהשל ממצאים כאלה. (אני יודע שלא ניתן לתת תשובה אבסולוטית רק לפי נתוניי שאלה כזאת בפורום,אך אודה לך על כל תשובה ולו כללית).

בשלב ראשון ממליץ על הגבהת הרגלים מעל גבה החזה בשכיבה וכן גרב אלסטית עד הברך חוזק 2. כמו כן, לגבי טיפול, לפי תיאורך אתה סובל מאי ספיקת ורידים חלקם אמנם עמוקים[venous insufficiency] שעלולה לגרום לנפיחות ברגל ולדליות - varicose veins שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין. ניתן לטפל ביעילות רבה [בידיים של רופא מיומן ומנוסה] ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד [ultrasound guided sclerotherapy] - UGS .

מנהל פורום ורידים וכלי דם