מאסז לימפטי??

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

28/06/2008 | 19:58 | מאת: יוסי

שלום, לאחר שכיבה ממושכת במיטה,אמי בת 54 אובחנה עם DVT פקקת ורידים עמוקה. כמובן מטופלת בתרופות מדללות דם-קומדין. הרגליים נפוחות ובצקתיות,חמות וכואבות. לובשת גרב אלסטית מתאימה. האם ניתן לעשות מאסז לימפטי כדי למנוע בצקת כרונית? האם אחרי סיום הקומדין(חצי שנה) הליכה תעזור לפתח כלי דם חדשים?

מסאג' במכשיר מתנפח לסירוגין יכול להקל זמנית אבל אינו פותר את הבעיה. ממליץ בנוסף לגרב שכל שעתיים תשכב עם רגלים מוגבהות מעל גבה החזה ל15 דקות, וכן בשינה בלילה להגביה את החלק התחתון של המיטה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם