רגליים נפוחות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

30/06/2008 | 15:30 | מאת: משה

לפני כמה חודשים הופיע בצקות בשתי כפות רגלי, ליד הקרסול ולכוון אצבעות הרגליים. הבדיקות הבאות :בדיקת דם, בדיקת שתן, דופלר של ורידי הרגליים (כולל ביקור אצל מומחה כלי דם), תיפקוד כליות, אקן לב ובדיקות מאמץ לב, יצאו תקינות לחלוטין. כרגע אני מחכה לתור לרופא שיחליט מה עושים הלאה. בימים האחרונים התנפחו (בנוסף) שתי הרגליים בצורה משמעותית, גם בחלק שבין הקרסול לברך. האם ההתנפחות החדשה תצריך בדיקות נוספות לנ"ל? (רובן בוצעו בתקופה שההתנפחות התקיימה רק בין הקרסול לאצבעות). האם יתכן והסיבות להתנפחות "קרסול אצבעות" הן שונות מאלה של "קרסול-ברכיים"? אודה לך מאד אם תשיב לשאלתי שאולי מנוסחת קצת בסירבול.

יש להניח שהנפיחות בקרסול ובאצבעות החמירה ובהדרגה עירבה את את השוק עד הברך. ממליץ לעבור בירור בצקת כולל דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם