ורידים ברגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

28/06/2008 | 20:00 | מאת: גלית

עברתי 2 הריונות, במהלך כל הריון נשארו לי ורידים בולטים ברגלים שלא עוברים אחרי הלידה. לאיזה רופא אפשר ללכת על מנת לבדוק / לטפל בבעיה. אני גרה באיזור פתח תקוה ולא יודעת למי לפנות. אנא עזרי לי, העניין מציק לי ואפילו מתחיל לכאוב אחרי שעות של עמידה. אני רוצה לציין שאני בתחילת הריוני ה-3. האם אפשר לטפל בהריון או שצריך לחכות ללידה. תודה גלית

במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט. הטיפול מבוצע לאחר גמר ההריון. בתקופת ההריון ממליץ על גרבים אלסטיות והגבהת הרגלים בשכיבה. לגבי מיקום הטיפול, פני אלי למייל [email protected] ואנחה אותך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם