נפיחות ברגליים וזרמים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/06/2008 | 19:23 | מאת: שיר

שלום, אני בחורה בת 29 מאובחנת מחלת הצליאק, אסטמה. מטופלת בבודיקורט שנים, לוקחת גלולות שנים, ושומרת בקפדנות על דיאטה נטולת גלוטן מזה שנים. לפני כ 3 שנים התחילה לי תופעה של נפיחות משמעותית ברגליים מהאיזור שמתחת לברך ועד לכפות הרגליים - שוקיים (לא כולל), מלווה בתחושה של קשיחות של אותם איזורים (בשתי הרגליים) ובפרט בישיבה. בבקרים הייתי קמה ודורכת על כפות הרגליים ומרגישה זרמים למס' שניות. בשנת 2007 , לקראת יוני, החמירה התופעה הן בקשיחות השוקיים שהפריעו לי בתפקוד היומי בפרט בישיבה במשרד והן עפ"י מעקב ומדידה לא מקצועית עצמאית, הרגליים התנפחו עד להיקף של 2.5-3 ס"מ מההיקף הרגיל ( חשוב לציין שהנפיחות יורדת אם אני מרימה את הרגליים לזמן מה).יחד עם הרגליים התחילה תופעה דומה בידיים, כפות ידיים קשיחות ונפוחות בבקר לאחר השינה והאמות עם נימלולים במהלך היום רק כשהרגליים מתנפחות ( לעיתים תחושה דומה בצידי הצאוור), בשלב הזה התופעות עדיין רק בישיבה או לאחר ישיבה ממושכת... נשלחתי לבדיקות דולפר וורידים שיטחיות ועומקיות,בדיקת E,M,G נבדקתי ע"י נויירולוג מומחה וכל הבדיקות האפשריות ששלחו אותי אליהם נמצאו תקינות, לאף אחד לא היה כיוון מחשבה נוסף...שמתי לב שהתופעה נרגעת בעונת החורף. שוב הגיע יוני ויחד עימו שוב התופעה המטרידה, הפעם מלווה בהירדמות של הידיים בשינה ושל הרגליים בישיבה וזרמים בשוקיים (בנוסף לקשיחות ולנפיחות עם כאבים עמומים ...)....אני ממש מוטרדת מהעיניין, האם עולה בראשך עוד כיוון מחשבה או תוכל להפנות אותי למומחה שטרם שמעתי עליו .... אודה לך מאוד על התייחסותך .. בברכה

ממליץ שתפני לרופא ראומטולוג בשאלה של קיום מחלות מסוג פיברומיאלגיה ודומיה

מנהל פורום ורידים וכלי דם