ורידים, כאבי רגליים, וגיל המעבר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

28/06/2008 | 15:36 | מאת: מעיין

שלום רב, אני רוצה לשאול בדבר אפשרות של קשר בין החמרת כאבים כתוצאה מרימת דם לא טובה ברגליים, לבין תחילת גיל המעבר. אני בת 46, מאז שאני זוכרת את עצמי, חשתי כאבי רגליים וכבדות ברגליים בעיקר לאחר עמידה. הכאבים החמירו בהריונות, והיותקופות שבהן נעזרתי בכדור בשם וונוטרון, וכן קיבלתי טיפולים של הזרקת חומר לורידים. בשבועיים האחרונים חשתי עייפות קיצונית, ובמקביל כאבים, כבדות, ועיקצוצים בעיקרר ברגל שמעל, בעיקר מאחורי הברך ובקרסול. במקביל, גם התחילו מיחושים באיזור בטן תחתונים, אותם מיחושים המוכרים היטב בעת מחזור. (לפני שנים הותקן אצלי בהתקן למניעת הריון, מירנה . כאבי הבטן אינם רק סביב המחזור החודשי, אלא מופיעים כמעט מדי יום. אני מנסה להבין אם יש קשר בין כאבי הבטן, לאור גילי, וכאבי הרגליים. בתודה לתשובתך, מעין.

ישנה אפשרות שקיים שינוי הורמונלי הקשור לגיל שמוריד את סף הכאב וגורם לך להרגיש מחושים באזורים שונים של הגוף. פרט לכך איני רואה קשר בין כאבי הבן לכאבי הרגלים. ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים, כיון שבמצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.

מנהל פורום ורידים וכלי דם